Poslanec Pojbič: S tem, ko Marko Košir še naprej opravlja delo kriminalista NPU, se daje javnosti sporočilo, da je NPU političen organ!

Poslanec Marijan Pojbič (Foto: Posnetek zaslona)

Poslanec SDS Marijan Pojbič je v Državnem zboru vložil pisno poslansko vprašanje v zvezi z zakonitostjo delovanja Nacionalnega preiskovalnega urada, ki ga je naslovil na Ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa: “Kako boste ukrepali v primeru kriminalista NPU Marka Koširja, da zagotovite zakonitost delovanja NPU in vsaj minimalen videz nepristranosti in objektivnosti NPU in Policije?”, je povprašal Pojbič. 

V svojem pisnem poslanskem vprašanju je poslanec SDS Marijan Pojbič navedel sledeče: “V četrtek, 6. maja 2021 je spletni portal Požareport poročal in objavil pisni dokaz o tem, da je kriminalist NPU Marko Košir 22. maja 2020 poslanki DZ RS Moniki Gregorčič poslal elektronsko pošto, v kateri jo je povabil na zaslišanje zaradi zbiranja obvestil.” V elektronski pošti je kriminalist Košir napisal, da bo zaslišanje v prostorih NPU in zraven v oklepaju dopisal “v kolikor bo ta še obstajal”.

Postopek, ki ga je vodil Košir, se je kasneje izkazal kot konstrukt proti takratnemu poslancu in sedanjemu obrambnemu ministru Mateju Toninu“Tožilka je namreč ovadbo zavrgla. S takšnim pisanjem je kriminalist Košir dokazal, da je samo podaljšana roka politične levice, ki izvaja pregone opozicijskih politikov po nareku odločevalcev trenutne leve opozicije.” 

Poslansko vprašanje Marijana Pojbiča glede spornega kriminalista NPU Marka Koširja. (Foto: posnetek zaslona)

S svojim dejanjem je škodoval ugledu Policije in postavil pod vprašanje kredibilnost NPU, ki je že tako ali tako praktično nič nima. S tem ko Košir še naprej opravlja naloge kriminalista NPU, po mojem trdnem prepričanju vodstvo NPU in Policije, daje javnosti sporočilo, da je NPU političen organ, v rokah politične levice, ki lahko proti komurkoli peljejo postopek, če se politična levica tako odloči.

Pisno vprašanje poslanca Marijana Pojbiča glede kriminalista na NPU Marka Koširja. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg