Poslancu Logarju uspelo: Parlament brez glasu proti izglasoval pričakovanja, da se ustavi gradnja kanalizacije čez ljubljansko zajetje pitne vode!

Foto: STA

“V razvitem svetu, pa tudi tam, kjer je zdrava kmečka pamet, velja, da odplak ne pelješ nad zbirališčem svoje pitne vode oziroma da kanalizacije ne hraniš nad svojim lastnim vodnjakom. Vendar pa Mestna občina Ljubljana nad vodovarstvenim zajetjem Kleče, ki nudi vodo Ljubljanski kotlini skoraj 300 tisoč prebivalkam in prebivalcem pa tudi obiskovalcem Ljubljane, gradi kanalizacijski vod centralne čistilne naprave,” je na izredni seji državnega zbora, na temo gradnje kanalizacije na vodovarstvenem območju C0, predlog priporočila poslanske skupine SDS predstavil poslanec dr. Anže Logar. Med drugim v sklepih predlagajo, da se sproži ustrezne postopke ugotavljanja kazenske, disciplinske in civilne odgovornosti. Parlament brez glasu proti potrdil pričakovanja, da se ustavi izgradnja kanalizacijskega voda C0 čez ljubljanski vodonosnik. “Dolga je (še) pot, a vmesna etapa je dobljena. Na potezi je sedaj MOP in minister Simon Zajc,” je ministra izzval Logar.

Po mnenju civilnih iniciativ in nevladne okoljske organizacije Alpe Adria Green se projekt realizira na osnovi neprimernega prostorskega akta, in sicer na vodovarstvenem območju od Broda do Ježice. Alpe Adria Green, ki je v izboru najbolj neekološke osebnosti leta na vrh črne liste za leto 2018 uvrstila prav Mestno občino Ljubljana, je pred časom pripravila precej obsežno analizo, v kateri med drugim piše: “Grožnja onesnaževanja vodonosnika iz kanala C0 je objektivno prisotna. Poškodbe kanala C0 in iztekanje nevarnih odpadnih voda v vodonosnik bi oslabile njegovo funkcijo prečiščevanja vode iz reke Save. Ljubljana bi lahko izgubila na nenadomestljivi vodni vir in ostala brez pitne vode.”

Gradbeno dovoljenje dobljeno s prevaro
Po mnenju poslanca Anžeta Logarja skrbi dejstvo, da Mestna občina Ljubljana gradi to kanalizacijo brez nekega jasnega načrta, po trasi, ki je že na videz popolnoma neprimerna, ne po najkrajši liniji, ampak preko meandrov, kar dodatno poveča nevarnost poškodb na omrežju, in da gradi na podlagi gradbenega dovoljenja, ki ga je po mnenju strokovnjakov dobila s prevaro. “Okoljevarstveniki opozarjajo, da gre za gradnjo objekta na aktivni geološki prelomnici, kjer so potresi stalnica v daljših časovnih razdobjih, kar potrjuje tudi geološko poročilo, ki je priloženo k temu projektu in ugotavlja, da trasa ni najbolj primerna za izgradnjo takšnega objekta. Strokovnjaki s področja komunalnega inženirstva, geomorfologije, varstva okolja, hidrogeologije in drugih sorodnih strok so prav tako ocenili, da predvidena izvedba ne omogoča popolne nepropustnosti kanala za fekalije in je zato pitna voda v bodoče hudo ogrožena v kolikor se bo ta projekt izpeljal do konca.

Foto: STA

Logar posebej opozarja, da je bila 17. novembra 2016 v Državnem zboru RS izglasovana dopolnitev ustave s 70.a členom, med predlagateljem je bil med drugimi tudi aktualni minister za okolje in prostor, ki pravi, vsakdo ima pravico do pitne vode, vodni viri so javno dobro v upravljanju države in vodni viri služijo prednostno in trajnostno oskrbi prebivalstva s pitno vodo. Če se z onesnaženjem zaradi nespametnega projekta pitna voda onesnaži, se s tem krši 70.a člen ustave. Pravica do čiste pitne vode je ustavna kategorija, vse aktivnosti v zvezi z njo torej presegajo namen, kapacitete ali pristojnosti Mestne občine Ljubljana oziroma lokalnih oblasti in so stvar širšega javnega pomena, torej tudi stvar Državnega zbora RS in Vlade RS.

