Tudi poslanka LMŠ, podpredsednica državnega zbora Tina Heferle podpira vojno proti gospodarstvu: Poglejte, kaj je objavila sredi noči!

Foto: facebook

Znotraj LMŠ se očitno odvija bizarna zgodba, saj, kot kaže, niti sami ne vedo, kaj hočejo. Med “nabranimi z vseh vetrov” sta se v LMŠ oblikovala dva pola – eden z Vojmirjem Urlepom na čelu, ki je prepričan, da izjave nekaterih poslancev “ne bodo naredile nič dobrega pri iskanju dialoga in dogovorov med politiko ter gospodarstvom”, ter drugi pol, ki mu pripada tudi poslanka LMŠ Tina Heferle in ki se očitno strinja z Levico in njihovo napovedjo vojne Boscarolu, Akrapoviču in ostalim podjetnikom. Vmes pa je izgubljeni Marjan Šarec, premier brez ene ure političnih izkušenj, ki zmedeno miri situacijo, češ: “Vojna med politiko in gospodarstvom ne koristi nikomur. Zato ne škodi tudi česa ne izreči.”

Glede na to, da Marjana Šarca njegovi poslanci ne upoštevajo niti pri tem njegovem predlogu, s katerim naj bi umiril bes gospodarstvenikov, ki so ga povzročili v koalicijski Levici, se sprašujemo, kako bo vodil svoje poslance in celo vlado, če ne more miriti strasti še prej, preden se pravo delo šele začenja? Razklanost v njegovi stranki se tako kaže iz dneva v dan, dovolj slikovit pa je zadnji primer, ko so v koalicijsko pogodbo zapisali “osebne prihodke iz kapitala in rent bomo vključili v osnovo za odmero dohodnine”, zaradi česar so se dvignili na noge podjetniki in tako rekoč vsa slovenska javnost. Svoj lonček so k temu dodali še v stranki Levica, predvsem Luka Mesec in Miha Kordiš, ki razpihujeta nestrpnost do podjetnikov in spodbujata k nasilju, k revolucionarnemu nasilju, k nacionalizaciji, kar je očitno protiustavno, z izjavami, kot je: “Kapitalistično izsiljevanje nacionalnih držav je šolski prikaz omejitev reformističnih politik, kot smo si jih uspeli izboriti v koalicijski pogodbi. Rešitev? Nacionalizacija!” Ob tem je poslanec SDS mag. Branko Grims opozoril, da “z napadi na podjetnike levica očitno protiustavno razpihuje nestrpnost in spodbuja nasilje”, zaradi česar jih je naznanil policiji. Ob vsem tem pa je zanimivo spremljati še razklanost v LMŠ, v kateri se nekateri trudijo miriti situacijo, medtem ko drugi Šarčevi ljudje še podpihujejo Levico – seveda tudi s pomočjo citiranja levičarskega trobila Mladine.

Situacija ni tako nedolžna, sporni stavek so zapisali v koalicijsko pogodbo in to pogodbo podpisali
Vojmir Urlep, ki je na listi LMŠ kandidiral v volilnem okraju Koper II, a se v državni zbor ni prebil, v novi vladi pa naj bi prevzel vlogo koordinatorja med ključnimi ministrstvi, je spregovoril o tem, da “so nekatere reakcije v tem trenutku preuranjene”. V izjavi za medije je Urlep poskušal pomiriti situacijo, rekoč: “Korektno bi bilo, da se najprej vlada konstituira, nato pa se bo predsednik vlade z ustreznimi ministri lahko srečal z vsemi predstavniki gospodarstva ter pojasnil oziroma odgovoril na vprašanja in dvome.” A kot je opozoril že Peter Jančič na svojem portalu, je težava v tem, da “stavka ‘osebne prihodke iz kapitala in rent bomo vključili v osnovo za odmero dohodnine’, niso le izrekli. Zapisali so ga v koalicijsko pogodbo in to pogodbo podpisali. Pogodba med normalnimi ljudmi ni brezvezen list papirja.” Vendar pa naj bi bila po Urlepovem prepričanju koalicijska pogodba nekakšno vodilo za delovanje vlade, vsebovala pa naj bi zgolj usmeritve in smernice. Ob tem je sporni stavek, ki je na noge dvignil gospodarstvenike in tako rekoč vso slovensko javnost, komentiral z besedami: “Če bi z uveljavitvijo takšne usmeritve povzročili veliko škodo gospodarstvu in prizadeli nadaljevanje visoke gospodarske rasti, je ni vlade, ki bi kaj takega sprejela, ker bi to pomenilo bistveno manj sredstev za uveljavljanje vseh ostalih potreb in zavez, ki jih vlada ima.” STA dodaja, da je Urlep še sklenil, da “izjave nekaterih poslancev, ki smo jim bili priča v preteklih dneh, ne bodo naredile nič dobrega pri iskanju dialoga in dogovorov med politiko ter gospodarstvom” in da jih ocenjujejo “kot nesprejemljive in širše družbeno škodljive”.

Odzval pa se je tudi Klub slovenskih podjetnikov, njihov izvršni direktor Goran Novković je Šarcu in njegovi četici predlagal, “da se kot ključni politični predstavniki nemudoma javno opredelite do ekscesnih stališč in pozivov Levice glede povsem zakonitega ravnanja naših članov”. Le nekaj ur po tem pozivu se je na Twitterju oglasila poslanka LMŠ Tina Heferle, ki je prilila olje na ogenj s citiranjem Mladine in Grege Repovža iz članka O Boscarolu: “Ne vidimo nobenega razloga, da bi bili davki na kapital in rente nižji od davkov na dohodek od dela.”

Je Tina Heferle tole tvitnila pri zdravi pameti ali jo je nosila luna? Olje na ogenj je namreč prilila malo pred drugo uro zjutraj! (Vir: Twitter)

Maske poslancem, ki so kandidirali na listi LMŠ, tako ena za drugo padajo. Tokrat jo je izgubila Tina Heferle, ki se je sicer pred volitvami predstavljala s sledečim opisom: “Tako v poslovnem kot zasebnem življenju zagovarja temeljne vrednote, kot so spoštovanje, iskrenost in pošteno delo. Ker jo s stranko Lista Marjana Šarca povezujejo enake vrednote, se je stranki pridružila z namenom, da skupaj z njo prispeva k snovanju boljše prihodnosti za človeka, skupnost, državo.” Glede na njen tvit bi sklepali, da bi se morala pridružiti Levici, saj si očitno z njimi deli “vrednote”. Še toliko bolj zaskrbljujoč in zgovoren je podatek, da je Heferlejeva podpredsednica državnega zbora, na tako uglednem mestu pa ne bi smelo biti prostora za tako skrajne “butlsocialistične ideje.”

Zmeda v LMŠ je očitno popolna, za piko na i pa z igro mačke z mišjo spravljajo Slovence v dvome, komu verjeti, predvsem pa, ali jim sploh zaupati. “No, pa jim verjemi, kar govorijo … V vsakem primeru se je treba pripraviti na najhujše, vsi smo Akrapovič,” je bistvo tega napada na podjetnike dobro povzel eden od uporabnikov Twitterja.

M. S.

 • piko8

  Kikiriki vlada od šarca na MAGARCA!!

 • usimoncic

  Gospa ni mislila nič slabega, žal pa bolj malo ve o davkih. Davki na rente so seveda lahko enaki davkom na osebni dohodek. V bistvu je prav, da so. Davki na kapital načeloma tudi. Je pa potrebno upoštevati, da gre pri davku na kapital za dvojno obdavčitev (najprej davek na korporacijski dobiček, potem davek na dividende) in da naj bi bil skupni davek enak davku na dohodek.

  PS: Ključno pri vsem tem je pa dejstvo, da so davki na dohodek previsoki in da je “izenačitev davkov” potrebno zastaviti nekoliko drugače.

  • Republic Commando

   No, če pa ne ve naj bo pa tiho ane

  • SIMON ROZIC

   Pa saj ne rabijo nič vedeti, samo da so “not” in “zraven”, pa bo!
   Na koncu mandata pa jamranje, da je “predhodna” vlada
   (iz vrst sedanje koalicije) itak vse “zasrala” in če bi le imeli še kake
   pol stoletja, pa bi mogoče šlo! No, takrat bomo pa Slovenci že po
   Srbsko-Rusko zastavo !!!!¨Adijo EU !

 • merim

  Koncno ena lepa slovenska politicarka.

  • učko

   U gobec je kt rotweiler, ista k una k je bla najprej pr Jelinkotu pol pa pr SD-jih.

   • merim

    Eh da ne bi tvoje cunike zaceli opisvat. Oink oink 200kil

  • Amerikanc

   Ali vidiš kaj takega, kar ostali ne ?

  • SIMON ROZIC

   …in butasta kot ti!

  • Marijan Tončić

   Meni bolj izgleda ko neka Ruska Galina… Pa ne da imam kaj proti Ruskinjam, imam pa kar nekaj proti njenemu poznavanju pravnega in finančnega sistema o katerem naj bi namesto državljanov odločala in to v dobro državljanov

 • rubec

  Tino Hehehe še za konobarico ne bi vzel. Ta naredi minus še ponoči ko je zaprto.

  • Steiermark

   Enostavno, s svojim velikanskim nosom, odganja ljudi iz svoje sredine!

   • lokec

    Pa kaj če ima velik nos,. Tudi moj je velik pa me ima rada.

    • Steiermark

     Saj veš, karakteristika katerih je velik nos…..Zato se pa zagovarjate in podpirate , vzajemno in vas njihovo naseljevanje pri nas, nič ne moti oz. najdete pri njih uteho – nosonje….

   • rubec

    To je mera za nov štamperle. Nula osem.

 • Igor Kavalar

  Davek na davek na davek = sita elita in potešeni ilegalni migranti!

 • Jovo Jamnica

  A tote kratice pot člankom… M.S. pomenijo Marjanca Šajher???

  • učko

   A to te najbl zanima ?

 • marta

  Vsak normalen človek razume, da davki morajo biti, ker iz davkov se “napaja” državni aparat, ki mora biti, problem nastane, če so davki tako zelo visoki, da jih narod ne zmore plačevati.
  V državi kjer vlada na vseh področjih red in ima močno gospodarstvo, plačevanje davkov ni problem, problem nastane, če je država “predraga”, gospodarstvo v težavah, ljudje lačni in za krono pa še MIGRANTI.
  Levi poslanci, ali je to tako težko razumet ?
  “Poslance na minimalce” so še ne tako dolgo nazaj vpili nekateri, ki so zdaj med vami in pomagali rušit Janševo vlado – SE ŠE STRINJATE Z VAŠO PAROLO ???
  Pošteno bi bilo, da rečete, da se strinjate in tako tudi napravite, saj v Ustavi RS je jasno zapisano, da smo pred ZAKONOM VSI ENAKI.

