Poslanec Franc Trček zapušča Levico zaradi provokativnega kolega? “Pri 51 letih starosti res nimam več ne volje ne časa za ljudi, ki mislijo, da je to kul”

Foto: STA/Nova24TV

Znano je, da skrajna Levica goji nestrpna stališča do tistih, ki se ne strinjajo z njihovimi totalitarističnimi idejami, a očitno vendarle v njihovih vrstah obstaja kakšen posameznik, ki se zaveda, da nenehno izražanje sovraštva ne pelje nikamor. Gre za poslanca Franca Trčka, ki je glede obnašanja poslanca Primoža Siterja, ki se je v Državnem zboru pojavil kar v majici, na kateri ima prečrtan križ in krščanstvo označuje za slabo vero, zapisal, da če prevladuje mnenje, da je Sitarjeva infantilnost kul, potem je čas, da zapusti Levico. 

Trček, ki velja za enega najbolj vidnih predstavnikov stranke, je v zapisu člane lastne stranke povprašal: “Kdaj bo že nekdo umaknil Sitarjevo infantilnost z majico z uradnega FB profila stranke?” Ob tem pa pripisal, da če prevladuje mnenje, da je to kul, potem je čas, da zapustim Levico. Tisto Levico za katero sem bil dobesedno prvi, dokler ste številni sedeli še na ločenih kupčkih znotraj ZL bevskajoč eni na druge in bili ime problema ter ne del skupne rešitve. Pika! Pri 51 letih starosti res nimam več ne volje, ne časa za tozadevne infantilnosti in tudi ne za sodelovanje z ljudmi, ki mislijo, da je to kul. Seveda to ni moje osamljeno mnenje, to je tudi mnenje številnih podpornikov Levice.”

Ko je Trčku v komentarju eden izmed sledilcev napisal: “Dejte se zment … Sicer pa: v tem cirkusu je itak, več ali manj, vse vseeno …”, je Trček na to odgovoril, da so tamladi modrijani po njegovo “prepametni” in da ima po 6 letih dosti tovrstnih infantilnosti. Odzval se je tudi na zapis sledilca: “I ti brute” … Rak rana slovenskih strank; sami egoti … Če se že greste stranko.”, s katerim je ta  dal vedeti, da mu napoved odhod iz stranke ni po godu. Trček je v zagovor svoje odločitve odgovoril, da se v resnici na ljubo v drugih strankah dosti bolj haklajo. “In, a nismo za transparentno politiko?” Ko je na to dobil komentar: Od kdaj je politika transparentna? Jemljem ti v dobro, da te je situacija malce iztirila ..”, je Trček med drugim izpostavil, da ima le infantilizmov dovolj, ker naj bi bila zanj politika resna odgovorna rabota.

Očitno Trčku ni po godu razlaga Sitarja, ki je v svoje opravičilo preko strani Levica zapisal: “Bad Religion so kultna punkovska glasbena skupina, ki s svojo kritiko družbi, tudi v delu tradicionalnih in verskih institucij, nastavlja ogledalo in odpira vrata novim političnim in družbenim idejam. Punk, pač. S svojim glasbenim (in akademskim) delom so kovali pot mnogim glasbenim in aktivističnim generacijam. Ker sem sam glasbenik in aktivist, tudi meni. Majica s logotipom skupine, ki sem si jo nadel v sredo, 29. januarja 2020 in na katero so se odzvali nekateri uporabniki družbenih omrežij, je moj osebni homage delu skupine, njihovem idejno-političnem stališču o vključevalni družbi, družbeni pravičnosti in neposredni demokraciji. Torej politikam, ki jih v ospredje svojega programa postavljamo tudi v Levici.”

Foto: STA

6. člen Pravil o notranjem redu v Državnem zboru Republike Slovenije navaja, da se v prostore Državnega zbora lahko vstopa le dostojno oblečen in primerno aktivnostim v Državnem zboru. “Osebi, ki ni dostojno oblečena, se vstop ne dovoli. Osebi, ki kaže znake vinjenosti ali vpliva drugih opojnih substanc, vstop ni dovoljen. Če oseba pri nameri vztraja, o tem odloči generalni sekretar.” Kako si lahko nekdo, ki je izvoljen predstavnik ljudstva predstavlja, da je v skladu z dostojnim obnašanjem v hramu demokracije nošenje majice na kateri je prečrtan križ in krščanstvo označuje za slabo vero, je očitno lahko jasno samo predstavniku skrajne Levice.

Državljani ogorčeni
Prečrtan križ in pripisano ime glasbene skupine Bad religion, kar v prevodu pomeni slaba vera, so številni  državljani dojeli kot žalitev kristjanov. Kandidat za evropskega poslanca Davorin Kopše je preko Twitterja kritično zapisal: “Prosim policija, da ta tvit obravnavate kot ovadbo zoper poslanca Levice Primoža Siterja, ki v DZ in preko javnega TV prenosa razpihuje sovraštvo in nestrpnost do katoliške vere, s čimer je globoko prizadel moja verska čustva. Zahtevam obvestilo o vaši odločitvi.” Med drugim sta se usula tudi komentarja: “Kako lahko takšnega poslanca sploh spustijo v parlament????” in “A tale sme v DZ ? A umazane živali še ni bilo dovolj?”.

