Poslanec Grims o situaciji v Afganistanu: Civilizacijska tragedija svetovnih razsežnosti!

Afganistanci zapuščajo domovino. (Foto: epa)

V resnici je to, kar se dogaja v Afganistanu, s civilizacijskega vidika tragedija svetovnih razsežnosti. Vsa leta naporov v Afganistanu gredo v nič. Ženske bodo znova pobijali, kamenjali, svet bo gledal stran, kot vedno, ko gre za radikalni islam,” je situacijo v Afganistanu, kjer oblast prevzemajo talibani, komentiral poslanec SDS Branko Grims.

Afganistan doživlja nov vzpon talibanskega režima, ki mu vladajo islamski verski voditelji. Dejanska vzpostavitev oblasti je le še vprašanje časa, saj je ameriški predsednik Joe Biden državo pustil na cedilu, medtem pa številni Afganistanci, ki so se komaj navadili življenja v miru in svobodi, že skušajo prebegniti iz države.

Kar se trenutno dogaja, je po mnenju poslanca Branka Grimsa velika tragedija svetovnih razsežnosti, saj so šla vsa leta naporov v nič. “Ženske bodo znova pobijali, kamenjali, svet bo gledal stran, kot vedno, ko gre za radikalni islam.

Posledice bo občutila tudi Evropa
Posledice bodo po mnenju Grimsa za Evropo zelo hude. “Kdor trdi, da se bo radikalni islam sam omejil, nima pojma o radikalnem islamu ali pa hudo laže. Islam deli svet na Svet miru – ki je izključno svet radikalnega islama, ter na Svet vojne – ves prestali svet, s katerim je radikalni islam vedno v vojni po samem Koranu,” meni Grims in dodaja, da bodo nove reke Afganistancev in novo nasilje preplavili Evropo.

Morda je slika naslednjega: besedilo

Kje so najgloblji vzroki, da se je lahko vse skupaj tako slabo končalo, po Grimsovi oceni najbolje pokaže primerjava s področja svobode govora (“svoboda” po levičarsko …!): Talibanski terorist ima lahko vedno neomejeno aktiven Twitter račun, nekdanjemu (razvojno najuspešnejšemu!) predsedniku ZDA Donaldu Trumpu pa je Twitter račun za stalno povsem blokiral.

Image

Sara Kovač