Lastniki zemljišč so zadnji branik varovanja pravice do pitne vode
Po mnenju ljubljanskega mestnega svetnika, glede na navedeno, prebivalce Mestne občine Ljubljana pa tudi vse tiste, ki v občini delajo ali ki so zgolj na obisku, upravičeno skrbijo nepravilnosti v postopku, ki povečuje nezaupanje in v izgradnjo tega projekta in tudi v dobronamernost tega projekta. Lastniki kmetijskih zemljišč, ki nasprotujejo kanalizacijskemu kanalu C0 prek vodovarstvenega območja, so v bistvu v tem pogledu zadnji branik ustavnega varovanja pravice do pitne vode. Logar izpostavlja, da praktično vsak postopek pri izvajanju tega projekta priča o tem, da so bile kršitve, da so določene institucije umanjkale in niso opravile svojega dela, ali pa so kršile svoje normativne podlage in dopustile in še dopuščajo da se projekt izvaja naprej. Kljub temu da naj bi kanalizacija tekla čez vodno zajetje, ta projekt po mnenju ARSO, po mnenju Ministrstva za okolje in prostor v preteklosti ne potrebuje presoje vplivov na okolje. Razumi, kdor more.

Zoran Jankovič na nezakonit način hoče zgraditi kanal C0 na vodovarstvenem območju. (Foto: bralec Nove24TV)

Namesto, da bi se nezakonita dela ustavila, gradbeni stroji kopljejo s polno paro.

V tem projektu se tudi ne spoštuje zasebna lastnina. Izvajalec del kot buldožer rovari po zasebnih zemljiščih, na katerih nima služnostne pravice, dela zunaj dovoljenja gradbenega dovoljenja, ki mu omejuje pas na šest metrov, pa prosto razpolaga s 16-metrskim prostorom, za sabo pušča mrtvico s kamni na rodovitnih kmetijskih zemljiščih. Tistim posameznikom, ki branijo svojo lastnino, pa s pomočjo sodstva grozi s 5 tisoč evrov odškodnine, za vsak dan ko želijo ohraniti svoje lastno zemljišče.

Še uradno mnenje ministrstva za okolje govori o nevarnosti za vodni vir
Poslanec Logar, ki je v prejšnjem mandatu preiskoval pokvarjene banksterje razkriva, kaj je v enem od poslanskih vprašanj odgovorilo Ministrstvo za okolje in prostor v zvezi s kanalom C0 in njegovo lokacijo: “Kljub temu pa lahko ocenimo, da izbrana trasa predstavlja potencialno nevarnost za vodni vir, saj poteka neposredno preko ožjega vodovarstvenega območja s strogim režimo varovanja 2A, dotika pa se tudi najstrožjega vodovarstvenega območja.” Uradno mnenje Ministrstva za okolje in prostor, uradno mnenje Ministrstva za okolje prostor. “Sprašujem se, zakaj do sedaj ni nič v zvezi s tem naredilo? Morda je čakalo na to sejo, morda je čakalo na iniciativo Državnega zbora RS, da sprejme ustrezne sklepe, na podlagi katerih ministrstvo potem lahko ukrepa. Po mojem mnenju bi sicer moralo in lahko ukrepalo že po lastni iniciativi, ampak kot poslanec, kot izvoljenec ljudstva, želim narediti vse, kar je v moji in kar je v naši moči, da poskrbimo za ustrezno podlago za ukrepanje.