Glede na to, da to 297. člen Kazenskega zakonika govori o javnem spodbujanju sovraštva, nasilja ali nestrpnosti (“Kdor javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskemu stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini, in je dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali moti javni red in mir, ali z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev, se kaznuje z zaporom do dveh let.”) je naravnost nesprejemljivo, da si poslanec dovoli kaj takega, saj gre za očitno izražanje sovraštva do kristjanov.

Spomnimo. Že v času božičnih praznikov smo lahko videli, kako je kristjane za umazane živali grobo označil državni sekretar Jerneja Pikala na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jernej Štromajer. Na račun tega se upravičeno pri marsikomu poraja očitek, da je ravno levi politični pol tisti, ki je najbolj nestrpen, čeprav se mainstream mediji obsodbam svojih po princišu “načelnosti” izogibajo medtem, ko z vsemi šili in kopiti udrihajo po vsem kar je desno.

Hana Murn

 • VERZIFIKATOR

  Franci Trčen

  REKLI SO, POŠTENO SE OPEKLI

  Adolf da le trčen je, so rekli,
  da bolnišnica ni zanj primerna,
  kvečjemu kdaj terapija zmerna,
  so pošteno se potem opekli.

  Rekli so, je Josif infantilen,
  naj le dela svoje oslarije,
  da je v njem pač malce hudobije,
  a da je koristen, fant servilen.

  Trčen da po svoje je Benito,
  rekli so in zraven se smejali,
  zlat prestolček debeluščku dali,
  srajčko novo črno še sešito.

  Kim da je le s ceste psiček mešan,
  ki se včasih malce mu zarola,
  da mu manjka šlif in pasja šola,
  da je cucek Kim pač malce zmešan.

  Rekli so, pošteno se opekli,
  saj steklina huda je bolezen,
  treba biti je vnaprej oprezen,
  ve se, kaj zasluži pes si stekli.

  • Mademoiselle

   Hahahahaha!
   To je za Prešernovo nagrado.

  • samotoje

   Kot vedno- na verzifikatorskem nivoju, mojster.

   • VERZIFIKATOR

    Videl si, Anton da pesnikuje?
    Pravkar sam je stvar obelodanil,
    bi lahko to dejstvo nam prihranil,
    da tako talente razmetuje.

  • Slovenka

   Koseski bi tvoje izvajanje povzel z mislijo: zakon narave je tak, da iz majhnega raste veliko. Na začetku so bile gnidice, ki si jih naštel, potuhnjeni čudački, potem pa glej!

  • Anton

   To je tako, ko se gredo komunalci pesnike.

 • kralj matjaž

  In tukaj se vidi nevarnost Levice, imajo dobre namene, ampak za njimi stojijo fanatiki, ki so pripravljeni iti čez milijone trupel, da uveljavijo svoje ideje. Tistiki so jim na poti pa so izdajalci.

 • Amerikanc

  Hudič je, ko imaš ob sebi še večjega radikalca in zmeneta od sebe.

 • alojz

  V partizanih je bilo enako. Tisti prvi in tapravi so padli. Tako ali drugače. Medalje so si pa pripenjali tisti, ki so prišli ven na koncu. Terčka nisem ravno maral. Z to potezo je pa pri meni zrasel. Pa ne hodim v cerkev. To je bolj zadeva morale in poštenja kar pa premnogim manjka.

  • Joško

   Tudi moj velik + za g: Trčka.

  • Lustrator

   Se strinjam, a če iz stranke dejansko ne bo odstopil in o svojem razlogu jasno in glasno povedal tudi medijem, je vse skupaj samo igra oziroma prebrisano “omejevanje škode”, tako kot recimo Štromajerjevo “opravičilo”.

  • Marija

   Ne rabiš hoditi v cerkev,da si pošten.Se ve kaj je prav kaj ne,če imaš glavo urejeno.Tu pa vpije in kriči njihovo sovraštvo,do svojega naroda.In taki nam krojijo zivljenje.

 • Ovadba zaradi nošnje majice najljubšega banda?? Zdaj nam bojo janšisti zapovedovali, katero glasbo lahko poslušamo in katero ne?

  • Joško

   Ti poslušaj katerokoli glasabo, ne žali pa katoličanov in drugače verujočih.

  • Rok Rolovic

   V hudi jami boš lahko poslušal HEJ BRIGADE komunajzar retardirani.

  • Rožle

   Tip je prišel v parlament pač izključno provocirat s to majico ..
   in nikakor ni promoviral bend Bad religion .. bi si upal trditi, da te punk skupine niti ne pozna

  • akozelj

   Hej brigade znucana plošča , prihaja- Slovenec sem.-

  • Simon Rožič

   …a so Avseniki še vedno prepovedani od ZKS ? Samo vprašam!

  • Peter

   Ne, ne bodo, spoštovani Joe Kučan. Ne bodo, zaradi mene lahko polsušaš slabo vero od jutra do večera pa še ponoči.
   Ok, no?

   • sunday

    ej, pusti bedaka saj ni dojel in nikoli nebo – paĆ levist (levi fašist oz. nacist) !!!

  • WISKY 1000

   To samo zadrogiranci poslušate

  • šmentanamuha

   Nobene glasbe nismo slišali, tudi sicer parlament ni žiurerska beznica, no, razen za poslance z levice.

  • Simon Rožič

   ..s tako majico razen sovraštva do kristjanov ne izražaš prav ničesar,
   če izvzamemo tvoj umski potencial, ki je enak stopnji 0.
   Drugič naj pride nadvse “krščanska# Ljudmila z majico “FUCK COMUNISMUS”,
   ki je prav tako naslov umetnine ! A ne? …no, ko gre Ljudmila h Kučanu v goste!!!
   -še krormpirjeve župce ne bo dobila od Štefice, od Milančka pa brco v ta debelo
   rit!

