Poslanka Alenka Jeraj odgovarja na kritike na njeno poslansko vprašanje o migrantskih posilstvih

Poslanka SDS Alenka Jeraj (Foto: Polona Avanzo)

Glede na razburjenje, ki ga je sprožilo poslansko vprašanje Alenke Jeraj (SDS) o 57 domnevnih posilstvih, storjenih s strani ilegalnih migrantov – spomnimo, ostro se je odzvala tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar – se je poslanka danes odzvala z dodatnimi pojasnili. 

“Veseli me odmevnost mojega poslanskega vprašanja, predvsem pa me veseli dejstvo, da je policija vendarle tudi z javnostjo delila podatke glede števila posilstev na območju Ljubljane,” je Alenka Jeraj zapisala v odzivu. “Nenazadnje je to samo bistvo poslanskih vprašanj, pridobiti odgovore in podatke. Morda bi poslansko vprašanje res lahko bilo formulirano nekoliko drugače, a če bi slovenska policija, kot je bilo to nekoč že urejeno, podatke in statistiko javno objavljala sama, tega vprašanja sploh ne bi bilo treba postavljati. Še vedno pa od Vlade pričakujem odgovor, predvsem na vprašanje, ali kontrole na meji sploh delujejo,” je še dejala. 

Kot pravijo naši viri, pa je morda težava v definiciji posilstva, saj v nekaterih državah tudi poskuse spolnega nadlegovanja uvrščajo v to kategorijo, denimo na Švedskem.

Demokracija