fbpx

Popuščajo jim živci: Frontman protestnikov Jaša Jenull v svarilu koalicijskim strankam grozi, da se lahko v Sloveniji zgodi srbski scenarij!

Jaša Jenull (Foto: STA)

“Narod hlapca Jerneja bo ponižno prenašal krivice samo toliko časa. Na kateri strani zgodovine hočete biti? V kolikor ne boste nemudoma ukrepali bomo ponovno in še bolj odločno zavzeli ulice ne samo v petek, temveč tudi v soboto, nedeljo, ponedeljek in vse dokler bo potrebno!,” javno grozi frontman nezakonitih protestov Jaša Jenull v svojem opozorilu koalicijskim strankam. Vse kaže, da radikalni levici vsako minuto ko niso na oblasti, popuščajo živci, zato postajajo vse bolj nestrpni, s tem pa tudi nevarni.

Sodeč po zapisu Jaše Jenulla je mogoče sklepati, da so ga navdušili nasilni protesti v Srbiji in bi si te zlahka predstavljal tudi na ulicah prestolnice. Zaveda se namreč, da je iz tedna v teden v luči približevanju poletnih počitnic mogoče videti vedno manj protestnikov. “Že več kot dva meseca čakamo, da spričo v nebo vpijoče korupcije, klientelizma, neupoštevanja stroke, brezobzirnih napadov na posameznike in demokratične inštitucije ter neodvisne medije sprejmete edino logično odločitev in zagotovite tej državi tehnično vlado oziroma čimprejšnje predčasne volitve,” je zapisal uvodoma in dal vedeti, da mu ni prav, da je aktualna vlada še vedno na oblasti.

Protesti do sedaj naj bi bili brez izjeme mirni
Kljub temu, da smo lahko v zadnjih tednih opazovali vedno več nasilja na ljubljanskih ulicah je Jenull v nadaljevanju izpostavil, da naj bi bili protestniki do sedaj brez izjeme mirni, odgovorni in zadržani pri izražanju popolnega neodobravanja vlade, ki jo je označil kot straho-vlada, ki je po njegovo večina državljanov na zadnjih volitvah ni želela. “Z vero v demokratični proces smo čakali, da pogledate okrog sebe in sprejmete edino logično, etično in moralno potezo v tej situaciji.” Očitno je Jenull pozabil, da je na zadnjih volitvah zmagala stranka SDS, do oblikovanja vlade pa ni prišlo zaradi antijanša momenta. Tako smo dobili Šarčevo vlado, ki pa je razpadla potem, ko je prvak LMŠ obupal in vrgel puško v koruzo.

Jenull je sodeč po zapisanem prepričan, da je janšizem virus, ki razjeda državo in jo je po njegovo pripravljen raztrgat na pol za ceno dveh let na oblasti. “Patološki posamezniki na samem vrhu naše države napovedujejo državljansko vojno in človeške žrtve, aktivno mobilizirajo soseda proti sosedu, podeželja proti mestom, neonaciste preoblečene v rumene jopiče proti mirnim demonstrantom. Njihova edina taktika je sejanje razdora, strahu in sovraštva. Čas za mirno razrešitev te situacije se zaradi vlade, ki neumorno priliva olje na ogenj in z vsako svojo potezo zaostruje konflikte, dokončno izteka. Poslanci koalicije, dobro poglejte, kaj se dogaja trenutno v Srbiji! Je to prihodnost, ki jo želite gledati v Sloveniji?,” je zapisal v opozorilu in dodal, da če je odgovor pritrdilen naj se ne obremenjujejo in naj mirno uživajo na svojih položajih.

Foto: Printscreen

“Če hočete to situacijo preprečiti potem veste kaj je vaša profesionalna, državljanska in človeška dolžnost. Odločitev in odgovornost je izključno in povsem v vaših rokah! Narod hlapca Jerneja bo ponižno prenašal krivice samo toliko časa. Na kateri strani zgodovine hočete biti? V kolikor ne boste nemudoma ukrepali bomo ponovno in še bolj odločno zavzeli ulice ne samo v petek, temveč tudi v soboto, nedeljo, ponedeljek in vse dokler bo potrebno!,” je posvaril  in ob tem dodal, da sicer gre zgolj za mnenje enega posameznika, a je dobrodošlo, da objavo delijo vsi, ki se z njo strinjajo. Glede na to, da smo iz tedna v teden priča večjemu nasilju, se poraja vprašanje, ali morda Jenull svari, da se bo v Sloveniji zgodila Srbija?

Nina Žoher