 • Joško

  Večina levakov ni sposobna drugega, kot žaliti drugače misleče in verujoče. Mislim, da se prib. 75 % Slovencev deklarira kot katoličani, zato je tako početje “poslanca” skrajno nizkotno.

 • VERZIFIKATOR

  Šel je prvi trčeni profesor,
  je od zdaj na pravem mestu glava,
  vse priznanje, vsa mu čast in slava,
  si zaslužil je naziv Kompresor.

  • terminalar

   Tudi mene čudi.

   • Simon Rožič

    …mene ne čudi! Trček je res čudak, ni pa
    neumen tako kot vsi njegovi prepotentno bebavi
    strankarski “kolegi”.

  • diler resnice

   Pprofesor Trček postaja svojevrsten sinonim osebnosti, ker sodeluje v nenavadnih predvolilnih kampanjah ob razno raznih transparentih kultov smrti, skratka pozivanja k manipulaciji ljudi, na koncu pa sam spozna, da je to obsojanja vredno in ne pelje nikamor, kvečjemu v zdraharski kraval

 • Rok Rolovic

  Kam bo pa zdaj ta trčeni Trček šel? Mogoče v SD, z dežja pod kap ?

  • Simon Rožič

   ¨…,saj je profesor, tem pa ni težko, kot vem: za vsako najmanjšo svetovalno zadevo
   lahko pokasira lepe desttisočake !

 • skorpijon93

  ima najnižji delež revščine v Evropski uniji Češka Republika 9,6 % po zadnjih podatkih eurostata 2018 leta ., povprečje EU27 znaša 17 %
  – po deležu kupne moči dosegajo 91 % povprečja EU, povprečje EU je 100
  – državni javni dolg znaša 32,7 % BDP po podatkih leta 2018 ( eden nižjih javnih dolgov v eu )
  – stopnja brezposelnosti znaša 2,2 % ( najnižja v EU )
  – niso sprejeli evra , raziskave kažejo , da 70 % Čehov nasprotuje uvedbi evra
  – na lestvici indeksa ekonomske svobode se uvrščajo na 23. mesto, Slovenija je na 64. mestu
  – ni sprejela migrantskih kvot vsiljenih s strani Nemško- bruseljske politike
  – ni sprejela evra, ni podpisala marakeškega sporazuma o migracijah.
  Delež priseljencev na Češkem znaša 4.4 % vendar gre tukaj za večinoma Ukrajince, Slovake, v Sloveniji pa imamo že po podatkih 2018 leta 12 % priseljencev večinoma iz Bosne. Vidite, tukaj je popolnoma zgrešena politika, svoje izganjamo, tuje vabimo. Češka se ne gre socialnega turizma, ne uvažajo muslimanov.

  Češka je v vseh pogledih daleč bolj pametna in napredna od komunistično levičarske slovenije, iz katere se vse več državljanov izseljuje, uvaža pa se muslimane, 37.153 državljanov je Slovenija izgubila med leti 2012-2018 kar je največ po osamosvojitvi, v ljubljani pa v zahvalo džamija stoji

  • Simon Rožič

   …res je, v šoli se namesto “hvala Bogu” že zahvaljujejo “Alah akbar”….

   • Anton

    V bistvu največkrat slišim Bolimekurac, jebemtimater al pa kotejebe!

 • skorpijon93

  levičarji saj ste dobili islamski center v Ljubljani, kar ste sejati to boste želi hahaha, kar imejte in živite s tem , povratka nazaj NI

  • WISKY 1000

   Lgtb-ejemcem se tudi hlače tresejo,islamisti jih nimajo radi.

   • Rok Rolovic

    Jaz nisem islamist pa jih tudi nimam he he.

 • sašo

  Stranka Levica je po razburjenju na
  Twitterju uporabnike pozvala, naj se avgusta letos udeležijo Punk Rock
  Holiday v Tolminu, kjer bo glasbena skupina ( Bad Religion , katere majico je nosil provokator )praznovala 40 let obstoja……………..ŽIVA NEUMNOST IN ZAVAJANJE, radi bi se rešili z dane situacije, Ne morejo pozivati ljudi naj se udeležijo festivala Punk rock holliday, ker je le ta razprodan vsako leto že v Decembru, kaj šele 29.01. naslednje leto..laž, laž , laž..človek, imej toliko jajc pa priznaj da si pač provociral z majico, vse lepo in prav, tudi jaz sem jo že imel na sebi, ampak to ne sodi v parlament, ne v DZ itd…vemo da bi taisti želel javni linč če bi se nekdo v parlamentu pojavil z majico na kateri bi bila prečrtana džamija..potem bi pa takšnega zmerjal s fašisti, nacisti, rasisti, homofobi itd..stranka Levica je daleč od socialistične stranke, da ne omenjam njih socialnega čuta in strpnosti.

  • NoName

   Že, ampak kakšen pomen ima politika pri promoviranju Ameriških bandov?

   • sašo

    Veliko, glede na to da se gre za politično angažiran in izjemno proti krščanski bend. Poznam Bad Religion že 26 let in njihova ideologija ni ateistična, ampak proti krščanksa. Torej če delaš promocijo protikrščanskemu bendu, potem sam misliš isto . Obstajajo majice Bad Religion na katerih ni prečrtanega križa, omenjeni bi si jo lahko oblekel in bi potem strpno promoviral bend, čeprav ne vem komu ? DESUS -U ? Židanu z SD ?

