Poslanec SDS Kaloh od vlade zahteva odgovore: Ali ima ilegalni migrant Ahmad Šami, za svojo ulično brivnico ustrezna dovoljenja in ali izdaja račune?

Foto: Nova24TV

Na Nova24TV smo v začetku meseca poročali, kako Ahmad Šami svojo dejavnost opravlja kar sredi Slovenske ceste. Ob tem smo ugotovili, da Šami nima registrirane dejavnosti, na Fursu pa so zaradi varovanja davčne tajnosti o njegovem poslu molčali. Zdaj je poslanec SDS Dejan Kaloh na vlado glede tega naslovil poslansko vprašanje!

V začetku julija smo na Nova24TV objavili fotografije, ki so bile posnete v soboto, 6. julija. Iz njih je razvidno, kako si je najbolj znani slovenski ilegalec Ahmad Šami brivnico postavil kar v samem središču Ljubljane ob Slovenski cesti. Nad prizorom pa se niso zgražali le Ljubljančani, pač pa so to sramoto videli tudi mimoidoči turisti, ki jih v tem času v našem glavnem mestu kar mrgoli. Pojavile so se tudi fotografije, kako prav tako ob Slovenski cesti popravlja kolo, poročali pa smo tudi o njegovih izletih po Sloveniji, na katere se najraje odpravi kar v poslovni obleki. Gre namreč za prvorazrednega ilegalca, ki bi moral biti že davno deportiran na Hrvaško, če ga ne bi zaščitili poslanci Jan Škoberne, Miha Kordiš, Jasna Murgel, Matjaž Han in takratni predsednik DZ, danes pa evropski poslanec, radikalni Milan Brglez. Kot smo takrat raziskali, mu zaščita vladajoče politike daje tudi imuniteto pred spoštovanjem zakonov, ki jih moramo dosledno spoštovati običajni državljani.

Po vsej verjetnosti Šami dela na črno, saj ni razvidno, da bi imel registrirano dejavnost
Glede na dejavnost, ki jo Šami opravlja vsem na očeh, se je porajalo vprašanje, ali jo je tudi dejansko prijavil pri pristojnih organih ali ne. Za več informacij v povezavi s tem smo se obrnili na Finančno upravo Republike Slovenije (Furs), kjer so v odgovoru zapisali: “Zaradi varovanja davčne tajnosti ne moremo posredovati informacij, ki se nanašajo na konkretnega davčnega zavezanca. Na splošno pa lahko pojasnimo, da morajo imeti zavezanci, ki se ukvarjajo s posameznimi storitvami, ustrezno registrirano dejavnost, sicer opravljajo delo na črno. Če poslujejo z gotovino, morajo uporabljati davčno blagajno ali izdajati račune iz VKR (vezane knjige računov), ter nasploh izpolnjevati vse davčne obveznosti (npr. oddaja letnih davčnih obračunov, plačilo mesečnih akontacij dohodnine in prispevkov za socialno varnost).”

Foto: Facebook

Glede Šamija poslanec Kaloh na vlado naslovil poslansko vprašanje
Poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Dejan Kaloh je zdaj v zvezi z dogajanjem na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje, v katerem uvodoma spomni, da je že v začetku letošnjega leta spraševal glede policijskih postopkov zoper posameznike, ki so leta 2017 onemogočili predajo tega ilegalca Hrvaški. V odgovoru so takrat navedli, da naj bi se Šami udeležil “pogovora v Državnem zboru Republike Slovenije in da v omenjenem primeru ni šlo za skrivanje”. Pri tem niso pojasnili, za kakšen pogovor naj bi šlo in zakaj se je odvijal ravno v času, ko bi ga morali deportirati.

Poslanec Dejan Kaloh

Kaloha zanima, ali ima Šami ustrezna dovoljenja ter če storitve izvaja skladno s higienskimi in varnostnimi standardi
Kaloh nadaljuje: “V zadnjem obdobju omenjeni ilegalni migrant na družbenih omrežjih objavlja fotografije svoje ulične ‘brivnice’ z imenom ‘Ahmadova brivnica’, s katero deluje na javnih mestih v Ljubljani, pri čemer ni znano, ali ima ustrezno delovno dovoljenje oz. opravlja dejavnost britja in striženja kot samostojni podjetnik, ali je takšno izvajanje storitev v skladu s higienskimi in varnostnimi standardi in ali izdaja račune skladno s slovensko zakonodajo.”

