Poslanec Grims od vlade zahteva odgovore, koliko denarja davkoplačevalcev je doslej za propagandistično širjenje neresnic prejel portal Oštro!

Foto: Nova24TV

Portal Anuške Delić Oštro že dalj časa razburja s svojim propagandističnim širjenjem neresnic, ki je del njihove skrajno levičarske agende, a sodu so izbili dno, ko so kot lažno novico skušali prikazati zgodovinsko dejstvo o kolaboraciji nacizma in komunizma, Nemčija in Sovjetska zveza sta namreč skupaj napadli Poljsko. Poslanec SDS Branko Grims je zato na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z denarjem davkoplačevalcev, ki ga je ta namenila omenjenemu portalu!

Že dalj časa se slovenski uporabniki spleta zgražamo nad širjenjem neresnic in zavajanjem, ki ga izvaja portal Oštro s svojim projektom razkrinkavanja, pri čemer se pogosto obračajo na režimske strokovnjake, loncu pa so izbili dno s sramotnim zanikanjem zgodovinskih dejstev o začetkih druge svetovne vojne in tragediji Republike Poljske. Poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims je v zvezi s tem na Vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s financiranjem fake news propagandah laži o zgodovinskih dejstvih. Kot pojasnjuje, je po javno objavljenih podatkih med prejemniki sredstev iz lani objavljenega razpisa ministrstva za kulturo tudi Zavod Oštro in sicer za “rojstvo medija” v višini 21.035 evrov iz denarja davkoplačevalcev. Zavod Oštro, za katerega njegova direktorica, odpuščena novinarka Dela Anuška Delić trdi, da naj bi “razkrinkaval lažne novice”, je pred nekaj dnevi javno objavil trditev, da je sodelovanje (kolaboracija) nacizma in socializma ob začetku druge svetovne vojne oziroma skupni napad nacionalsocialistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze na Republiko Poljsko fake news.

Grims z zgodovinskimi dejstvi ovrže sramotno in lažnivo propagando, ki so si jo privoščili pri Delićevi
Gre za očitno neresnično trditev Zavoda Oštro je hudo žalitev za vse žrtve tragedije, ki jo je ob začetku druge svetovne vojne doživela Republika Poljska zaradi skupnega napada nacistične Nemčije Adolfa Hitlerja in socialistične Sovjetske zveze, kjer je vladajočo Komunistično partijo takrat vodil Josif Stalin.

Sovjetski zunanji minister Vjačeslav Molotov se rokuje z nacističnim vrhom. Del tega pakta so bili tudi slovenski komunisti. (Foto: Youtube)

Kako nesramna je laž levičarske propagande, ki jo pod prav orwellovsko krinko boja proti lažnim novicam oz. fake news širi Zavod Oštro, pokažejo zgodovinska dejstva, ki jih navede Grims:

23. avgusta 1939 sodelovanje nacistov Nemčije in komunistov Sovjetske zveze formalno potrdita zunanja ministra Ribbentrop in Molotov s podpisom pakta. Tajni sestavni del pakta je bil dogovor o delitvi Poljske.

1. septembra je Poljsko napadla Nemčija, Sovjetska zveza ji je skladno s paktom sledila 17. septembra.

22. septembra v mestu Brest izvedejo skupno parado pripadnikov armad nacistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze.
Skupni napad Nemčije in Sovjetske zveze na Republiko Poljsko se je končal 6. oktobra 1939.

Socialisti si že desetletja trudijo potvarjati dejstva in izbrisati spomin na kolaboracijo komunizma in nacizma
Dne, 22. junija 1941, se je začela operacija Barbarossa, napad Nemčije na Sovjetsko zvezo. Napad je Stalina tako presenetil, da prvim poročilom o nemškem napadu sploh ni verjel, saj je bil prepričan v trajno zavezništvo internacionalnih in nacionalnih socialistov. S tem dnem se je končalo sodelovanje oz. kolaboracija nacionalsocialistov Nemčije in socialistov Sovjetske zveze, ki je torej nesporno trajalo od 23. avgusta 1939 do 22. junija 1941 – skoraj dve leti. Zaradi sodelovanja oz. kolaboracije nacistov Nemčije in socialistov Sovjetske zveze, ki je trajala praktično eno tretjino časa druge svetovne vojne, je bila ta vojna v svojem začetku tako hitra in uničujoča. “Tega dejstva nobena ideološka propaganda ne more spremeniti, čeprav socialisti povsod po svetu že desetletja poskušajo potvoriti dejstva in izbrisati spomin na obdobje zločinskega sodelovanja oz. kolaboracije totalitarnih režimov – socializma in nacizma,” je jasen Grims.

Dan spomina na žrtve totalitarizmov obeležujemo na dan podpisa pakta Ribbentrop – Molotov
Evropski parlament je za ohranitev zgodovinskega spomina določil 23. avgust kot poseben praznik – Dan spomina na žrtve totalitarizmov prav v spomin na sramotno in zločinsko sodelovanje oz. kolaboracijo dveh totalitarizmov, potrjeno na ta dan leta 1939 s podpisom pakta Ribbentrop – Molotov. “Našteta dejstva se bi morali naučiti otroci že v osnovni šoli, dokazljiva so tudi s fotografijami, od katerih sta dve iz javno objavljenih zgodovinskih arhivov priloženi. Če nekdo s končano fakulteto zanika navedena dejstva, torej manipulira oziroma zavestno laže. Pomen spomina na nepojmljivo tragedijo druge svetovne vojne, ki jo je v tako hudem obsegu omogočila prav začetno, tretjino časa vojne trajajoče prostovoljno sodelovanje (kolaboracija) med socialisti Sovjetske zveze in nacisti Nemčije, je v Resoluciji o totalitarizmih in evropski zavesti potrdil tudi Evropski parlament. Zanikanje zločinov vodi v nov zločin, ‘pozabljanje’ sodelovanja krivcev za zločine tudi,” meni Grims.

Adolf Hitler (Foto: youtube)

Nedopustno je, da vlada z denarjem financira širjenje neresnic
“Povsem nedopustno je, da Vlada Republike Slovenije z denarjem davkoplačevalcev financira širjenje zgodovinskih neresnic, tako zelo žaljivih za Republiko Poljsko, ki je že na začetku druge svetovne vojne doživela nepopisno tragedijo prav zaradi skupnega napada napad nacionalsocialistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze. Z Republiko Poljsko smo danes skupaj člani Evropske unije in Zveze NATO; je naša dobra zaveznica in prijateljica Republike Slovenije v Višegrajski skupini, zato bi se ji Vlada Republike Slovenije morala ustrezno opravičiti vsaj s takojšnjo prekinitvijo financiranja tovrstnega širjenja neresnic,” za zaključek še poudari Grims.

Vlado v zvezi z opisanim zato sprašuje sledeče:
1. “Koliko denarja davkoplačevalcev je bilo doslej dodeljeno in koliko izplačano spletnemu portalu Oštro za propagandistično širjenje neresnic (in to pod Orwellovsko krinko lažnega »razkrinkavanja fake news«), na čelu s sramotnim zanikanjem zgodovinskih dejstev o začetkih druge svetovne vojne in tragediji Republike Poljske, ki sta jo na osnovi v paktu Molotov – Ribbentrop dogovorjenega sodelovanja oziroma kolaboracije nacizma in socializma ter z njim dogovorjene delitve Poljske skupaj napadli nacionalsocialistična Nemčija in socialistična Sovjetska zveza?”
2. “Ali bo Vlada Republike Slovenije takoj prenehala financiranje širjenja tovrstnih, za našo zaveznico Republiko Poljsko žaljivih neresnic?”

Rok Krajnc

 • ZatonMesecnikov

  #Poslanec Grims od vlade zahteva odgovore, koliko denarja
  davkoplačevalcev je doslej za propagandistično širjenje neresnic prejel
  portal Oštro!#

  Resnica nima cene, bodo dejali Levičarji. Še sploh če se napaja iz Državnih fondov.

  Portal Oštro pa ne dopušča Komentarjev. V skladu z ZZB dogmo o “eni” resnici.

  • Hamid Begic

   Tvoje ime in priimek. :)

   PS: Da ti nakažem 1k $. :) #PlatičuTiČerku

  • zokispoki

   Ze samo ime tega imbecilnega skropucala je, kar se mene tice,
   nemarna zalitev vseh domoljubov.
   Najbolje bi bilo, da se priseljenka pobere tja, od koder je prisla. Doma pa naj potem hara in pametuje kolikor hoce !

  • xtc

   Definitivno-če si komentirakl “heroje NOB in mesarja Broza” si hitro našel kak šaht,rov,graben ali pa jarek v gozdu-neprostovoljno seveda,navada je pač železna srajca,saj veš.

 • Branislav Valter

  Spet ste v pretelosti..

  • xtc

   Tako kot ti v Vili Karton na Rakovi jelši pokrit z zastavo SFRJ speč na kupih starih cajtngov Komunist.

   • Branislav Valter

    Opisujes sebe

    • xtc

     Očitno zelo boli rasnica ane “miljarder” iz “Tromostovje Wall streeta” ,he,he lozer klošarski.

     • Branislav Valter

      Moja resnica mi je v neizmerno veselje. Ljubim samega sebe ker sem uspesen.
      Za vaso resnico in za luzerje mi je pac vseeno.
      Vsak je svoje srece kovac.