    • NoName

     Popolnoma se strinjam z tvojo razlago, sem malo starejše generacije, kar pomeni, da mi punk ni tuj, niti ne nepoznavanje tega banda, želel sem le povedati, da politika nima prav nobene pravice kaj šele pravice izražanje nestrpnosti do vere in do ljudi, ki v Boga verjamejo.
     To kar je storil tale tipček v parlamentu, bi ga morali že na vratih odpravit na ulico in mu trajno prepovedati vstop in nastopanje v politiki, pa za Kordiša imam enako mnenje kakor tudi za tisto ceneno zabavljačico Tomičko.

     • sašo

      Se v vsem strinjam s teboj.

    • Voice of reason

     Bedarija. Bad religion je band, ki promovira naturalizem, ateizem, agnosticizem in zdrav razum. Se je kdaj na tapeti znaslo tudi krscanstvo? Sure, samo ponavadi vedno skozi kritiko izrabljanja religije za politične in pridobitvene namene.Kar pa samo po sebi ni protikrščansko, saj je konec koncev enako počel sam Jezus.:P

     • sašo

      Lažeš in zavajaš,njihova sporočila so izrazito protikrščanska in popolnoma nič drugega. Bad religion bi lahko bil širok pojem a uporablja zgolj in samo propagando zoper RKC, tudi versko nestrpni simboli v povezavi z njihovim imenom to kažejo. V njihovih ” ateističnih ” besedilih ni kritike Židovskega bogatenja, ne židovske okupacije Palestine, ni kritike obrezovanja in kršenja spolne nedotakljivosti dojenčkov, fantkov ki jih zlorablja židovska skupnost…itd…v njihovih besedilih ni kritike nazadnjaškega islama, ki krši pravice ženskam, gayem, legalne pedofilije ( poroke starčkov z 9 let starimi punčkami ), ni kritike znova zoper spolno nedotakljivost dojenčkov ki jih obrezujejo in s tem grobo posegajo v spolno in nasploh telesno nedotakljivost, ni kritike zoper njihovo agresijo glede pripadnikov drugih verstev in ni obsojanja muslimanskih verskih teroristov, zatorej lepo prosim, NE zavajaj. Za ateizmom se skrivate vsi ki radi pljuvate po RKC, a v isti sapi pozabljate da ni samo krščanstvo verstvo ki ima grehe, hinavci in zgolj navadni nestrpneži skriti pod masko ateizma. Daleč od ateistov ste, zgolj zagrenjeni sovražniki domeče vere, sicer pa so vas polna usta ” strpnosti ” . Amen.

     • Voice of reason

      lolish.

      Bad religion so iz ZDA, kjer je RKC od vseh ostalih krščanskih fundijev res najmanjši problem. Tko da, paranoja much?

      Od 200 komadov jih imajo mogoče 5-10, ki kritizirajo krščanstvo in še
      enkrat toliko, ki so kritični do vseh abrahamskih religij(vključno z
      islamom).Kar se simbolike tiče, je bil crossbuster narejen v času, ko so krščanski fundiji, ne Musliji ali Židje, obvladovali politični diskurz v ZDA.
      Glede ateizma pa…eden od organizatorjev Reason ralleya,ki so ga BR podprli, je bil Richard Dawkins, lol, sej veš ta model:
      https://www.youtube.com/watch?v=yyNv8kvd2H8
      https://www.youtube.com/watch?v=L7B9TMfJEQQ
      https://www.youtube.com/watch?v=XUTJKJHs4dQ

     • sašo

      Razlika med nama je ta, da je tebi vseeno, meni pa ni , pomembbno je kdo dela kaj in kdo nam hodi okoli otrok, naj se gre za pedofilskega uhovnika RKC-ja ali za družbeno sprejemljivo pedofilčijo v muslimanski veri. Pa ni kljub vsemu vam ni vseeno, vanabi ateisti z Evrope in ZDA pljuvate samo po RKC . Pa ravno to je ironija, kot praviš, RKC bi naj bila najmanjši problem v ZDA, BR pa se najbolj ubadajo z njo in provocirajo. Sklepam da Greg prihaja z irske katoliške družine, ponavadi so najhujši RKC homofobi, v svoji mladosti zahajali v cerkev .

     • Voice of reason

      se ena bedarija non plus ultra. Vsi najbolj medijsko izpostavljeni ateisti od Christopherja Hitchensa,Richarda Dawkinsa,Sama Harrisa, Matta Dillahuntya,uredništvo Charlie Hebdoja, …so se pocli z Islamisti ze.

      https://www.youtube.com/watch?v=ZCHHfBeu0QE

      Okoli Grega je pa odgovorjeno ze zgoraj. Fakti se nazalost ne skladajo z tvojo realnostjo. Sorry.

     • sašo

      Če me spomin ne vara so par let nazaj naredili božični album s krščanskimi pesmimi, znesek od prodaje pa podarili žrtvam spolnih zlorab ki so jih zagrešili duhovniki RKC..in ti boš spet rekel da se ne ukvarjajo samo z RKC ? GLej, ne zapletaj se po nepotrebnem, stvari so kristalno jasne, ne se sprenevedat, izgubljava čas za brezveze. Vsak ki pozna Bad Religion ve koliko je ura in pika.

