Poslanec Mahnič pred protestnim shodom vladi očita, da ignorira problematiko napadov divjih zveri!

Žan Mahnič (Foto: Veronika Savnik)

V soboto bo ob 10. uri v Velikih Laščah zaradi vse pogostejših napadov divjih zveri na trgu potekal protest. Protest je po mnenju poslanca SDS Mahniča v Sloveniji edini način, če želiš kaj sporočiti vladi Marjana Šarca, ki do vprašanja napadov divjih zveri na rejne živali izkazuje popolno ignoranco.

Kmetom je zaradi vse pogostejših napadov zveri na rejne živali prekipelo, zato sindikat kmetov pripravlja protestni shod pod sloganom “Slovenija ne bo zverinjak”. Dosedanja opozorila o prepočasnem izvajanju zakona o interventnem odstrelu medveda in volka po mnenju sindikata niso zalegla. S shodom želijo predvsem doseči, da bi Vlada RS začela hitreje izvajati ukrepe. “Protest je v naši državi očitno edini način, če želiš kaj sporočiti vladi Marjana Šarca, ki do tega vprašanja izkazuje popolno ignoranco,” je za Radio Ognjišče izjavil poslanec SDS Žan Mahnič, ki pravi, da se tudi v Poljanski in Selški dolini, od koder sam prihaja, napadi volkov dogajajo na dnevni ravni. “Populacija zveri pri nas, še posebej volka, je previsoka,” ob tem zatrjuje poslanec Slovenske demokratske stranke.

SDS je že maja zahtevala sklic nujne seje odbora za kmetijstvo
SDS je že v mesecu maju z zahtevo za sklic nujne seje odbora za kmetijstvo opozorila na nesprejemljivo in zaskrbljujoče stanje zaradi preštevilčne prisotnosti zveri v Sloveniji. Predlagali so tudi konkretne sklepe, ki bi lahko situacijo izboljšali, vendar žal vladajoča koalicija njihovih predlaganih sklepov takrat ni podprla. “V zadnjih dnevih in tednih smo priča vsakodnevnim napadom volka na drobnico, govedo in ostale domače živali, ki našim državljankam in državljanom, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, predstavljajo vir preživetja. Zato v SDS razumemo njihovo ogorčenje in zahteve po ukrepanju in tudi sami pozivamo Vlado RS, da nemudoma ukrepa, saj interventni zakon, ki je bil sprejet, očitno ne zadostuje in bodo potrebni nadaljnji koraki. Ob tem Vlado RS pozivamo, da Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor po hitrem postopku brez omejitev izda odločbe za izredni odstrel volkov na vseh območjih, kjer prihaja do napadov,” še dodaja Mahnič.

Sobivanje z volkom na območjih, kjer ta do zdaj ni bil prisoten, je nemogoče
Opozarja tudi, da “sobivanje z volkom na območjih, kjer ta do zdaj ni bil prisoten, ni mogoče, in zato ne razumemo ministra za okolje in prostor Simona Zajca, ki takšno sobivanje zagovarja”. “Podeželje moramo ohraniti poseljeno. Vsem, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, pa mora politika zagotoviti takšne pogoje, da bodo s to panogo tudi nadaljevali. Ker prisotnost volka in drugih zveri med takšne pogoje ne sodi, v SDS podpiramo sobotni shod.”

Rok Krajnc

 • Franc Šink

  Kot vedno bodo kmetje morali poskrbeti sami zase. Vlada naj pa še kar naprej jamra o samooskrbi z hrano.

  • črnaovca

   Spet se bo slišala tista: le vkup le vku uboga gmajna s traktorji po 100 jurjev

  • dob

   Samooskrba gre skupaj s samoobrambo!

 • antimur

  Vlada ignoira vse, kar je v korist Slovencev. Ta banda samo slepo rine za kučanističnimi in NWO antidomoljubnimi pizdarijami zločincev kot je Kučan, Soros in ostala levofašistična svojat.

 • črnaovca

  Nikoli ni bil vojak a se najbolj spozna na vojsko, ni pri lovcih a vse ve o lovu, ja taki se rodijo enkat na 100 let in hvala Bogu jih ni veliko. Da je vlada neučinkovita je tudi res a hujši so kvazi zveroljubci in njihova pomoč sodišča ki prprečujejo večji odstrel. Proti tem si pa Mahnič niti neupa niti ne zna protestirati, ja so med njimi možni volilci

  • ZatonMesecnikov

   Sem mislil, da imaš Violeto v mislih.

 • Lisjak

  Končni rezultat tega protesta bodo-selfiji,pitje,žretje,objemanje,lapanje v tri dni…Volkovi tulijo,karavana…

  • stane

   Volkovi tulijo,ovce umirajo,Slovenke/ci izumiramo!!!

 • dob

  Dajte ga no srat s temi divjimi zvermi!

