Poslanec Mahnič novinarju Potiču: “Pisun, ki dela za tajkunski Dnevnik, ki je na ravni opravljanja branjevk …” – Nato se je vpletel še Möderndorfer!

Foto: STA

“Pisun, ki dela za tajkunski Dnevnik, ki je na ravni opravljanja branjevk, bo že vedel …” je poslanec SDS Žan Mahnič na Twitterju odgovoril Dnevnikovemu novinarju, sicer pa sinu jugo-oficirja Zoranu Potiču, ki ni bil navdušen nad današnjo ustavno obtožbo SDS in SNS proti predsedniku vlade Marjanu Šarcu: “Institut ustavne obtožbe so zreducirali na raven opravljanja branjevk. Pa se opravičujem branjevkam za to primerjavo.” Nato se je vpletel še Jani Möderndorfer.

Leva novinarska srenja danes na Twitterju vehementno napada ustavno obtožbo predsednika vlade Marjana Šarca zaradi neizpolnjevanja ustavne odločbe, pri čemer krši ustavo in zakon. Če se je Golobičev bloger Roni Kordiš spravil nad Branka Grimsa, ki je levičarjem ponovno nalil čistega vina, pa je poslanca Žana Mahniča zmotil Dnevnikov novinar in sin oficirja JLA Zoran Potič. Ta je namreč debato ob ustavni obtožbi primerjal z ravnjo opravljanja branjevk, pri čemer pa se je opravičil branjevkam.

“Pisun, ki dela za tajkunski Dnevnik, ki je na ravni opravljanja branjevk, bo že vedel …” mu je odgovoril Mahnič. Potič je namreč znan kot velik sovražnik vsega, kar ne spada v njegov levičarski milje, kar dokazujejo mnogi izmed njegovih zapisov.

Mahnič pometel še z Möderndorferjem
To pa še ni bilo vse. Nato se je v debato vmešal poslanec SMC Jani Möderndorfer in Mahniču predlagal, naj se vzdrži tovrstnih komentarjev, ki po njegovem niso za vzgled in vzor poslanca, in da zaradi takšnih izjav vse poslanske kolege mečejo v isti koš. Toda mladi poslanec mu ni ostal dolžan: “Kolega nadomestni poslanec, hvala za nasvet, vendar si eden zadnjih, ki mi na tem področju lahko deliš nasvete. S svojimi nastopi in izpadi v DZ, ki niso za vzgled in vzor poslanca, namreč povzročaš, da vse kolege in kolegice mečejo v isti koš, čeprav nismo vsi taki.”

C. Š.

Komentarji so onemogočeni.