     • Voice of reason

      erm, del profita je sel za drustvo SNAP, ki se bori za žrtve spolnih zlorab s strani duhovnikov, ne glede na njihovo denominacijo. Spet mal RKC paranoja tule?
      in ja vsak, ki dejansko pozna Bad religione ve, da vecina besedil ni usmerjena proti RKC. Ze najbolj znan komad American Jesus opisuje zblojence, ki mesajo ameriški nacionalizem s Krscanstvom in celo verjamejo, da je bila Biblija napisana v angleskem jeziku…skratka dalec od katolicizma, ki je vedno bil globalna religija.
      1000 more fools, The voice of God is government, Don’t pray on me so pa itak odziv na TV evangeliste, ki so večinoma evengeličanski Protestantje.

  • Peter

   Vsakemu, ampak čisto vsakemu, je jasno, da je šlo za provokacijo. Za dobro premišljeno, dobro zapakirano, konec koncev tudi dobro razloženo in opravičeno provokacijo. Pa vseeno, provokacijo.
   Sam se do sedaj na to temo nisem oglašal, pač, dobro je speljal tipček, dobil je tudi nekaj podpore provokatorjev, kot je on in pozornosti. Konec koncev smo zanj tokrat sploh prvič slišali, no.

 • NoName

  Ko prevlada razum drugače mislečih se začenjajo tudi najbolj levi spraševati o verodostojnostih najbolj enostavnih reči v tej deželi.

 • Antonius

  Čudi me, ker volivci ne spoznajo, da po sto letih že vedno volijo v parlament oktobrsko revolucijo.
  Kdo nas danes zmerja s skrajnimi desničarji? Dediči oktobrske revolucije, ki nam danes z nakradenem, kot kapitalisti prodajajo svojo skrb za proletariat in v celofan zavito *oktobrsko revolucijo*.

  • VERZIFIKATOR

   O, Antonius, pozdravljen!
   Izgubljen sin, kod hodiš?

   • Antonius

    Pri vztrajniku Rajku v bolnici sem bil.
    Naj mu ob tej priliki še enkrat javno zaželim čimprejšnje okrevanje.

 • Rožle

  Tipček ima jakno odpeto ..
  Če bi se mu pa na njegovo plešo ptič posral .. pa kape sigurno ne bi dol snel med njegovo dolgočasno pridigo ..

 • Simon Rožič

  Bravo Trček! Odraslemu človeku se res dvigne želodec, če moraš v lastni
  stranki prenašat čisti demagoški idiotizem, restavracijo sprevrženosti iz
  naslova lastne ničevosti nosilca takšne sfanatizirane parole!

 • centurion

  Siter naj si na plešo še pizdo tetovira..
  Seveda prečrtano, ker je buzerant.
  Potem ga bom razumel, da misli resno.

  • WISKY 1000

   A še to?

  • bad brains

   To ma pa Kordiš na majici. Tistega čudnega mačka, ki to ni. Samo so redki, ki to opazijo….

 • skorpijon93

  Trček, uživajte v multikulturnem sobivanju, veliko sreče :-) , kar ste sejali, to žanje celotna družba , samo zaradi posameznikov

 • Mademoiselle

  Dam + temu Trčku, dobi točko. So stvari, ki ne glede na levo/desno, ne sodijo v parlament, nismo 1945. Tako pri izjavah kot tudi obnašanju.
  Čeprav je meni vse levo nekoliko trčeno;)) . Ima prav, to ne sodi v javno ustanovo.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Trček bo baje prestopil v SDS. Baje !?!?

  • NoName

   Mislim, da levica kljub prečrtanemu križu moli, da Trćek ostane njihov:)

  • centurion

   Seveda Anton Peinkiher…
   Pravkar bere in se uči “ustavo” SDS na pamet.
   https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio

  • Rok Rolovic

   Tebe bi pa še tvoji paradajzki nabrcali v rit.

  • WISKY 1000

   Edino pravo pametno stranko.

  • Peter

   Baje si tudi ti član edine normalne stranke v dolini, SDS, no.

  • Viktorh

   …Smovas-in-ševasbomo, kaj te muči, kurba rdeča?
   Odjebali ste kot teroristi, v zgodovini zapisali ste se kot zločinci.

  • pupa

   Se upaš srečati v Tivoliju s Krkovičem?

 • Smovas-in-ševasbomo

  Sicer poslanca Trčka rad poslušam na parlamentarnih seansah. Da je pa tolik zadrgnjen, pa res nisem mislil. Pri vsem nakopičenem sranju ga moti ena majica band punk skupine? Naj se presede rajši bolj na desno…npr. stranka DOM…ali še bolj desno, stranka SDS !!!

  • Anton

   Gnoj lewašk.

  • Viktorh

   No, tako pokvarjenih kot si ti Smovas-in-ševasbomo, je malo, prase, pokvarjeno

  • Den456

   Tumpek tiho! Pa marš v pasjo utico v Murglah. Bo lastnik M. K. jezen, ker se potepaš.

   • Rožle

    Aha, že vem kater This user is blocked.
    .. se je spet iz ketne strgal ..

 • Ježek Teka Teka

  Angleži pravijo za Škote, da pridejo prej domov iz svetovnega prvenstva kot razglednice … tale sekret od stranke je nekaj podobnega …

 • Peter

  Gre pa spet za povsem napačno reakcijo desnih.
  Zdaj bi se moral (ob popolni medijski tišini o slabi veri) vsak dan kakšen od desnih poslancem pojaviti v parlamentu v majici s prečrtano peterokrako, s prečrtanim maršalom, s čejem in napisom morilec ipd.
  Me zanima, kako dolgo bi levičarji razumeli zadevo, no.