 • Hamid Begic

  Kateri novinarji pa niso plačani?! :)

  PS: Eni so plačani od “ta desnih”, eni od “ta levih”. Resnice v medijih/novicah sploh več ni. :)

  • Steiermark

   levaki plačujejo lažno propagando, z našim denarjem!

   • Hamid Begic

    Ti se še nisi nasitili Srpskoga kur_a?! :)

    PS: Kako tvoja hči dobro vleče. Kot profi glumica. :)

   • zokispoki

    Z nasim, ukradenim denarjem !

  • Janez

   B E G I Ć

 • Janez Kepic-Kern

  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
  EX KP, ZK NEFORMALNIMI
  ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  ALI BO – LMŠ VLADA – PADLA ?

  SHODI – 2. NADALJEVANJE

  v neformalnem elitnem, tradicionalnem, baje ex KP; ZK društvecu
  – baje s sedežem nekje pri NAMI, LJ.
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  domnevno obstoječem, domnevno “usodno” vplivnem društvecu oz. klubčku,
  ker vanj nihče, ki obsoja ex VKP/b STALINIZEM, TITOIZEM, KARDELJANSTVO, SD – pokomunizem – VANJ – NIMA VSTOPA
  , V “MAČKU V ŽAKLJU” – SHODI – DOMNEVNO – potekajo NON-STOP.

  Vodja
  “MAČKOV V ŽAKLJU” – je “LEPOFRIZURNI” ex še baje KP, ZK, SZDL “kadrovski kuhar”, ex poslanec itd.
  naveličano reče “PLAŠČKU” –
  operativnemu koordinatorju stikov med penzioniranimiin ostalimi baje ex KP, ZK ljudmi.

  “Ti “PLAŠČEK” – kdo je zares blokiral predlog nastavitve “KARDELJEVEGA VNUKA”
  za direktorja Uradnega lista – ti ni treba – raziskovati.
  Saj mi ta stari ex KP, ZK “MAČKI” napamet vemo, da nas imajo
  “TA MLADI”
  iz naših vrst, ki so dobro šolani in so res sposobni – nas “TA STARIH MAČKOV” – POVHN KUFR”
  kot
  se enostavno in jasno reče.
  Bo pa še “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES” – mal okusil – “BITI NA ČAKANJU”.
  Bo že preživel, saj se ga je 50 let ujčkalo,
  NAJ SE TE “TA MLADI”, kar med seboj CUFAJO – za dobro, za predobro plačane državne službe.
  Če se bomo “MI TA STARI” v to kaj vtikali – bomo NA KONC
  – še mi – KAJ KRIVI.
  Naši “STARCI Z BARJA”
  – naj pa kar godejo, saj ne bodo – DOLGO GODLI.

  “PLAŠČEK” se začudi:
  “Ja, gospod oz. tovariš “LEPOFRIZURNI” a vam je res tako vseeno,
  kaj se dogaja – z “NAŠIMI KADRI”

  “LEPOFRIZURNI” reče: ” JA, PA MI E RES – ŽE PRECEJ VSEENO – ZA “NAŠE KADRE”.
  Delat naj grejo, kaj samo na visoke položaje – ČAKAJO..
  Jest – “LEPOFRIZURNI” sem naveličan vsega,
  zlasti “NEUPORABNIH NAŠIH KADROV”, ki bi radi, da jim damo – DOBRE POLOŽAJE,
  PA VISOKE PLAČE” – ne znajo pa ne govort, NE DELAT”
  “TAKE ODVEČNE SVOJE KADRE JE
  – STALIN
  – KAR V GULAGE ALI V ZEMLJO POSLAL.”
  Naši- naj bodo zadovoljni da so NA ČAKANJU”

  “PLAŠČEK” reče:
  “Aja, a po ta novem – TAKO GLEDATE – NA KADROVSKO POLITIKO.
  Kaj
  naj pa S SPLETNIMI “CENZORJI” IN KOMENTATORJI,
  ki branijo naš ex KP, ZK STALINIZEM, TITOIZEM, KOMSOCIALIZEM…
  – kaj naj z njimi – naredim?”

  “LEPOFRIZURNI” namrgodeno reče:
  “NIČ, NIČ
  – TI NI TREBA NAREST.
  NOBENGA DENARJA – JIM NE DAJAJ.
  Razumeš . nič denarja tem OBUPNIM PIJANSKIM, DROGERAŠKIM IN
  SPOLNO SPREVRŽENIM TIPOM,
  ki nam ex KP, ZK-JEM – samo sramoto delajo.”

  “PLAŠČEK” reče: “prav, BOM PA SPLETNE PLAČANE KOMENTATORJE
  – ODPUSTIL. Ne bom jim dal – nič denarja. Nekatere od njih – sem dal odpeljati – “U BEGNE”.

  “LEPOFRIZURNI” nesivo lepofrizurni “šef MAČKOV” reče:
  “PROV SI NAREDU – “PLAŠČEK”.
  Nate se da še zanest.
  MENE JE MOJA ŽENA ZAPUSTILA Z ENIM NEFER EX KP, ZK “KOLEGOM”
  – KLJUB MOJI LEPI FRIZURI IN OK MOŠKEMU VIDEZU. Ampak vsaj otroke, pa vnuke imam,
  ex žena je bla pa tkoaltko “ena frfra”.

  SPOLNO SPREVRŽENIH
  – PA NE MARAM
  – NITI jih VIDET, KAJ ŠELE BRAT – NJIHOVE KOZLARIJE. Amen ” L.R. Janez k. KERN KOMEND
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  FANTAZIJSKE ŠALE
  se bo nadaljevalo

  • Hamid Begic

   Malo so predolge te šale. :)

   PS: Nimaš nič pametnejšega, da delaš?! Tako preživljaš svojo pokojnino?! :)

   • Janez Kepic-Kern

    Ponavljam.

    ALI BO LMŠ VLADA – PADLA ?
    Ali o tem odločajo – spodnji – t. i. “MAČKI”?

    FANTAZIJSKA
    ŠALA – nadaljevanje

    NAPOVEDNIK SHODOV – , formalnih in neformalnih
    in
    kratka fantazijska poročila o – izboru v prikaz vzetih – SHODOV.

    SHODI
    v neformalnem elitnem, tradicionalnem, baje ex KP; ZK društvecu ž, baje s sdežem nekje pri NAMI, LJ.
    “MAČEK V ŽAKLJU”
    domnevno obstoječem, domnevno “usodno” vplivnem društvecu oz. klubčku, ker vanj nihče, ki obsoja ex VKP/b STALINIZEM, TITOIZEM, KARDELJANSTVO, SD – pokomunizem – VANJ – NIMA VSTOPA
    , V “MAČKU V ŽAKLJU”
    – SHODI – DOMNEVNO – potekajo NON-STOP.

    Vodja
    “MAČKOV V ŽAKLJU” – je “LEPOFRIZURNI” ex še baje KP, ZK, SZDL “kadrovski kuhar”, ex poslanec itd.
    – nadzorniki
    so domnevno ex KP, ZK “OLD BOYSI”,zdaj pač le še “REALNO- pač – STARCI”
    Ker je
    “LEPOFRIZURNI” tudi že nad 70 let star – ima – BAJE
    -precej NAMESTNIKOV IN OPERATIVNIH SEKRETARJEV, običajnih OPERATIVCEV – za posamezne zadeve, področja itd.
    S
    kadri – elitni klubček “MAČKI V ŽAKLJU” – nima nobenih težav,
    saj je PENZIONIRANIH EX KP, ZK T.I. “SISTEMČIKOV” kot vsi vemo
    v aši R. SLOVENIJI – “žal” – še ma tisoče.
    In vsi upokojeni ex KP, ZK EX “SISTEMČIKI” – SI ŽELIJO BITI ČLANI TEGA
    “baje elitnega,, baje ex KP, ZK , baje
    “usodno” vplivnega neformalnega društveca, klubčka “MAČKI V ŽAKLJU”
    Danes
    je baje bil v klubčku “MAČKI V ŽAKLJU” – neformalni SHODEK
    baje
    med – šefom “LEPOFRIZURNIM
    in že poznani nam – mlajši, drobni operativcem za stike med baje ex KP, ZK ljudmi

    “PLAŠČKOM”,
    ki reče: gospod oz. tovariš “LEPOFRIZURNI”
    – ali bo
    – PADLA ta LMŠ – VLADA ?
    Zdi se, da vi imate tako moč. Ali mi – lahko kaj zaupate o tem,
    da bom imel orientacijo – o mojem delu – za vnaprej.
    Mi lahko kaj – zaupate ? MORDA VAM LAHKO KAJ PRI TEM – POMAGAM.

    “LEPOFRIZURNI” reče:
    “Ah, daj no PLAŠČEK – ne govori – no NEUMNOSTI. Saj si že izkušen.

    TA LMŠ VLADA — SE BO TAKOINTAKO – SESULA – SAMA OD SEBE.

    Same “nekompetentne” ljudi smo “GOR POSTAVILI
    – saj boljših – sploh NIMAMO.
    Le
    za lovljenje časa – gre, da mi zaslužni – ex KP, ZK ljudje pogruntamo,
    KAKO OBDRŽATI
    – NEKAJ BOLJŠE EX KP, ZK “SISTEMČKI V PENZIJI” PENZIIJE.
    A
    bo – težka. Še aktivne ex KP, ZK ljudi
    – kot je npr. “naš KARDELJEV VNUK”
    – nam že
    – NEHVALEŽNI MLADI EX KP, ZK POVZPETNIKI
    ODRIVAJO. Se meni zdi.