V zvezi s tem Kaloh od vlade pričakuje odgovor na naslednja vprašanja:
1. Ali je policija v okviru preiskovanja suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic (prvi odstavek 257. člena kazenskega zakonika – KZ-1) pridobila pojasnila o tem, za kakšne vrste povabila ilegalnemu migrantu Ahmadu Šamiju v državnem zboru je šlo, kdaj je bil povabljen in kakšen je bil namen povabila? Zakaj je do povabila prišlo ravno v času, ko bi ga pristojni organi morali izročiti Republiki Hrvaški?
2. Ali ima ilegalni migrant Ahmad Šami ustrezno delovno dovoljenje za izvajanje omenjenih brivskih in frizerskih storitev oz. opravlja dejavnost britja in striženja kot samostojni podjetnik?
3. Ali ima ilegalni migrant Ahmad Šami za svojo ulično ‘brivnico’ zagotovljene vse higienske in varnostne standarde?
4. Ali so bili v njegovi ulični ‘brivnici’ izvedeni kakšni inšpekcijski postopki in kateri?
5. Ali za izvajanje svojih storitev izdaja račune v skladu s slovensko zakonodajo?

Rok Krajnc

 • Stric iz ozadja

  To lahko jaz odgovorim, ni treba sprasevati vlade. Ni vredno truda.

  1. Ne
  2. Ne
  3. Ne
  4. Ne
  5. Ne

 • Mojca pokraculja

  Zahtevajte dokument s katerim je bila preprečena izvršba- ekstradikcija na Hrvaško. Zahtevajte odločbe na podlagi katerih je Šami v državi. zahtevajte odločbe o t socialni pomoči oziroma o prihodkih ki mu jih država daje.

  • freddie69

   ups sem narobe prebral…. da pogreša5e eksekucijo. mimogrede vsi poslanci delajo ali če hočete tahtevajo to, kar jim veliki vodja dovoli ali naroči

   • Mojca pokraculja

    ups, ma kaj ups , FAK ! …..pozabila da imamo “pravno državo” v kateri se na podlagi ustnega “ukaza- moram preučiti” vrhovnega ajatola-pravnika cmerarja, prepreči izvajanje zakona in odločbe, ki je bila preverjena vse do evropskega sodišča. Ker tisti, ki so tako odločbo izdali so kriminalci, kajne !

 • ZatonMesecnikov

  Bravo. Sedaj bodo pa Šamija skrili v kakšen podhod.

  Odgovor bo pa kot je pri nas v navadi, “To je pa drgač”.

 • RATATA

  V osamosvojeni socialistični Republiki Sloveniji je obvezno račune izdajat samo cerkvenim kmeticam, če prodajajo pušeljške petršiljčka.

  • samotoje

   Samo še to mi pojasni, kaj pomeni izraz cerkvena kmetica. Za dobro pojasnilo dobiš 5ko.

   • RATATA

    Cerkvena kmetica je slovenska ženska, ki si z od dela na polju in v štali zgaranimi rokami ob nedeljah navadno ruto za vsak dan zamenja z lepšo, takmašno.
    5ko pa kar obdrž, je ne nucam.

    • KAPIBARA

     Bravo- uuuu ssssrrriiiiidddduuuuu

 • samsara

  Domnevam, a so njegove redne stranke člani SAZU-ja, ki so prav temu osebku v podporo izobesili na pročelju njihove stavbe velik pano s stiliziranim njegovim portretom in napisom, “Spoznajte Ahmada”.
  Poleg njih bi utegnil biti njegova strnka tudi Mirsad M. Miroglu, ki se je osebno zoperstavil ustavi in preprečil deportacijo dotičnega na Hrvaško. Pa nekateri takratni in sedanji izvoljeni levosučni predstavniki slovenskega ljudstva, ki so ga pred depostacijo skrili v DZ.

  Vsak, ki temu osebku plača njegovo storitev je v prekršku, razen če ima dotični vse urejeno, vključno z davčno blagajno, kar njegov politični zaščitnik šteje za enega svojih največjih dosežkov.
  Če pa tale Ahmad fuša pred očni vse države, gre za nevestno opravljanje dela na strani pristojnih inšpekcijskih služb, kjer so zaposleni ljudje znanih imen in delovnih zadolžitev.

  Zakaj Kaloh ali kdorkoli med politiki preprosto ne napiše prijave tem službam, npr. ljubljanski enoti Tržne inšpekcije RS in navede kot vzrok njegov sum, da ni vse v skladu z zakoni in predpisi?

