Poslanec Grims: “Če koga moti zavzemanje za ohranitev in spoštovanje ustavnega reda, je z njim nekaj res hudo narobe!”

Foto: Zajetje zaslona

Resolucija, iz katere so v vrstah koalicije KUL naredili zgodbo, ki je v resnici ni, ima po besedah poslanca SDS Branka Grimsa eno samo sporočilo, in sicer, da želijo v stranki SDS ohraniti ustavni red Slovenije in da želijo dosledno spoštovanje ustave. “Če se nekomu zdi zavzemanje za ustavnost in spoštovanje slovenske ustave sporno, je z njim nekaj hudo narobe,” je poudaril. V oddaji 24ur zvečer je tudi komentiral program Levice: To se krasno sliši, ampak gospe in gospodje, to je socializem iz katerega smo prišli, v katerem je bilo vse od vsakogar, na koncu pa je bila iz tega popolna polomija.” Spomnil je, da se še noben socializem ni končal drugače kot s popolno polomijo, ki je pripeljala do trpljenja, uničenja in tudi do smrti ljudi. 

Na kongresu bomo sprejemali pet resolucij je pojasnil poslanec SDS Branko Grims in poudaril da je osnovna resolucija “gradimo Slovenijo”, ostale pa so namenjene mladim, starejši populaciji in ženskam – potem pa je tu še ta, za katero nekateri trdijo, da je sporna. “A ta resolucija ima v resnici samo en poudarek, in sicer da želimo spoštovati ustavni red RS, želimo ohraniti demokratičen ustavni red RS – pričakujemo pa enako tudi od vseh drugih,” je poudaril in dodal, da če to nekoga moti, če koga moti zavzemanje za ohranitev in spoštovanje ustavnega reda, je z njim nekaj res hudo hudo narobe. Jeseni smo že bili priča zelo hudim nemirom in samo ustreznemu, odličnemu posredovanju slovenske policije se lahko zahvalimo, da ni prišlo do najhujših posledic, je še spomnil, ko ga je voditelj vprašal, zakaj se jim v stranki zdi, da bi razmere lahko pripeljale do državljanske vojne. “Pa še vendarle so bili hudo ranjeni, tudi vaši novinarski kolegi med temi nemiri, in seveda si želimo živeti v Sloveniji, ki bo varna, kjer bo ustavni red spoštovan, kjer bodo spoštovane človekove pravice vsakogar in kjer se bodo ljudje počutili varno. Ljudje imajo vso pravico živeti v državi blaginje, kjer se spoštuje ustava in živi varno,” je dejal Grims.

Poslanec protiustavne Levice Matej Tašner Vatovec je povedal, da je poslušati take očitke od stranke, ki je v enem letu Slovenijo popeljala na zemljevid sveta s popolnoma negativnimi odzivi, nekoliko deplasirano. “Celotna evropska medijska krajina in tudi čez lužo označuje trenutno vlado kot neko vlado, ki pelje Slovenijo v neko obliko aliberalne demokracije, v nek avtoritaren režim in ga primerja celo z Viktorjem Orbanom na Madžarskem,” je Vatovec spomnil da medijsko krajino, kateri je naša leva opozicija v zadnjem času pridno pisala mnenja in jih uvažala nazaj v Slovenijo. “Tako da s tega vidika je resolucija seveda sporna po svoji vsebini,” je še dejal Vatovec in pripomnil, da bi se sicer morali ukvarjati z drugimi stvarmi -zanimivo, glede na to, da se v koaliciji KUL praktično ukvarjajo zgolj z rušenjem aktualne vlade. Voditelja oddaje je zanimalo, kaj v programu stranke Levica ogroža demokracijo in je v nasprotju z ustavo Slovenije.