  • Igor Kavalar

   Za Levico je Venezuela luč sveta ali svetilnik. Neki tazga je izjavila Violeta Tomić. In verjetno hočejo iz Slovenije narediti še bolj sijočo luč sveta, sedaj ko vodijo vlado.

   Tam kjer dobiš 13 paradajzov in 14 banan za povprečno mesečno plačo 27€ in potem nahraniš celo družino z 1 banano na dan. Sam kdo sploh ima povprečno plačo v socialistični Venezueli, verjetno so vsi na minimalcu, razen Madura in elite!

   Cene in plače v socialističnem raju, kjer se dvig davkov ni obrestoval
   https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Venezuela

   • Steiermark

    V venezueli so, tako kot pri nas , dve vrsti ljudi: prvorazredni, kot maduro in njegovi oz. višje pozicionirani, ex diplomati, ki imajo plače in penzije v tisočih dolarjev ter drugorazredne, brezpravne, ki pa imajo plače 3 – 5 evrov in na razpolago za njih kupiti “hrano” v smetnjakih, kamor jo mečejo bogatuni…….komunistični privilegiranci! In tako pride ven “povprečna” plača, medtem ko bogatuni žrejo pečenke in potice, drugorazredni pa odpadke iz kant in povprečje pride ven, kot “sendvič” za vse!

 • Mimoidoči

  Dejstvo je, da ti wannabe comrades ala Tina Heferle, pojma nimajo kaj sploh zagovarjajo:

  How to create a socialist state by Saul Alinsky:

  There are 8 levels of control that must be obtained before you are able to create a socialist state.

  1) Healthcare — Control healthcare and you control the people

  2) Poverty — Increase the Poverty level as high as possible, poor people are easier to control and will not fight back if you are providing everything for them to live.

  3) Debt — Increase the debt to an unsustainable level. That way you are able to increase taxes, and this will produce more poverty.

  4) Gun Control — Remove the ability to defend themselves from the Government. That way you are able to create a police state.

  5) Welfare — Take control of every aspect of their lives (Food, Housing, and Income).

  6) Education — Take control of what people read and listen to — take control of what children learn in school.

  7) Religion — Remove the belief in the God from the Government and schools.

  8) Class Warfare — Divide the people into the wealthy and the poor. This will cause more discontent and it will be easier to take (Tax) the wealthy with the support of the poor.

  Komunizem = srednjeveški fevdalizem za moderne čase. Nič se ni spremenilo. Uporabni idioti kot so Tina Heferle in leve ovce, ki to volijo, ga pa še zagovarjajo.

 • ranisira

  ️v️i️s️i️t ️s️o️ci️al️e️t w️h️e️r️e i ️s️h️a️r️e m️y r️ud️e p️ic️t️ur️e️s️, ️se️a️r️ch️i️n️g️ 4 m️ee️t️i️n️gs️.
  ️C️h️a️️t m️e️ ̩▶️ i️️a️l️m️a️z️.️c️o️m️/️️i️️d️️1️️8️7️9️️9️7

  • jalexkubrak

   Y️ou a️r️e s️️o b️e️a️u️tif️️ul️.

 • bubamara

  Z davkom ni nič narobe, če dobiš nekaj nazaj od države. Vsak zaposlen da državi vsak mesec najmanj 75% svojih mesečnih prihodkov (bruto, brutobruto, DDV, takse pri položnicah, itd). Živeti v SLO ni poceni. In mantra, da je šolstvo in zdravstvo zastonj, je samo dokaz neumnega naroda. Nič ni zastonj. Bolj bode v oči kvaliteta državnih uslug. Recimo javno šolstvo. Kakšen kader prihaja iz recimo visokošolskih ustanov. Polpismen in nerazgledan. Da o javnem zdravstvu, ki je na robu propada, ne govorim.

 • Otroc, ki niso navajeni delat pa si želijo pametovati o davkih uglednim gospodarstvenikom. Prvo se boš mora zaposliti v državno podjetje in videt kako se razsipava z denarjem (imajo svoje nastavljene). Nato gres pa v zasebno gospodarstvo k Akrapoviču ali Boscarolu, pa boš videla, da tisto kar ustvariš to imaš (imajo nastavljene delavce samo ki dajejo dobre rezultate). A ti sploh veš od kje tebi denar za tvojo plačo? Ne pametovati ljudem, ki so s svojim denarjem nekaj ustvarili. Odpri svoj s.p. pa boš videla koliko daš državi in svojim “kolegom petorčku”.
  Sej ji ne moreš zamerit za tako izjavo, verjetno ni imela prilike v svojem življenju, da se ji obrazloži kaj je prav.

 • francelj3

  “Urlep bo prevzel vlogo koordinatorja med ključnimi ministrstvi.” Beri: Urlep bo predsednik vlade (pa še v parlament ni bil izvoljen), Serpentinšek pa (hvala bogu) njegov okrasek.

 • RATATA

  Televižja naredi svoje.
  Ambiciozne punce podležejo. Tina Heferle je Rezo zamenjala za šarca.

  2014 na listi Reza
  https://volitve.gov.si/lv2014/kandidati/zupani_os_domzale.html

 • Amerikanc

  Očitno je preveč spremljala nastope Violete iz Bosne, katera ima rahlo govorno napako, saj se ji usta hitreje odpirajo od možganskih celic.

 • Jan Kovalski

  Izgleda, da je naravna blondinka, Tina Blondina.

 • BlackOpsSystem

  Sam ta nos pa potegne črto…..konkretno!!!

  • joza joza13

   Res ima hudega “pesa”.
   Če nas bo ta njen pes/nos preveč motil, ji bomo na koncu še morali plačati korekcijo psa/nosu..
   Ne bi rad…, raje dam deci za … npr gokart v BTC-ju.

   • BlackOpsSystem

    lahko dva penisa na enkrat vleče….pa še vedno vnese dovolj zraka v pljuča….jebat ga, nimam vsi talenta za politiko.

 • Darth Vader

  sej jo vidiš po nosu, da je ena navadna prevarantska oportunistična pička – kruhoborka, ki sama v življenju ni ustvarila nič, bi pa z veseljem jemala tistim, ki so ustvarili…..poden od podna in če ima moža, se mi njen mož smili, še bolj kot njeni otroci, če jih je že povrgla

 • Joža

  K….

  • joza joza13

   Kura?
   To se lahko sliši žaljivo. Baje pa lahko izjaviš… velika neumna bela ptica. Pomeni isto, ni pa žaljivo.
   Morda sem bil pa prehiter pri sklepih in si morda mislil na besedo, ki vsebuje črko B?
   To je pa nekaj drugega, vendar na prvi pogled ni gejša. Candra? Morda…

   • Joža

    Kraljica?

   • Joža

    Kraljica?

  • tohuvabohu

   Kraljica noči.

 • pupa

  Brez delovnih mest na daljši rok vsaka država propade. Zato imamo državo, ki je dolžna kot regulator za skupno dobro v pravem času z davki regulirati odnos in razmerje do gospodarsta in javnega sektorja. Pred vrati Slovenije se ne drenjajo kapitalisti, ki želijo zaradi ugodnih dajatev državi, investirati svoj kapital in odpirati nova delovna mesta, se pa trudi aktualna politika, da iz države izžene še to malo kapitala in posledično delovna mesta.

  NAJ ŽIVI JAVNI SEKTOR!!!!!!!! SLOVENIJA NE POTREBUJE GOPODARSTVENIKOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Pozimi bomo izvažali sneg, če bo zapadel. Nekateri politiki, ki so celo študirali ekonomijo, pa naj jim vsaj BOG pomaga, če jim šola ni nič dala.

  • centurion

   Ma kakšen sneg IZVAŽAT?!?
   Izvoz je AHILOVA PETA!!!

 • Franc Šink

  Ko komunist nekaj trdi se tolažim z tem da tako ali tako laže.Zato se ne sekiram.

 • Stajerka

  upam, da si je narod tokrat kupil dovolj pameti…….in da zaloga ostane do naslednjih volitev……politika je odraz ljudstva/volilcev – ne morejo imet Butalci za vodjo Einsteina…….

 • Nšo-či

  Nenavadno, da mlado dekle sredi noči razmišlja o politiki. Še podnevi je čudno, ponoči pa še toliko bolj.
  Meni se pa zdi, da je politikov, ki kurijo moj denar čisto preveč in uspešnih podjetnikov, ki zaslužijo svojega čisto premalo.

 • merim

  Na s(d)sovci poglejte vsaj eno simpaticno politicarko. V sloveniji ne obstaja ena lustna na desni strani da bi vas zastopala?

  • xtc

   Ne vpijejo na kao “luštno” ampak butasto zahojeno komunistko.

  • učko

   Najboljš, da Šaro začne novačit in zaposlovat kakšne romunske in ukrajinske pornese. Bi sigurno pridonesle dodano vrednost tej vladi, tako po lepoti kot po pameti in sposobnosti !

   • merim

    Saj vemo da tebi se dvigne samo na ostarelega bivsega zapornika

 • sloustava

  Pa smo spet, ponovno in se enkrat pri aksiomu: kdor jih je volil ali ostal doma, naj zre travo! Podjetniki pa naj premislijo, ali bodo se financirali sprevrzence, kordese, lunatike, jankovice, cerarje, erjavce, forumase 21 in presstitucijo!

  • merim

   Kaj kokodakas saj je jansa zmagal volitve

   • pupa

    Res je, vlado pa je sestavljal CK ZKS.

    • merim

     Kdo je pol zavozil volitve? Pac ni sposoben

     • xtc

      Zavozil nihče izzigral pa Kučan.

     • merim

      A mora kucana vprasat za dovoljenje ce lahko sestavi vlado?

     • xtc

      Šarček je kučanov pajac,kot Cerar,AB kura ,Šiško in še kup klovnov,ki bi v normalni državi,čistili zelenice,pločnike in ceste,dlje v politiki kot ,do nivoja KS pa nikoli prišli.

     • merim

      Zakaj njim to pravis ne pa tistemu ki je zmagal volitve a ni bil sposoben sestavit vlade?

     • pupa

      Ti si lahko zelo pridna kuharica ali kuhar pa ti bo elektro podjetje onemogočilo skuhati kosilo kot si ti planirala, ker ti je izklopilo elektriko boš za kosilo natepaval-a sendviče.

     • BlackOpsSystem

      tebi bi bilo potrebno polomit noge….potem te pa vprašat zakaj ne tečeš!!!

     • xtc

      Zato ,ker tisti ima mednarodni ugled,Kučan in njegovi pajacli pa nič,Spomni se sramote AB,ko je pred celim svetom osramotila sebe in LO,Kučana,ki mu je Bush pred nosom zaloputnil vrata WH,Cerarja,ki se je iz njega delal Juncker norca in nakoncu so ga poslali med babnice vioditeljev,kolinda pa se je rokovala in pogovarjala s svetovnimi vosditelji,vendar vi koučanove ovce to težko razumete in zaznate.