  Vso zgodovino je kmet branil svojo hišo, ženo in otroke (družino) pred nesrečo in pogubo z orožjem v roki. Sam. Kmet MORA imeti pravico imeti orožje doma!
  Kaj se ima država v to vtikati?!

  Država nam hoče povedati, da brez nje nimamo obrambe, da brez države nimamo vojske, da nimamo policije, da nimamo prvaice braniti sebe in sebe zavarovati ter da moramo pustiti vrata svoje hiše na široko odprta, da se država lahko neovirano plazi po njej.

  Zdaj za to uporablja migrante in jim odklepa NAŠA vrata!

  Začasno do izrednih razmer, ko bo lahko sama po volji nacionalizirala (kradla!) naše premoženje, kar zdaj počne prek zakonodaje. To sprejemajo psihopati komunisti v navezavi z LGBTIQ lobiji.

  Kmet s puško brani svoje imetje, kar je najbolj normalna stvar na svetu. Če ni, potem ni zato, ker država, ki jo vodi parazuitski režim, ne prenese ljudi z orožjem, ki branijo svojo svobodo. Naloga svobodnega človeka je braniti sebe, svoje drage in svoje življenje ter imetje pred krajo, propadom, izginotjem!

  Volk in medved pa poskušata izmaknioi ovco, če le moreta. To je pa njihova naloga!Če ne moreta – gresta drugam, tja, kjer bosta to lahko počela.

  Država pa noče ljudi, ki se sami branijo, ker hoče imeti prost dostop do njihovega goltanca, kamor bo zasadila zobe in sesala kri.
  In noben se ji ne sme upirati.

  Divje zveri s tem nimajo POPOLNOMA NIČ!
  Nasprotno: ŽIVELE DIVJE ZVERI!!!!

  Smrt režimu, ki nam uničuje naravni imuinski sistem za preživetje naroda!
  Uničili so slovensko vojsko, si prisvojili policijo, zjebali otroško kardiokirurgijo v UKC, kučan plansko raznaroduje Slovence – vse to so znaki uničevanja imunskega sistema tega naroda! In noben ne reagira.
  LGBTIQ nam sporoča, da je nastavljanje riti normalno.

  • Vera

   Bravo dob . Država nas res ima za ničeta .

   • dob

    Ima nas za svojo lastnino

  • stane

   Lovci so prevec lacni denarja iz gozda,zato nimajo zveri kaj jesti. Sedaj bi pa najraje postrelili se zveri,da nebi ogrozali divjake,ki jih vlacijo noter.
   TO SEM SAMO SE DODAL. V CELOTI SE STRINJAM S TEBOJ.++++++++++++++++++×++++++++++++

   • dob

    Kadar Abnormalnost zajaha oblast, potem ona predpisuje kaj je normalno.
    Takrat Normalnost začne dvomiti vase, cvikne in že z naslednjim korakom potrebujemo – ravno zaradi tega dvoma vase! – cel kup predpisov. Pa še zakone, podzakonske akte, amandmaje…. Nikoli jih ni dovolj! Ker tudi izgovorov ni nikoli dovolj.

    Zato potrebujejo natančnejše zakone, ki jih pišejo zato, da jih potem razlagajo isti imbecili, ki so jih pisali. Tako ponudijo prascem še več izgovorov, kot jih že itak imajo. Toda vedno potrebujejo še nove…

    Zato napišejo zakone tako, da jih je možno vsakokrat drugače interpretirati. S tem jim je služba v objemu režima zagotovljena.
    Zakoni so napisani dvoumno (zanič!) z namenom! To vidimo po tem, d avedno tiste iste kretene, ki so jih prej napisali, povabijo naj jih znova napišejo. Najamejo jih, da napišejo nov zanič zakon.
    Takšni pisci zakonov so najbolj iskani. Drugih in drugačnih sploh nočejo!

    V resnici je normalnost vse, kar potrebujemo. Nobenih zakonov!
    Ampak zdaj sta Odgovornost in Normalnost najmanj iskana roba.

 • abc

  Če bi le dobli kmetje subvencijo še na volkove, bi bil problem rešen v hipu. In kmalu še kak traktor več pr bajt.

  • Imperial Commando

   Daj ti raje že povej zakaj je Trump rasist, un link , ki si ga zanč limu je en navaden fotošop pa sama ugibanja.

   • abc

    Preberi si malo njegove rasistične twite in ti bo mogoče potegnilo. Ampak dvomim , da ti bo.

 • Janez Kepic-Kern

  Se vidimo – jutri v Velikih LAŠČAH ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  PRELEPA LJUDSKA PESEM – S KORZIKE
  POJE BATTISTA ACQUAVIVA
  O
  BEATI FUNTANELLI.
  https://www.youtube.com/watch?v=1uWMFLngAZ4

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!