 • samsara

  Zanimivo bi bilo posneti tega brivca, ali po opravljein storitvi izda ustrezen račun za prejeto plačilo.
  Ali pa se pri njemu nihče ne ostriže ali obrije je njegova funkcija zgolj biti prisoten v javnosti, da se ta postopno prilagaja na njemu podobni in sorodne? Vzporedno z rjuharicami v javnih bazenih. Poleg tega, da preko svojega FB profila dela reklamo in vabi v obljubljeno deželo še več njemu podobnih in sorodnih?

 • montyamp

  Za obdelavo udbovske dece je glih dober , naj jih čimveč okuži , ampak z boleznijo pametnih krav , ker bolj zabiti kot so , več ne morejo biti .

 • xtc

  1. V Siriji ni več vone torej lahko gre nazaj k družini.
  2.Člvek opravlja dejavnost mimo vseh higienskih zahtev in dovoljenj.
  3. Nima registrirane poslovne dejavnosti.torej gre za davčnehga utajevalca-kar je zadosten razlog za izgon iz države.

  • SIMON ROZIC

   Ej, ima pa politične veze na najvišjem nivoju – pri samem Mescu, Violeti in
   Šarcu!

 • Black_hawk

  Tip je našel tržno nišo, levaki mu odpirajo vsa vrata. Ta slovenija je res zabita do amena.

  • me

   Kaj je slovenija?

 • Stajerka

  …..še dodaten dokaz, da je potrebno domač narod ogulit in izigrat do konca…….če pa pomislimo, kdo mu je dal zaščito v NAŠEM hramu demokracije, potem se ni kaj čudit……samo ne vem kje bodo levaki jemali, da bodo futrali sebe in sebi podobne……
  …sicer pa ni potrebno spraševat……prijavit na vse inšepktorate, vključno s FURS-om, naj si zaslužijo plače in zaščitijo tiste, ki jih futrajo – davkoplačevalce!!

 • Jovo Jamnica

  Kaloh, eden najprepoznavnejših Mariborčanov, z bojda pravno izobrazbo, je v neverjetni stiski. Zato mu pomagam z nasvetom. Ker na oko vzorno skrbi za svojo pričesko, bi mu verjetno ne bilo odveč, če bi nadvse dragoceno pričesko ob priložnosti zaupal v obdelavo, Alahu naklonjenem pouličnem lublanskem brivcu. V trenutku, ko bi že na oko tujerodni poulični brivec zahteval od Kaloha plačilo storitve in mu po pričakovanju ne bi izstavil zakonsko predpisanega računa, bi Kaloh seveda to zahtevo benevolentno izpolnil in naslednji hip urno segel v žep. Iz žepa bi izvlekel zadnji model pregrešno dragega i – fona, pri priči poklical tržnega inšpektorja in mu vpričo zgroženega pouličnega brivca, naznanil prijavo.

  • Nata

   Kako pa veš, da ima pregrešno drag telefon ??

   • Jovo Jamnica

    Ne vem.

  • ZatonMesecnikov

   Ne razumeš ti Jovice, princip delovanja te države. Nadrsal bi Kaloh, ker je podal lažno prijavo, če bi mu pa mu zagustilo, bi pa Šami ušel v Skupščino po azil.

   Šami predstavlja ikono borbe slovenskih levičarjev proti Fašizmu in za NOB.

   • Jovo Jamnica

    Saj bi. Samo cvika…

    • ZatonMesecnikov

     Točno tako. Državljanska vojna pač nikoli ni bila končana.

     • Jovo Jamnica

      Ni mi mar…

 • Nata

  + + + + + + Na sijajno vprašanje pa verjetno odgovora ne bo dobil !!

 • SIMON ROZIC

  Za odprtje salona, frizerskega ali kozmetičnega potrebuješ
  veliko dovoljenj, nazadnje še uporabnega, ki ga težko pridobiš
  (vse skupaj traja kakšno leto in še inšpektorje imaš ves čas
  za vratom), kar velja le za nas, domače obrtnike in poslovneže.
  Za tuje zmazke alla Ahmad ni potrebno nič, gleda se mu skozi
  prste in mimo zaslužka…
  Poizkusite tudi sami, če imate dovolj denarja za kazni in nazadnje za
  “adijo” posel! Brez pardona!

  • Jovo Jamnica

   A zdaj ima pa že salon. Kdo bi si mislil, kako čas beži…

   • KAPIBARA

    Pa saj danes imajo vsi svoje salone(bilo kaki so), so podjetniki, so uspešni biznismeni, so prepoznavne osebe, so medijske osebe, so influencarji, so blogerji ??,so pezdetki..
    – samo čedalje MANJ je delavnih ljudi..