 • Jan Oz

  Tudi?!…oh, ti ti Tina

 • merim

  Desni dajte si priznat totalno ste zavozli.

  • david23

   Pa, saj Vlado RS (, ki še ni popolnoma konstituirana,) bo vodila, takšna in drugačna, levica – to pač tako je in očitno tako bo, ampak če pa že iz članka izhaja, da že znotraj vodilne stranke koalicije izhajajo nasprotujoče si izjave (izglasovani zakoni še pridejo) in potem je na mestu vprašanje o (dez)orientaciji, ne?

  • slosin

   teslo…o čem ti to?

  • zvone gabrijan

   Preveč šnopsa?

 • david23

  Znotraj nastajajoče Vlade RS, znotraj koalicije (tudi Levica, da smo si na jasnem), znotraj LMŠ – popolna dezorientacija?

  • merim

   Ne protijanezijacija

   • david23

    In to je edina smer, ki jo obvladajo? Žalostno, če je zgolj in le to! Vsebina članka govori o vsem drugem, kot je bil tvoj komentar, pri čemer je moj komentar jasno in nedvoumno povezan in nanašajoč se na vsebino članka!

 • Antonius

  Če bodo davki na kapital izenačeni z davki na prihodke od dela, potem naj delavci tudi prispevajo svoj delež pri investicijah podjetja in za povrh nosijo še svoj del finančne odgovornosti pri riziku naložb.
  V gospodarsko propadli Jugi je politika imela svojo tiskarno denarja s katerim je inflacijsko pokrivala zavoženo gospodarstvo, danes pa veleizdajalčeve vlade te možnosti nimajo, zato nas enormno zadolžujejo.
  Neodgovorna *zajebancija* nam sicer ne bo pridelala otroka, pridelala nam bo izkušnjo Grčije in Bog ne daj, Venezuele.

  • david23

   Pa nisem ravno prepričan, da ti v nastajajoči Vladi RS in v koaliciji ravno razumejo, kaj je to denar za investicije in kaj je to riziko naložbe, Še posebej ne, ker so, povsem verjetno, zapisali nekaj v koalicijsko pogodbo (,črno na belo torej,)ne da bi pri tem sploh razmislili, kaj to posledično pomeni v ekonomiji in pravnem redu, kakršen pač izhaja iz Ustave RS navzdol po pravnih predpisih, pri čemer pa nas vežejo še mednarodpravne obveznosti.

   • Darth Vader

    kako bodo ljudje, ki nikoli v življenju niso zaslužili denarja na trgu sploh vedeli, kako se dela investicije z zasebnim kapitalom?

 • centurion

  Njen šef biji tko ali drgač reku:
  BABA je žaba.
  Tale Hefrle pa je še blond….

 • xtc

  Kot sem že dejal Šarčevina se bo zaradi tujih pritiskov sesula sama vaase,kajti razkoli in prrepiri bodo vse močnejši in zadeva se bo podrla,začeli se bodo prestopi znotraj koalicije,čim bo ena od strank v koaliciji dobila kakega novega poslanskega prebežnika bo začela izsiljevati za več in vse dotlej,dokler nebo zavladal popoln kaos-Urlepa bodo izpljunili kot keks in ga povozili,nato sledi neizbežen razsip saj tudi strah pred JJ ne bo mogel več ustaviti kaosa,prepira in apetitov levakov.
  Šarec-ta bo imal probleme taakoj ,če si bo sploh upal v tujino-zagotovo bo prvo vprašane njemu tam,kaj pomeni koalicijska pogodba ,ki obljublja nacionalizacijo in pobijanje kpodjetnikov.
  Skratka streli v koleno se vrstijo dnevno.

  • merim

   Kmalu.kmalu.kmalu

  • david23

   A predvidevaš, da pridejo obdobja, ko se bo to dogajalo večkrat dnevno (zadnji stavek)?

 • Kaj je desnaki , kako majo pa to severne drzave reseno???? Al se boste zdaj zgledoval po drzavah , ki imajo vsi na koncu priimka -ić ????

  • Darth Vader

   mi se ne bomo zgledovali po nikomer….bomo kar po svoje naredili :)

  • učko

   Tle mamo na žalost že preveč takih “sa mekanim” !

 • to_mi_delaj

  Tale je zavohala denar, zato pa ima tako velik nos.

  • Rožle

   Vohljačka …

 • lokec

  Mene zanima koliko se % tov plača državi in koliko % tov ostane podjetju od recimo enega vijaka v Avstriji, Nemčiji in koliko v Sloveniji. Če ima kdo podatke, bi prosil če jih objavi.

  • lokec

   Ali res nihče nima tega podatka?

   • lokec

    Avstrija:
    Davek na dodano vrednost (Umsatzsteuer – USt)
    Davek na dodano vrednost znaša 20 %, lahko pa je davčna stopnja
    znižana na 10 % za določene proizvode in storitve oz. na 13 % in 19 %.
    Jeseni se načrtuje znižanje davka na dodano vrendost za turistične
    nočitve s 13 % na 10 %.

    Več informacij:

    BMF – Umsatzsteuer

    WKO – Umsatzsteuer: Überblick in Tabellenform

    Davek na dohodek (Einkommenssteuer – Est)
    Davek na dohodek je davek, ki ga plačujejo zaposlene in upokojene
    osebe. Za posameznega zaposlenega podjetje nakaže davčnemu uradu
    predviden znesek.

    Dohodki, večji od 11.000 EUR do 18.000 EUR – 25 % davčna stopnja
    Dohodki, večji od 18.000 EUR do 31.000 EUR – 35 % davčna stopnja
    Dohodki, večji od 31.000 EUR do 60.000 EUR – 42 % davčna stopnja
    Dohodki, večji od 60.000 EUR do 90.000 EUR – 48 % davčna stopnja
    Dohodki, večji od 90.000 EUR do 1 mio EUR – 50 % davčna stopnja
    Dohodki, večji od 1 mio EUR – 55 % davčna stopnja.

    Več informacij:

    BMF – Einkommensteuer

    WKO – Aktuelle Werte: Einkommen-/Körperschaftsteuer ab 2016

    Davek na dobiček (Körperschaftssteuer – KöSt)

    Davek na dobiček plačujejo pravne osebe zasebnega prava in javnega
    prava. Davek na dobiček znaša 25 %. Minimalni letni davek na dobiček po
    30.6.2013 ustanovljenih GmbH je v prvih petih letih 500 EUR na leto in v
    naslednjih petih letih 1.000 EUR na leto (sledi polno plačilo 1.750 EUR
    na leto). Davek na kapitalski donos (KESt) se je s 1.1.2016 s 25 %
    povišal na 27,5 %.

 • totex39

  Če pa je tako, pa naj gredo v PM in naj se sami financirajo svoje r*ti kakor znajo. Še tisti, ki še nekaj ustvarjajo bodo raje “počivali” in jemali državi kot pa jim dajali, seveda dokler bo šlo.

 • mona lisa

  Kar obdaja Šarca ni nič pametnega.

  • Darth Vader

   tiči istega perja ponavadi letijo skupaj v jati

 • Olga2345

  Levičarski talibani, ki niso ustvarili nič, bi pa samo kradli in delili svojim! Najprej naj začnejo delati red pri Kučanu in Forumu 21! Preverijo naj tudi Štefkin račun v Mehiki in preverijo, kako je Štefka Kučan prišla do MILJONOV!

 • Realista555

  Dajmo stvari poenostavit. Uvesti je potrebno davke na davke, pa ne bo treba spreminjat obstoječih. Ta davek na davek je lahko poljubne višine. Naprimer 150% ali več.

 • Rožle

  SUNSHINE
  GIVES
  WARMTH …

  e.. moj Miki .. !!!

 • Ryuk

  Pogodba je zakon. Vsake pogodbe se je treba držati. Zdaj je vladni šesterček v taki čudni situaciji.
  Če se držijo kolektivne pogodbe, bodo uničili gospodarstvo in posredno še vse ostalo. Na naslednjih (predčasnih) volitvah bodo izgubili glasove.
  Če se pogodbe ne držijo, potem so izgubili kredibilnost in zaupanje. Na naslednjih (predčasnih) volitvah bodo izgubili glasove. ;(ob predpostavki, da so slovenski volilci vsaj malo racionalni)

  • merim

   Ce bo na drugi strani edino janez ni straha da bi izgubili glasove

   • Ryuk

    No… evo dokaz, da moja predpostavka ne drži.

 • radames

  Naj že eden pove Šarcu, da mora narediti neko posebno Slovenijo. Naj bo ta posebna Slovenija brez gospodarstva. Uni Tini Fehrle pa je treba povedati, naj najuspešnejšim slovenskim podjetnikom zrihta listino za izgon iz države.

 • if

  V včerajšnjem Studiu ob 17 je Bogomir Kovač oblast branil s stališčem: “Vlada še ni konstituirana, zato tega ni jemati tako, kot nekateri poudarjajo, da bo, kar je zapisano v koalicijski pogodbi”.

  Urlep, član LMŠ:
  “Koalicijska pogodba je nekakšno vodilo za delovanje vlade, vsebovala naj bi zgolj usmeritve in smernice.
  Če bi z uveljavitvijo takšne usmeritve povzročili veliko škodo gospodarstvu in prizadeli nadaljevanje visoke gospodarske rasti, je ni vlade, ki bi kaj takega sprejela, ker bi to pomenilo bistveno manj sredstev za uveljavljanje vseh ostalih potreb in zavez, ki jih vlada ima.”

  Izpeljavi!
  Neumnost je braniti delovanje nastale oblastne koalicije z minimiziranjem pomena kalicijske pogodbe, ki je temelj te koalicije.
  Tvorci koalicijske pogodbe pravijo, da koalicijska pogodba ni upoštevanja vredna. Posledično dokazujejo, da so nekompetentni in neresni.

  • Amerikanc

   A tisti Kovač z 0.00001 % podporo za predsednika Republike ?

   • tohuvabohu

    Ta tip nima pojma o pojmu. Je pa stalen gost na vseh TV in ostalih medijih, kjer samo veže otrobe.

 • merim

  Sdsovci ali delate kaj na tem da vam sisko ne bo pobral 70% volilcev? Stvari se dogajajo vi pa spet samo jamrate

  • tohuvabohu

   Marsikaj se dogaja v tvoji butasti betici.

 • Janez Novak

  Kučanoslavija se kaže v vsem svojem proto-post-neo-socialističnem sijaju. Mesec-Kordiševa anarholevica in Kučanova kleptolevica vodi državo v popoln kaos in razsulo. Tranzicija se ne bo iztekla v normalno demokracijo in tržno gospodarstvo, temveč v restavracijo nekdanjega socialističnega/komunističnega totalitarnega plenilskega režima tipa Venezuela. Če bomo ostali Slovenci kot butlji gledali, kako nam lažejo in kradejo pred našimi očmi.