Podjetnike bi nacionalizirali in z bajoneti “sterali” v morje
Tukaj gre za konkretno ravnanje in tudi stalno zmerjanje s fašisti, ki ga izvajajo kolegi iz Levice v DZ – imajo določen cilj, s tem se namreč na nek način dehumanizira nas in na tak način se lahko pripelje do najhujših posledic. Kar se programa tiče in pa zapisov Levice – pojdite prosim na njihovo spletno stran, tam si lahko med drugim preberete, kaj se vse lahko pozitivnega naučimo iz oktobrske revolucije, ki je bila nepopisen zločin,” je odgovoril Grims in opozoril, da najdemo tudi stavek, da je treba najprej vzeti vse, kar imajo podjetniki, potem pa jih za bajoneti nagnati v morje. Kdor zagovarja nasilje, ali pa kdor ga tolerira, tisti krši ustavni red Slovenije in to počne zavestno.

Foto: Zajetje zaslona

To so fabrikacije, ki se jih poslužuje SDS, ker Levici ne more očitati na primer raznih rabot ali pa iskati masla na glavi posameznikov, ki so člani stranke. Vatovec je mnenja, da so se odkar so vstopili v parlament, pokazali kot alternativa, ki je seveda neobičajna za naš parlamentarni prostor ampak ima neko vizijo. “S tem poudarjanjem nekih izmišljenih manifestov, ki jih širijo medijska omrežja SDS-a, jaz ne bi izgubljal časa. Vložili smo kazensko ovadbo zaradi tega, naj organi pregona naredijo svoje,” je povedal Vatovec in povsem lažno dodal, da je predsednik vlade tisti, ki izključuje vse, ki mislijo drugače kot on, ki ne imenuje delegiranih evropskih tožilcev, ki blokira vsako normalno delovanje države in si jo jemlje kot nek fevd.

Grims je zavrgel očitke, da naj bi karkoli širile omrežja, k so blizu SDS, in sicer je opozoril na citat Mihe Kordiša, ki je bil zapisan na RTV-ju in se je glasil: “Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje.” Grims je omenil še primer, ki je bil objavljen v Slovenskih novicah, Klub slovenskih podjetnikov je bil namreč šokiran nad širitvijo nesresnic in pozivanjem k vzpostavitvi nedemokratičnega sistema s strani Levice. Novice so poročale, da je Kordiš, na Facebooku zapisal, da Ivo Boscarol in Igor Akrapovičbogastva, ki si ga prisvajata iz delavskih rok in mozga, nočeta usmeriti drugam kot v lasten žep,” zraven pa je podal tudi rešitev: nacionalizacijo! Koordinator Levice Luka Mesec pa je v oddaji Tarča dejal, da gre v primeru odločitve Akrapoviča “za nič drugega kot davčno utajo.” Na te besede se je ostro odzval tudi prvi mož OZS Branko Meh.

Vir: levica.si

Socializem pripelje do trpljenja, uničenja in tudi do smrti ljudi
Grims je opozoril na del programa Levice, ki govori o odpravi kapitalizma, kar pa je direktno rušenje ustavnega reda. Po Ustavi Slovenije je lastninska pravica namreč neodtuljiva in samo Ustava določa pogoje, pod katerimi se lahko karkoli z njo dogaja. Poleg tega pa je tudi v nasprotju s 1. in 2. členom Ustave, ki govorita, da je Slovenija pravna in socialna država. “Vi zagovarjate, citiram, zaustavitev privatizacijskih postopkov in da se v svobodni družbi svoboda ne sme končati na pragu delovnega mesta – vsi, ki ustvarijo družbeno bogastvo, bi morali imeti glas pri njegovem upravljanju. To se krasno sliši, ampak gospe in gospodje, to je socializem iz katerega smo prišli, v katerem je bilo vse od vsakogar, na koncu pa je bila iz tega popolna polomija,” je spomnil Grims in dodal, da se še noben socializem ni končal drugače kot s popolno polomijo, ki je pripeljala do trpljenja, uničenja in tudi do smrti ljudi. Poslanec stranke SDS je še spomnil na enega izmed rezultatov socializma – ta leži v 700 množičnih grobiščih po Sloveniji.

Sara Bertoncelj