Glede na vsa predstavljena dejstva v stranki SDS predlagajo štiri sklepe, ki so jih potrdili na odboru prejšnji teden:

1. Državni zbor Republike Slovenije priporoča Vladi Republike Slovenije, da v okviru svojih pristojnosti takoj zagotovi spoštovanje ustavne in neodtujljive pravice do zasebne lastnine ter zaščito vseh virov pitne vode kot ustavno varovane kategorije s pripravo ustreznih zakonskih podlag in podzakonskih predpisov za izvrševanje 70.a člena Ustave Republike Slovenije.
2. Državni zbor priporoča Ministrstvu za okolje in prostor, da v okviru svojih pristojnosti in na podlagi pravnih sredstev, ki jih dopušča veljavna zakonodaja, nemudoma sprejme vse ukrepe, s katerimi bodo pridobitve vse zahtevane dokumentacije o projektu in presoji vplivov na okolje, zadržal oziroma ustavil gradnjo kanalizacijskega kanala C0 na spornem kraku od Broda od Ježice.
3. Državni zbor priporoča Ministrstvu za okolje in prostor, da v primeru ugotovljenih morebitnih nepravilnosti, ki bi izhajale iz rezultatov revizije postopka in drugih nadzorstvenih postopkov, sproži ustrezne postopke ugotavljanja kazenske, disciplinske in civilne odgovornosti
4. Državni zbor Republike Slovenije priporoča Ministrstvu za okolje in prostor, da preveri pravilnost postopov umeščanja trase C0 voda v prostor.

Rok Kranjc

 

 • tomven

  Gradnja te kanalizacije je samo dokaz tega, da je ta pokvarjena opankarska baraba, za dobro provizijo, pripravljena srati in scati tudi v lasten lonec. Tega normalen človek ne more razumeti, pa jebeš veš denar!

  • rubec

   Kako ne razumeš. Ta je še svojo babo zamenjal za pogrošen vonj po tabletah.

  • zokispoki

   Cefurska baraba pocne to deliberatno. Se enkrat, to je mednarodna kriminalna zdruzba !
   Kot tako bi jo morali tudi obravnavati.

  • SIMON ROZIC

   …gotovo bi bilo takole: “samo tole še naredim za butast narod, pa spizdim na
   rajske otoke !!!!”

   • Aresnica

    Ne,ne,ne – je veliko bolj požrešen._Dokler je proti Janši – lahko to še vedno počne.
    ____________
    Lep pozdrav

 • rubec

  Bi še razumel razburjenje, če bi tukaj šlo za slovenijo. Ampak kot jaz vem, je v tej državi predsednik vlade šiptar, župan glavnega mesta pa srb. Nehajmo se že enkrat vmešavat v tuje zadeve.

  • mginko

   Oba so izvolili sedanji butalci z neudeležbo na volitvah. Zmagalaje stara jugoudbaška naveza s svojim podmladkom iz današnjih butal. Zato nehajte nevolivci-nedravljani kar naprej jamrat, kaj je vse narobe in kaj dela rdeča mafija z vami. In prav je da vas obira in blefira dokler ste butalci.

   • Novo Jutro

    Točno tako. Zaradi neudeležbe volitev. V ustavo bi morali zapisat OBVEZNO UDELEŽBO NA VOLITVAH, pa sem prepričan, da bi se nekaj fejst premaknilo.

 • RATATA

  U Lublan največ vode popijejo Štajerci, Korošci, Primorci in Prekmurci na začasnem delu. Ob petkih si jo vsak po eno bibito vzamejo za ssabi.

 • macon

  Ljubljanćanini bodo lahko dobesedno pili lastni drek, kar je zame poetična pravica.

  Sožalje z manjšino, ki si tega ne zasluži.

  • RATATA

   Bo pa mnogo bolj hranilna odrekana voda.

   • marijan

    To pa – žmahtna. :)

  • Stajerka

   ….je reko en poslanec…..LEX DREKS…….pa še res je :))

 • branči

  union pivo ni bilo vredno pol p..hladne vode, zdej bo pa obogateno s ritnimi vitamini. upam, da bo povpraševanje temu primerno!