  • merim

   Lepo si vas opisal. Butlji

 • Janez Novak

  Spoštovana poslanka in podpredsednica Državnega zbora ne vidi nobenega razloga, da bi bili davki na kapital nižji od davkov na dohodek od dela. Očitno zato, ker ne premore minimalne ekonomske izobrazbe ali pa minimalnega razumevanja, čemu sploh dobiček služi. Dobiček podjetja ni namenjen temu, da si lastnik podjetja z njim polni žepe, temveč je prvenstveno namenjen temu, da podjetje vlaga v razvoj in s tem preživi na konkurenčnem trgu. Podjetje, ki mu dobiček vzamejo, je obsojeno na propad. Država mora pri obdavčenju dobička dobro premisliti, ali bo sama bolj koristno uporabila denar, odvzet podjetju, kot podjetje samo. V mafijski državi kot je naša, se davki prelivajo v zasebne žepe klientov režima, ki ropajo državo in državljane prek javnih naročil, državnih bank, državnih podjetij in na druge načine. Zato je vsako dodatno obdavčevanje samo voda na mlin plenilske mafije.

  • Darth Vader

   klele morš še nekaj upoštevat…….bistvo socializma je javno…torej diametralno nasprotno od zasebno…..in kdor si na prostih trgih dela kapitalske viške v zasebnem sektorju, je ideološki sovražnik te vlade…..

 • Aldo

  Živina v serpentiškovem hlevu je v celoti podivjala !

 • merim

  “Tako v poslovnem kot zasebnem življenju zagovarja temeljne vrednote, kot so spoštovanje, iskrenost in pošteno delo. Ker jo s stranko Lista Marjana Šarca povezujejo enake vrednote, se je stranki pridružila z namenom, da skupaj z njo prispeva k snovanju boljše prihodnosti za človeka, skupnost, državo.”

  Gooo tina. Slovenija je za tabo!

  • Darth Vader

   dej si vsaj sam sebi en lajk za izjavo, da je Slovenija izza Tine who?

 • barbara rov

  Tisto kar dobro laufa naj se ne podira. Naj naredijo raje kaj za prosto podjetništvo. Da se vse, izgovori so pa tam, kjer ni volje. Naj pa podjetniki povejo, koga so volili na volitvah. Zdej, če so volili Šarca, pa se naj še ukvarjajo z njim. Kot državljan z volilno pravico sem vedno volil SDS, nikoli razočaran! Drugi so pa ”napredni, moderni, vsevedni in vsevidni” pa pravjo samo Janše ne volit, ko jih pa vprašaš zakaj, so pa tiho ali pa pravijo da je baraba. Ko pa vprašaš zakaj je baraba, so pa tiho ali pa neki nelogični odgovori. Vso to župo je skuhal narod, zdej je juha zvarjena, pa naj jo še pojejo. Jabolko je kislo, nekdo mora vgrizniti vanj. #atrox melior dulcissima veritas mendaciis…

 • Rožle

  Ta VLADA….bo fertik prej predn bojo v Lj tiste barake k Marone prdajajo…
  Mala – Velka merica …

  • Mare Kranjc

   Ta VLADA bo zdržala vsa 4 leta, saj je udbovska Globoka država ravno zato zbrala in nametala skupaj nenačelne ljudi, ki čez noč spreminjajo svoja stališča. Ker sem jim jebe za državo in Slovence, njihova edina ideologija pa je čim bolj napolniti svoje žepe in pridobiti čimveč državnih poslov za sebe, sorodnike in prijatelje. Lahko se zgodi karkoli, pa ne bodo razpadli. Seveda pa si želim in srčno upam, da se motim v vsemu kar sem napisal.

 • Rožle

  Najbolj … da vsak od 2. miljonov Slovencev .. hmmm … prnese za začetek 1000 € v parlament,
  podložniki in zagrizeni levaki pa kar po 3000 € …
  k tolk zaupate teli rdeći samooklicani vladi, …
  neki bo, … da si izplačajo depozite nad 100.000 €, …

 • Common Sense

  Ah. Itak je v Sloveniji v navadi, da popolno analfabeti govorijo o stvareh o katerih pojma nimajo. Npr., uganite čigav CV je tale spodaj?

  Državni zbor, poslanec Škofje Loke at Levica
  Svet, član at Demokratični socializem
  Former Komunikacije in družbena gibanja at Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Eslovenia
  Former Uredništvo, odgovorni urednik at Zamorkla
  Former Študentski zbor, poslanec študentov Filozofske fakultete, Iskra at ŠOU v Ljubljani
  Former Programski odbor, član at Delavsko-punkerska univerza (DPU)
  Former Predsedstvo, koordinator internega izobraževanja at Iskra
  Former Študentski svet, predstavnik študentov Oddelka za filozofijo at Filozofska fakulteta UL
  Former Senat, predstavnik študentov at Filozofska fakulteta UL
  Studied Filozofija at Filozofska fakulteta UL
  Went to Gimnazija Škofja Loka

  Hint: Ogromno ima za povedati kako se svet vrti. Kakopak! S taki referencami nam lahko vsem, ki smo v življenju kaj ustvarili, bere levite:) Bravo mi in svetla je naša bodočnost s takimi veleumi!

  • Darth Vader

   tip je celo življenje čista ničla

 • Rožle

  DESNICA – red … mir … poštenost … vzajemnost … patriotizem …
  **********************************************************************

  LEVICA – kaos … nemir … korupcija … nacionalizacija … izdaja … HULIGANSTVO … DROGA
  *********************************************************************************************

  • merim

   Ce zamenjas desnica in levica bos pa povedal nekaj resnice

   • Rožle

    Seveda.. levaki ste itaq profesionalni lažnivci oziroma patološki lažnivci ..
    .. ste znani po tem,
    da že tako dobro lažete, da že kar sami sebi verjamete ..

    • Jan

     dej še mal šnopca spij no, pa boš morda ozdravel na umu.

     Popolnoma si zamenjal vloge.

     • Rožle

      Lewak posivel brez profila še enkrat si preberi moj post …
      tokrat čisto počasi

   • tohuvabohu

    Dej, malo počij. Dovolj si že naredil za danes, indijanček.

 • Samo Miklavčič

  Trump! Reši nas!

 • merim

  “Tako v poslovnem kot zasebnem življenju zagovarja temeljne vrednote, kot so spoštovanje, iskrenost in pošteno delo. Ker jo s stranko Lista Marjana Šarca povezujejo enake vrednote, se je stranki pridružila z namenom, da skupaj z njo prispeva k snovanju boljše prihodnosti za človeka, skupnost, državo.”

  Bravo tina to potrebuje slovenija spostovanje in postenje. Tuji besedi za desnicarje

  • ZatonMesecnikov

   Slušaj Merime, kdo pa je tebe pa Tino učil spoštovanja in poštenja? Župnik? Ta ni mogel, saj sta proletarskega izvora. So morda proletarci in njihova avantgarda partija kdaj razvili pojme kot spoštovanje in poštenje? Spoštovanje morda res, saj si končal na golem otoku, če ga nisi pokazal v zadostni meri….

  • tohuvabohu

   Kreten. Eno je “zagovarjati temeljne vrednote”, drugo ravnati se po njih. To predstavo za javnost gledamo že 75 let. V zadnjih letih smo se naposlušali cmeraristične morale in etike s strani buldogov, ki se sami niso držali svojih načel. Cmero v vsakem drugem stavku naklada o delu za ljudi in podobne floskule, naredil pa ni nič. S Šarcem bo pa popolnoma isto. Vi demagoški levaki samo vihtite gobec in besno solite pamet drugim, delate pa vse v škodo ljudi in države. Butasti rdečkarji, dost vas mamo.

 • mginko

  Delovanje podmladka stare udbomafije.

 • Vera

  To kar dela Šarec in levica ( trojčku pa tudi tako paše ) , je uničenje slovenskega naroda . Ni potem čudno, da je Šiško organiziral neko vojsko ( verjetno ni edini v državi ), ker bo narodu 1x prekipelo . Vladajo nam osebe brez znanja in izkušenj, pa podpredsednica DZ-a je za to delo premlada . Edini,ki je sposoben odlično voditi seje , je g. Tanko Jože SDS !

  • merim

   Uh ti pa mas same sposobne kandidate tanko grims kangler gorenak. Sami jaki strokovnjaki

   • kokobily

    Glej, ne maram ta naštetih, tudi legla iz katerega so se izlegli ne preveč, so pa vseeno ljudje s katerimi se vsaj lahko s spoštovanjem skregaš. Tale Šarčev kurnik, ma poniževalno je sploh se menit z njimi, so preprosto degutantni…

 • Delta

  Vsa podjetja, od prvega do zadnjega, naj za posle z državo in državnimi podjetji nemudoma dvignejo ceno za 100%

 • Sloven”c

  …zafurano vse do amena….

 • kokobily

  “””Twitterju oglasila poslanka LMŠ Tina Heferle, ki je prilila olje na ogenj s citiranjem Mladine in Grege Repovža iz članka O Boscarolu: “Ne vidimo nobenega razloga, da bi bili davki na kapital in rente nižji od davkov na dohodek od dela.”
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Pazi, tale kura polpismena je PODPREDSEDNICA PARLAMENTA R.Slovenije !!!! Tukaj je nevarnost, to niso več stališča, izjave, neke podeželjske blondinke..Tole je predstavnica najvišjega demoktaričnega telesa države.
  Kapital (podjetniški dobuček) in rente so OSTANEK PRISLUŽENEGA, na katere je predhodno že bil plačan davek, ova bi pa., da gre ta OSTANEK od obdavčenega še enkrat v obdavčljivo košarico.
  Bebola, prištej davku na kapital (po tvoje preniskom) že plačani davek (v procesu nastajanja dobička), pa boš (če si sploh sposobna navadnega seštevanja) prišla do čisto druge slike, kot tvoj zgled (o tempora..) – veleumni Repovž..
  PODPREDSEDNICA PARLAMENTA R.Slovenije, nehaj MISLIT, ne gre ti to …Nazaj v kurnik iz katerega si spuščena, tam vsaj vseslovenske škode ne boš naredila.. IŠŠŠŠŠŠ..

