fbpx

Popravek: Je “RTV mudžahedinka” Evgenija Carl javnost okradla informacij in kdo vse je dolga leta vedel za črno gradnjo vile sodnice Tine Benčič?

Dne 30. 8. 2017 smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom “Je “RTV mudžahedinka” Evgenija Carl javnost okradla informacij in kdo vse je dolga leta vedel za črno gradnjo vile sodnice Tine Benčič?” V nadaljevanju objavljamo odgovor in prikaz nasprotnih dejstev Eugenije Carl:

“Avtor N. Š. v uvodu članka z naslovom “Je ”RTV mudžahedinka” Eugenija Carl javnost okradla informacij in kdo vse je dolga leta vedel za črno gradnjo vile sodnice Tine Benčič?” zapiše, da naj bi bila novinarka RTV Slovenija “zelo dobro obveščena o črni gradnji vile piranske okrajne sodnice /…/ Če to drži, si je novinarka, ki si je prislužila tudi vzdevek ”RTV mudžahedinka” vsa ta leta nezakonite gradnje raje zakrivala oči in lagala javnosti, ob tem pa zanemarila svojo stroko”. V nadaljevanju članka avtor N. Š. izpostavi zasebno življenje novinarke in pri tem omeni celo novinarkinega otroka. Na koncu še zapiše, da gre za “izrazito dvojno merilo ”spoštovane” in celo visoko nagrajene novinarke, ki očitno zelo selektivno izbira svoje tarče”.

Označitev novinarke RTV Slovenija Evgenije Carl za t. i.”mudžahedinko” je žaljiva, neprimerna in nedopustna, saj žali dostojanstvo in dobro ime naše stranke.

Večji del članka temelji na nepreverjenih in nedokazanih izjavah nekonkretiziranih virov. Avtor v zapisu uporablja besedne zveze, kot npr.: ”naj bi bila”, ”če to drži”, s čimer tudi sam izraža dvom v resničnost navedb. Pri tem našo stranko posredno obtoži, da laže, da ima dvojna merila in da, med drugim, selektivno izbira svoje tarče, kar je nedopustno.

Drži, da je naša stranka kot soseda spremljala dozidavo sodnice, vendar  pa seveda ni vedela in tudi ni mogla vedeti, da gre pri tem za črno gradnjo. V območju izven naselij občine Piran je bilo namreč mogoče graditi nadomestne gradnje na mestu nekdanjih stavb in ruševin. Ta dejstva je v postopkih pridobivanja gradbenega dovoljenja ugotavljala in o pridobitvi gradbenega dovoljenja odločala Upravna enota kot izpostava države, ne pa Občina Piran. Ne naša stranka, ne njen nekdanji partner Kočevar pri tem nista mogla vedeti, ali je družina Benčič pridobila gradbeno dovoljenje na zakoniti podlagi ali ne. V okvir korektnih medsosedskih odnosov namreč postavljanje vprašanj o legalnosti ali nelegalnosti gradnje družinskega doma ne sodi.

Zato so navedbe, da si je novinarka Carlova vsa ta leta nezakonite gradnje raje zakrivala oči in lagala javnosti, ob tem pa zanemarila svojo stroko, v celoti izmišljene. Da gre za nedovoljeno gradnjo, se je naša stranka sama seznanila šele z razkritjem enega od komercialnih medijev.

Neresničen je tudi zapis, da naj bi novinarka še vedno začasno prebivala v hiši nekdanjega moža. Ne začasno ne drugače naša stranka ne prebiva in ne obiskuje hiše nekdanjega moža.

Neresnična je navedba, da je za slavo »nepristranske novinarke« zaslužen ravno Boris Kočevar, ki je priskrbel podatke o črni gradnji Turkove sušilnice svoji nekdanji partnerici. Izvirno informacijo in podatke o črni gradnji je naša stranka pridobila iz drugih verodostojnih virov, ki so v celoti znani njenim urednikom. Po razkritju pa je podatke o črni gradnji pridobivala pri gradbeni inšpekciji in na Upravni enoti Piran.”

Eugenija Carl