fbpx

Popravek: Kakšen zdrs Slaka v oddaji 24ur zvečer: Vladne ukrepe komentiral lastnik 40-milijonske vile na Floridi in podjetja s sedežem v davčno ugodnem Cipru

Sandi Češko (Foto: STA)

Dne 9. aprila 2020 je bil v mediju Nova24TV, na spletni strani, sklicujoč se na oddajo iste televizije “Kdo vam laže?” z dne 8. 4. 2020, objavljen prispevek podpisane Barbare Majdič z naslovom”(VIDEO) Kakšen zdrs Slaka v oddaji 24ur zvečer: Vladne ukrepe komentiral lastnik 40 milijonske vile na Floridi in podjetja s sedežem v davčno ugodnem Cipru.” ter z mojo fotografijo, v televizijskem prispevku v oddaji “Kdo vam laže?” dne 7. 4. 2020 pa je o tem navajal komentator Boris Tomašič, celo z videom moje vile na Floridi.

V prispevku gre sicer za daljši komentar mojega sodelovanja v prispevku televizije Pop TV dne 7. 4. 2020, kar sicer lahko sodi v svobodno komentiranje, enako, kot imam tudi sam popolno svobodo izražanja svojih mnenj, kot sem jih podal v prispevku televizije Pop TV.

V vašem prispevku je že v naslovu očitno zavestno in bombastično izpostavljena popolna laž o “moji 40 milijonski vili na Floridi”, kar je bilo tudi sicer uvodoma glede mene povedano v oddaji “Kdo vam laže?”. Pravice komentiranja mojih izjav gospodoma Luki Svetina in Borisu Tomašiču nikakor ne odrekam, vendar pa pravica do slabega mnenja ne sme temeljiti na lažeh.

V tej zvezi pa je bila med drugim že uvodoma izpostavljena debela laž o “moji 40 milijonski vili na Floridi” z očitnim zaničevalnim namenov. To grobo in popolno izmišljotino je dan prej “prvi izumil” in na svetlo dal medij Škandal24, s sedežem na istem naslovu kot Nova24TV in Demokracija, ki je senzacionalistično napadel mojo osebnost z več kot očitnim izključnim namenom zgolj moje osebne diskvalifikacije in vsebuje tudi znake kaznivega dejanja.

Izrecno izjavljam, da nimam in tudi nikoli nisem imel oz. lastil nobene vile na Floridi !

Zato gre tudi v tem prispevku in povzemanju le za zaničevalni poskus moje očrnitve zgolj zato, ker sem si pač upal in imam pravico izraziti svoje mnenje. Takšno nedopustno in lažnivo izkrivljanje medija je najmanj v nasprotju z vsako novinarsko etiko. V tej zvezi bi od medija pričakoval najmanj opravičilo.

Zaskrbljujoče je, da takšno usklajeno ravnanje povezanih medijev močno spominja na zloglasne propagandistične metode nekega ustroja iz najbolj temačnega obdobja zgodovine preteklega stoletja, sedaj in tukaj pa očitno izvira iz produkcije Tovarne laži in iluzij iz Blatnega dola.

Vilo, o kateri poročate, pa vam z veseljem podarjam in s tem tudi 40 milijonov, da vam ne bo treba objavljati laži.

S spoštovanjem,

Sandi Češko