  • kokobily

   Še dodatek, da bo vsem jasno, da se nepovedana obdavčitev ne nenaša samo na “ta velike” , recimo jim kapitelisti.. Podeduješ stanovanje, nasploh nepremičnino od staršev.. Prodaš, najprej gredo procenti nepremičninski agenciji (ni zmanjšanja osnove za obdavčitev, kot strošek prodaje), državi plačaš davek na kapitalski dobiček. Ova tam gor omenjena, pravi, PRENISKO, dajmo ga še enkrat po repu – predolg je. Ostanek, po obdačitvi ti gre v dohodnino, jo dvigne (za to leto do oblakov), si v daleč višjem razredu za dohodninsko obdavčitev VSEGA v tem letu prisluženega.
   Lahko ti poberejo 50% vsega, kar si tega leta prigaral. Rezultat, kura podpredsednička je zadovoljna, ker je nekaj naredila za državo..V mojem skromnem razumevanju demokracije smo MI, državljani tisti, ki imamo državo, a ne več država nas (kot nekoč).MI smo nosilci suverenitete.
   Zategatelj, je dolžnost državnih uradnikov, da naredijo nekaj, kar je dobro za nas, ne pa za neko namišljeno (nujno zlo) strukturo, ki se ji reče – državna uprava (deli tuji cvenk).
   p.s.
   Kako so slepi, samo kratka misel.. Kaj pa vsi tisti, samozaposleni, ki jih običajno omenjamo s kratico S.P. ?? Naslednje leto po dedovanju in odprodaji podedovanega, ker je davčna številka privat in “poslovna” ista, bodo pavšalno (za vnaprej, pomeni novo, tekoče leto) tako visoko PREDOBDAVČENI, da lahko kar zaprejo dejavnost… 50.000 ljudi na cesto.. SUPER !!!

 • Franjo Trojner

  Ne vem kdo vodi to skrajno levo vlado, a je to Šarec, morda Mesec ali še kdo drug?
  Vem pa, da bo ta skrajno leva vlada od vseh vlad do sedaj najbolj ideološka in da bo v svojem kratkem mandatu državi in vsem državljanom s svojim delovanjem tako doma, kot v širnem svetu naredila ogromno teško popravljive škode. Ta Šarčevo/Mesčeva/????? vlada/koalicija bo s svojimi samo ideološkim delovanjem dobesedni knokavtirala SLOVENSKO DRŽAVO IN VSE DRŽAVLJANE!
  Ta moja napoved zdrži realno presojo in ne spada v krog napovedi raznoraznih vedeževalcev, kot vse raznorazne kritike porajajoče skrajno leve vlade/koalicije imenuje predsednik vlade Šarec.
  UTEMELJITEV!
  1. Ta Šarčeva leva vlada/koalicija bazira samo na antijanševski in skrajno levičarski ideologiji.
  2. Ta Šarčeva leva vlada/koalicija na bližnjih parlamentarnih volitvah ni zmagala. Prve tri luzerske stranke, ki tvorijo skrajno levo vlado/koalicijo LMŠ, SD, SMC so vsaka dobila ščepeč več, kot 10 % volilne podpore, kar še posebej v primeru stranke SMC, ki je izgubila tri četrt svojih glasov jasno pokaže, da volilci v njihovih volilnih programih niso prepoznali rešitev za našo boljšo skupno prihodnost.
  3. To Šarčevo levo vlado v največji meri sestavljajo sestopljene med seboj skregane leve bivše vladne stranke SMC, SD in Desus , katere kljub mogočni USTAVNI večini v parlamentu niso bile sposobne v živlenje spraviti niti ene samcate nujno potrebne reforme. Njihovo vladanje pa so zaznamovali škandali, afere in idiotsko poseganje v plačne razrede javnega sektorja, ki je z štrajki dosegel abnormalno zvišanje plač in povzročil domina efekt, kar pomeni, da sedaj vsi sindikati javnega sektorja zase zahtevajo višje plače in vedno nove ugodnosti.

  Ravno zaradi kronična nesposobnosti Cerarja in njegove ministrske ekipe pri :
  – uveljavitvi reform
  – cincavost in nemoralnost, raznorazni plagiati, dodatki za stalno pripravljenost
  – afera veleTELEfonistov itd
  – popuščanje pogoltnim sindikatom javnega sektorja
  – nezmožnost implementacije razsodbe na južni mej
  – porazna migrantska politika 2015/16 in dalje
  , so vse stranke zdaj že bivše Cerarjeve vlade/koalicije drago stala na parlamentarnih volitvah, kjer so bile vse brez izjeme, potolčene, poražene.
  4.Ta pisana Šarčeva leva vlada 5+1 je samo teoretično manjšinska, vlada s pomočjo skrajno leve sranke ZL, karera to že tako levo vlado zelo odmika od navidezne politične sredine daleč vstran na na skrajno levo.
  5. Podpisan koalicijski sporazum med koalicijo predsednik vlade Šarec sam imenuje samo spisek želja, kar to levo vlado že na samem začetku označuje, kot zelo neverodostojno, nepredvidljivo in zelo nestabilno. Prve posledice te stihijske
  ideološke leve koalicije so že vidne javnosti, predvsem na podlagi koalicijskega programa, spiska želja, kot ga imenujejo sami, katerega si na področju novih in večjih davkov tudi znotraj koalicije razlagajo vsak po svoje in je po zaslugi koalicijske partnerice skrajno leve stranke ZL dobesedno prestrašil in dvignil na noge velik del privatnega sektorja v državi.
  6. Ta Šarčeva leva vlada/koalicija javnosti ne pove ali bomo v prihodnje še del EU, katere EU in ali bomo ostali v zvezi NATO.

  Vsi ta našteta dejstva in tudi vsa ostala, ki jih nisem omenjal dejansko sama govorijo proti tej skrajno levi Šarčevi vladi, ki zaradi svoje neptedvidljivosti in nestabilnega gospidarskega, finamčnega in pravnega okolja plaši in odganja lastnike kapitala, tuje in domače vlagatelje, lastnike podjetij im mlade izobražene iz države, kar v prihodnje že kr hitro lahko pomeni, da politično, ekonomsko, gospodarsko, etično in moralno razpadajoča Venezuela lahko naša stvarnost postane.

 • tohuvabohu

  Če za hip pozabimo na ideologijo, ti kreteni iz koalicije 0+6 ne razumejo osnov. V povprečju 34% dajatev (43% po nekaterih virih?), ki jih delavci plačujejo od plač, so poleg davka tudi prispevki, ki predstavljajo razna zavarovanja in so torej naložba, ne davek, kar naredi primerjavo med davki delavcev in davki “kapitalistov” popolnoma nesmiselno. To pa te leve bitange nalašč zamolčijo. Gnusna demagogija.

  • lokec

   Pa naj dajo profesionlci, ki se ukvarjajo z davki natančne tabele vseh davkov v Sloveniji in primerljivimi državami v EU. Da bomo državljani imeli občutek o obdavčitvah. Ne pa samo kričanje in zmerjanje.

   • tohuvabohu

    Ne gre toliko za primerjave med državami. Vsak država ima svoj davčni sistem, ki je pogojen tudi zgodovinsko. Primerjave so dosegljive na internetu, samo pogogoljati je treba. Nevzdržno se mi pa zdi, da levi demagogi primerjajo stvari, ki niso primerljive, in na podlagi tega bentijo, grozijo in izganjajo poštene poslovneže iz države.

   • Common Sense

    @lokec:disqus, saj ni neke hude matematike :) Če si želiš izplačati dobiček in želiš od tega kaj imeti kot fizična oseba, boš plačal 19% davka na dobiček, potem pa še 25% davka na kapitalski dobiček kot fizična oseba. Torej (če zanemarim, da gre % na %) reda velikosti 40%. Za 100 EURO boš “ven” dobil 60,75 EUR. Ostalo gre državi. Že sedaj je torej ta davek primerljiv oz. večji s povprečnim davkom na plače. Torej NE drži, da so dohodki grdih zlih kapitalistov manj obdavčeni kot delo, ampak smo v povprečju “tam-tam”.

    No, po najnovejši koalicijski pogodbi (pozor-“pogodbi”; resni ljudje se pogodb držijo) pa bi te (če bi recimo bil podjetnik in ob upoštevanju naše izjemno progresivne dohodninske lestvice) obdavčili po stonji 19% + 50%. Torej bi od 100 EUR dobil ven 40,5 EUR. Ostalo bi ti pobrala država. Prepuščam tvoji presoji ali bi se še čutil stimuliranega ali ne :)

    Sploh ne gre samo za “grde in zle” kapitaliste. Stavek v koalicijski pogodbi bo drago stal mnogokatere navadne državljanke in državljane, če le imajo hišo, ali kakšno stanovanjce, ki so ga kupili v dobrih časih (pa bi ga sedaj radi prodali).

    Lastnikov nepremičnin je (po uradni statistiki) 83% državljank in državljanov. Imam občutek, da se bo nekomu še prav pošteno kolcalo. Sedaj pač tulijo z volkovi proti grdim, izkoriščevalskim kapitalistom. Ko bodo namreč prodali, pa jim bo FURS naračunal “kapitalski dobiček” (razliko med nakupno in prodajno ceno), ter ga obdavčil po 50% stopnji, obenem pa jih še uvrstil v višji dohodninski razred, bodo pa nehali tuliti.

    Kot je imel napisano en jumbo plakat pred časom “Lupijo vas kot banane”. Še bolj nas bodo.

    Še retorično vprašanje: recimo, da nas še bolj lupijo. Tebe, mene, vse nas. Bo potem kaj več reda v zdravstvu? Saj menda nobeden od naju tega ne verjame;) Torej je problem drugje:)

    • lokec

     To je pa že kar občutno povečanje. To pa res ne bo dobro. Ne smemo se dat.

 • žogica
 • Common Sense

  Lahko smo pomirjeni. Tina ima celo 1 leto delovnih izkušenj v realnem sektorju (Odvetniška družba Novak). To je napredek v primerjavi z delovnimi izkušnjami njenih nadzornikov z Levice. Bravo mi!

  2018 odvetniški izpit

  2016 pravniški državni izpit

  2005–2011 Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani

  2001–2005 Šolski center Rudolfa Maistra, Kamnik, gimnazija

  1993–2001 Osnovna šola Domžale

  Delovne izkušnje:

  2018– podpredsednica Državnega zbora (od 23. avgusta 2018)

  2018– poslanka v Državnem zboru

  2017–2018 Odvetniška družba Novak, d.o.o., o.p.

  2015–2017 Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Služba za splošne zadeve

  2014– članica Občinske volilne komisije Občine Domžale (mandat 2014–2018)

  2011–2015 Občina Moravče, pravna služba

  • ZatonMesecnikov

   Bravo, takšne Slovenija potrebuje. Neobremenjene z delom…

   • Common Sense

    Imajo pa ideje! Temu se sicer reče delitev dela. Ti delaš, ona ima ideje (npr. kako ti vzeti še malček več tistega kar si pridelal). Lepo je, ker pri nas v Sloveniji vlada taka harmonija in da se znamo zmenit kdo bo kaj:) Čaka nas svetla bodočnost!

