fbpx

Poslanec SMC Rajič potrdil, da ima predsednik stranke Počivalšek, enotno podporo poslancev

Poslanec SMC Branislav Rajič (Foto: STA)

Zdravko Počivalšek je po seji Sveta SMC povedal, da bo prenova stranke potekala skozi krepitev vseh 52 odborov, z nadaljevanjem razprave na kakšen način se bodo v stranki lotili realizacije programa SMC in z usmeritvami, kako bodo začeli uspešno nagovarjati svoje centralno liberalno volilno telo. Počivalšek je poudaril, da so v stranki soglasno sprejeli dva sklepa, kar pa je danes potrdil tudi poslanec Branislav Rajič, ki je zatrdil, da ima predsednik stranke enotno podporo poslancev.

Poslanec Branislav Rajič je danes v izjavi v DZ zatrdil, da ima predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek enotno podporo poslancev te stranke. Poslanci Janja Sluga, Igor Zorčič in Rajič naj bi se sicer pri sklepu, s katerim so Počivalška zadolžili za prenovo stranke, vzdržali. Prejšnji teden so se namreč na seji Sveta SMC pogovarjali o nadaljnjih korakih stranke. “Dogovor je demokracija, izvedba pa je malo trša stvar. Skratka, vsak je povedal svoje mnenje in tisti minimalni konsenz, ki ga imamo zato, da smo skupaj bomo negovali tudi naprej,” je po četrtkovi seji povedal Počivalšek in dodal: “Naporno je biti liberalec, a zadovoljstvo je potem, ko na koncu lahko ugotovimo, da se v ključnih zadevah poenotimo.”

Svet SMC je v četrtek po večurni razpravi sprejel dva sklepa, in sicer, da nadaljujejo konstruktivno delo v vladi s ciljem realizirati koalicijsko pogodbo. Z drugim sklepom pa so Zdravka Počivalška zadolžili za prenovo stranke, s katero se bodo podali na naslednje volitve. Počivalšek je po seji sveta dejal, da so opravili dolgo, odkrito in temeljito razpravo. Ob njem so v času izjave stali nekateri vidni člani stranke, ni pa bilo videti podpredsednika stranke in predsednika DZ Igorja Zorčiča ter vodje poslancev Janje Sluga. Oba sta namreč pred tem prizorišče zapustila brez izjav, poroča STA. Tudi danes naj Sluga in Zorčič izjav ne bi dajala. Že dalj časa sicer prihaja do ugibanj glede morebitne zamenjave Sluge na mestu vodje poslanske skupine.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek (Foto: STA)

V DZ danes sicer poteka izredna seja, na kateri na zahtevo dela opozicije razpravljajo o interpelaciji ministrice za izobraževanje iz vrst SMC Simone Kustec. Rajič je v izjavi novinarjem ob robu seje zatrdil, da ministrica uživa podporo vseh osmih poslancev SMC, ravno tako v SMC podpirajo vse ministre trenutne vlade, ki jih v kratkem čakajo interpelacije.

Sara Bertoncelj