    OD DOBRO PLAČANIH DRŽAVNIH DIREKTORSKIH MEST., položajev.
    Iz skladov – so nas že izrinili.
    Kaj še nameravajo – ne vem. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    p.s. KONEC TEGA DELA – ŠALE
    FANTAZIJSKE ŠALE.

  • Branislav Valter

   Kaj ti gre toliko v nos moj bratranec Igor…jaz na dan zasluzim vec kot on na mesec, so what???

  • Branislav Valter

   Plascek se pokaka Janezu Kernu v usta.
   JK poljubi Steiermark in oba dozivita orgazem s kakci v ustih.
   Konec sale.

 • Ahoj

  Levičarji uničujejo Slovenijo.

  • Branislav Valter

   Tako je

 • xtc

  Tukaj je Grims v napaki,gre za strogo zaupne podatke,kajti ta portal se financira na osnovi zdravstvene osebne dokumentacije iz psihiatrije,saj je registriran kot “terapevtsko zdravstvena zadeva” kjer lahko blazni levaki zdravijo svojekomplekse in travme.

 • est

  Če je šel 1 sam € je preveč. Za portal, ki blati mojo domovino, bi jim morali še kaj zaračunati.Obiskal sem ta portal 3x prvič, zadnjič in nikoli več.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  FOGL TUNEK=HAMID BEGIĆ – pri ZDRAVNIKU.

  F. TUNEK reče ZDRAVNIKU:
  “Gospod zdravnik – a mi lahko pomagate?
  Take težave imam z odvajanjem vode – URIN MI JE ZAČEL NEKONTROLIRANO ODTEKATI.
  ZDRAVNIK – reče:
  “KOLIKO STE PA VI – PRAVZAPRAV – STARI?”
  F. TUNEK
  reče:”nekaj čez 70 let.
  ZDRAVNIK
  TUNKA resno pogled in reče” “70 let je kar precej – gospod – DOSTI STE – L U L A L”
  IN
  TUNEK REČE””TO BO PA FINO ŽIVET BREZ – LULANJA” L.R.JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Hamid Begic

   Jaz Hamid, sem pod 30 let. :)

   PS: Moja “čuna” dela brezhibno. Tvoja pa mislim, da je že na odpadu. :)
   PS: Drugače pa smešna šala. I think. :)

   • Janez Kepic-Kern

    30
    plus 30 – I THINK. L.R JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA

   včerajšnjega jutranjega SHODA – orisni, humorni prikaz pestrega dogajanja.

   SHOD- jutranji – verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČKOV – s tega OK e portala NOVE24 TV.
   PRISOTNI:
   FOGLOF TUNEK- po novem TUNEK ŠMARJOLA,
   LILI PILI, NEVRALINK, JANEZ CEPEC,
   Valter Branislav,
   “ŠOBCA-DELU ČAST IN OBLAST”, BELIČIČ ITD.
   in
   “PLAŠČEK”
   – droban, mlajši,
   vedno zelo urejen koordinator med vodilnimi ex KP, ZK ljudmi, vedno v nobel USNJE – plašču:

   “ŠOBCA- DELU ČAST IN OBLAST”,
   večji, precej smešen, šobast , trebušast možakar, baje iz “TITO, DOLANC KLIKE” reče
   PLAŠČKU:
   “Ti PLAŠČEK”
   – a bi “JANEZ CEPEC” – lahko – ŠE MENE – ODPELJAL V – “BEGNE”.
   Čisto sam sem doma,
   tovarišica, ki mi je čistila – MI JE DALA – ODPOVED,
   KER JI NISEM – NIČ PLAČEVAL.
   Jaz pa napis – “DELU ČAST IN OBLAST” – rad nosim, zares
   DELATI
   tudi – POSPRAVLJATI – PA NE ZNAM. Ali se mi ZARES DELATI – pač – ne ljubi.
   Tudi nobene družbe nimam več,
   NIHČE NOČE VEČ POSLUŠAT MOJIH ZELO POMEMBNIH ZGODB, MOJIH PRIČEVANJ
   O
   “DELIH IN NEDELIH” naših slavnih in zaslužnih revolucionarjev – o – – TITU,
   o “STANČITU DOLANČITU,”,
   ki
   sem ju imel čast osebno poznati – V LJUBLJANI NOČE NIHČE VEČ NIČ SLIŠATI O NJIJU
   ampak
   v “BEGNAH” bo pa morda – le kaj “TAKO NORIH”,
   DA BOJO MOJE RESNIĆNE ZGODBE — O TITU IN O “STANČITU DOLANČITU” – poslušali ?
   Vskoči
   VALTER BRANISLAV in reče : ” tudi jaz – BI ŠEL RAD – V – “BEGNE”.
   V psiho-azlih v LJUBLJANI – mi je nerodno biti,
   ko sem pa iz tako slavne familije mojih – STRIČKOV”
   – Edvarda KARDELJA in Ivana Groznega MAČKA.
   Tudi me na FLORIDI – nihče ne bo pogrešal, saj le to čakajo KDAJ SE BOM STEGNIL,
   da
   POVERBAJO MOJ Z VELIKO PRILIZOVANJA – PRISLUŽENI – DENAR.

   “PLAŠČEK” reče: ” ja seveda- VALTER,,
   KAR – “JANEZ CEPEC” NAJ TE – ODPELJE – V “BEGNE”
   Tu v Ljubljani – so takointako vsi mnenja – DA SI – ti – Valter – NOR, zdaj –
   a si res nor, bodo pa že v “BEGNAH” ugotovili.
   Mene “PLAŠČKA”
   – TO PRAVZAPRAV – NE ZANIMA. Imam bolj pomembne skrbi.

   “JANEZ CEPEC”
   si pomane roke in se zareži:
   “U FAJN – TRI POTNIKE ZA ODVOZ – U “BEGNE” – ŽE MAM,
   “PLAŠČEK – sej mi boš plačal prevoz, a ne?” “PLAŠČEK” – prikima.
   SE
   “JANEZ CEPEC” – veseli:
   “U – FAJN – SEM ŽE POGRUNTOV – MOJ -BIZNIS”
   TAXIST BOM – TE POKOMUNISTOČNE “ZMRŠANCE” BOM ODVAŽAL U – “BEGNE”,
   pa u Vojnik, pa u Idrijo, pa u Hrastovc – kamr bo treba
   DELA PA ZASLUŽKA BO ZMEREJ – DOST. Ker je tud teh “pokom zmršancov . DOST, RES VELIK”

   BELIČIČ zapoje:
   “BEGNE” – PRELEPA GORENJSKA – prihajam- NA DEŽELI JE LEPO,
   KRAVICE TAM – MUKAJO,
   PUJSKI LEPO KRULIJO – I JA, I JA, JO !” I JA, IJA – JO ! Gremo”.
   In
   JANEZ CEPEC – kot taxist,
   , ubošček BELIČIČ, VALTER BRANISLAV, ter “ŠOBCA” – se odpeljejo – “u BEGNE”

   “NEVRALINK” reče:
   “Ti PLAŠČEK” – jaz bom kar v Ljubljani – ostal. Saj najboljši terapevti za nas “KEMIJA TIPE” so v LJ.
   Saj jaz dobro – pišem – s ne”?
   PLAŠČEK reče:
   “JA, ŠE KAR DOBR PIŠEŠ. Samo, če se ti od kemije preveč meša – pol – pač – ne piši.
   Tekstov brez repa in glave i brez smisla – ti ne bom plačeval”
   Še
   LILI PILI – reče: ” a vidiš PLAŠČEK – da brez mene – ne moreš.
   TUD – ŽENSKE
   – NE MORJO BREZ MENE –
   TISTE ŽENSKE NE MORJO – BIT BREZ MENE – , K KT JEST – PIJEJO – ŠNOPS ”

   “PLAŠČEK”: se pokriža in reče:
   “s kakšnimi ljudmi moram jaz delat. JEZUS, MARIJA – REŠITA ME”

   Zarentači še

   .FOGL TUNEK=po novem TUNKA ŠMARJOLA:
   “No
   PLAŠČEK – A VIDIŠ – BREZ MENE – BI BIl TI – MRZEL

   ” PROKLETI VOLUHARJI – ste vsi skup.

   – JAZ EDINI TU GARAM ŽE LETA, DNEVE IN NOČI
   – GLAVO NOSIM NAPRODAJ,
   NAPOL ZASTONJ,
   VI PA SAMO
   – AFNE GUNCATE. Vse vas – poslat – na GOLI OTOK” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   konec včerajšnjega shoda.
   KONEC ŠALE
   se bo nadaljevalo

 • xtc

  No ja očitno Franci slabo skrbi za karmo med nogami Babuške,da ta takole zdravi svoje travme.

 • rubec

  Ko bo nekoč tej pizdi nekdo odvzel slovensko državljanstvo in nagnal čez mejo, bom ponovil pahorjev stavek: to mi delić.