   • SIMON ROZIC

    …ej, Seviljski brivec tudi ni?! Kaj pa je potem?

 • mare

  Ma zanj zakoni ne veljajo, oni so ogrožena vrsta.

 • Common Sense

  Revolucionarno pravo.

 • igor

  Pustite ubogega cloveka. Vsak se bori za zivljenje…… Se narodni zabavni ansambli ne izdajajo racunov, pa gre za zabavo ne za zivljenje.

  • pajot

   Tudi branjevka s peteršiljčkom se bori za življenje,butelj. Pa so jo oglobili za cca 1000,če ne več,evrčkov. jeli pametnjakoviču?

  • KAPIBARA

   Ahmadi se NE bori za življenje..

  • stajerc5

   On se bori!? Budala blesava! On zivi na tvoj in moj racun in vseh ostalih Slovencev. Posebej mu pa kane se v zep od rdece armade, ki ga placujejo za provokacije po opankarjevi Lublani-bolani!!!

 • Janez Kepic-Kern

  NE ZMENIMO
  se za te “večne nergače” od F. TUNEKA IN VALTERJA
  – pod katerimkoli imenom trenutno – nergata – taka sta in taka bosta – UMRLA.

  FOVŠIJA JU PAČ ŽRE,

  KER JE – NAŠ NAJBOLJŠI POLITIK IN CENJENI GOSPOD J. JANŠA
  V OK KONDICIJI,
  KER IMA MLADO DRUŽINO ITD.

  ŠALA
  Najbolj ju pa žre, ker
  sta
  OSTALA BREZ – OK – P A S U L J A
  V BOVCU
  IN
  KER V TEJ VROČINI NISTA ZMOŽNA
  KOT G. J. JANŠA IN NJEGOVI
  ITI IN PRITI
  NA VRH DVATISOČAKOV OKROG BOVCA.
  LE
  FOVŠIJA – PAČ – zelo običajna reč pri nas.
  KONEC ŠALE
  L.R. JANEZKEPIC-KERN KOMENDA

 • xtc

  Na Kurah novo kričanje.
  Utopilo se je 150 ilegalcev,ki je skušalo nezakonito v EU.
  IN?
  Kaj me briga,če jih je 150 ali 150 000 zakaj me nekdo posiljuje z slabo vestjo s katero nimam osebno nič.
  Nisem nikoar vabil-če bi bi se smatral odgovornim.
  Ne vidim potrebe ,da bi prihajali v EU saj so neuporabni in odgovornost za žrtve naj prevzamejo Merckelca,Macron in socialisti in anarholiberali.,ki so jih vabili
  Zelo vljudno prosim ,da me nehajo posiljevati z raznimi “groznimi” novicami koliko bedakov,ki so legalno neuporabni se je utopilo.
  Še manj me zanima zakaj bi moral biti odgovoren za vabila poblaznelih anarholiberalnih levičarjev,ki jim dajejo lažne obljube?
  In še ena kruta realnost,zakaj bi se moral osebno sekirati za nekoga,ki si je izbral pot v smrt?

  • KAPIBARA

   Režimci pa nikoli ne povedo, koliko in kdj imajo avtohtoni Evropejci, probleme z temi ilegalci in koliko jih je že umrlo zaradi tega, ker jim vsiljeno nudimo PRE_obilje..

 • Radolf Mitler

  Škoberne, Murgelca, Kordiš, Brglez in Han!
  Jebo vas Šamir! Tega muslipedra bi morali že zdavnaj ”Drang nach Ost” in še vas zraven.

  Heil>!

  • zokispoki

   Za ritopike kot je ta kamelentreiber, naj nasi tovarisi kar uvedejo siriatsko pravo. Ko bodo sekali in amputirali ude, zaradi vrste kaznivih dejanj, naj zacnejo s ticem, se ve zakaj ! Se prej pa naj mu porezejo te odurne brke , ga umijejo in spodobno skopajo!

