fbpx

Poslanec Ferjan razkril kako opozicija razume demokracijo: “Za vas je demokracija to, kar vi mislite, vse ostalo pa je sovražni govor in je potrebno zatreti”

Foto: SDS

Opozicija demokratično svobodo dojema le do meje pri kateri je ujeta na laži, je prepričan poslanec Jure Ferjan. “Ko pa mi povemo, da lažete, da zavajate, da to ni res, je pa to sovražni govor,” je pojasnil v razpravi o interpelaciji zoper ministra za kulturo, Vaska Simonitija. Kot poudarja, svojo svobodo govora dojemajo tako, da jim je dovoljeno lagati in podtikati neresnice, medtem ko je mnenje drugače mislečih, zanje sovražni govor. “Demokracija je za vas pač tisto, kar vi mislite, ostalo pa je sovražni govor in ga je potrebno zatreti.”

Poslanec Jure Ferjan je v tokratni razpravi na interpelaciji ministra Vaska Simonitija razkril, da opozicija dojema svobodo govora z lažmi in podtikanjem. “Ko danes poslušamo, predvsem iz strani socialnih demokratov, pa tudi v tej interpelaciji in v preteklih mesecih, da smo mi na tej strani fašisti, da smo ne vem kaj vse, ko lažete, ko podtikate stvari. To je svoboda govora pravite,” je bil kritičen poslanec.

“Ko pa mi povemo, da lažete, da zavajate, da to ni res, je pa to sovražni govor,” še pove. V nadaljevanju obrazloži, da mu je sedaj jasno, kako opozicija dojema demokratično družbo in kako dojemajo demokracijo kot tako, ki jo s pridom uporabljajo takrat, ko je to v njihovem interesu. V nadaljevanju izpostavi večkrat slišano izjavo o demokratični opoziciji s strani poslanca Marka Koprivca. “Ker poudari demokratično opozicijo skozi ta vidik, da je demokracija za vas pač tisto, kar vi mislite, ostalo vse pa je sovražni govor in je potrebno zatreti.”

Na koncu še poudari, kako Koprivc s ponosom razglaša, da so nasledniki komunizma. “Veste fašizem, nacizem, komunizem, to je vse zločinsko, zelo. To je prineslo bedo in obup, kamorkoli je prišlo,” je še jasen Ferjan. Koprivc pa tako kot ostali,  zanika žrtve, ki jih je za seboj prinesel komunistični sistem, prav tako se ne zaveda, da je komunizem bil razlog za obup mnogih prebivalcev, med drugim tudi zato, ker številne dobrine niso bile dostopne, kot so bile recimo dostopne v Avstriji.

Sara Rančigaj