fbpx

Poslanka Bah Žibertova v odprtem pismu stranki SD: To je nedopustna in žaljiva izjava poslanca Žnidaršiča

Jonas Žnidaršič je v razpravi na izredni seji DZ razočaral. Foto: (zajem zaslona, Nova24TV)

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na Socialne demokrate naslovila odprto pismo, v katerem med drugim sprašuje, ali se strinjajo z izjavo njihovega poslanca Jonasa Žnidaršiča, ki je slovenske volivce opredelil kot nezmožne pravilnega odločanja in hkrati sebe postavil v vlogo tistega, ki odloča o tem, kaj je prav in kaj ne.

Vsebino odprtega pisma Anje Bah Žibert, v katerem med drugim ostale člane SD sprašuje, ali se strinjajo z izjavo Jonasa Žnidaršiča, ki je slovenske volivce opredelil kot nezmožne pravilnega odločanja, preberite v nadaljevanju.

Spoštovani, vaš poslanec Jonas Žnidaršič, ki je v Državnem zboru RS nadomestil Tanjo Fajon, je na nedavni izredni seji državnega zbora dne 27. junija 2022, med drugim dejal: “Poglejte, ne moremo za vsako stvar spraševati ljudstva, kaj si želi in kaj meni in kaj bi rado, ker dobro vemo vsi, da v nekaterih zadevah ljudstvo ne zmore odločiti tako, kot je prav in tako, kot je zanj koristno.”

Poslanka Bah Žibert je v pismu zapisala, da “gre za nedopustno in žaljivo izjavo, s katero poslanec Žnidaršič po mojem prepričanju nakazuje na vsaj dve stvari – volivce opredeljuje kot nezmožne pravilnega odločanja, hkrati pa sebe postavlja v vlogo tistega, ki odloča o tem, kaj je prav in kaj ne“. V nadaljevanju je glede na to, da ima po Ustavi Republike Slovenije oblast ljudstvo, Socialne demokrate javno vprašala naslednje:

  • Ali se strinjate z izjavo, ki jo je podal vaš poslanec na seji državnega zbora, češ da so ljudje nezmožni presoje o tem, kaj je zanje dobro?
  • Če se z izjavo poslanca ne strinjate, ali ste se od nje ogradili?
  • V kolikor se od izjave poslanca niste ogradili, me zanima, zakaj ne in ali to pomeni, da se z njo strinjate?

Sara Kovač