Popravek: Politiki, boste dopustili, da se to stanje nadaljuje? Dobičkar na račun študentskega denarja in direktor ŠOU Maribor Drago Žura na polno lobira za ohranitev bajne plače in svojih privilegijev!

Direktor ŠOU Maribor Drago Žura (Foto: STA)

Dne 4. aprila smo na Nova24TV objavili članek z naslovom Politiki, boste dopustili, da se to stanje nadaljuje? Dobičkar na račun študentskega denarja in direktor ŠOU Maribor Drago Žura na polno lobira za ohranitev bajne plače in svojih privilegijev!. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

“V članku “Dobičkar na račun študentskega denarja in direktor ŠOU Maribor Drago Žura na polno lobira za ohranitev bajne plače in svojih privilegijev!”, avtor H.M. v uvodu članka navaja, da je Drago Žura, direktor Študentske organiazcije Univerze v Mariboru (ŠOUM), tudi član Državnega sveta Republike Slovenije, kar ne drži. V istem stavku se pojavlja tudi trditev, da lobira pri koalicijskih poslancih, da bi ti nasprotovali noveli Zakona o skupnosti študentov, kar je Drago Žura mediju v odgovoru odločno zanikal in je kasneje to pojasnjeno tudi v nadaljnjem besedilu članka. Drago Žura še enkrat več zatrjuje, da ne lobira pri nobenih koalicijskih ali drugih poslancih. Dodajamo tudi pojasnilo k navajanju podatka o višini plače direktorja ŠOUM. V članku je kot najvišja v zadnjih šestih mesecih omenjena bruto plača v višini 7.794 evrov, pri tem pa je potrebno poudariti, da je ta s 1.3.2019 znižana in znaša 5.212,80 evrov bruto.”

 • Antonius

  A samo 5.212,80 bruto??!! Na Centru za socialno delo naj zaprosi za pomoč, da bo skupaj spravil ušivih 7.794 bruto.
  Jebentiš Janšo, SDS in tiste, ki jih volijo.
  Vse hudič jemlje. Študenti ne morejo študirati, ker morajo delati, brezposelni jih hodijo pa gledati, kako delajo.

  • rabbit

   Revček,ki zasluži več kot zdravnik družinske medicine in to samo zato, da si cel dan jajca praska.

 • Jan Kovalski
 • Amerikanc

  Vse to žuranje naših ostarelih mladincev, je posledica ohranitve socialističnih privilegijev iz časa šolanja kumrovških kadrov.

 • Anton

  svoje mnenje o študentskih servisih sem že povedal, kot tudi predlog in to je ukinitev le teh, glede parazitev, ki sos e zajedli v teh takoimenovanih študenstkih servisih, pa milo rečeno ničelna toleranca, revizija le teh kazenska ovadba, in vkolikor se pokaže oz dokaže, da je šlo za sporno mešetarjenje z davkoplačevalskim denarjem,(v kar niti spod slučajno ne dvomim) zaporna kazen oz še bolje družbenokoristna dela(“kramp in lopata”-sinonim za fizično delo, d abodo ti lenuharji se vsaj enkrat v življenju spotili) + primerna denarna kazen.

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!