 • Nata

  + + + + + + bravo g. Logar ! Sijajno ste povedali !!

 • branči

  vedno sem govoril, je start na prvo žogo samo predstava za gledalce! po moje ima projekt karavanke II. nekje skrit člen za postavitev polnilnice vode julijane, s katero se misli napajati ljubljanska elita!

 • Stajerka

  …..res mi ni jasno, ZAKAJ ne zaustavijo del…..vsaj začasno……to, da se dovoli, da se še zavestno naprej dela finančna škoda je absurd……minister nekaj natolcuje, da dokler v ceveh ni dreka, ni škode – to enostavno NE drži……škoda se veča z vsako naslednjo zasajeno lopato in položeno cevjo……to STANE, stane celotno državo!!…..
  …..me je pa NEgativno presenetil poslanec Verbič……to danes je pa bilo čisto mimo…..mimo bistva in mimo njegovih dosedanjih nastopov in stališč……ZKP mu odpovedala na celi fronti……ziher mu je babnca (svetnica ZJ) dala nekaj v župo…..nore gobe??…..

 • Stajerka

  …pa še nekaj greši minister…..KAKO je lahko gradbeno dovoljenje pravnomočno, če NIMA SLUŽNOSTI ZA UPORABO ZASEBNEGA ZEMLJIŠČA…..to je PROTIZAKONITO in PROTIUSTAVNO!!!…..to je absurd nad absurdi

  • Hanzi

   Čebelica, nabiraj med. Če boš imela čas, preberi ZUP, če ne bo pretežko in ne bluzi o protizakonitosti in protiustavnosti. In ja, za ZUP NISO krivi komunajzerji.Sicer pa je gradnja sporna, gradbeno dovoljenje je pridobljeno na podlagi zakonskih lukenj.

   • Beli Sneg

    Kdo pa dela luknje? Komunajzelski “velesposobni” zakonodajalci, ki zakone skup klamfajo.

    • Hanzi

     Naštudiraj ZUP in potem pleti teorije zarote.

     • zokispoki

      Zatlaci si tvoj ZUP nekam, de ! Bi bili vsi za pozapret !
      Tiste barabe, ki so pisale zakone z luknjami, in tiste, ki jih zlorabljajo ! Seveda je to pisala gangsterka banda komunisticna, kdo pa drug !

     • Hanzi

      ZUP je tehničen zakon, predloži mi to, da dobiš to. Lajaš brez argumentov.,

     • zokispoki

      Ce je ZUP tak kot ementalski sir, je za .urac in so ga ocitno spesnili Bavconovi komandosi, popolni idioti, ki bi morali zaradi tega odgovartjati ! Ti pa lulas proti vetru, si sam gotovo del te birokratske srenje, kenede !

  • pesjanar

   Ne se čuudit,to je slovenija edini komunistični otoček v EUju.

  • Dizzy Spellbound

   To velja samo za “prvorazredne”……

 • Aton

  Pa tako uspešen projekt, kjer je skupina največjih okoljskih strokovnjakov zagotovila, da je varnost boljša kakor v Fukušimi. Strokovnjaki zagotavljajo, da se koj takega v Klečah ne more zgoditi, kar so opisali v svojem projektu, vrednem 187340€ in aneksom v višini 215460€. Imajo pa tudi rezervni scenarij – Ljubljančani lahko pijejo cviček. Pijani so od sreče že ves čas, kar Zoki zmaguje.

 • SIMON ROZIC

  Ojej, zdaj bo pa opankar v stiski !?, provizijo od izvajalca je že pokasiral,
  v celoti, obljube delajo dolg, on pa vsega dreka ne bo mogel sam požret, de?
  …pa saj mu bo Murgeljčan pomagal, a ne?

  • Milan Onič

   Spet mu bo mafija odpisala milijone, da nebo imel minusa prekl…. kvargl!