 • Hugo

  Pogledal sem na ta Oštro, za katerega priznam, sem prvič slišal, ko sem prebral naslov tega članka. Grimsa je ogorčilo, da so si drznili na portalu secirati en zgodovinski grimsotvit in zgodovinar dr.Bojan Godeša (verjetno komunist) je ocenil, da vsebinsko grimsotvit ne pije vode. Da bi zdaj bral litanije, ki jih je v silnem besu spisal Grims, mi ne pride na misel.

  • Janez Kepic-Kern

   KAJ PA SO
   TO
   “LITANIJE” – TI EX USLUŽBENEC JNA? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Hugo

    Za telebane: rotenje s pomočjo molitve

 • Janez Kepic-Kern

  HVALA
  cenjenemu gospodu mag. B. GRIMSU – za vse,
  kar je dobrega naredil za R. Slovenijo in za nas Slovence. LL.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Artur

  Lahko komunistični bandi še tako nastavljaš ogledalo pa ne bodo priznali zla, ki odseva v njemu, jalovo početje, brez trunka vesti razžirajo narodno tkivo metodično, vztrajno in učinkovito edino vsesplošna narodna lustracija bi zalegla one by one od prvega do zadnjega. Za vse se ve kje živijo.

  • Hugo

   In ko bi prišli rablji nad tebe, bi začel kričati: “To je pomota. Sosed je pravi!”

   • Artur

    Ne narod bi prišel nad svoje rablje, da konča z njihovo narodno uničevalno raboto.
    Nič se mi ni za bat domoljubi se med seboj ne koljemo kot komunistične hijene.

    • Hugo

     Itak. Tebi na čelu piše.

     • Artur

      Ne ne piše mi so pa vsi komunajzli prepoznavni od rdečezvezdaških gošarskih orgijašev ( v vsaki vasi se najde kašen poznan) do vrhovnih.

     • Hugo

      Saj pravim. Ti nisi pravi. Tvoj sosed je.

     • Artur

      Kakorkoli.

  • Dada

   Dream on. Dream on. Angleži so vedeli zakaj so domobrance vrnili Titu. Trgovina je bila. Tudi angloamerikani so z zažigalnimi bombami bombardirali nemška mesta in sicer so jih najprej zbombardirali z navadnimi bombami, zatem, so odvrgli listke z opozorilom, da naj ljudje ne sodelujejo v vojni z nacisti, naj se obrnejo proti Hitlerju, potem pa so mesta zasuli z zažigalnimi bombami, Cilj je bil pobiti, zažgati civile, da bi Hitler odnehal. Kar so naredili komunisti 1945 z nedolžnimi ljudmi, ni BILO prav. To sedaj ocenjujemo. Takrat pa je bil vojni čas in ljudje niso hoteli izdajalcev med sabo, maščevali so se jim iz 3 razlogov, zaradi svojcev, kolaboracije in potencialnih teroristov v svobodi. Vsi pa so sovražili kolaborante.
   Tisti, ki so 1945 izdali povelje in izvajalci so mrtvi. Torej zabijaš čas.

   • Artur

    Takrat pa je bil vojni čas in ljudje niso hoteli izdajalcev med sabo, maščevali so se jim iz 3 razlogov, zaradi svojcev, kolaboracije in potencialnih teroristov v svobodi. Vsi pa so sovražili kolaborante ???

    Kdo so bili vse izdajalci bi bilo vredno še kakšne širše razprave. Med vojno je bilo za biti ali ne biti ali bo gošarska komunjara iz ideološke objestnosti ubil mene in mojo družino ali bom pa jaz njega da ohranim živo glavo in rešim svojo družino in svoj dom. Izbor je bil ali izbrati manjše zlo ali večje zlo.

    Kaj so peli po hostah gošarji?

    Kaj je večja izdaja in kaj je večje zlo kot udinjanje Stalinu moriti svoj narod v njegovem imenu priseganje njemu in polaganje v njegove roke slovenski narod.?

    Iz ruskih step veliki Stalin kliče zmagovito,
    z naših se gora odziva mu tovariš Tito.

    …..Naglo puške smo zgrabili
    in v gozdove z doma šli,
    ko sovjetski so junaki
    skupen boj oklicali.

    Čez gore, polja
    po svetu naj doni,
    Slovenija svobodna
    sovjetska bodeš ti……
    …Razpnite čez ves svet vešala,

    naš bog so: rop, požig, umor!

    Divjajte! Kri je zakričala!

    Glavo je dvignil v nas upor!

    Hura, rdeči pionirji,

    v temelje oboka bombe, ekrazit!

    Jutri, rdeči inženirji,

    skozi slavoloke novi svet gradit

    Hura, hura, hura, hura!

    Naš smeh se razvihra v domovih,

    s čim prali bomo kri, s krvjo!

    Prisluhnite, pri nas v gozdovih

    tesarji novih dni pojo.

    Hura Stalin Stalin je naš
    Kaj takšnega je zmožna samo največja ološ, ki še zdaj preko svojih potomcev bolj “prefinjeno” a toliko bolj pogubno ropa in terorizira pohleven slovenski narod. Kdo zdaj koga bolj sovraži?

  • VERZIFIKATOR

   Adolf Josifovič

   KDO UDARIL PRVI JE

   Gremo uro se iz zgodovine,
   pa tako je kot pri telovadbi,
   se konča pri kazenski ovadbi,
   ker preveč bilo je steklovine.

   Steklo naokoli vse razbito,
   eden komaj je odnesel glavo,
   nam resnico gre dognati pravo,
   zgodovino tepeža zavito.

   In kako se vse to je odvilo?
   Z dejstvi zgodovina operira,
   zgolj na fakte vselej se opira,
   se pri uri je zagotovilo.

   Dva pretolkla tretjega sta silno,
   eden z leve klestil, drugi z desne
   in poškodbe vse bile so resne,
   mlatila po njem oba sta krilno.

   Vmeša se strokovno zgodovina,
   kdo je mlatil, to je ne zanima,
   enemu vseskozi vdano kima,
   kaj ji mar je tuja bolečina.

   Resda sta vnaprej se domenila,
   vendar prvi najprej je udaril,
   si sekundno prednost s tem ustvaril,
   nanj se vsa bo krivda prevalila.

   Kaj potem, če tudi drugi mlatil
   je nesrečneža, razbil mu glavo,
   da bilo povsod je vse krvavo,
   nič zato, če s prvim se je bratil.

   Čisto je drugačna vsa resnica,
   kot po novem se interpretira,
   se razlaga takšna zdaj podpira,
   da godi se drugemu krivica.

   Drugi tretjega je vendar branil,
   da ne stolče prvi ga docela,
   pamet kajpak dejstvo bo sprejela,
   da je ranjenega ščitil, hranil.

   Gledali debelo smo pri uri,
   ali res je ura zgodovine,
   po minuti, dveh pa nas prešine,
   lastne da smeti nekdo spet kuri.

 • cosmosjasnovidec

  Grims naj raje vpraša kje je denar oziroma 29 milijonov katerega so copatarske čefutarske nesnage “jankovići” pokradli od davkoplačevalcev Slovenije in katerega dolg jim je sedaj odpisalo sodišče.
  Ta tema je bolj pomembna saj je dokazana lopovska kraja te čefutarske golazni in je zelo zelo čudna zadeva,da se SDS ne poglobi v tole svinjarijo ter poda pritožbe v Bruselj ter ostale uradne pristojne ustanove za kriminal v tujini.
  Za verjeti očitno ni več nikomur kot se je izkazalo sedaj.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Dada

  Izmišljotine, ki jih lahko sestavi skupaj le specialni lažnivec. Seveda mora biti iz stranke SDS.
  KOLIKO laži je že sproducirala SDS preko svojih političnih medijev , nora24tv ( mimogrede , ker je ta TV medij 1. mil. izgubi, hočejo iztisniti iz lastništva male delničarje, te kličejo, da bi podarili malovredne delnice. SEVEDA je Janša veliki delničar) in demokracija ???? OGROMNO, na nekaj člankov sem opozorila in jih citirala, že večkrat. A uredniki vedno znova vztrajno dovolijo , mislim, da vzpodbujajo, k pisanju takih člankov, s ciljem odvzeti točke političnemu nasprotniku. Take metode so lastne samemu vrhu SDS, Janši. Kot je javno povedala odvetnica Ušaj, ko se je razhajala z SDS…. Janša ji je naročil, “Da naj ona organizira proteste pred sodiščem, da bodo organizirani od spodaj, izgledali bolj spontani”. IN smo pri bistvu SDS.

  Partizani in vodja Tito, pa so bili z zahoda priznana osvobodilna vojska. SDS bi rada izdajalce kolaboratorje s Hitlerjem in Musolinijem, naredila za mučence. Nihče jih ni v to silil, da so šli v pakt, izbrali so si napačno stran in sedaj SDS podpira domobrance, SPET NAPAČNO.

 • Hugo

  Vlada bo na pobudo Grimsa, odvzela akademski naslov zgodovinarju dr. Bojanu Godiša.

 • Dada

  Grims pač ne misli kakšne neumnosti klati. Plačan poslanec je, da aktivno obrača domneve, kot “zapriseženi” SDS. Kot domobranci med 2. sv. vojno, pa si je , kot Janša, izbral napačno taktiko. Neumnostim verjamejo le in edino podporniki SDS. Taka sovražnost in populizem, ki sije iz SDS, je že koštala Janšo premierskega položaja 2018. Kljub zmagi, ni mogel sestaviti vlade, ker nihče noče zobati češenj s skrajnežem, ki so mu odveč tudi NSI poslanci, ker se mu ne klanjajo, ……, kaj šele nekdo iz zmerne sredine……Toda nič, ga ne izuči, zgodovina se ponavlja.

