fbpx

Popravek: Tanja Fajon je v službi Madžara

Tanja Fajon in George Soros (foto: STA, EPA)

Dne 11. februarja 2020 ste na spletni strani https://nova24tv.si objavili prispevek z naslovom »Tanja Fajon je v službi Madžara«, kjer ste zapisali več napačnih in neresničnih informacij. Zapisali ste, da sem na seznamu Sorosevih ljubljencev, ki jim judovski milijarder preko svoje fundacije Open Society zagotavlja izdatno financiranje.

Tanja Fajon nisem nikoli bila in nisem v službi nobenega Madžara, tudi ne Georga Sorosa in ne fundacije Open Society. Sorosa ne poznam, z njim nisem nikoli na noben način komunicirala. Ne od Open Society ne od Sorosa nisem nikoli ne neposredno ne posredno prejela nobenih finančnih sredstev.

Tanja Fajon nisem in nisem nikoli bila na seznamu »Sorosevih ljubljencev«, saj tak seznam ni bil nikoli priobčen. Seznam, na katerega se sklicujete v objavi, ni »seznam ljubljencev« in tudi ne poročilo Open Society Institute, temveč publikacija, ki jo je izdelalo svetovalno podjetje CUMQUAT Consult. V seznamu je skupaj z mano od tedaj izvoljenih 751 navedenih 226 poslancev iz sedmih političnih skupin (tudi konservativne EPP), kar je skoraj tretjina vseh poslancev EP.

Objavili ste tabelo z naslovom »V Sloveniji je Soros z 9.840 USD financiral predvolilno kampanjo in mobiliziral mlade v podporo Fajonovi in Vajglu. …«. Tudi ta trditev ni resnična. George Soros ni nikoli financiral predvolilne kampanje v mojo podporo. V tabeli je opisan projekt Mladinskega sveta Slovenije (MSS), »namenjen zvišanju politične participacije mladih v odločevalskih procesih, posebej na EU ravni«. Ob tem ni nikjer omenjeno niti ime Tanja Fajon, niti moja predvolilna kampanja, niti mobilizacija mladih v mojo podporo.
Pod to tabelo sledi tabela z naslovom »Fajonova in Vajgl sta bila deležna posebne Sorosove finančne podpore na Facebooku in spletu«. Tanja Fajon nisem bila nikoli deležna posebne Soroseve finančne podpore ne na Facebooku ne na spletu. V tabeli je opis projekta EUVOX 2014 nizozemske organizacije Kieskompas za zvišanje volilne udeležbe mladih v EU. Nikjer v opisu projekta ni niti mojega imena niti zapisa o posebni finančni podpori meni.

Objavili ste tabelo z naslovom: Poseben 122.000 USD vreden projekt Sorosa za spremljanje dela Fajonove in Vajgla ter drugih »svojih poslancev« v Evropskem parlamentu. Opis projekta iz organizacije Transparency International v tabeli pove, da je šlo za »monitoring transnacionalnih aktivnosti evropskih političnih strank glede skupnih manifestov in skupnih evropskih kandidatov in ocenjevanje integritete tistih, izvoljenih v Evropski parlament«. Nikjer ni omenjeno moje ime, tudi ne posebna skupina poslancev, ki bi jo bilo mogoče povezovati s Sorosem.

Tanja Fajon