    • ZatonMesecnikov

     Slovenec najraje deli ideje. To je tradicionalno. Takšno je bilo naprimer kardeljevo samoupravljanje, kjer se je trlo idej, na koncu pa je zmanjkalo izvajalcev, da so jih začeli uvažati iz Bosne.

     Zato je naziv “svetovalec” tako priljubljen v državnih in javnih krogih.

  • tohuvabohu

   Ko je prvič nastopila v državnem zboru, je najprej vsem naredila predavanje o pravu. Prisluhnili so ji z odprtimi ustmi. Iz te plavolase smrklje še nekaj bo, hehe.

 • Rožle

  Po razpadu tele samopoklicane vlade ..
  Narod tut Serpentinška več ne bo “resno” jemal …

 • soc

  V dobrih časih sem vplačeval drugi pokojninski steber. Najprej mi ga je plačevalo podjetje, potem sem menjal delodajalca, ki je plačeval na drug sklad. Denar ni bil problem, zato sem sam iz svoje neto (že dohodninsko udarjene) plače nadaljeval z vplačili tudi na prvi sklad. Seveda ta dodatni del ni sodil v olajšavo!

  Pa so prišli slabi časi in sem za preživetje moral vnovčiti vplačano, najprej sem vse prenesel na prvi sklad in tega zaprl. Kaj hočemo, življenje zna biti zahrbtno. Žal sta sklada tako odlično upravljala moj denar, da sem dobil ven manj kot polovico tako narejene razlike do samih vplačil, kot če bi denar preprosto vezal pri NLB.

  In naslednje leto poleti (2015) šok. FURS mi je obdavčil z dohodnino (tisto pravo, polovično, ne nižjo na kapitalski dobiček) celotno vsoto. Plačaj in se toži z državo. Za pet tisočakov ni dileme. Seveda ni dvoma, da na tisto, kar sta plačevali zame podjetji in ni bilo obdavčeno z dohodnino, le-to plačam ob prezgodnjem dvigu. Toda na plačilo iz lastnega žepa sem že plačal polovico, in potem so mi ukradli še polovico!!! V stilu Levice že takrat.

  Finance so objavile mojo zgodbo, vsi pravni strokvnjaki, ki jih poznam, so se strinjali, da je dvojno obdavčenje protiustavno, a leta 2018 tik po sodnih počitnicah višje sodišče še vedno ni obravnavalo primera. Menda je precedenčni… Pa ker naša smrdljivo rdeča sodišča v podobnih primerih brez izjeme podprejo državo, bom gotovo prisiljen iti do Ustavnega sodišča. In nato verjetno na Evropo (če bo še obstajala in bom še živ).

  Država je za rdečkarje zgolj orodje, kako izmolsti denar iz posameznika in ga razdeliti med sabo in drugimi po načelu 1 meni, 1 X, 1 meni, 1 Y, 1 meni, 1 Z… Bila, je in bo. Zato rdečkarje čim dlje od oblasti.

  Mi imamo pa Šarca z Levico…

  • kokobily

   Mislim, da je sistem razdelitve vseeno malo dugačen..
   V realnosti gre takole: PRVI tebi – EN meni, DRUGI tebi – DVA meni, TRETJI tebi – TRI meni….

  • bubamara

   Edini pravi način varčevanja za pokojnino je depozit z obrestno mero vsaj toliko kot je inflacija. Skladi so finančnj nateg; sploh v SLO.

   • merim

    On bo ze vedel kaj je pravi nacin ce je bil 30 ler direktor firme s 50milijoni prometa. Kaj ti njemu pametujes?

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Tina Heferle diplomirana pravnica. Najbolj mi je zanimivo, da vse ženske v pravu, pridejo le do diplome. Očitno jih kot pripravnice nadrejeni plačujejo, za nekaj drugega in se jim ne zdi smiselno, se došolati, ker zaslužijo še preveč. :)

  PS: V življenju nisem spoznal ženske z nazivom Dr. Edino zdravnice. :)

 • ZatonMesecnikov

  tako kot je Cerar nabiral svojo ekipico preko prijateljev in znancev, za šankom ter na ulici, tako je tudi tale ekipica istega izvora. Pač dno neke negativne selekcije v Sloveniji.

  Takole pikico kot Tina, star bogat Lobi-maček samo stera iz pisarne, če mu pride težit. Če pa ne gre iz pisarne takoj, pa samo telefon zavrti, pa Tina potem odleti. Se kakšna aferica najde.

  zato bo tina lepo poslušna, vlekla bo plačko pa žlahti bo všeč, saj bo kdaj pa kdaj na televiziji. kolikšna je pa dodana vrednost za slovenijo, naj pa vsak presodi sam….

  • Common Sense

   Če ne bi vedel, da so v koalicijsko pogodbo zapisali dodatne davke, bi Tini z najboljšimi nameni predlagal, da ustanovi TH – Davčno svetovanje, s.p. Tina se namreč očitno spozna se na bstojeli davčni sistem, obenem pa ima dobre ideje kako ga izboljšati v prihodnje. Prepričan sem, da bi njeno znanje v gospodarstvu (pa tudi pri bolje stoječih gospodinjstvih) pograbili z obema rokama.

   • ZatonMesecnikov

    če bi imela Tina rešeno s svojo zaposlitvijo in Kariero, ne bi postala poslanka.

    v tem je bistvo negativne selekcije v Sloveniji.

    • merim

     Saj zato je pa janez vecni poslanec

     • Common Sense

      Imaš prav, Merim. Jaz itak nobenega ne bi spustil v parlament brez vsaj 5-letnih izkušenj v realnem gospodarstvu. A kdo sem jaz, da bi o temu sodil. Je pa ena majčkena razlika med Tino in Janezem. Tina ne ve čisto dobro o čemu govori (topogledno davki, npr. NE ve, da si kaskadno obdavčen, če si želiš res izplačati davek iz dobička, najprej podjetje 19%, nato pa še fizična oseba 25%-skupaj nekaj čez 43%, z predlogom v koalicijski pogodbi pa zelo verjetno čez 60%), Janez vsaj to – kakor gre soditi po javnih odzivih -to vseeno ve. Janez je v svojih poznih dvajsetih letih spoznal komunisitčno zmoto in se sedaj javno zavzema za svobodno podjetniško pobudo. Od Tine npr. česa takega še nismo slišali akoravno je podpredsednica DZ. A, da ne “odugovlačim”, imaš prav. Tudi mnogi na desnici so karierni politiki in večni poslanci, praktično od zibelke. Not cool.

     • ZatonMesecnikov

      Ivana Janeza voli Ljudstvo Merime. Tino pa je nekje snel serpentinšek, da se bo morda malo še pozabaval zraven. Nasploh so radi mačoti in egoti obdani s takšnimi pikicami, da jim testosteron deluje. ne potrebujejo nekih pametnih okoli sebe, da jim bodo kontrali pa polemizirale ali še celo skakali v hrbet…. Raje takšnole pikico, ki fino diši po pralnem prašku pa deodorantu, pa smejčka se vse kar rečeš…

 • lokec

  Davek na dobiček v Avstriji.

  Davek na dobiček plačujejo pravne osebe zasebnega prava in javnega
  prava. Davek na dobiček znaša 25 %. Minimalni letni davek na dobiček po
  30.6.2013 ustanovljenih GmbH je v prvih petih letih 500 EUR na leto in v
  naslednjih petih letih 1.000 EUR na leto (sledi polno plačilo 1.750 EUR
  na leto). Davek na kapitalski donos (KESt) se je s 1.1.2016 s 25 %
  povišal na 27,5 %.

 • lado

  NORCI DEBILNI , STE VOLILI NORCE LENE , BREZ ŠOL- KOT KOMUNAJZARSKI OTROCI, PA JIH FUTRAJTE – BOJO VAS OLUPILI DO GOLEGA !!!!!!!!!!!! ZAHOJENCI, NISTE VREDNI DRUGIH , KOT TEH ZBLOJENCEV DROGIRANIH KOMIKOV !!!!!!!!!!! KJE SO KOCKE , BEDAKI !!!!!?????????????? ZIGH HEIL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • merim

   Ljudje so volili sds tudi zmagali so pa kaj nam to zdj pomaga ce so spet v opoziciji?

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Povišanje davka Akrapoviču, Boscarolu,… in takim, kateri imajo miljonske dobičke, se ne bo poznalo nikjer. Taki davki bodo samo še bolj obremenili majhne in srednje velike podjetnike, kateri so že zdaj preobremenjeni. :(

  PS: Sem pa slišal, da ima Snežič za prvih 100 strank, popusta 50%. Samo, če ste iz SDS-a. :)

  • Mimoidoči

   Točno tako. Nikjer se ne bo poznalo. Zato, ker ti davki ne bodo šli revnim ljudem, ki potrebujejo pomoč, ampak na levičarske račune v davčnih oazah, kjer imajo že od 75-200 nakradenih milijard eur, katerih seveda z ljudmi niso delili in ne delijo, zato ker je njihov namen nas držati v revščini.

   Kot si rekel. Ti davki bodo samo še bolj obremenili majhne in srednje velike podjetnike, torej srednji sloj. Glede na to, da imaš sliko komunista Tita v avatarju, bi moral vedeti, da je eden od ciljev komunizma uničiti srednji sloj in ljudi pahniti v revščino, ker jim revščina predstavlja sredstvo za dosego cilja. Ljudje pa naivno nasedajo Levici oz. komunistom vseh vrst in mislijo, da je komunistom mar za njih in da imajo res namen odpraviti revščino. To so lažnjivci in prevaranti. Potem pa, ko je v narodu zadosti revščine, pa razdelijo ljudi, revni proti bogatim (podjetniki), izkoristijo reveže s praznimi obljubami in podpihujejo njihovo fovšijo in sovraštvo do uspešnih podjetnikov, nakar s pomočjo razjarjene naivne množice zasežejo premoženje podjetnikom (nacionalizacija) in ga pobašejo v lastne žepe. Reveži, kateri so bili izkoriščeni za dosego tega cilja, po so puščeni na cedilu, oz. da se jim ravno toliko, da ne pomrejo, minimalca ali pa še manj, medtem ko oni pobirajo smetano in sedijo na milijardah eur. Temu pravijo razredni boj. Nadalje je revne ljudi lažje kontrolirati, še posebej če so potem popolnoma odvisni od sistema (socializem/komunizem), ki jim daje socialno, hrano, streho nad glavo, itd. Tako odvisni ljudje se ne bodo uprli tem komunistično-fevdalnim oblastnikom, ker so popolnoma odvisni strahopetci in so zadovoljni, da so za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni. Poleg tega pa imajo še oprane možgane, da je komunizem nekaj dobrega, zato ne samo da se ne bodo uprli, še vzdrževali bodo ta komunistično-fevdalni sistem na volitvah, ker so odvisni od njega in jih je strah neodvisnosti in svobode. In to imamo zadnjih 73 let.

