fbpx

Poslanec Logar direktno: V Sloveniji nimajo razlogov za ‘apokaliptične scenarije’, dokler se ne zgodi nekaj, kar lahko pripelje do nove večine!

dr. Anže Logar (Foto: Fb)

“Spoštovani, zdaj je res eden teh trenutkov. In ravno od poslancev je odvisno, ali bomo skupaj zgradili odprto, vključujočo Slovenijo, kjer lahko kljub razlikam medsebojno sodelujemo v dobro države, ali pa bo elita ohranila svoje pozicije in še naprej izključevala. Da bo lahko ona vladala, seveda,” sporoča poslanec dr. Anže Logar in razkriva, da se trenutno nahajamo v situaciji, ko je na kocki veliko. 

Poslanec SDS Anže Logar je na Facebooku delil svoje misli o aktualnih političnih razmerah in sicer, kako hitro se v državi ‘zgodijo’ izredne razmere. “Ni važno, ali je kriza ali gospodarska rast. Ni važno, ali gre za pregrešno drag infrastrukturni projekt, nesprejemljiv okoljski projekt ali odstop predsednika vlade. Noben od teh dejavnikov ne sproži ustvarjanja vsesplošnega občutka krize. Ni razloga za paniko.”

Dokler. Dokler se po mnenju Logarja ne zgodi nekaj, kar lahko pripelje do nove večine v državnem zboru, ki bi pretrgala neposreden vpliv stricev iz ozadja na odločevalske procese v državi. “In na tok denarja, seveda. Dokler se zdi, da je ta možnost zgolj minimalna, zadostujejo sporadični napadi na SDS in javno ponavljanje mantre, da s SDS ne gre sodelovati.”

Ko odstopijo ministrice, ki so bile Šarčeve in se ne gre več minister, ki itak ne bi bil več minister
Nekdanji predsednik preiskovalne komisije o bančni luknji opozori na pojav, ko nepremišljeni, od medijskih hvalospevov omamljeni in opogumljeni Marjan Šarec odstopi po vsega 18 mesecih bolj ali manj neuspešnega vladanja, ter lastnoročno prepusti preostalih 30 mesecev v roke neke druge večine v parlamentu, šele takrat dirigenti iz ozadja začutijo, da je vrag vzel šalo. “Dragi moji, res lahko pride do spremembe! Res lahko ustavimo nor projekt izgradnje kanalizacije C0 čez ljubljansko vodno zavetje. Res lahko začnemo striči režimske lovke v zdravstvu. Res lahko organom pregona damo svobodo, da preganjajo vse, ne le tiste, ki jih lahko. Res lahko spodbudimo kreativnost ter vsem ponudimo enake možnosti. Res. A to pomeni, da tisti, ki so do sedaj služili na račun zdravstva, ostanejo brez težkih milijonov. Prav tako tisti, ki jim je ‘usojeno’ graditi infrastrukturne projekte. Da o tistih, ki so bili rojeni za vladanje, ne govorimo.”

Foto: Facebook

“In ko pride do takšne možnosti, se v Sloveniji zgodijo izredne razmere,” omeni Logar in doda, da nato takoj izstopijo ministrice, ki so bile tako ali tako najbolj Šarčeve, ne gre se več minister, ki itak ne bi bil več minister, poslanci pa niso več izvoljeni za to, da postavljajo vlado. “In nova koalicija ni v interesu Slovenije, ker … ja, ker pač ni njihova. De facto. 100%! Nove volitve so nuja. Ker jim ponujajo vsaj možnost, da ta neizbežen scenarij preprečijo.”

Na kocki je veliko …
Logar meni, da trenutno dogajanje v državi kaže dejansko moč tistih, ki z raznimi marionetnimi vladami preprečujejo, da bi se Slovenija odprla svobodni konkurenci, kjer zmagujejo najboljši koncepti in kjer je vsak posameznik enakovreden svojemu vrstniku. Kjer pravna država velja za vse enako, in kjer vse nas sodijo po enakih vatlih. Na kocki je po njegovem veliko. “Naj zato zaključim kar s parafrazo, zdaj že zloglasnega komentarja v skrajno levem glasilu, da poslanci nismo za to, da izvolimo vlado. Verjetno bi avtor (če bi bil samo novinar, ne pa tudi solastnik tednika) v uvodniku svojo kolumno bolj smiselno zaključil takole: Novinarji v Sloveniji niso za to, da bi postavljali vlade. Seveda delajo tudi to. A na splošnih volitvah volimo poslance, ne novinarje. Takšne situacije so njihovi najtežji trenutki. Ampak zato jim pravimo predstavniki ljudstva. Zaradi teh trenutkov.”

Fotografija osebe Anže Logar.

Foto: Fb

“Spoštovani, zdaj je res eden teh trenutkov. In ravno od poslancev je odvisno, ali bomo skupaj zgradili odprto, vključujočo Slovenijo, kjer lahko kljub razlikam medsebojno sodelujemo v dobro države, ali pa bo elita ohranila svoje pozicije in še naprej izključevala. Da bo lahko ona vladala, seveda,” še svojo misel zaključi poslanec Logar.

Rok Krajnc