fbpx

Poslanec SD Trček verbalno napadel poslanko Bah Žibertovo, njegova šefica in zagovornica pravic žensk Fajonova izpada še ni javno obsodila!

Poslanec SD Franc Trček. (Foto: STA)

Na seji Odbora za zdravstvo, ki mu predsedujem, sem bila pravkar deležna verbalnega napada in grožnje s strani poslanca Trčka (SD),” je okoli 16. ure preko Twitterja sporočila poslanka SDS Anja Bah Žibert. “Glede na njegova ravnanja, ko je morala poseči policija, se sprašujem, če se moram z družino česa bati?!

Kot poroča spletni portal Maribor24.si, je na licu mesta posredovala tudi policija, ki je poslanca SD Franca Trčka obvladala. Trček, v preteklosti poslanec Levice, ki je nato prestopil v SD, je medtem na svojem FB profilu zapisal: “Po vehemenci državne sekretarke gospe Alenke Forte, ki bo pač kaj?, poslance šolala kot neke neubogljive otroke, dokler le ona pač “gara”, je šel (o sebi Trček govori v tretji osebi) do predsedujoče in ji mimo mikrofona rekel: “Prijavljam se za besedo. Če želiš sovražnika, ga boš dobila in še žal ti bo. Pričakujem, da mi omogočite, da na monitorjih prikažem lastne otroke v covid-19 skafandrih v UKC MB”. In? In Anja je hotela prekiniti sejo, ker dr. Franc Trček: “Grozi njej in njenim otrokom”. Tozadevna ZLAGANA žolto-modra “kvaliteta” nas bo pripeljala iz covid-19 pandemije?

Kakšen je bil dejanski motiv za dokaj zloglasen nastop levičarskega poslanca, ni znano, možno pa je, da je bil slabe volje, ker je ponoči spodletela interpelacija proti ministrici za izobraževanje Simoni Kustec.

Trček ima dolgo zgodovino agresivnih izpadov
Seveda to ni prvi incident, v katerega je bil Trček vpleten. Znano je, da je bil zelo aktiven v mariborski vstaji leta 2012 in zaradi tega imel opravka s policijo, ki ga je pridržala. Pred mesecem dni je znova šokiral, ko je govoril o “štihanju”.  “Ampak, verjetno bomo morali priti do stanja kot v Angliji, ko so neko poslanko zaštihali’, potem pa ne bo nihče kriv,” je na eni od sej odbora grozil kontroverzni poslanec Franc Trček, ki se je že večkrat izkazal s svojimi nasilnimi, celo huliganskimi izpadi na ravni pouličnih anarhistov iz propadle tovarne Rog.

Poslanec SD je med protesti gverilsko vdrl v mariborsko občino in bil celo pridržan. (Foto: posnetek zaslona)

Da se stanje v državi poslabšuje, opozarja tudi poslanec Zmago pl. Jelinčič (SNS), ki je danes objavil fotografije skupine protestnikov, ki je razgrajala pred njegovim domovanjem v Ljubljani. “Protesti pred mojo hišo. Kričijo običajne floskule, ki jih ob sredah in petkih, ter mi grozijo. Naslednja stopnja bo kaj?” je na Twitterju zapisal Jelinčič.

Skratka, po zaslugi tranzicijske levice, katere pripadniki so vedno bolj podivjani, se razmere v državi zaostrujejo.

Na naše vprašanje je Bah Žibertova preko SMS sporočila, da seja še traja, da pa je Trček prišel za predsedniški pult in ji začel groziti. To se je zgodilo med nastopom državne sekretarke Alenke Forte z ministrstva za zdravje.

Peter Truden