fbpx

Popravek: Škandal: Levičarski tajkun Boštjan Čokl je od slabe banke za pol cene odkupil hotel, ki ga je sam potopil in so ga plačali davkoplačevalci, zdaj pa bi od države še denar za gradnjo mega smučišča!

Foto: STA. Boštjan Čokl, nekdaj drugi človek Smelta.

Dne 28. 10. 2017 smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom Škandal: Levičarski tajkun Boštjan Čokl je od slabe banke za pol cene odkupil hotel, ki ga je sam potopil in so ga plačali davkoplačevalci, zdaj pa bi od države še denar za gradnjo mega smučišča!. V nadaljevanju v celoti objavljamo popravek oz. prikaz nasprotnih dejstev:

“Odgovor in prikaz drugih oziroma nasprotnih dejstev na prispevek z naslovom: Škandal: Levičarski tajkun Boštjan Čokl je od slabe banke za pol cene odkupil hotel, ki ga je sam potopil in so ga plačali davkoplačevalci, zdaj pa bi od države še denar za gradnjo mega smučišča, objavljen 28.10.2017.

Boštjan Čokl ni nikakršen levičarski tajkun. Ni član nobene politične stranke. Ni bil lastnik Eco hotela v Bohinju, torej ga ni potopil. Tudi sicer ne drži, da je hotel dobil 4 milijone državnih subvencij, pač pa je šlo za evropska sredstva, dodeljena na osnovi razpisa. Hotel v Bohinju ves čas posluje, zaposluje 50 delavcev in plačuje vse obvezne dajatve. Boštjan Čokl tudi ne gradi mega smučišča v Bohinju, niti ga ne gradi družba MPM Engeneering. Investitor je družba 2864 Bohinj d.o.o., katere večinski lastnik je drugi največji svetovni proizvajalec žičnic, podjetje Leitner, z letnim prometom okoli 850 milijonov evrov. Družba 2864 Bohinj d.o.o. bo za izgradnjo smučišča kandidirala tudi za pridobitev nepovratnih sredstev v skladu z zakonom o vzpodbujanju tujih investicij (enako kot Magna, Yaskava ipd), pri čemer lahko računa na največ 30% sofinanciranje. Aneks h koncesijskim pogodbam ni bil podpisan s Čoklom, pač pa je bil sklenjen med Ministrstvom za infrastrukturo in družbo 2864 Bohinj d.o.o.

Družba MPM Engeneering ni zadolžena za dobrih 16 milijonov evrov pač pa za 75.077,20 evrov in z investitorjem smučišča, družbo 2864 Bohinj d.o.o., ni v nobeni povezavi.

Izjave enega od lastnikov smučišča Kobla so izrazito enostranske, saj je bilo zamolčano bistvo – da je bila 12.12.2012 zaradi tehničnih pomanjkjivosti za smučišče Kobla odvzeta koncesija za vse žičnice in izdana odločba z zahtevo po odstranitvi vseh naprav in vzpostaviti prvotnega stanja v 12 mesecih.

Noben od na novo predvidenih gondolskih sistemov ne gre čez nedelujoč objekt g. Bogataja, vsi odmiki tras so v skladu z veljavno zakonodajo. Čokl vladnim predstavnikom ni razlagal, da je objekt g. Bogataja zgrajen na črno, resnica pa je, da kljub večkratnim poskusom g. Bogataja, da bi svoj nedelujoči objekt vslilil bodočemu investitorju, le ta za to ni pokazal interesa.”

Boštjan Čokl in MPM Engeneering
zanj po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, o.p., d.o.o.

[Besedilo je objavljeno v izvorni obliki in ni lektorirano.]

Uredništvo Nova24TV