fbpx

POP TV v službi politike: Poglejte si to sprenevedanje! V kabinetu evropskega komisarja Gentilonija Petanova hči!

Tanja Fajon, George Soros in Petra Petan. (Foto: STA, družbena omrežja)

Petra Petan je večini slovenske javnosti neznanka, saj gre za mlado punco z malo izkušnjami na svojem strokovnem področju, vendar pa je v zadnjem času kljub temu že zasedala nekaj pomembnih funkcij tako v slovenski kot tudi evropski politiki. Znano je sicer, da gre za hčerko tajkuna Bojana Petana – lastnika levičarskega Dnevnika, ki se mu je Šarčeva vlada menda oddolžila tako, da je v Bruselj poslala prav njegovo hčerko.

Nesposobna Šarčeva vlada se je tovarišu Bojanu Petanu očitno tako oddolžila za promocijo in moralno podporo, George Soros, zlovešči ameriško-madžarsko-judovski multimilijarder pa je dobil “svoje mlade”. Po Tanji Fajon in Ivu Vajglu je sedaj Sloveniji podaril še Petro Petan. Krasno! Pa boste vprašali, kaj ima neka punca, ki dela v Bruslju skupnega s Slovenijo. Veliko! Njen aktualni šef, pri katerem je zaposlena – Paolo Gentiloni, sicer evropski komisar za gospodarstvo, je premierju Janezu Janši nedavno poslal pismo v katerem je “pozval k nekaterim pojasnilom v povezavi z nedavno zamenjavo generalnega direktorja statističnega urada Slovenije”.

Aktualna vlada je namreč zamenjala politično nastavljenega človeka s strokovnjakom, ki ima dolgoletne izkušnje, kar pa Gentiloniju očitno ni kaj preveč pogodu. Janša je ob tej priložnosti Gentiloniju dejal, da upa, da je ta zadnjič igral politično igro za slovensko levico. Tanja Fajon, sicer kolegica Petanove pa je ob tem povedala, da je Janšev odgovor nedostojen.

Petanova potemtakem dela za človeka, ki se vmešava v slovenske notranje zadeve, obenem pa so njena prizadevanja sila podobna tistim, ki jih ima že omenjena zloglasna evropska poslanka Fajonova, in ki jih v Bruslju forsira že omenjeni multimilijarder. Med drugim se prizadevanja obeh “dam” ujemajo na številnih področjih. Obe sta namreč borki za enakost spolov in socialno vključenost (LGBT in migranti), se “vojskujeta” proti radikalizmu in sovražnim ideologijam, seveda predvsem tistim desnim, ne potencialni teroristični organizaciji Antifi.

Petra Petan, (Foto: družbena omrežja)

Je pa Petanova tudi že prejela poseben “blagoslov” Fajonove in Igorja Šoltesa, sicer žlahtnika Edvarda Kardelja, enega največjih klavcev v slovenski zgodovini. Šoltes in Fajonova sta Petanovo tudi sprejela v svojih pisarnah v Evropskem parlamentu.

vir: škandal24

V zadnjem času je Petanova sicer dvignila kar nekaj medijskega prahu, vendar pa se je izkazalo, da zna biti resnično prikazovanje Petanove malce problematično za nekatere osrednje slovenske medije kot sta POP TV in 24ur.com, torej še dve levi trobili. Petanova je potem, ko je vstopila v kabinet evropskega komisarja Gentilonija izpostavila, da si bo prizadevala za bolj socialno odgovorno in okoljsko trajnostno evropsko gospodarstvo. Stvar je pomembna, ker se nanaša tako na našo diplomacijo v Bruslju, kot tudi na davkoplačevalski denar Slovencev.

vir: škandal24

Nekateri viri Petanovo, ki slovi po svojih pomanjkljivih izkušnjah, torej posledično ni sposobna za opravljanje zaupane ji naloge v Bruslju, imenujejo celo “fishy candidate”. Ta se v javnosti sicer predstavlja kot ekonomistka, čeravno menda nima takšne izobrazbe. Ob tem ni razumljivo, kako lahko Evropska komisija kaj takšnega sploh dopusti.

Med drugim naj bi se Petanova borila tudi proti pranju denarja, kar vzbuja veliko začudenje, glede na to, da je, kot navaja Bojan Požar, sama sodelovala v nekaterih preusmeritvah denarja prek partnerskih družb. Mimogrede: Petanova je sicer zaslovela že leta 2011, in sicer kot velika podpornica ljubljanskega “šerifa” Zorana Jankovića

Jani Kos