  • Rožle

   Hmm .. samo še en tak bend je treba prej narest .. z imenom

   ” Red Butchers “

  • Miro Jereb

   Dragi Peter,S tako majico se naj gre na Metelkovo ne pa v PARLAMENT ker je to očitna
   in namenoma provokacija totalno brez potrebe. Ima samo namen povzročati
   sovraštvo. Mislim da bi moral zato v zapor. …..

   • Peter

    Dosegel je točno to, kar je hotel. Da bo lahko okoli oznanjal, kako nestrpni so desni, ki mu ne pustijo nosti majice z napisom enega benda.
    Edini smiseln odogovor na tako jeftino provokacijo sem napisal zgoraj.

    • sunday

     edini smiseln odgovor bi bil, da se mu to majico zatlači v gobec in to tako globoko, da jo požre !!!

   • Slovenka

    V zaporu pa naj mu dajo kakšno delo, da odsluži stroške, ki jih imamo davkoplačevalci s takimi tipi.

   • maček ivan

    No v zapor glih ne, malo pameti mu pa ne bi škodilo. Če začnemo zapirati vse povprek smo isti kot Oni.

    • WISKY 1000

     V parlamentu naj ga dajo klečat na koruzo v kot vsak dan po dve uri.

  • šmentanamuha

   Se ne strinjam, tako očitno razkazovanje sovraštva in zaničevanja s pozicije moči ne moreš spregledati. V tem primeru bi moral ukrepati že predsednik parlamenta, Dejan Židan in poslanca poslati iz dvorane, da se obleče prostoru in funkciji primerno. Vendar, naših pa ja ne bomo kaznovali.

  • von Rhein

   Dobra ideja.Jaz bi se pojavil s sliko piva in napisom,ne maram komunajzla ali Tito škodi zdravju.

   • Peter

    Tako. In obenem smrtno resno poveš, da nisi nikakor hotel nikogar žaliti, ampak da pač ne maraš tega piva.
    Jebat jih je treba nazaj na isti nači, ne pa skakat v luft in zgubljat živce z idioti, no.

 • JANEZ GUS

  Bravo Trček. Si me prijetno presenetil.

 • WISKY 1000

  Takšnih iztirjencev je veliko v levici,ciglar mi je sumljiv

  • Aresnica

   Kdo je pa to? – – Aja to je še eden, ki stolček greje.

   _____________
   Lep pozdrav

 • Miro Jereb

  S tako majico se naj gre na Metelkovo ne pa v PARLAMENT ker je to očitna in namenoma provokacija totalno brez potrebe. Ima samo namen povzročati sovraštvo. Mislim da bi moral zato v zapor.

  • WISKY 1000

   Z njegovim prijateljem umazanim majerjem gresta skupaj,da mu ne bo dolg čas

 • sunday

  zakaj nam pa ne bi delali te svinjarije, pomislite – izdajalski papež umiva noge musli podganjim iztrebkom, ki so dejansko invazija v eu in jutrišnji naši morilci skupaj z levisti, ŠTORmajer nas ima za umazane živali in še vedno nosi glavo na vratu in ta gnida siter bi pa morala dobesedno skozi sito pri živem telesu in še nekaj podobnih bi morali uresničiti pa bi tudi mi kristjani imeli mir kot ga imajo musli podganji iztrebki in to samo zato ker se jih bojijo, da levisti so z njimi in za njih samo zato, ker se jih bojijo – nas pa se ne, ker ni posledic – to je to !!!

  • Rožle

   Itaq .. in enkrat bo konec temu :

   Tistemu, ki te udari po enem licu, nastavi še drugo,
   in kdor ti hoče vzeti plašč, mu tudi obleke ne brani …

   • sunday

    ok, to je tudi prav, da človek takoj ne poskoči, razumem, ampak ne moreš biti dober do bedaka, če je zraven še hudoben, zelo hudoben kot so vsi ti levisti in primitivni kot so vsi ti musli podganji iztrebki – takim nastaviš samo pest, ne lica!!!

  • pupa

   “Nerazumljiva so pota gospodova.”

   ŠTORmajer je sam sebe potisnil v negativno ospredje, pa nikar ne mislite, da njegov predpostavljeni Pikalo ni bil predhodno seznanjen s to provokacijo zato ga je vlekel iz dreka v katerega je hote zabredel. Danes Imamo situacijo takšno kot jo imamo morda tudi z božjo previdnostjo za tiste, ki v njo verjamemo.

 • bubamara

  Stranka s takšnimi izpadi lahko samo životari. Volilci volilne enote LJ Šiška bodo premalo za bilokakršen vpliv.

 • Kučko pod pručko

  Cvet slovenske levice

  Smo pa mislili, da je Trček trčen. Kot kaže, je v levici še veliko bolj ubrisanih. Kordiš, Vagineta Luftić, Štromajer, Siter, … Noro, kakšne modele je zbral Mesečnik okrog sebe!!!

  • Peter

   Creme de la creme, eurocrem, no.

   • samotoje

    S pretečenim rokom.

 • Slovenka

  Trčku je kapnilo, da se je sovraštvo do krščanstva med Slovenci očitno izpelo.

  Le kdaj se bo izpelo Samo ne Janša? Šele tedaj bo Slovenija naredila korak naprej.