   • Mimoidoči

    Edini ljudje, ki niso odvisni od njih, so samozadostni ljudje oz. kmetje, ki pridelujejo svojo hrano na njivah in gojijo svoje živali za meso. Zato jih prav tako imajo za razrednega sovražnika in jih uničujejo z nizkimi odkupnimi cenami, jih razlastninijo z davki na njihovo zemljo in hišo, tiste bolj premožne pa držijo odvisne od njihovega sistema s subvencijami. V Ameriki kmet dobi samo 7% od 1 dolarja, 93% poberejo posredniki trgovci komunistično-fevdalnega sistema v katerem živijo. In prav tako je pri nas.

 • trumpet2018

  še ena ki ne zna niti pralnega stroja vklopiti , kot tista dva nedojebana zarodka iz antife, oziroma skrajne levice, zdaj bo že vsak bedak krojil gospodarstvo in urejal davčno politiko. Slabo se nam piše

 • Rožle

  Ponoč se spi .. ne pa afne gunca …!!!
  Kako pa na šiht ht .. usa zjahana- nesposobna .. ???

  • lajnaa

   ” To je LMŠ, ponoči delajo, podnevi jebe.jo. “

   • merim

    1.36 pa res ni neka nocna ura. Nekaterim se sluzbe zacnejo ob 9.10.uri ne delajo vsi zmene od 6 do 2

    • Rožle

     Od kod pa ti veš kdaj se je potem ulegla in zaspala ..??
     .. a mislš, da sam na twitterju komentira .. ??

     • merim

      Izgleda da ti ves pa povej. Js komentiram vase izjave da se vam zdi 1.36 zelo pozna nocna ura

     • Rožle

      Ne štekaš .. a ne
      govorim ti da je lahko šla spat tut ob 4h zjutri
      ob 1:36 pa sigurno ni še spala ..
      edin, če u spanju tipka ..

     • merim

      Ja pa kaj zdaj? Pa ce sploh ne gre spat kaj to tebe briga?

   • Rožle

    Ponoči in podnevi .. jebejo :)

 • KAPIBARA

  Sam res: Nos ma pa tak, da bi lahko barko, v pristanu, zanj prvezov

  • lokec

   To pa res ni pomembno kašen nos ima. Sosed ima tak nos, kot bi pes na bregu sedel, pa je zadovoljen.

   • KAPIBARA

    ….kot bi pes na bregu sedel, pa je zadovoljen…
    Res je, ni pomembno. To sem napisal, da bi dobil kaki duhovit komentar.
    Pa sem ga- hvala ti.. :-)

 • merim

  Go tina go marjan v politiki potrebujemo nova imena. Na levici je potrebno porazit se sd in kohla alenka bo tako sama sebe zradirala na desnici pa janeza ne sds ampak janeza. Levica naj bo na obrobju tokrat pac sodelujejo ker ni nikogar drugega (marjan je vzel sodelovanje z manjsim hudicem levica ali janez). Cakamo desnico in sveza imena npr logar bi lahko ustanovil eno resno posteno stranko ce ga v sds nocejo imenovat. In imamo politiko za prihodnost slovenije. Lms+smc+nsi+logar

  #podpiram

  • montyamp

   Hahaha , UDBA-NKVD-KOMINTERNA si pozabu .

 • Franc Ložar

  No, pa je spet
  repriza leta 1945.

 • Tomira Breluga

  A bi nam pedofilski domobranci lahko prosim razložili zakaj bi po vaše davek od dela moral biti višji oz. enak kot davek na dobiček, rente, transakcije v davčne oaze….
  Lepo prosim za kak odgovor.

  • merim

   Za njih so pac ljudje drugorazredni drzavljani. So dokazal ze ko so zaprisegli hitlerju in pobijal slovenski narod

   • Common Sense

    Ah daj no, @disqus_7kS33cD6NT:disqus :) Saj nismo stari 5 let, pa se zmerjamo “kradeš lažeš, v šolo hodiš, nič ne veš” :)) Kakšen Hitler?! Druga svetovna vojna se je že davno končala. Če pa že omenjaš Hitlerja, je na Netflixu odlična nadaljevanka oz. dokumentarec o vzponu nacizma. Fascinantno. Še bolj fascinantno je, če zamenjaš besedo “židje” z besedo “podjetniki” in spremljaš Facebook eminentnega predstavnika Levice (hint: inicijalke MK), pa postane zadeva res na las podobna. Totalitarizmi se pač vedno začnejo na isti način. In končajo v bedi in pomanjkanju za povprečen folk.

    • merim

     Jah lej pobe ucim zgodovine

   • montyamp

    Pišeš seveda o komunistih in gošarjih ki so stražili železnice za hitlerja .

    • Tomira Breluga

     Ne, govorimo o izdajalci, ki še jih Angleži niso hoteli gledat in so jih vrnili zmagovalcem. Luzer.

     • pupa

      A te kaj motijo aktualni izdajalci Slovenije, ki vabijo in ščitijo in hranijo novodobne okupatorje?

  • KAPIBARA

   Pa ti razloži, kontra.. ?

  • Common Sense

   @tomirabreluga:disqus Nisem še srečal pedofilskega domobranca. Se pa strinjam, da zna biti to zelo stresno:) Ampak glede tvojega vprašanja, ni neke hude matematike :) To isto sem že enemu drugemu komentatorju napisal. Popravi me, če se motim.

   Če si želiš izplačati dobiček in želiš od tega kaj imeti kot fizična oseba, boš plačal 19% davka na dobiček, potem pa še 25% davka na kapitalski dobiček kot fizična oseba. Torej (če zanemarim, da gre % na %) reda velikosti 40%. Za 100 EURO boš “ven” dobil 60,75 EUR. Ostalo gre državi. Že sedaj je torej ta davek primerljiv oz. večji s povprečnim davkom na plače. Torej NE drži, da so dohodki grdih zlih kapitalistov manj obdavčeni kot delo, ampak smo v povprečju “tam-tam”.

   No, po najnovejši koalicijski pogodbi (pozor-“pogodbi”; resni ljudje se pogodb držijo) pa bi te (če bi recimo bil podjetnik in ob upoštevanju naše izjemno progresivne dohodninske lestvice) obdavčili po stonji 19% + 50%. Torej bi od 100 EUR dobil ven 40,5 EUR. Ostalo bi ti pobrala država. Prepuščam tvoji presoji ali bi se še čutil stimuliranega ali ne :)

   Sploh ne gre samo za “grde in zle” kapitaliste. Stavek v koalicijski pogodbi bo drago stal mnogokatere navadne državljanke in državljane, če le imajo hišo, ali kakšno stanovanjce, ki so ga kupili v dobrih časih (pa bi ga sedaj radi prodali).

   Lastnikov nepremičnin je (po uradni statistiki) 83% državljank in državljanov. Imam občutek, da se bo nekomu še prav pošteno kolcalo. Sedaj pač tulijo z volkovi proti grdim, izkoriščevalskim kapitalistom. Ko bodo namreč prodali, pa jim bo FURS naračunal “kapitalski dobiček” (razliko med nakupno in prodajno ceno), ter ga obdavčil po 50% stopnji, obenem pa jih še uvrstil v višji dohodninski razred, bodo pa nehali tuliti.

   Kot je imel napisano en jumbo plakat pred časom “Lupijo vas kot banane”. Še bolj nas bodo.

   Še retorično vprašanje: recimo, da nas še bolj lupijo. Tebe, mene, vse nas. Bo potem kaj več reda v zdravstvu? Saj menda nobeden od naju tega ne verjame;) Torej je problem drugje:)

   • kokobily

    Prilimam ti tole, kot dopolnilo tvojem…
    Kako so slepi, samo kratka misel.. Kaj pa vsi tisti, samozaposleni, ki jih običajno omenjamo s kratico S.P. ?? Naslednje leto po dedovanju in odprodaji podedovanega, ker je davčna številka privat in “poslovna” ista, bodo pavšalno (za vnaprej, pomeni novo, tekoče leto) tako visoko PREDOBDAVČENI, da lahko kar zaprejo dejavnost… 50.000 ljudi na cesto.. SUPER !!!

  • Jože Kovač

   A ne razumeš pisanja zgoraj? Davek od dela je sedaj višji, kot davek na dobiček in rente, davka na transakcije v davčne oaze pa sploh ni.

   • merim

    Ja pa saj on sprasuje zakaj bi moral davek od dela bit visji?!?!?

    • Jože Kovač

     Saj davek na delo JE višji, zato bi serpentinškovi levi kameradi radi zvišali davke na rente in kapitalski donos na isto višino.

     • merim

      Pa saj on sprasuje zakaj je davek na delo visji od davka na dobicek

     • Jože Kovač

      Zato, ker rabijo denar za razširjen javni sektor. Bo tudi DDV kmalu višji 25% in 15%, pol sr bomo pa veselili še petih novih ministrstev in agencij.

  • montyamp

   Zaradi tega ker je organizirani kriminal političnih murglosrbskih elit odnesel denar v Rusijo , Luxemburg , Ciper ,Švico , ……… nekaj še v
   UDBOVSKE IZPOSTAVE — poslovalnice
   Pariz ,
   Frankfurt ,
   Dunaj ,
   London .
   Danes pa UDBOVSKA DECA operirate z davki kot svinje z bučami .

   • pupa

    Največ ga je v Vaduzu v Liechtensteinu.

  • mginko

   Tomira Breluga – Bolnikom kot si ti na psihiatrija ni vredno dajajti nobenih odgovorov. Si pač bolnik in ne bi razumel nobenega odgovora.

   • Tomira Breluga

    No, glavno da ste simpatizerji pedofilije in Hitlerja mentalno zdravi, a ne?

 • Jože Kovač

  Jaz pa ne vidim razloga zakaj davek na delo ni enak davku na kapital in rente, torej 25% za vse. Pol bojo vsi v Sloveniji ostali, samo uslužbenci javnega sektorja si bodo iskali službe drugje, saj ne bo denarja za vso to tolpo. Pa še Levica bo zadovoljna, saj bodo tudi poslanci morali na minimalce.

  • Common Sense

   @francnovak:disqus Podpišem! 25% EDS!

 • montyamp

  Murglosrbi so kastrirali svoje mladiče in smo dobili novo stranko .
  Prejšnji kastriranci imajo že tako kisle možgane da bi gostitelje naganjali v morje z bajoneti .

  • Tomira Breluga

   Vatikanopedofili pa ste svojo stranko našli v SDS, katero vodi bivši komunist. Dobitna kombinacija, ni kaj.