 • Lisjak

  Ne vem zakaj taka galama zaradi enega rora?Na totem našem koncu mamo vodo tak zagiftano,da jo lahko uporabljamo namesto škropiv pa se niši ne sekira.

  • Dizzy Spellbound

   Nekje se mora začeti, zbudite se apatični Slovenci…….

 • sloustava

  Jankovic, spomni se, ko smo ti napisali, da enkrat se bo Bog odlocil, kdaj te ima “poln kufer “. To se je zgodilo danes zvecer! Hvala kmetom in g. dr. Logarju. Iz SDSa, g. Grad, iz SDSa! Zapomnite si, kdo dela ZA Slovenijo! Volivec, zapomni si!

 • Milan Onič

  Ob 17.51, pa sta se pri prenosu seje slika in zvok izključila, ko je govoril spoštovani g, Logar! Na RTV SLO 3! Pozabili so zgleda, da tudi Vi prenašate, gledam v zamiku in čestitke SDS-u za uspešno izpeljano sejo!

 • lokec

  Nič še ni odločeno. Mogoče bo Jankovič le dal ljubljančanom gnojšenco pit.

 • Aresnica

  Na portalu Demokracija sem zapisal:

  Anže Logar je velik človek _ veliko SLOVENSKO SRCE.
  _____________
  Lep pozdrav

  P.s: Kar je res, je res.

  • Hanzi

   Anže je OK. Upam, da bo SDS zmogel pogum in končno zamenja enega in edinega, Z zmernim vodjem, bi imel SDS večje možnosti za uspeh.

   • Beli Sneg

    Ne nakladaj. Če bi imel tako velike možnosti za uspeh zakaj ga Ljubljančani niso izvolili za župana. Že takrat jim je vse to v zvezi s kanalizacijo povedal. Pa… Meni je Anže res super ampak to ne pomeni da je JJ za zamenjat. Najbolj neumno je, da bi tisti ki s stranko SDS nimate nič, izbirali njegovega predsednika. Zmerni, kdo pa bo za vas zmerni? Tisti ki se bo utopil v zosu brezhrbteničarjev in piskal v Murgeljski rog? Tonina že imamo.

    • Hanzi

     Hipotetično. SDS bo spet dobil naslednje volitve. Kako bo sestavil koalicijo? In Janša je na konvenciji EPP v Zagrebu ploskal Ursuli, ki je v govoru povedala, da se bo borila proti nacionalizmu v članicah EU in proti podnebnim spremembam. In seveda je Merklovi povedal svoje stališče glede migrantov. Očitno ima hrbtenico samo za take, kot ti.

     • Stric iz ozadja

      Edina kolikor toliko realna moznost je SDS + NSi (na celu in v DZ ni vec Ljudmile, ki se je zaklela: “z Janso nikoli”) + SLS (ce ljudstvo oprosti Podobniku njegove pretekle politicne grehe).

     • Hanzi

      Glej, SDS še vedno zmaguje na volitvah, ima pa vsakič manj volivcev. Levi dajo vsakič novo ime in to je to. SDS se bo moral prej ali slej zavedat, da je JJ politično mrtev in z njim kot liderjem, ne bodo vodili vlade. Treba je izkoristit potencial Logarja.

   • alojz

    Ti se raje za Rjavca brigaj. Ta je bolj večen in bolj univerzalen pogrebnik Slovenije.

   • Steiermark

    hanza, hanza, kaj pa imaš ti v glavi? Še vedno stare udbovsko jugoviško levaške flavzne? Ti bi po vzoru svojih gospodarjev, ki so bili in so še, vedno voditi vse iz ozadja ter z “diskreditacijo in eliminacijo” odstranjevati vse njim moteče, najprej storite to v svojih strankah, tako šiptarskih, kot srbskih, ki pri nas v Sloveniji nimajo kaj iskati! Če boste počistili v svojih šiptarsko srbsko udbovskih vrsstah, potem boste pa itak izginili iz prizorišča in bo vse rešeno!