 • Viktorh

  Še slepa kura najde zrno.
  Hvala doktor.

 • bubamara

  Trček je spregledal. Glede na njegove zadnje govore na raznih sejah bi ocenil, da je spregledal in ugotovil kdo dela za dobro ljudi in kdo ne dela čisto nič. Drži se Franc. Te spremljamo in……

 • Rožle

  A tale mlečni rdeči revolucionar niti ne ve .., da so mu prav njegovi rdeči miličniki ..
  v obdobju Punk revolucija pri nas (tam cca leta ’81)
  – trgali tovrstne majice in razno razne broške s punk logotipi ..
  no, nekateri so celo brez uhanov ostal

 • RATATA

  Pri enainpetdesetih bi pa že bil čas, da odmutiraš Franc!

 • Olga101

  Če si mlad in levičar, si junak, saj želiš idealistično spremeniti svet, če si levičar, ko si star, si bedak, ki ga življenje ni naučilo ničesar! (Parafraziram Churchilla)

  • lena

   Bravo, tale je pa zares mocna in se kako drzi, bedakov pa kar noce zmanjkati!

 • Resnicaboli99

  Ni oznacil kristjanov z umazanimi sfinjami ampak je voscilo namenjeno vsem.ljudem sploh pa gre za citat iz filma tako da

  • Peter

   Če si ga ti dojel kot voščilo sebi, je to tvoja stvar. Lepo se mu zahvali za voščilo in mu zaželi enako.
   Jaz sem ga dojel kot žalitev vernikov in sicer točno določenih vernikov. Krščanskih. Kar je očitno postal trend na levi, no.

  • Rožle

   A pol je citat iz filma kriv? .. in je moral podnujno prav tega uporabit ..
   .. ker mu ni nič druzga “pametnega” padlo na misel?

   • Peter

    Seveda, in ta najnovejši je samo oblekel majico svojega najljubšega benda in niti približno ni mislil žaliti.
    itak, no.

  • Anton

   Ti bom še jaz dal citat iz filma…

   All be back!

 • mitja čot

  Gledam parlamentarno debato in mi pade v oči tale siter!Ne samo,da je razkazoval tole svojo majico,v parlamentu je žvečil žvećilko kot ena krava.Nobene kulture,samo brezvezno nakladanje in grožnje!Kdo vzgaja tako mladino?

  • Joc 52

   Partija

 • smeh :) kako ste netolerantni do drugačnih :) strpnost in tolerantnost sta pa ja dve veliki vrednoti :) a če bi imeli poslanko v hijabu v državnem zboru….a je to primerno oblečeno ali ne? :) če tip religijsko verjame v državo, socializem, komunizem, revolucijo, antikapitalizem in ne boga, potem je primerno oblečen :) kdo pa je postavljal takšna neumna pravila? :) če verjameš v kapitalizem prideš v reklcu in kravati…..če verjameš v islam prideš z hijabom če si baba…..če verjameš v hinduizem prideš z turbanom :) če verjameš v pipija in merkijada prideš v črni majici s kratkimi rokavi in sliko mucka na kratki majici :)

  • Rožle

   Avtohtoni neandertalec ..
   a zdej si se še ti prišel sem blesavega delat .. !

   • Lokomotivführer

    Dobro si ga razkrinkal, sicer je Srb iz Hrvaške.

   • to_mi_delaj

    se ni prišel delat, ampk je blesav

  • Peter

   Na žur prideš oblečen, kakor hočeš in lahko tudi glede na to, v kaj verjameš, če hočeš. V javnem življenju pa obstojajo določena pravila, tudi pravila oblačenja. Zato pač prideš v palament temu primerno oblečen. Temu pravilu se reče dressing code in se ga ljudje držijo, Ker nočejo izpasti bebci, razen če hočejo izpasti bebci.
   Njihova stvar, no.

  • Stajerka

   …če mate jajca……naslednjič prosim polmesec……pa da vidimo koliko vas je v hlačah….

   • AlternativaZaSlovenijo

    prečrtan polmesec

   • maček ivan

    Ga bojo zunaj pred “mošejo” razčetverili.

  • Aresnica

   Kakorkoli obračaš _ ta bučko brez lučke ni za v parlament.Midva ne prideva v parlament-recimo, da greva na balkon poslušat parlamentarno sejo, če bova imela majice Hitlerjeve svastike.
   ___________
   Lep pozdrav

  • šmentanamuha

   Zelo se trudiš poiskat opravičilo za retardiranost poslancev Levice. Stvar je veliko bolj preprosta: od neumnega človeka ne moreš pričakovati pametnih dejanj niti pametnih besed. Upam samo, da imamo dovolj pametnih volivcev.

   • Common Sense

    Žal mislim, da nimaš prav. Levica postaja zatočišče neproduktivnega dela družbe in ta je precej velik. Njihove akcije v povečanje socialcev so namerne, razširiti svojo bazo. Malo je terba gledati njihove Youtube videe od njihovih glavnih ideologov, pa ti postane jasno kam pes taco moli. Samo folk je daleč preneumen v Sloveniji. Padajo na foro.

    • šmentanamuha

     Rekla sem samo, da upam, da imamo dovolj pametnih volivcev. Koliko je to, pa se bo pokazalo na volitvah. Če je neproduktivni del družbe tisti, ki zmaguje na volitvah in kroji našo prihodnost, potem nam itak ni pomoči in njim tudi ne.

