Poslanka Jeraj: “Sovražiti Janšo ne more biti vrednota, vendar jo kolegi iz KUL in Robert Golob vsakodnevno razglašajo!”

Poslanka SDS Alenka Jeraj in vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović (Foto: Printscreen RTVS)

“Sovražiti Janšo ne more biti vrednota, vendar jo kolegi iz KUL in Robert Golob vsakodnevno razglašajo. V politiki moraš sodelovati z marsikom, SDS je to dokazala, ker nam gre za Slovenijo, ker imamo vizijo, program, ki smo se ga trudili zadnji dve leti izpolnjevati,” je v sinočnji oddaji Politično poudarila poslanka SDS Alenka Jeraj, potem ko je vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović zatrdil, da jih v KUL-u z Golobom družijo zelo podobne vrednote, kar jih dela zaveznike. 

V zvezi s prodajo slovenskih hotelov oziroma deleža v Savi se izteka čas, ko je mogoče povedati, ali bo država oziroma za to pooblaščeni organi uveljavljali predkupno pravico. Ker je opozicija že vložila zahtevo za razpravo o tem na odboru, je poslanka Alenka Jeraj poudarila, da meni, da to ne bi smela biti stvar parlamenta, pač pa SDH-ja, se pravi tistih, ki skrbijo za državno premoženje.

V nadaljevanju je Jerajeva pojasnila, da se je treba pri tem zavedati, da so bili Sava hoteli prodani zaradi izgub, zaradi minusov. “Ne vem, če je smiselno nekaj kupovati, kar ima velik minus, in kot ste sami povedali, je potrebno v te hotele ogromno vložiti. To bi morali razmišljati takrat, ko smo prodajali,” je izpostavila in dodala, da bo stranka SDS sodelovala v razpravi o uveljavitvi predkupne pravice v parlamentu.

Država se je do zdaj pokazala kot slab gospodar
“Kolikor vem, je bilo že lani na mizi možnost odkupa za 34 milijonov, sedaj je cena že višja. Ne vem, ali ima smisel, da kupujemo in potem ne bomo imeli denarja, da to saniramo, tako kot bi bilo treba,” je izpostavila in dodala, da Slovenija želi biti turistična destinacija z butičnimi zadevami, pa vemo, da nas na tem področju prehitevajo z leve in desne. Po besedah Jerajeve je vprašanje, če imamo dobrega gospodarja za to in če imamo denar, da hotel obnovimo, da ga postavimo v butični hotel. “Zaenkrat tega ni in vprašanje je, ali ima smisel vlagati toliko denarja v to, pa ne vemo, kaj bo. Država se je doslej izkazala kot slab gospodar. Mi zagovarjamo, da nekdo, ki pride tudi s svojim kapitalom, lahko bistveno več naredi in je tudi bolj zainteresiran, da stvari tečejo, kot je treba.”

Foto: posnetek zaslona RTVS

Sovražiti Janšo ne more biti vrednota
Meritve dobro kažejo novi stranki Roberta Goloba Svoboda, je poudarila voditeljica oddaje Politično  Tanja Gobec. “Kaj ima Golob, česar nima KUL oziroma obratno? Sprašujem po razlikah glede na to, da ste prve spoznavne sestanke že imeli,” je povprašala Golubovića. Ta je odgovoril, da jih družijo vsekakor zelo podobne vrednote, kar jih dela zaveznike. “Lahko pa rečem, kaj ima LMŠ, česar Golob in njegova stranka še nima. LMŠ ima vrednote, načela, program, izredno dobro ekipo, kar se kaže tudi v poslanski skupini in pa izkušnje tako v vladi kot v opoziciji in pa seveda veliko odgovornost do države,” je še dodal. Jerajeva Goluboviću ni ostala dolžna in je poudarila, da sovražiti Janšo ne more biti vrednota, vendar jo kolegi iz KUL in Golob vsakodnevno razglašajo.

Po besedah Jerajeve je povsem noro, da se gre s tem na volitve. V politiki moraš namreč sodelovati z marsikom, kar je SDS tudi dokazala. Sodelovali smo tudi s strankami, ki so našemu predsedniku odvzele mandat”. Poudarila je, da jim gre za Slovenijo, imamo pa tudi vizijo, program, ki so se ga trudili zadnji dve leti izpolnjevati. Mi smo prepričani, da s Povežimo Slovenijo lahko sodelujemo, ker imajo podobne vrednote, kot mi. Bomo pa videli, kaj na koncu iz tega bo. Gre namreč za skupek več strank in je tudi od tega, kdo bo izvoljen v parlament, odvisno, kako in na katerih področjih bomo sodelovali,” je zaključila.

Foto: posnetek zaslona RTVS

Za konec je bilo govora še o grožnjah politikom, konkretneje o pismih z naboji. Ker je Golubović na to dejal, da je dolžnost vsakega politika, ki je odgovoren, da se zaveda, da nič ne raste hitreje, ko človek zaseje sovraštvo strah in dvom ter dodal, da naj bi to ta vlada na žalost delala tako na družabnih omrežjih kot v nastopih, je Jerajeva pristavila, da je bilo mogoče v RTV studiu videti napis smrt janšizmu na protestih. “Ljudje grozijo s smrtjo in tako naprej. To spodbuja kakšne nezadovoljne v naši družbi, da si dovolijo kaj več. Upam, da se ne bo končalo pri kakšnem hujšem incidentu, ki se lahko zgodi,” je še poudarila.

Nina Žoher