    • Hanzi

     Ne vem zakaj me imaš za komunajzerja.Glej, SDS se bo moral prej ali slej odločiti, ali bo gnil v opoziciji, ali pa bo nekaj spremenil.Janša je naredil ogromno, moti pa me, da ni sposoben sodelovati. Sedaj se je pojavil Logar, zakaj ne bi tega izkoristili,

     • Steiermark

      S kom pa naj “sodeluje”? Ali se ti ne zdi da govoriš nesmisle? Rdeče jugošiptarse barabe, jugomafija, ki nam vlada, bo proti vsakomur, ki nebo sprejemal njihovih kriminalnih nagnjenj in dejanj, kot nekaj samoumevnega… Samo poglej, koliko strank je v opoziciji, poleg SDS, ki je dobila volitve, je tam tudi nsi, ki pa imajo “prilagoddljivega” predsednika in se jim že, z Milko vred prilizujeta in izdajata svoje krščanske volilce, celo z pedri in lezbijkami se povezujejo, vse samo za položaje in denar! Pa jih nihče ne kritizira in nihče jim ne daje nasvetov, koga naj imajo za predsednika, kajšele da bi aktualnega kritizirali…. Zato ti priporočam, da v bodoče bolj goreče informiraš ljudi, koga naj volijo – kdo je edini poštenjak in dobrohoteč za Slovence, da nebodo več volili teh jugošiptarskih izmečkov, ki jim ni niti svinj za zaupat, kajšele ljudi. Pa tudi mandat so si sami vzeli…….samo z Janšo ne!

     • Hanzi

      Vse je res, kar praviš, toda politika je pač takšna, da je treba sklepati kompromise. In tukaj vidim v prednosti Logarja. Žal ne vidim druge opcije, da pridemo na vlado.

     • Novo Jutro

      Zelo perfidno ozir. navidez strpno in umirjeno, vendar ” SAMO Z JANŠO NE ”.

 • R7

  Brez glasu proti, torej je tudi levica glasovala za ustavitev del.

  Bravo Logar.

 • Svoboda

  Bravo se ostalo moramo se pred ,,,,,,

 • lokec

  Ljubljančani si ne zaslužijo čiste vode.

 • M x

  BRAVO Logar .Ne bo dolgo tega ko boš postal mandatar Republike Slovenije .De De De pa naj se čimprej umakne iz politike.KARMA ja .

 • Stric iz ozadja

  Itak da so vsi glasovali za, ce pa povsod pise DZ priporoca. To je isto kot nic.

 • M x

  LOGAR LEGENDA .ČLOVEK NA MESTU.

 • Nataša

  Najbolj neverjetna pri vsej stvari pa je popolna pasivnost ljubljančanov, ki pijejo vodo iz tega območja.
  Namesto, da bi že zdavnaj protestirali proti tej gradnji, že od načrtovanja naprej, ne glede na to ali je v skladu z zakonodajo ali ne, se obnašajo, kot da se to njih ne tiče. Če jim niti pitna voda ne dvigne riti, potem jim ni pomoči. Čestitke gospod Logar.

  • Steiermark

   Saj jim tudi nemoreš zameriti, ker so verjetno pasivni zaradi dolgoletnega zauživanja “pitne vode”, s primesjo fekalij! Naplnilo jim je tam, kjer je največ prostora – v prazne glave, to kar počnejo danes, da si želijo še več fekalij za uživanje zdravilne “vode”, pa je samo posledica vsega!

   • Nataša

    Na to pa nisem niti pomislia. Imaš prav, to torej pomeni, da s to vodo tudi polnijo plastenke iz katerih pije večina Slovencev, kajti učinek je enak.

  • Dizzy Spellbound

   Se popolnoma strinjam. Ljubljančani so notorično zaljubljeni v Jankovića, ker jim je nekaj zgradil, napravil in obljubljal “gradove v oblakih” na račun goljufij, zavajanja in z denarjem davkoplačevalcev.