  • terminalar

   Netolerantni do katerih drugačnih?
   Drugačni so iz drugih kultur, držav, celin… spoštujemo njihovo nošo oz. tradicijo.
   Tile so predvsem provokativni, nekulturni v okolju in se delajo važni, v glavah pa nič. Samo poslušaj jih, kakšne oslarije kvasijo.
   Že vratar na vhodu, jih takih na osnovi pravilnika, ne bi smel spustiti v stavbo pa žal nima jajc za to.

 • Stajerka

  ….mater je novih nickov……

 • KAPIBARA

  100% tale model, s to provokativno majico, nima enega (1) dneva delavne dobe, vpisane v “rdečo” knjižico- službeno mogoče…

 • samotoje

  Me je pretreslo, priznam. Namreč spoznanje, da je Trček prestopil Rubikon. Postal je polnoleten.

 • šmentanamuha

  Razpad vlade je primeren trenutek tudi za tovrstne odstope. Trček si je še v zadnjem trenutku rešil čast. Poslanci Levice so najprimernejši za čakalno vrsto za novo zaposlitev na Zavodu za zaposlovanje. Kdor jim daje svoj glas, si več od socialne pomoči niti ne zasluži. Upam, da bo zdaj, ko kučanisti izgubljajo moč, sodišče imelo toliko poguma, da obsodi tega štromanjolca za razpihovanje sovraštva, zaničevanje točno določene skupine ljudi in nespoštljivega odnosa do funkcije, ki mu je bila zaupana na volitvah in same institucije parlamenta.
  In vendar se dogaja … same dobre novice zadnje čase

 • Rožle

  In zakaj ni prišel v taki majici kot je tale na desni strani .. .
  če je že promoviral to glasbeno skupino?
  https://uploads.disquscdn.com/images/51ccd31eeaaee16926c50a85368ab8734e344da9dfe852b2250422e436a7387d.jpg?w=600&h

 • Novakec1

  Dost žalostno da ti šele pri teh letih kapne kam si se včlanu (navkljub doktoratu)

 • francelj3

  “Osebi, ki kaže znake vinjenosti ali vpliva drugih opojnih substanc, vstop ni dovoljen.” Res? Kako je pa potem hikminister Klemenčič lahko pijan govoril v parlamentu?

 • Ivan Ivanovič

  Majica s prečrtanim križem je hočeš-nočeš simbol današnjega časa, ko se je krščanstvu v bistvu odrekel tudi sam papež. Slednji daje prednost globalizmu, multikultiju, orientalizaciji in afrikanizaciji Evrope, ki neizbežno pomeni tudi islamizacijo Evrope… Za krščanstvo in kristjane mu očitno ni pretirano mar. Punkerji so bili malce pred svojim časom, zato jih nihče ni jemal resno. Danes pa to ni več le provokacija, temveč realna fašiglobalistična politika – tudi samega papeža.

 • Ferlič Milan

  BEDAK

 • Peter Leskovar

  Trček je kljub izjavi, ki jo je dal, vseeno še naprej zafrustriran član rdeče kamarile. to da on ne bi nosil take majice,ga ne naredi nič manj zajebanga komunista. Crkne nej on in levičarji. Kakšen + za to izjavo? Jebe se nej in on in njegovi.

  • Ehbolimedžoko

   Si pa neotesan.

 • Amerikanc

  Težko da ga bo katera stranka posvojila. Mogoče ga pod svoje okrilje vzame skrajni levičarski extremist, gujdek, sindilalni zastopnik udbomafijskih direktorjev, nadzornikov in skupščinarjev, tov. Židan.

  • Simon Rožič

   …majico s pečrtanim križem lahko SD “guejdek” priloži k zbirki svojih
   krvavordečih kravat…in osebno posvoji ogabneža iz Levice!

 • NoName

  Država je na psu, zaradi takih pizdekov, ki se anarhistično obnašajo celo v parlamentu, ljudje pa to gleda celi svet!!!!Kdo hudiča bo vlagal v naše gospodarstvo in zaupal svoj denar ko zagleda take ljudi v parlamentu?
  Kot sem že napisal, vsakega neprimerno oblečenega sploh pa nedoraslega svojem položaju bi ga morali trajno odstraniti ne samo iz parlamenta, temveč celo iz politike in mu vse stranke odreči dobrodošlico, odobravanje takih meče slabo luč tudi na vse tiste politike, ki se svojih funkcij zavedajo in jim je ugled v svetu tako preko svojega dela, kakor preko stila oblačenja pomemben.
  Kaj pa je tale model ustvaril razen slabega ugleda za Slovenijo in za nas Slovence?
  Konec koncev kaj je ustvaril lastni stranki, ki ga ima še v svojih vrstah, ravno tako so sramota za parlament in za vse nas Kordiš, Tomička pa nasploh saj živi v nekih svojih fantazijah onkraj Slovenske in celo Hrvaške meje, kaj je res mogoče, da ne premoremo ljudi, ki so vsaj po izobrazbi nekakšen približek položaja, ki ga zasedajo.
  Komedijanti niso za v politiko niti ne za gospodarstvo, vstop v parlament bi takim dovolil le za pusta, pa še to samo za nekaj minut.

 • Nata

  Mislim, da nima namena kamorkoli prestopati , no ?
  Je pa povedal svoje mnenje. . . . . samo mnenje !

  • šmentanamuha

   Važno. da je izstopil.

 • Franc Šink

  Prej ali slej bodo dobili batine.

 • 0 Cool

  Čas je za AntiZionistično Fronto politično stranko.