 • xtc

  Dejstvo je ,da je treba z akoni onemogočiti lažno humanitarnost,kot tdi lažno zbujanje odgovornosti za nekaj kar ljudje sploh niso odgovorni-te stvari bi morale biti kaznive
  Ravno oni dan mi je nek levibedak težil,da smo ravno Evropejci-BELCI,krivi za težave Afrike.
  ko sem ga pobaral zakaj,se je usulo od rasizma,izkoriščanja ,zatiranja in kako smo krivi in moramo sprejeti odgovornost.
  Ko sem tepčka stisnil v kot za kaj bi morali sprejeti odgovornost,zanjih opismenjevanje,šolanje inpostopen dvig standarda je znorel–Evropejci so izkoriščali Afričane-in imajo dolg do njih,ko sem mu navrgel ,da so po odhodu Evropejcev in belcev vse države začele propadati,se je začel dreti,da sem rasist,ko pa sem ga jasno matiral,z dejstvom ,da veliko populacije Črncev v J Rodeziji in JAR živi slabše kot za časa belcev pa je utihnil.

 • mare

  Levičarji bodo to proglasili za sovražni govor.

 • matjazr7

  Lahko da naš novi sokrajan samo pozira in nič ne dela, če pa že koga ostriže, nič ne računa, tako da v bistvu ne krši ničesar, razen da ovira promet na ulici. In ga levičarski aktivisti samo uporabljajo za potencialno tarčo, da bodo lahko čez kak mesec polne strani naslovnic, kako je kak desničar v središču Ljubljane verbalno napadel miroljubnega bodočega državljana, ki samo brezplačno ostriže kakšnega ljubljanskega reveža. Tako da naj Kaloh najprej najde kaj obremenilnega, kot samo par brezveznih slikic, ki krožijo po netu. Lahko da bo septembra ravno Kaloh tarča, kako se skrajni desničarski politiki spravljajo na miroljubne “prebežnike” (kdo si je izmislil ta besedni zmazek?), ali pa če bo vmes kak miroljubnež v azilnem domu še koga štihnil, bodo lahko Svetlana v Večeru napisala, da jih v takšna dejanja dobesedno poriva skrajna desnica v Sloveniji. S pesmami na usnama :)

 • cosmosjasnovidec

  Tale kamelotrajbaski muslimanski LGBT buzerant ne potrebuje nikakršnega dovoljenja saj ga ščiti levaška buzerantska šiptar-šarac komedijanska vlada.
  Poslancu Kalahu bi namesto,da sprašuje o tej zadevi bilo bolje,če bi šel temu musliču nabil tole ogledalo katero ima postavljeno pred seboj v rit.
  Mi pa tudi ni jasno kaki so ti ljubljančani,ko vidijo to muslimansko smet na cesti,da je ne odstranijo z pripomočkom primer bejzbol palice po buči in hrbtu.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • samurai

   Si pa zelo praktičen Cosmo.
   To si je treba zapomnit ;)

  • Lewuh

   V vsak portal svoj gobec utikaš. Ti povem, da se bo enkrat močno zastrupil in crknil. Pazi se šalabajzer firbčni. Fuck, kako te bo ruknilo.

   Rdeča zvezda moj simbol;
   J.B.T. moj idol.
   Naj živi rdeča zvezda, ki nam zagotavlja varno in toplo življenje.

   • pupa

    lewuh 177 comments 3 votes 1,6%

    cosmosjasnovidec 10899 comments 15754 votes 145%

    Številke ne lažejo.

  • Lewuh

   Tale SĐS portal misli, da je celo znanost požrl, tako kot ti, v resnici pa ste vredni 0. Desnjaški IQ=0.

   Rdeča zvezda moj simbol;
   J.B.T. moj idol.
   Naj živi rdeča zvezda, ki nam zagotavlja varno in toplo življenje.

 • M x

  Kaj ma ta prišlek sploh za govorit o Moji naši Sloveniji.

 • šmentanamuha

  Saga o Ahmadu se torej nadaljuje. Ampak ne smemo se jeziti naj, saj to že veste.

 • sloustava

  A ne “begunec” Levicarskega Samija, ti si gotovo pojes tole pesmico: Kaj mi pa morejo, nic mi ne morete, slovenclji, ste zaplankani z rdeco zvezdo, jaz pa to lepo izkoriscam, zrem vase zulje, pohajkujem in dobivam socialno pomoc. Daaalec najbolj zaplankan narod ste, slovenclji. A vendar ste zame super narod…

 • Andrej

  Nihče si ne upa k njemu na striženje, da bi se prepričal, če bo dobil račun. Živi pa takoalitako od sociale in mu ni treba delat.

 • carobniprstan

  Tipično za muslimane, oni si dovolijo vse, vidim v moji službi, nihče jih ne sankcionira in pri tem Šami-ju se točno vidi, da provocira…enostavno deportirati, njega in njemu podobne…