 • Hugo

  Pa še copy/paste, kakšna malenkost je dvignila pokrovko “zgodovinarju” Grimsu

  —————

  Ostednji mediji že dva dni kritizirajo Poljsko, kako da ni povabila vseh k
  spominski slovesnosti na žrtve začetka II. svetovne vojne. Nobeden pa ne
  pove resnice, da se je II. sv. vojna začela s kolaboracijo socializma
  in nacizma in da so Nemci in Sovjeti skupaj napadli Poljsko.— Branko Grims (@BrankoGrims1) September 1, 2019

  »Nobena od teh trditev ne drži,« je za Razkrinkavanje komentiral zgodovinar dr. Bojan Godeša z inštituta za novejšo zgodovino.

  Nemčija in Sovjetska zveza sta 23. avgusta 1939 podpisali pakt Ribbentrop-Molotov (imenovan tudi pakt Hitler-Stalin), je pojasnil Godeša. »V njem sta se zavezali, da se ne bosta napadli, vendar to ni bil sporazum med dvema ideologijama, torej nacizmom in socializmom, temveč med dvema državama.«

  Pojasnil je, da se je druga svetovna vojna začela 1. septembra 1939 z napadom Nemčije na Poljsko, dva dni pozneje pa sta ji Velika Britanija in Francija napovedali vojno.

  »Nemčija in Sovjetska zveza nista skupaj napadli Poljske. Sovjetske čete so na Poljsko vkorakale, ko so bili Poljaki že na kolenih,« je še dodal Godeša.

  Branko Grims na vprašanje Razkrinkavanja, na čem temelji njegova trditev, ni odgovoril.

  Druga svetovna vojna se ni začela z napadom Nemčije in Sovjetske zveze na Poljsko oziroma s kolaboracijo socializma in nacizma. Začela se je 1. septembra 1939, ko je Nemčija napadla Poljsko. Tvit poslanca Grimsa ne drži.

  • Jan Kovalski

   Tvit Grimsa drži, napad SZ na Poljsko 14 dni pozneje za napadom Nemčije na Poljsko ne igra vloge, ker do tega napada ne bi prišlo, če ne bi Rusi in Nemci podpisali pakta 23 avgusta.
   Pakt med Stalinom in Hitlerjem je bil osnova za napad SZ na Poljsko in tudi Finsko in Baltske države. Tako v Wikipediji:

   “23. avgusta 1939 je bil med SZ in Nemčijo podpisan sporazum o nenapadanju. Ta je med drugim določal, da Finska spada v interesno območje SZ. Sporazum je tako dal SZ proste roke da ukrepa zoper Finsko. Jeseni leta 1939 je SZ od Finske zahtevala, da se ta umakne 20–25 km od meje med državama ter ji za 30 let v upravljanje prepusti polotok Hanko. V zameno bi SZ Finski prepustila velik del Karelije. Finska je zahteve SZ zavrnila, zato je SZ posegla po ostrejših ukrepih. 26. novembra je sovjetsko topništvo obstreljevalo lastne čete, pri čemer sta umrla dva vojaka in en častnik rdeče armade, SZ pa je za ta incident obtožila Finsko. Da bi državi spor zgladili, je SZ zahtevala opravičilo in premik mej med državama za 20–25 km. Finska je zanikala kakršno koli vpletenost v ta incident in je zahtevo na veliko presenečenje SZ zavrnila, SZ je to izkoristila in razdrla sporazum o nenapadanju. Tako se je vojna začela.”

   • Hugo

    Hej, ne bom polemiziral. Strinjam se z razlago zgodovinarja. Pika.

    • sodnikisozločinci

     Godeša pač laže, tako kot vsi komunistični zgodovinarji pred njim. O tem priča dovolj zgovorno njegov molk ob proglasitvi povojnih morišč za grobišča, s čimer sta ta režim in njegova pravosodna tolpa plačanih morilcev hotela zmanjšati težo partizanskega zločina. Ti molčeči zgodovinarji in pravniki niso nobena inteligenca, to je navaden drek.

     • Hugo

      Dr. Godeša ne laže, saj je navedel le preverljiva dejstva. Ker pa so dejstva za Grimsa neuporabna, je bila Grimsova panična reakcija pač toliko večja škoda za dejstva.

 • skorpijon93

  češka republika je daleč pred slovenijo, nizko zadolžena in brez muslimanov !

  • Dada

   DAleč, je zate , kaj ???
   Muslimani so tudi v Češki. Torej si lažnivec kot Grims.

   • skorpijon93

    na češkem živi 20.000 muslimanov ali manj kot 0,2 % populacije, ne sprejemajo jih, ne uvažajo delovne sile iz bosne, albanije, domačini čehi imajo plače solidne , kaj pa ti veš o češki in višegradu, si navaden bizgec

    • Dada

     Ha, torej si tudi sam priznal, da lažeš. Zgoraj si navedel, da jih ni… potem, da jih je 20.000 ….NAVADEN LAŽNIVEC.

     • skorpijon93

      čehi NE marajo musličev, ne uvažajo si jih, ne iščejo albanskih prevajalcev, NE prilagajajo se tujcem , tam si tujec za vedno

     • Dada

      Če si se zlagal, to si tudi priznal, SI LAŽNIVEC. čao bejbi.
      Lažeš in daj mir.

     • Janez

      Krastača, pozabila si očrniti gospoda Janeza Janšo.

 • skorpijon93

  Anuška Delićć- spet ićći delajo probleme in sranje, pa spokajte že iz Slovenije, jebenti mater

 • Dada

  Grims pač ne misli kakšne neumnosti klati. Plačan poslanec je, da aktivno obrača domneve, kot “zapriseženi” SDS. Kot domobranci med 2. sv. vojno, pa si je , kot Janša, izbral napačno taktiko. Neumnostim verjamejo le in edino podporniki SDS. Taka sovražnost in populizem, ki sije iz SDS, je že koštala Janšo premierskega položaja 2018. Kljub zmagi, ni mogel sestaviti vlade, ker nihče noče zobati češenj s skrajnežem, ki so mu odveč tudi NSI poslanci, ker se mu ne klanjajo, ……, kaj šele nekdo iz zmerne sredine……Toda nič, ga ne izuči, zgodovina se ponavlja.

  • Branislav Valter

   Sag Grims ni bil nikoli.domobranec.
   BIL JE KOMUNIST TAKO KOT JANSA, GORENJAK, ZVER, VASLE….

   • cosmosjasnovidec

    Za časa komunizma v stari Yugoslaviji so bili vsi komunisti to je res.
    Takšen je pač bil takratni standard.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Branislav Valter

     Jaz nisem bil.
     Niti clan ZSMS.

 • Dada

  Izmišljotine, ki jih lahko sestavi skupaj le specialni lažnivec. Seveda mora biti iz stranke SDS.
  KOLIKO laži je že sproducirala SDS preko svojih političnih medijev , nora24tv ( mimogrede , ker je ta TV medij 1. mil. izgubi, hočejo iztisniti iz lastništva male delničarje, te kličejo, da bi podarili malovredne delnice. SEVEDA je Janša veliki delničar) in demokracija ???? OGROMNO, na nekaj člankov sem opozorila in jih citirala, že večkrat. A uredniki vedno znova vztrajno dovolijo , mislim, da vzpodbujajo, k pisanju takih člankov, s ciljem odvzeti točke političnemu nasprotniku. Take metode so lastne samemu vrhu SDS, Janši. Kot je javno povedala odvetnica Ušaj, ko se je razhajala z SDS…. Janša ji je naročil, “Da naj ona organizira proteste pred sodiščem, da bodo organizirani od spodaj, izgledali bolj spontani”. IN smo pri bistvu SDS.

  Partizani in vodja Tito, pa so bili z zahoda priznana osvobodilna vojska. SDS bi rada izdajalce kolaboratorje s Hitlerjem in Musolinijem, naredila za mučence. Nihče jih ni v to silil, da so šli v pakt, izbrali so si napačno stran in sedaj SDS podpira domobrance, SPET NAPAČNO.

  • macon

   Kaj sploh čvekaš? Drugo svetovno so začeli Nemci in Sovjeti z napadom na Poljsko, to je dejstvo, ne pa tvoji zmešani otrobi. Domobranci so bili okupatorska pomožna milica, povojni pokol zvezanih ujetnikov pa je bil zločinski. To je vse, ti pa le laži dalje.

  • francelj3

   Kakšni partizani neki? Saj jih ni bilo. Bile pa so komunistične morilske tolpe, ki so plenile in morile po slovenskem podeželju.

 • skorpijon93

  Češka Republika je svetlobna leta pred Slovenijo luzersko, zgledujte, učite se !

  • Slovenec

   Ja, so izvedli lustracijo, pri nas še ne.

 • Branislav Valter

  Zahvalite se Brozu da nas nista unicila ne Hitler niti Stalin.

  • skorpijon93

   broza, stalina, hitlerja pa islamizem je treba sterat iz norih glav ljudi in sterat iz našga okolja !