 • Božidar Rodica

  Anže ….čestitke

 • Felikss_AH

  Na tem primeru lokalno-kalnega opankarskega mini-“globalizma” se lepo vidi kako funkcionira tudi NWO-Globalizem… gre izključno za osebne interese ozkih krogov na račun širnih mas. Opanćar je za svojo mastno provizijo nameraval speljati odplake čez in posledično tudi v vir življenja dobrega dela Slovenije. Enako je z “prebežniško migracijo”… Veliki “Opancharji” navažajo humanoidne odplake direkt v vir Evropskega (zajetja) načina življenja – Evropo. Relativno majhna doza odplak definitivno okuži celotno zajetje pitne vode… enak učinek imajo “prebežniške” naplavine na Evropsko “zajetje” življenja.

  Ob tem se je spet potrdilo pravilo da vedno en odločen človek prinaša spremembe… ostali sledijo. Odprto vprašanje pa ostaja kdo bo rešilni “vodovodni Logar” Evrope?

 • Steiermark

  Da so Lublančani pristaši dreka , vedno znova dokazujejo, če drugače ne pa na volitvah za ljubljenega srbijanćića…… Izgleda da za njih življenja ni, brez priokusa fekalij! Vsaj tisti, ki vedno zova izvolijo takšno občinsko oblast!

 • Andrej Žalec

  To se dogaja na Ježici. Del Bežigrada v Ljubljani. Za to kanalizacijo so tudi uničili šele pred nekaj leti narejeno sprehajalno pot za ljudi in konje ob Savi. Sicer so stanje povrnili nazaj, vendar kdo načrtuje tako neumnost? Vse obnoviš in potem podreš, ter ponovno postaviš v nekaj letih? Da mestna občina z lastniki zemljišč ni uredila se vidi, ko se sprehajate in je sprehajalna pot zasuta s kupi zemlje in hlodi.Uničili so tudi na novo nasajen drevored več kakor 100 dreves domačih sort jablan, ki so ravno začele rodit, Denar za te jablane, je naš pokojni sosed zbiral od hiše do hiše. A je to pravna država? O pitni vodi je dovolj napisanega in nebi ponavljal.

 • Vera

  Bravo Logar , bravo!

 • Viktorh

  Opankarju so šteti dnevi.

 • marijan

  ANŽE…… ploskam…… bravo……človek, da malo takih !

 • lokec

  Logar je že v redu, vendar prišel bo ukaz iz Murgel in vse se bo obrnilo na glavo. Zato je evforija neupravičena. Nad Jankovičem in ARSOtom je še nekaj.

 • Dizzy Spellbound

  Psi lajajo, karavana gre dalje…….

 • cosmosjasnovidec

  Copatar to počne po naročilu “sorosa” ter ostale muslimanske golazni katera ga je podkupila,da se bo rešila velikega števila Slovencev,ko bo prišlo do kake katastrove primer potresa in podobno.
  Te čefutarske gnide pa takrat seveda več ne bo tukaj,ker se copatarka lopovska drhal “jankoviči”že pripravljajo na pobeg iz Slovenije kamor so prenesli pokraden ter ostali denar.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • odzunaj

  Popolna zaščita iztekanja komunalnih odplak (dreka ) iz cevi ni mogoča !!! Najkvalitetneje zgrajena vodovodna omrežja prepuščajo iz cevi od 10-18 % pitne vode . Če so izgube 20% je omrežje še solidno.
  Z leti te izgube samo še naraščajo , proti 30 in več procentom. Si predstavljate količine izteklih komunalnih vod ( dreka) pri celo najnižjih 10 % iz ogromnih cevi v prod nad podtalnico v najožjem območju črpališča pitne vode !?!

 • Minovak

  Čestitke Logarju, vpletenim pa vse pobrat, do gat, da se poplača tisto, kar so nezakonito naredili. Treba je začet takoj, nič čakat!