fbpx

POPov lov na čarovnice končal kar direktor Vinakras Colja: “Da smo si na jasnem, ministrica Pivčeva ni prva, ki smo jo gostili, pa teh problemov prej ni bilo. Saj vsi vemo, za kaj gre”

Direktor podjetja Vinakras se je ostro odzval na zasliševanje Dnevnika in Televizije POPTV. Foto: STA.

Politične počitnice so čas kislih kumaric. Ko so po sestanku izvršnega sveta Desus, ko je Aleksandra Pivec utrdila svojo oblast v stranki, propadli zadnji načrti rušenja vlade, so se zdaj nekateri lotili kar njenega dvodnevnega počitnikovanja na Krasu, iz katerega želijo narediti novo megakorupcijsko afero, za kar so že rekrutirali Draga Kosa, ki je pomagal ustvariti tudi “afero” z zaščitno opremo. Začelo se je sicer z objavo v časopisu Dnevnik, kjer so se obsežno razpisali o povabilu direktorja Marjana Colje.

“Na povabilo direktorja g. Marjana Colje, je največjega svetovnega pridelovalca Terana obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ga. Aleksandra Pivec. Kje vse smo se potepali v naši prelepi deželi Terana in pršuta? Katere kotičke Krasa raziskali? … in seveda kako dvodnevni obisk naše ministrice zaključili?” so se spraševali v že omenjenem levičarskem tisku. Med svojim poizvedovanjem so spoznali, da je morala ministrica tudi kaj pojesti in popiti ter nekje prespati, ob čemer so si na vse kriplje prizadevali, da bi ugotovili, kdo vse je to plačal oziroma častil.

Aleksandro Pivec poskuša očrniti Drago Kos. (Foto: Dnevnik, posnetek zaslona)

Med drugim so glede tega poizvedovali pri direktorju Vinakras Colji, ki je na vprašanje ali so pri podjetju družini ministrice tudi krili stroške, odvrnil: “To je naš problem. Smo zasebno podjetje in nismo dolžni nikomur dajati informacij, ki so poslovne narave, razen svojim nadzornikom in upraviteljem. Takšnih informacij od mene ne boste nikoli izvedeli. Ministrica mora sama povedati, kar misli, da je prav, da pove. Jaz se v to ne bom vmešaval,” je bil jasen direktor že omenjenega podjetja. Obenem je še pristavil: “Da smo si na jasnem: ministrica Pivec ni prva, ki smo jo gostili. Gostili smo jih že več, pa teh problemov ni bilo. Saj vemo, za kaj gre!”

Lovu na čarovnice se je pridružil tudi nekdanji predsednik KPK Drago Kos, ki se je že proslavil z domnevnimi spornimi posli z NLB
V Dnevniku so ob tem navedli, da je direktorjeva legitimna pravica, da na svoje kraško dvorišče za dva dni povabi ljudi, ki zasedajo pomembne položaje, od njihovih etičnih norm pa naj bi bilo odvisno, ali bodo takšno povabilo sprejeli. Obenem še navajajo, da družba Vinakras sodi v resor kmetijske ministrice, ki naj bi se tako po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije kot po etičnem kodeksu nanašajočem se na delovanje v vladi in ministrstvih, po njihovem prepričanju morala izogibati “nasprotju interesov”. Hkrati so še prepričani, da Pivčeva ne bi smela sprejemati daril, ki bi lahko vplivala na korektno opravljanje njene politične funkcije. Ob tem se je oglasil tudi nekdanji predsednik KPK Drago Kos, ki je med drugim dejal, da se zdi, kot da živimo v Jugoslaviji leta 1980 in ne v Sloveniji leta 2020 ter pristavil, da se bo morala KPK nujno angažirati, če so gostitelji Pivčevi in njeni družini pokrili stroške bivanja in drugega, kar je spadalo zraven.

Aleksandro Pivec poskuša očrniti Drago Kos. (Foto: Dnevnik, posnetek zaslona)

Pisali smo že, da gre v primeru Draga Kosa za agenta globoke države, ki se je pred časom okoristil za domala milijon evrov s spornim poslom z NLB. In ker ve, da pod to vlado ne bo podobnih donosnih pogodb, se je pridružil rušenju le-te, saj je znano, da ima še vedno dobre odnose z mediji in policijskimi strukturami. Spomnimo, da smo Kosa videli tudi na protestih leta 2012 in 2013 proti drugi Janševi vladi.

Gregor Golobič (Foto: STA)

Umazana igra nekaterih Desusovih pučistov s pomočjo dominantnih medijev v rokah levega političnega in gospodarskega omrežja se je končalo klavrno. Izvršilni odbor stranke Desus je po dolgih sedmih urah dal popolno podporo predsednici stranke Pivčevi. Enemu izmed zarotnikov, nekdanjemu padlemu direktorju državne firme Slovenskih državnih gozdov Zlatku Ficku, ki je sprožil hujskaško medijsko politično krizo v Desusu, pa grozi tožba. “Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske poziva vodstvo stranke DeSUS, da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov,” so jasni v Sklepu Pokrajinskega odbora Severne Primorske stranke DeSUS.

Zadnje tedne smo priča zanimivem dogajanju v stranki DeSUS, ki jo rušijo in želijo prevzeti, odpadniki nekdanje Golobičeve stranke Zares. Predvsem pa jim je cilj padec desno-sredinske vlade in sestava alternativne vlade z novim mandatarjem, ki ni iz aktivne politike, je nedavno razkril Marjan Šarec.

Domen Mezeg