  • Slovenec

   Ali res? Tudi brez Broza (oziroma dvojnika z vsemi prsti) bi bila Slovenija osvobojena. Če ne bi
   Broz oz. dvojnik prosil Stalina
   naj hitro udari na jugovino (ker se je bal prihoda Američanov in Angležev) bi bilo tudi neprimerno drugače.

   • Branislav Valter

    Tocno.
    Anglezi so tako imeli radi kolaborante da so jih pod pretvezo da jih peljejo v Palmanovo iz Avstrije poslali direkt pred Titove puske…

   • Janez Kepic-Kern

    Dober dan !
    Ah – ne trudi se
    s prepričevanjem – tega verjetno precej “fruc fruc” VALTERJA BRANISLAVA.
    On se zdi tak- kot “MAČEK MURI”
    Vse verjame, kar prebere – tudi vejce in pike.
    Npr.
    za t.i. MARŠALA TITA – še zdaj, leta 2019 trdi,
    da
    GA JE RODILA MARIJA Javeršek-Brroz, za katero je – dokazano,
    da je leta 1892 rodila na Dunaju – otroka z imenom – FRANZ.
    S
    človekom kot je VALTER BRANISLAV – nima smisla debatirati.
    ker
    IGNORIRA – DEJSTVA, KI SE JIH NE DA ZANIKATI.
    Baj ti zaupam,
    da VALTER – NI STAR CCA 150 LET,
    DA BI BIL OSEBNO NAVZOČ – LETA 1892
    – OB PORODNI POSTELJI ŽENSKE, KI JE RODILA T.I MARŠALA TITA.
    Valter B. je bil rojen 1955. leta,
    torej je star cca 65 let. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   A?
   domnevni
   “CLOSIG TIME” od
   domnevnih “MAČKOV V ŽAKLJU”
   pa ne boš nič komentiral? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Slovenec

  Fašisti, nacisti in komunisti za Slovence vsi isti…

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  VESELA NOVICA !

  Baje obstoječe, baje “usodno” vplivno, baje ex KP, ZK neformalno
  društvece, klubček
  “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU” – baje
  -baje

  “ZAPIRA – ŠTACUNO” = PRENEHUJE S SVOJIM “BAJE” DELOVANJEM.!?

  Realno ozadje te
  VESELE NOVICE,, ki je spletena
  iz mestnih, urbanih legend in iz fantazije L.r. podpisanega
  naj seveda preverijo – UPRAVNI ORGANI IN ORGANI MNZ, ki so pooblaščeni
  za
  nadzor DRUŠTEV, SHODOV ITD. , da je vse v zvezi z njimi – PO ČRKI ZAKONA.

  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
  EX KP, ZK NEFORMALNIMI
  ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  1. ŠALA,
  Baje obstoječe, baje “usodno” vplivno, baje ex KP, ZK neformalno
  društvece, klubček
  “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU” – baje
  -baje
  “ZAPIRA – ŠTACUNO” = PRENEHUJE S SVOJIM “BAJE” DELOVANJEM.!?
  ZDAJ
  V SEPTEMBRU 2019.!?
  2. ALI BO – LMŠ VLADA – PADLA ?

  Vsi pravijo – DA SE BO
  VLADA LMŠ
  SAMA OD SEBE – SESULA !?
  To nima več – baje – NIKAKRŠNE – povezave z baje obstoječim, neformalnim elitnim,
  tradicionalnem, baje ex KP; ZK društvecem, klubčkom
  – baje s sedežem nekje pri NAMI, LJ.

  “MAČEK V ŽAKLJU”

  domnevno obstoječem, domnevno “usodno” vplivnem društvecem oz. klubčkom,
  ker vanj nihče, ki obsoja ex VKP/b STALINIZEM, TITOIZEM, KARDELJANSTVO, SD – pokomunizem – VANJ
  – NI
  IMEL – V S T O P A
  , V “MAČKU V ŽAKLJU” – SO SHODI – DOMNEVNO – potekali vse dni NON-STOP.
  Ampak
  od današnjega dne, oz. od 9.9. 2019 – PA – NIČ VEČ !
  Upajmo
  NIKOLI – VEČ.
  Zakaj tako – povem – v nadaljevanju. L..R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC
  TEGA DELA ŠALE,
  FANTAZIJSKE – ŠALE

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 2 minutes ago • edited
  NADALJEVANJE ŠALE,
  FANTAZIJSKE – ŠALE –
  O
  “ZAPIRANJU ŠTACUNE – baje “usodno” pomembnega, baje ex KP, ZK
  neformalnega
  društveca, elitnega klubčeka t.i. “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU”

  ORISNO FANTAZIJSK POROČILCE,
  KAKO JE PRIŠLO DO “BAJE – ZGODOVINSKE ODLOČITVICE”
  SKLEPA
  “IT*S CLOSING TIME,, ČAS
  ZA ZAPRTJE
  “ŠTACUNCE”
  “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU”
  Danes, 7.9. 2019 – se je SHOD”vidno-nevidnih” članov elitnih “MAČKOV V ŽAKLJU”
  nepričakovano spremeni
  v “ZAPIRANJE “ŠTACUNCE”,
  BAJE “USODNO POMEMBNEGA”
  DRUŠTVECA,
  ELITNEGA KLUBČEKA “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU”.
  Zgodilo se je takole:

  “LEPOFRIZURNI”, nesivo “LEPOFRIZURNI” šef “MAČKOV V ŽAKLJU”
  je rekel:
  “Poslušajte kameradi pardon – tovariši
  jaz
  sem zdaj, sicer nesiv, a čez 70 let star.
  NIMAM VEČ ŽIVCEV KOT NEKOČ,
  ŽENA ME JE NEFER ZAPUSTILA,
  IN ODFRLELA ZA STALNO Z NEKIM NAŠIM ENAKO NEFER EX TOVARIŠEM
  NEKAM NA OBALO, V TOPLEJŠE KRAJE.
  MORAM SKRBETI ZA OTROKE IN VNUKE, KI JIH HVALABOGU – IMAM.
  Žene nič ne pogrešam, ker je bila in je verjetno še -ena neresna “frfra”.
  Rad bi se – deaktiviral, častno – iz “MAČKOV”, ki so bili pomemben del mene.”

  Velepomemembni
  PRVORAZREDNEŽ, kozmopolit,
  NAMESTNIK “LEPOFRIZURNEGA” – reče:
  “SAJ TE RAZUMEMO – TUDI JAZ SE BLIŽAM 70 LETU.
  Tudi jaz imam težave v zasebnem življenju – TUDI JAZ BI DE RAD – DEAKTIVIRAL.
  Tudi mene zapuščajo živci,
  zlasti zaradi žensk: zalotil sem mojo mlado lepotico s katero živim,
  kako je brala PREŠERNOVE PESMI:
  v “LEPI VIDI ”
  – je podčrtala stavek

  “STARCA SEM VZELA, SEM REVICA – MALOKDAJ – VESELA”
  To je meni – grozno.

  Rad bom še kaj pomagal, a iz silno odgovornih “MAČKOV” – BI SE DEAKTIVIRAL.”

  Velepomembni NADZORNI ČLAN, nad 90 letni “PALČKA”
  tudi reče;
  “JA SE STRINJAM KAR KOREKTNO ZAPRIMO, SKONTIRAJMO “MAČKE”
  Sem zdajle komaj prilezel iz mojega barjanskega konca – sem do NAME,
  MATILDA ME ŽE ŠLATA, PA VELIKO NAŠIH “MAČKOV -VETERAOV” – TUDI”
  IN REČE
  usodne besede: “ZAPRIMO ŠTACUNO, KONČAJMO Z “MAČKI V ŽAKLJU”
  Tudi
  lepofrizurni, pesniško lepofrizurni cca 600 let , športen, kolesar
  – “ŠTRUCA” reče:
  ” a bomo našo kuhno – tud zaprl. A se vam bo kaj tožil po mojih – štruklih?

  “PALČKA”, zelo suhi, nad 90 let NADZORNI – reče:
  pusti zdaj – štrule.
  jaz le še ČOKOLINOTE JEM IN FRUTKE – PIJEM – kot en maček.
  TI
  “PLAŠČEK” – povej, kako je kaj, s tvojmi INTERNET KOMENTATORJI
  – BRANITELJI
  NAŠGA STALINIZMA, STALIN PARTIZANOV,TITO KOMUNIZMA, KARDELJ SOCIALIZMA.
  Kaj
  je s tvojimi
  – INTERNET-SPLETNIMI – BRANITELJI – KOMENTATORJI
  NAS ZASLUŽNIH EX KP ZK REVOLUCIONARJEV”?

  “PLAŠČEK” reče:
  ” Ah, NIČ NI Z NJIMI: sami pijanci, drogeraši in napol norci so. Tri sem že dal – ODPELJAT
  V – “BEGNE”.
  Eden od njih, saj veste – tisti “FOGL” – še veliko piše,
  ampak vedno bolj utrgano,
  VELIKO TUD – SPOLNIH SPREVRŽENOSTI. Ni dobrih piscev,
  SPLETNIH BRANITELJEV.

  “LEPOFRIZURNI” zarohni: ” odpust tisga “FOGLA” – NIČ DNARJA MU DAT.
  DEDEC
  MORA BIT DEDEC – KAKOR JAZ – ne pa en “spolni sprevrženec”.
  ZAPRIMO “MAČKE”,
  Tiste, ki nas sramotijo – pa na “cesto”. Zastopiš? AMEN” !. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  FANTAZIJSKE – ŠALE
  O BAJE OBSTOJEČIH T.I. MAČKIH.

