Poslanec Grims: Omejitev masovnih migracij in postavljanje družinske politike na prvo mesto je za Levico fašizem

Poslanec SDS Branko Grims za POP TV: Levica je protiustavna stranka, saj želi razlastniniti podjetnike. (Foto: Twitter)

Poslanec SDS Branko Grims je v soočenju s koordinatorjem in poslancem Levice v odstopu Luko Mescem, 7. junija 2021 na POP TV, pojasnil, zakaj je stranka Levica protiustavna stranka. Kot je opozoril, želijo v Levici razlastniniti podjetnike in prenesti njihovo imetje drugam. “In ustvariti sistem, ki smo ga že videli in v katerem smo že živeli. Odločili smo se za drugačen sistem, za drugačno državo.”

“Parlament je v demokratični družbi tisti prostor, kjer se mora odpreti vsa vprašanja. Tudi vprašanja o radikalizaciji levice in kam ta pelje – žal je to celoten svetovni proces, ki se dogaja. Ponujajo namreč ukinitev in uničenje ustavnih vrednot,” je na soočenju s koordinatorjem Levice Luko Mescem na POP TV dejal poslanec SDS Branko Grims.

“Vse, kar sem navedel, je iz programa stranke Levica. Citirano in lahko preverite na njihovi spletni strani. In vse to je v nasprotju s slovensko Ustavo. Kar Luka Mesec počne, je kazanje s prstom na druge in obtoževanje drugih za stvari, ki jih v Levici sami počnejo,” je še pojasnil Grims.

V nadaljevanju je Grims poudaril, da ideje, ki jih najdemo v programu stranke Levica, temeljijo na delavskem upravljanju, na družbeni in skupni lastnini, na demokratičnem planiranju. Vse to so lastnosti socializma in niso v skladu z našo ustavo. Nihče ne sme biti nad ustavo in nad zakonom,” je bil jasen poslanec stranke SDS. 

https://twitter.com/strankaSDS/status/1401997247424913414?s=20

V protiustavnem programu že omenjene stranke pa med cilji najdemo še odpravo kapitalizma, vrnitev lastništva podjetij v roke delavcev in ustanovitev delavskih ter kmečkih zadrug. Zadeva je še toliko bolj zaskrbljujoča zaradi dejstva, ker so Sloveniji ustavno zaščitene vrednote zasebna lastnina, podjetništvo in zasebna pobuda.

Tudi svoboda govora je temeljna zaščitena pravica, vse to pa program stranke Levica krši. Grims pa je navedel še ključno zadevo, za katero si v stranki SDS prizadevajo, da bi v naši deželi živeli bolje ter kako to Levica preprečuje: “V SDS-u želimo, da se omejijo masovne migracije in da je v Sloveniji vodilo družinska politika. Da imajo Slovenci in Slovenke čim več otrok. Ko to povemo v DZ, nas stranka Levica zmerja s fašisti.” 

https://twitter.com/strankaSDS/status/1401996154762575880?s=20

https://twitter.com/strankaSDS/status/1401994423467233282?s=20

Domen Mezeg