fbpx

Poročanje na 24ur je spremenljivo kot vreme v hribih: danes je nekdanji glavni inšpektor Mitja Perko “strokovnjak”, še “včeraj” pa navaden nadutež, pretepač in komolčar

Mitja Perko. (Foto: STA)

V oddaji 24ur (POP TV) so pokazali, da se njihovo poročanje zares “obrača po vetru”. Na to je opozoril državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler (nekdanji župan Maribora), saj so še lansko leto po nekdanjem glavnem inšpektorju Inšpektorata ministrstva za notranje zadeve Mitju Perku, histerično pljuvali in navijali za njegov odstop, danes pa ga kujejo v zvezde rekoč, da gre za “strokovnjaka”, ki je bil nerazumno odpuščen: No v lanskem letu so na @24ur_com imeli drugačno mnenje o takratnem glavnem inšpekturju Perku, kot so to danes zapisali! Kdo je tu nor?” 

Po poročanju 24.ur je tedaj še glavni inšpektor Inšpektorata ministrstva za notranje zadeve Mitja Perko v Kranju zakuhal incident, saj naj bi se z varnostnikom prerival po nočnem lokalu. Po pisanju medija naj ne bi šlo za povsem nedolžno prerivanje, kot je menda to skušalo prikazati ministrstvo, na kraju dogodka pa je menda celo posredovala policija. Do neljubega dogodka naj bi prišlo, ko je Perko zapuščal lokal v nekem nakupovalnem središču v že omenjeni prestolnici Gorenjske.

Menda naj bi skušal priti mimo varnostnikov ob izhodu, ob tem pa enega prijel za roko, po navedbah ministrstva zgolj zato, da bi se varnostnik malce umaknil, a slednjemu ravnanje glavnega inšpektorja menda ni bilo všeč in se je zato precej burno odzval. Tedanji glavni inšpektor naj bi ob tem varnostnika naduto spraševal, če ve kdo je “on” (torej Perko). Na ministrstvu so ob tem zavrnili vsakršna namigovanja, da naj bi Perko varnostniku grozil in kazal službeno izkaznico.

In ker je napetost vse bolj naraščala, so se očividci čutili dolžni poklicati policijo. Ta naj bi glavnemu inšpektorju izdala kazen v višini 200 evrov, saj ni upošteval navodil varnostnika. Perko se je na kazen sicer pritožil. Poleg tega je naveden še primer, ko je svoje inšpektorje ob očitkih, da so bili premalo skrbni ob nadziranju trgovine z orožjem, zaradi česar naj bi prišlo do velikega ropa ene od prodajaln, branil. Svojo kritiko na račun Perka pa so zaključili: “In medtem ko se preriva po domačih krajih, Perko mirno še naprej opravlja funkcijo šefa inšpektorjev.” 

Kako se je Mitja Perko iz komolčarja in nasilneža “prelevil” v strokovnjaka
Danes pa lahko na tem istem mediju preberemo sledeče: “Izredni nadzor nad varovanjem in obravnavanjem tajnih podatkov na NPU je namreč odredil v. d. glavnega inšpektorja Inšpektorata za notranje zadeve Severin Pek, ki ga je vlada na to mesto imenovala prejšnji mesec. To je bila še ena v vrsti nerazumnih kadrovskih zamenjav, saj so razrešili strokovnjaka na tem področju Mitjo Perka, zamenjal pa ga je Kanglerjev prijatelj Severin Pek iz Gasilske brigade Maribor, kjer je bil vodja splošne službe.” Zapis se nanaša na dogodke povezane s preverbami na NPU, ki jih je uvedel notranji minister Aleš Hojs.

Foto: STA

Domen Mezeg