 • Jan Kovalski

  Tako v Wikipediji:

  “23. avgusta 1939 je bil med SZ in Nemčijo podpisan sporazum o nenapadanju. Ta je med drugim določal, da Finska spada v interesno območje SZ. Sporazum je tako dal SZ proste roke da ukrepa zoper Finsko. Jeseni leta 1939 je SZ od Finske zahtevala, da se ta umakne 20–25 km od meje med državama ter ji za 30 let v upravljanje prepusti polotok Hanko. V zameno bi SZ Finski prepustila velik del Karelije. Finska je zahteve SZ zavrnila, zato je SZ posegla po ostrejših ukrepih. 26. novembra je sovjetsko topništvo obstreljevalo lastne čete, pri čemer sta umrla dva vojaka in en častnik rdeče armade, SZ pa je za ta incident obtožila Finsko. Da bi državi spor zgladili, je SZ zahtevala opravičilo in premik mej med državama za 20–25 km. Finska je zanikala kakršno koli vpletenost v ta incident in je zahtevo na veliko presenečenje SZ zavrnila, SZ je to izkoristila in razdrla sporazum o nenapadanju. Tako se je vojna začela.”

 • Jan Kovalski

  Kako se napadalec in okupator danes želi prikazati kot osvoboditelj.
  https://twitter.com/EUvsDisinfo/status/1170222667670196225

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  NI SE VREDNO TRUDITI
  s prepričevanjem – tega verjetno precej “fruc fruc” VALTERJA BRANISLAVA.

  On se zdi tak- kot “MAČEK MURI”
  Vse verjame, kar prebere – tudi vejce in pike.
  Npr.
  za t.i. MARŠALA TITA – še zdaj, leta 2019 trdi,
  da
  GA JE RODILA MARIJA Javeršek-Brroz, za katero je – dokazano,
  da je leta 1892 rodila na Dunaju – otroka z imenom – FRANZ.
  S
  človekom kot je VALTER BRANISLAV – nima smisla debatirati.
  ker
  IGNORIRA – DEJSTVA, KI SE JIH NE DA ZANIKATI.
  Naj ti zaupam,
  da VALTER – NI STAR CCA 150 LET,
  DA BI BIL OSEBNO NAVZOČ – LETA 1892
  – OB PORODNI POSTELJI ŽENSKE, KI JE RODILA T.I MARŠALA TITA.
  Valter B. je bil rojen 1955. leta,
  torej je star cca 65 let. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Tunka Šmarjola

  Čujte, še enkrat ponavljam… naj Branko Grims Goebbels raje na twitterju napiše, da je kolaboracijo med Janšo in Orbanom zelo nevarna za slovenski narod. SDS-Slovenska Domobranska Stranka, bi nas rada potegnila v višegrajsko skupino držav…tam pa je “doma” nacionalizem in fašizem !!!

  • šmentanamuha

   Višegrajci so naš izhod in odgovor na levičarsko anarhijo, ki uničuje Evropo.

  • Janez Kepic-Kern

   Ti si,
   popravi me, nas – če se motim
   – “kolaboriral” z okupatorsko JNA, JLA.
   Več podatkov
   o domnevno – “tvoji kolaboraciji” – sam povej
   Nikomur ne želim delati krivice.
   Zdi se mi, da je bila
   TVOJA – DOMNEVNA — “KOLABORACIJA Z JNA IN z BOGVE KOM ŠE”
   VELIKO
   BOLJ NEVARNA
   ZA NAS SLOVENCE – OD TE – SDS-ORBAN
   ČIISTO POZITIVNE – POVEZAVE. Se mi zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • jedro

   Čuj ti Tunka Šmarjola Goebbelsof, pozdravlja te Katjuša iz Rimskih toplic.

 • Janez Kepic-Kern

  JE ZABAVNO IN
  POMEMBNO
  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  VESELA NOVICA !

  Baje obstoječe, baje “usodno” vplivno, baje ex KP, ZK neformalno
  društvece, klubček
  “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU” – baje
  -baje

  “ZAPIRA – ŠTACUNO” = PRENEHUJE S SVOJIM “BAJE” DELOVANJEM.!?

  Realno ozadje te
  VESELE NOVICE,, ki je spletena
  iz mestnih, urbanih legend in iz fantazije L.r. podpisanega
  naj seveda preverijo – UPRAVNI ORGANI IN ORGANI MNZ, ki so pooblaščeni
  za
  nadzor DRUŠTEV, SHODOV ITD. , da je vse v zvezi z njimi – PO ČRKI ZAKONA.

  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
  EX KP, ZK NEFORMALNIMI
  ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA
  – EPILOG – ZAPIRALNE , včerajšnje – SEJE “MAČKOV V ŽAKLJU”.

  Po “zapiralni= CLOSING UP-TIME” seji ” “MAČKOV V ŽAKLJU”
  sta
  “LEPOFRIZURNI” ex šef “MAČKOV” in njegov
  ex namestnik šefa “MAČKOV V ŽAKLJU” – “PRVORAZREDNI-KOZMOPOLT”
  šla
  še na “DRINK” nekih res močnih pijač, ki jih ne bom imenoval,
  da “prijateljsko=tovariško”
  iz sebe VEN VRŽETA VES GNEV, ki se jima je zadnja leta – NABIRAL
  V NJIJU
  EX STALINISTIČNI OZ. POKOMUNISTIČNI . “DUŠI”

  V elitnem lokalu v centru Ljubljane,
  med srkanjem neke res močne PIJAČE
  “LEPOFRIZURNI” reče “KOZMOPOLITSKEMU PRVORAZREDNEŽU”,
  ki se je narejemo “razumevajoče” nasmihal:

  “Veš kaj – to kar se je meni dogajalo – v politki in
  privatno – TO PA PRESEGA – VSE MEJE:

  vsi me samo izkoriščajo,

  se kitijo z mojim javno nevidnim delom in imajo denarne koristi – od mojega
  nevidnega, a odločilno pomembnega dela !

  Vsi : “elitni ex KP, ZK penzionisti, večni minister Karl, ki bi bil brez mene – “nula”,
  starci ex KP, ZK z Barja – vsi.
  Ko bi bilo kaj narobe – BI BIL PA JAZ, MI “MAČKI” – KRIVI”.
  In – nobene hvaležnosti – ZATO SMO DONS ZAPRL – NAŠE “MAČKE”
  NE BOMO MI VEČ HODILI – PO ŽGOČ KOSTANJ V ŽERJAVICO – ZA KORISTI DRUGIH .
  Dost je blo, kar sami naj migajo, al pa grejo “NA ČAKANJE”
  K
  sreči mam – vsaj – luštne vnuke,
  o ex nefer ženi pa, da ne govorim:
  POPIHALA JO JE OD MENE,
  KI SEM NORMAL, ČVRST, RESEN DEDEC
  – S TISTO “ZAVALJENO SPUŽVO OD EX SEKRETARJA,
  KI SEM MU TUDI VELIK POMAGAL.- hinavski kroti, debeli, birokratski.
  Zdaj
  sta nekje na obali, samo “žreta in pijeta” v njuni bogati ex KP, ZK penziji
  in sta oba že kot -DVA SODA, zavaljena za – ne spoznat.
  Sploh ne morem mislit – na to – tolk me – to vse razjezi.
  Da o nesposobnih ” mladih lepotanih” iz ex KP, ZK familij, ki sem jih spravil — h koritu – NE GOVORIM.
  Od zdaj
  NAPREJ – SE BOM SAMO ŠE Z VNUKI – IGRAL” L.r. JANEZ K. KERN KOMEDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  TEGA DELA
  FANTAZIJSKE ŠALE
  se bo nadaljevalo

  • Janez Kepic-Kern

   JE ZABAVNO IN POMEMBNO
   ŠALA,
   FANTAZIJSKA ŠALA
   Nadaljevanje in konec
   FANTAZIJSKE ŠALE
   O DOMNEVNEM NEFORMALNEM DRUŠTVECU “MAČKI V ŽAKLJU”

   VESELA NOVICA !

   Baje obstoječe, baje “usodno” vplivno, baje ex KP, ZK neformalno
   društvece, klubček
   “MAČEK, MAČKI V ŽAKLJU” – baje
   -baje

   “ZAPIRA – ŠTACUNO” = PRENEHUJE S SVOJIM “BAJE” DELOVANJEM.!?

   Realno ozadje te
   VESELE NOVICE,, ki je spletena
   iz mestnih, urbanih legend in iz fantazije L.r. podpisanega
   naj seveda preverijo – UPRAVNI ORGANI IN ORGANI MNZ, ki so pooblaščeni
   za
   nadzor DRUŠTEV, SHODOV ITD. , da je vse v zvezi z njimi – PO ČRKI ZAKONA.

   VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
   EX KP, ZK NEFORMALNIMI
   ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

   ŠALA,
   FANTAZIJSKA ŠALA
   – EPILOG – ZAPIRALNE , včerajšnje – SEJE “MAČKOV V ŽAKLJU”.

   Po “zapiralni= CLOSING UP-TIME” seji ” “MAČKOV V ŽAKLJU”
   sta
   “LEPOFRIZURNI” ex šef “MAČKOV” in njegov
   ex namestnik šefa “MAČKOV V ŽAKLJU” – “PRVORAZREDNI-KOZMOPOLT”
   šla
   še na “DRINK” nekih res močnih pijač, ki jih ne bom imenoval,
   da “prijateljsko=tovariško”
   iz sebe VEN VRŽETA VES GNEV, ki se jima je zadnja leta – NABIRAL
   V NJIJU
   EX STALINISTIČNI OZ. POKOMUNISTIČNI . “DUŠI”

   V elitnem lokalu v centru Ljubljane,
   med srkanjem neke res močne PIJAČE

   “PRVORAZREDNI KOZMOPOLIT” reče
   dosedanjemu njega in “MAČKOV” ex šefu – “LEPOFRIZURNEMU”

   Ja
   te razumem kolega=tovariš stari, saj sva praktično “generacija”, čeprav si ti par let starejši.
   Oba so naju
   “vzgojili” ex KP, ZK STALINISTI – Ivan MAČEK, M. RIBIČIČ, V. AVBELJ ITD.
   Morda
   sem imel jaz prej višje funkcije, a ti si živel bolj pametno, vseeno si imel kar OK ženo, vsaj OK otroke in vnuke imaš.
   V privatnem življenju ti gre bolje – kot meni.
   AMPAK : tole “ZAPRTJE MAČKOV” SVA PA DOBRO IZVEDLA,
   po mojem mnenju
   – ravno v pravem času – KO SVA ŠE PRI MOČEH.
   Nihče
   nama ne bo mogel ničesar očitati, ker “MAČKOV” takih kot so bili – ne bo več.
   Saj vidiš,
   kako “ONEMOGLI” so že
   – “ex KP, ZK BARJANCI”: saj imajo vse in vsega preveč,
   moti jih le, da niso več na DIREKTNI OBLASTI:
   a saj
   so vsi že v stanju za “DOMOVE ZA STARE” ali za na ŽALE.
   Kaj se hoče- – TAKO JE ŽIVLJENJE “C*EST LA VIE”,
   – SD – bodo debelo gledali, ko nas “MAČKOV” ne bo več. Dovolj dolgo smo jih opirali.
   Naj se – SD, LEVICA LMŠ, DESUS – sami znajdejo.
   Zdaj vsi debelo gledajo,
   KDO JE BLOKIRAL “KARDELJEVEGA VNUKA” – za dir. Uradnega lista.
   AMPAK !
   MIDVA, MI “MAČKI” – nismo imeli – nič pri tem. vEMO PA, KDO JE TO IZVEDEL. Ne mi.
   ZDAJ
   SD, LMŠ, DESUS, LEVICA ITD. nas “MAČKOV” nimajo – več, da bi jim
   POVEDALI, KAJ SE JE ZGODILO “KARDELJEVEMU VNUKU” – pa so vsi – ZBEGANI. Se zdi.
   Ampak dovolj
   NOTRANJE DISCIPLINE IN “IDEJNE ENOTNOSTI”
   pa
   ti SD, LEVICA, DESUS, LMš ITD. – nimajo: NOVIH “MAČKOV” organzirati – NE ZMOREJO.
   Skratka !
   Nas ex “MAČKE” BODO PUSTILI RI MIRU, NE BODO NAS STALNO GNJAVILI ,
   – HKRATI NAS BOJO – PA RES POGREŠALI.
   Veš
   kaj “LEPOFRIZURNI” – en OK predlog imam.
   – “MAĆKE” ZA VSE DOSLEJ TAGIRANE – UKINJAVA – b smislu “MAČKOV NI VEČ”
   A
   ohraniva – čisto ozko ekipo, ki bo ščitila INTERESE NAJU DVEH, IN ŠE KOGA,
   “MAČKOV”,
   ki bi bili kot doslej – “DEKLICA ZA VSE” – pa ne bo več!

   “LEPOFRIZURNI” navdušeno reče:
   Tvoja ideja “PRVORAZREDNI” je super,
   “prvorazredna” – ideja.
   “MIDVA SVA PA RES – IZNAJDLJIVA – stara “MAČKA”.
   Midva sva še na vezi:
   Mini, a odlični “MAČKI”
   bodo še delovali.
   “URADNO ” pa “MAČKOV V ŽAKLJU – NI VEČ”
   “LEPOFRIZURNI” in “PRVORAZREDNI” – si podata roki in rečeta: “VELJA”

   “PRVORAZREDNI” reče: ” privatn imam pa ŠE BOLJ MIZERNO SITUACIJO –
   KOT TI.
   Kot veš mi z otroki – ni šlo tako OK kot tebi. Bolj žalostno.
   Ampak !
   Kot veš sem v “zoprno-prijetni vezi” z eno mlajšo LEPOTIČKO.
   A
   MI SLABO KAŽE:
   ni pravega vzdušja, razlika v letih – se pozna.
   Kot se, omenil si je
   “moja lepotička”
   v Prešernovi pesmi LEPA VIDA – ppodčrtala besede:
   “STARCA SEM VZELA, MALOKDAJ SEM REVICA – VESELA”
   Grozno, a ne? Za “starca” – me ima. No dokler bo šlo, bo šlo.”

   “LEPOFRZURNI” in “PRVORAZREDNI” resignirano zavzdihneta:
   “JA POSTARALA SVA SE. AMPAK – PRAVA – STARCA – ŠE NISVA ”
   Še sva
   stara “MAČKA V ŽAKLJU”. Hvala ti – IVAN MAČEK.” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   KONEC FANTAZIJSKE ŠALE
   O “MAČKIH V ŽAKLJU”
   končano

 • Olga101

  Komunisti ups levicarji imajo vedno alzheimerja, kadar gre za komunistične zločine!
  Šarca in njegovo ropotarnico bi bilo dobro kazensko ovaditi, ker financira propagiranje zločinskega komunističnega totalitarnega režima in s tem žali žrtve komunističnega genocida in njihove svojce!

 • Janez Kepic-Kern

  “MAČKA V ŽAKLJU – MI NE SPREJMEMO”
  BELE VRANE
  https://www.youtube.com/watch?v=8K36-f1qdJ8

  NI ŠALA – RESNO.

  PONAVLJAM.
  In
  opozarjam – zlasti
  vse Vas
  cenjene t.i. pomladnike – PIŠOČE – na ta OK E-PORTAL NOVE24TV.

  TA E-PORTAL
  IN TI KOMENTARJI – SO VELIKO BOLJ BRANI
  – KOT SI MI PODPORNIKI SDS – SPLOH – PREDSTAVLJAMO.

  Ex KP, ZK ljudje – te komentarje – ZAGOTOVO ZELO VELIKO BEREJO
  KER JE NOVA24TV
  IN KER SO – TUKAKŠNJI, TI KOMENTARJI
  – EDINI VIR
  INFORMACIJ EX KP ZK-JEM o nas protikomunistih, o SDS ITD.

  MOJE T.I. ŠALE
  NPR. O
  VERJETNO
  – MOŽNO OBSTOJEČEM NEFORMALNEM “DRUŠTVU, KLUBU” – “MAČKI V ŽAKLJU”
  namenoma tako pišem,
  ne zaradi vas,
  za katere vem, da ste – proti ex KP, ZK, SD, LEVICA, LMŠ , DESUS ITD.
  Tako
  NAMENOMA tako razvlečemo -pišem,
  ker s takim načinom – močno
  BEGAM
  IN HKRATI
  ARGUMENTIRANO – INFORMIRAM ZLASTI “ŽAL NAŠE” T.I. EX KP, ZK-JE.
  MISLIM NA
  POSLANCE EX KP, ZK STRANK IN NA
  običajne ex KP, ZK BRALCE,
  KI ZELO BEREJO TA OK E- PORTAL NOVE24TV

  TA PORTAL IN TE KOMENTARJE – ZELO VELIO BEREJEJO,
  samo si
  NE UPAJO
  SODELOVATI – v polemikah – TU, na tem OK E-PORTALU NOVE24TV.

  Ti
  komentarji so VELIKO BOLJ BRANI KOT SE TO ZDI
  NAM PODPORNIKOM – OK SDS.
  Saj celo to,
  kako bi celo znova uvedli CENZURO
  – premišljujejo
  PRAV ZARADI – te NOVE24TV
  IN
  ZARADI TEH KOMENTARJEV.. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • sodnikisozločinci

  Ideja je vse, človek je nič:

  Pesnik Maksim Gorki je 6. decembra 1919 (torej kmalu po revoluciji) napisal Leninu besno pismo (odlomki):

  “Po mojem prepričanju se bogastvo dežele in moč njenega ljudstva merita s številom in kakovostjo njenega umskega potenciala /… …/medtem ko si mi rešujemo kožo, režemo ljudem glave in si uničujemo možgane.

  Lenin mu je odgovoril:

  “Motili bi se, če bi intelektualne sile ljudstva povezovali s silami meščanske inteligence, malih bednih intelektualcev lakajev kapitalizma. Dejansko ne gre za možgane ampak za drek.

  Analogno po Leninu:

  “Motili bi se, če bi intelektualne sile ljudstva povezovali s silami slovenske družboslovne inteligence,malih bednih intelektualcev lakajev socialističnega režima. Dejansko ne gre za možgane ampak za drek.