fbpx

Popravek: Ko celo režimski pisun Mekina posredno prizna vlogo mame poslanke LMŠ Jerce Korče v škandalozni aferi pranja iranskega denarja!

Poslanka LMŠ Jerca Korče. (Foto: STA)

Dne 17. oktobra smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom “Ko celo režimski pisun Mekina posredno prizna vlogo mame poslanke LMŠ Jerce Korče v škandalozni aferi pranja iranskega denarja!” V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

V članku z naslovom “[Video] Ko celo režimski pisun Mekina posredno prizna vlogo mame poslanke LMŠ Jerce Korče v škandalozni aferi pranja iranskega denarja!”, ki je bil dne 17. oktobra letos objavljen na spletni strani Nova24TV.si, so bili objavljeni napačni in neresnični podatki o delovanju NLB d.d. in o njenih zaposlenih.

Alenka Korče ni nikoli opravljala transakcij, ki bi lahko bile kakorkoli povezane z očitki pranja denarja. Ves čas zaposlitve na NLB d.d. dela strokovno, skrbno in v skladu s predpisi, v relevantnem obdobju pa je izvedla tudi vse predpisane postopke obveščanja znotraj banke. Prav tako glede v članku zatrjevanih kršitev pri njenem delu niso bile ugotovljene kršitve v nadzornih postopkih.

NLB d.d. ne pere denarja niti pri tem ne sodeluje. NLB d.d. posluje skladno z določili Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter skladno v zvezi s tem izdelanimi smernicami Banke Slovenije in ima dobro delujoč in sodoben sistem notranjih kontrol na področju preprečevanja pranja denarja. Z njegovo pomočjo se zagotavlja uporaba navedenih predpisov v vsakodnevni praksi, kar je posledica vzpostavljene infrastrukture, katere del so tako organizacijske kot funkcionalne in informacijske rešitve, predvsem pa zaposleni.

Opomba uredništva: Medij je popravek dolžan objaviti, ker nam tako nalaga zakon. Ker ocenjujemo, da smo zapisali točne informacije, poleg prilagamo tudi končno poročilo Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, kjer smo črpali podatek.