Poslanec SD Matjaž Nemec v času, ko zaradi koronavirusa umirajo ljudje, tarna, ker ne more kupiti nitke za kosilnico – in to za kosilnico, ki nitke sploh ne potrebuje?!

Foto: Twitter

V času, ko se nekateri v prvih bojnih linijah borijo za življenje okuženih z novim koronavirusom, je dal poslanec Židanove SD Matjaž Nemec vedeti, da ni pretirano navdušen nad ukrepi zajezitve širjenja epidemije novega koronavirusa. “V bistvu bi rad šel v trgovino s sadjem, ki je v moji občini ni. Pa tudi v trgovino s kmetijskimi pripomočki bi rad šel,” je napisal preko Twitterja. Ob tem je potarnal, ker mu je zmanjkalo vrvi za kosilnico. “Lahko kupim kruh, ne morem pa špage. Kje je tu logika??”

Marsikdo, ki je ugledal zapis Nemca in poleg priloženo fotografijo, se je začudil nad zapisanim. Na fotografiji je namreč poslanec kosil s kosilnico, ki za košnjo sploh ne potrebuje nitke, ampak nož.

Podvomili v njegovo znanje košenja
Nič čudnega, da so se na družabnih omrežjih pojavili  komentarji v smislu:Prepričan sem, da Nemec nima blage veze od veze kako se nitka sploh natakne na kosilnico ,niti nima blage veze o vezi sploh kako se kosilnica uporablja ……”; Tale kosilnica na sliki ne potrebuje nobene nitke. Ali jo je Nemec zastonj iskal naokrog ali pa je slika samo simbolična, kot so zadnje čase skoraj vse slike.”

Foto: Facebook Matjaž Nemec

Niso pa se pojavili le očitki na račun njegovega poznavanja košnje. Od ene izmed sledilk je bil deležen nasveta, da naj pač uporabi internetno trgovino in si nakupi potrebno, med drugim tudi nitko, brez katere se je Nemec očitno znašel povsem izgubljen. Dala mu je vedeti, da sama na ta način brez težav nakupi potrebno. Pri čemer je dala v šali vedeti, da se z uporabo internetne trgovine znajde kljub temu, da bi bila lahko po starostni razliki njegova mati. Namesto, da bi se Nemec vljudno zahvalil za nasvet, je v svojem napadalnem stilu dal vedeti, da je brez nitke ostal v soboto in dodal, da dvomi, da bi mu jo ob naročilu preko spleta dostavili še isti ali naslednji dan. Pri tem pa še pristavil, da je tudi njej ne bi dostavili, čeprav bi mu bi bila lahko mati.

Če bi poslanec Nemec vedel, da lahko s kosilnico na sliki kosi brez nitke, bi bil verjetno veliko bolj pomirjen. V primeru, da pa išče nitko za nahrbtno kosilnico, ki je na sliki ni objavil, pa lahko košnjo trave brez težav opravi s kosilnico, s katero je sodeč po sliki, že kosil. Kakorkoli, njegovo tarnanje glede nakupa nitke je v tem času skregano z vsako zdravo logiko. Namreč izolacija in slednje ukrepom zajezitve so tisti, ki lahko pomagajo reševati življenja. Prav bi bilo, da bi bil kot izvoljenec dela ljudstva odgovoren in pozival ljudi, da naj ostanejo doma. Očitno pa se je nad kritikami le nekoliko zamislil, svoj tvit je namreč izbrisal.

Sicer pa se vidi, da je Nemec le iskal pozornost – in to s svojim neznanjem. Namreč, v Odloku vlade, ki prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom, so izjeme, ki se nanašajo prav na kmetijske dejavnosti. Torej, že ves čas so odprte kmetijske prodajalne, prav tako pa tudi tiste trgovine, ki ponujajo vse za kmete, od izdelkov do pridelkov, kakor tudi za trgovine, ki ponujajo program za vrtove. Vlada tudi v določenih primerih dovoli, da se državljan zapelje v drugo občino. Nemec je bil torej dobesedno ujet na laži. Kaj torej počne v DZ, če, kot vse kaže, ne razume niti preprostih navodil?

Hana Murn