 • merim

  Go tina go marjan v politiki potrebujemo nova imena. Na levici je potrebno porazit se sd in kohla alenka bo tako sama sebe zradirala na desnici pa janeza ne sds ampak janeza. Levica naj bo na obrobju tokrat pac sodelujejo ker ni nikogar drugega (marjan je vzel sodelovanje z manjsim hudicem levica ali janez). Cakamo desnico in sveza imena npr logar bi lahko ustanovil eno resno posteno stranko ce ga v sds nocejo imenovat. In imamo politiko za prihodnost slovenije. Lms+smc+nsi+logar

  #podpiram

 • est

  Tale gospodična, po vsej verjetnosti, še nikoli ni zaslužila evra, ali odprla kako novo delovno mesto. Masti se na državnih jaslih in je toliko prefrigana , da ve, če ne bo prilivov, tudi zanjo ne bo plače.

  • merim

   Tako kot janez in ostali

 • Mimoidoči

  http://donmarkom.blog/2014/03/15/izbrisali-tudi-tisoce-slovencev-75-milijard-pa-pokradli-v-davcne-oaze-slovenija-danes/

  “75 politično tajkunskih pokradenih milijard pa na varnem v davčnih oazah

  Naši levo desni politiki pa niso brisali zgolj Izbrisane, temveč v 23 letih očitno zelo uspešno tudi milijarde. Naše milijarde. Milijarde, katere smo ustvarjali državljani, tudi Izbrisani. 75 naših milijard. Najmanj toliko.

  In danes nam govorijo, da ni denarja. Ni več denarja za socialo, šolstvo, zdravstvo. Ni več denarja za plače, niti minimalne. Ni več denarja za nič. In razlagajo, da ga kmalu tudi za nič ne bo več.

  Ampak revizorska hiša Oliver Wyman, ki je opravljala tudi obremenitvene teste naših, slovenskih bank, je pokazala kje je med ostalim naš denar, naše milijarde, ki bi nas danes rešile v trenutku.

  Podatki namreč nesporno dokazujejo, da so v vseh teh letih te politično tajkunske pokradene milijarde shranjene v davčnih oazah.

  To je na posvetu našega državnega sveta, z naslovom – “Kako vrniti denar, ki je bil iz Slovenije odnesen v tujino?”, razgalil predstavnik revizorske hiše, ki je izvajala stresne teste naših, slovenskih bank, James S. Henry, ki je ob tej priložnosti že kar predrzno povprašal naše parlamentarce :

  “Zakaj v Sloveniji uporabljate storitve podjetja, ki ima sedež v eni izmed davčnih oaz ?”

  Neverjetno, ampak namesto odgovora na to vprašanje, kakor tudi pokradenih 75 milijardah, so se naši levo desni parlamentarci zavili v molk, zanikal ni nihče, le viceguverner Banke Slovenije Janez Fabjan je prijavil, da je 75 pokradenih milijard v davčne oaze mogoče pretirano, a zanikal tega početja on obstoja tam skritih milijard ni.”

  Čudno, da se nobena od strank ne zavzema v svojem programu za vrnitev teh milijard nazaj v Slovenijo. Samo Šiškotova Zedinjena Slovenija je imela takšen program.

  Ampak Šiško je komunjara, a ne garfi?

  • kokobily

   A zato, ker ma rdečo šiltarco ???

 • večni srb

  NIsem strokovnjak za tišlersko ekonomijo, vem pa, da je cilj vsake vojne prepričati sovražnika, naj umre za svojo domovino ter preprečiti lastnim vojakom, da ne umrejo brez veze za svojo.

 • večni srb

  Nacionalizaciji zasebne lastnine se danes reče deložacija in rubež.

 • Darth Vader

  ti klovni, ob vzporednem kolapsu EU pod težo dolžniške krize, sprožene zaradi Italije in italjanski veto na sprejemanje proračuna EU (veto zaradi migracij), so idealni, da bodo odigrali sledeč scenarij ”

  Dodatno k epizodam hiperinflacije v državah bivše Sovjetske Zveze obstaja sedem epizod v zgodnjih 1990ih v državah, ki so opustile komunizem, kot je Bolgarija, Poljska in Yugoslavija. Vse te države so, do različne stopnje, doživele iste težave s financiranjem Vlade, kot tite iz bivše Sovjetske Zveze. Skoraj
  polovica od 58 zabeleženih hiperinflacij se je zgodila v 1990ih in je bila posledica deficitov pri financiranju novih post-komunističnih držav. Z eno od teh držav sem se zelo seznanil. Leta 1990 sem postal vrhovni svetovalec za prvo post-komunistično Vlado v Yugoslaviji. Z vzponom Slobodana Miloševića in izbruhom državljanske vojne leta 1991, sem se od Yugoslavije poslovil. A tega nisem storil, da se nebi prej naučil veliko o tem, kako je nenavadna znamka komunizma v Yugoslaviji delovala. Post-komunistična Yugoslavija se je soočala z veliko identičnih problemov kot druge post-komunistične države. Vendar, Yugoslavija je bila drugačna, kot ostale v veliko pomembnih točkah. Naprimer, imela je endemičen, odprt problem z inflacijo. Med 20 letnim obdobjem od 1971 in 1991 je Yugoslovanska letna stopnja inflacije v povprečju znašala 76%. Samo Zaire in Brazilija imata slabše rezultate. Yugoslavija je prav tako imela davčni sistem. Vendar je neskončna yugoslovanska inflacija povzročala probleme z davki, kot virom Vladnega financiranja. Dejansko je inflacija, ko se jo
  zameša z davki, smrtonosni koktejl. Moj dober prijatelj Vito Tanzi je ugotovil kako smrtonosen je ta koktejl, ko je delal v Argentini med 1970imi. Tanzi je ugotovil, da ko je dvignjena inflacija in še narašča,
  so Vladni prihodki iz naslova davkov upadli zaradi nečesa, kar se dandanes pozna kot “Tanzi efekt”.
  Več v tem blogu: https://ambasador21.wordpress.com/2018/09/05/friedman-o-inflaciji-hanke-o-hiperinflaciji/

 • B.V.

  Nizen IQ tvori traparije.

 • Haloški Tunek

  Čujte, naj kurbe kapitalistične plačajo ali pa RAUS iz Slovenije. Kapish?

  • ZatonMesecnikov

   Nimaš nobenih kompetenc Tuppek, da bi ti koga preganjal iz Slovenije. Oziroma lahko, če ga prideš osebno izgnati. Naprimer pridi mene poskusit z raus….

   • Haloški Tunek

    Čuj voluhar, pa ka brezveze gobcate?…Od kod njim to, da se bo povečala obdavčitef dobičkof? Povečala bi se obdavčitef dividend, ki so osebni dohodek. Torej če dobiček ostane na podjetju, bi bil obdafčen še vedno enako kot do sedaj po 19% obdavčitvi, ki je ena najnižjih v Evropi! ….Skratka, fse fkup je en vejki desničarski nateg in zavajanje. Banda klero kapitalistična in klero desničarska… Ti gnoj desničarski Zaton… pa RAUS !!!

    • ZatonMesecnikov

     Diši ti tuj denar, tako kot tradicionalno diši levičarjem in komunistom….

  • DMB

   Zaveden Slovenec za kar se imaš raje vidi nevemkoga kot rojaka Sramota pa ne reci da je šmarnica kriva

 • Đuro Đurić

  Zanimiva dikcija Šarčeve kolegice. Kot če bi bral kak stari izvod Dela iz leta 1987 iz časov bivš juge in največjega
  soc-realizma in splošne revščine.
  No Sloveniji se poleg migrantov obeta tudi svetla prihodnost.

 • Haloški Tunek

  Čujte, nisem opazil, da bi levica koga napadala, pač pa so napadali napovedane spremembe dafkof podjetniki tipa Boscarol in Akrapovič. Gospodje so si prislužili nekaj miljonof (ob pomoči države), zaj bi jih pa radi pospravili v malho mimo države. Če hočemo imeti dobre javne servise, potem je treba tudi dafke plačat. Ali res morajo dafke plačevati samo revni? Pa da vam gate ftrga !!!

  • Mimoidoči
  • Mimoidoči

   “These taxes inevitably affect the actions and incentives of
   those from whom they are taken. When a corporation loses a
   hundred cents of every dollar it loses, and is permitted to keep only
   fifty-two cents of every dollar it gains, and when it cannot adequately
   offset its years of losses against its years of gains, its policies
   are affected. It does not expand its operations, or it expands only
   those attended with a minimum of risk. People who recognize this
   situation are deterred from starting new enterprises. Thus old
   employers do not give more employment, or not as much more as
   they might have; and others decide not to become employers at
   all. Improved machinery and better-equipped factories come into
   existence much more slowly than they otherwise would. The result
   in the long run is that consumers are prevented from getting better
   and cheaper products to the extent that they otherwise would, and
   that real wages are held down, compared with what they might
   have been.

   There is similar effect when personal incomes are taxed 50,
   60 or 70 percent. People begin to ask themselves why they should
   work six, eight or nine months of the entire year for the government,
   and only six, four or three months for themselves and their
   families. If they lose the whole dollar when they lose, but can keep
   only a fraction of it when they win, they decide that it is foolish to
   take risks with their capital. In addition, the capital available for
   risk-taking itself shrinks enormously. It is being taxed away before
   it can be accumulated. In brief, capital to provide new private jobs
   is first prevented from coming into existence, and the part that does
   come into existence is then discouraged from starting new enterprises.
   The government spenders create the very problem of
   unemployment that they profess to solve.”

   Henry Hazlitt, Economics In One Lesson

  • šrauf

   Koliko plačaš trošarine državi za šmarnico?

 • Haloški Tunek

  Desetletja smo opazovali, kako so mnogi podjetniki nekaznovano izkoriščali temeljne pravice delafcef z neplačevanjem prispefkof in plač, za kar so odgovorne tudi fse dosedanje vlade, saj so to z zakonodajo, kjer je bilo potrebno dokazati naklep za neplačevanje, to dopuščale. Banda kvazi levičarska in desnićčarska. Hvala bogu za LEVICO, Luka in Kordiša…bojo fsaj red naredli !!!

  • Mimoidoči

   Naivnež.

   How to create a socialist state by Saul Alinsky:

   There are 8 levels of control that must be obtained before you are able to create a socialist state.

   1) Healthcare — Control healthcare and you control the people

   2) Poverty — Increase the Poverty level as high as possible, poor
   people are easier to control and will not fight back if you are
   providing everything for them to live.

   3) Debt — Increase the debt to an unsustainable level. That way you
   are able to increase taxes, and this will produce more poverty.

   4) Gun Control — Remove the ability to defend themselves from the Government. That way you are able to create a police state.

   5) Welfare — Take control of every aspect of their lives (Food, Housing, and Income).

   6) Education — Take control of what people read and listen to — take control of what children learn in school.

   7) Religion — Remove the belief in the God from the Government and schools.

   8) Class Warfare — Divide the people into the wealthy and the poor.
   This will cause more discontent and it will be easier to take (Tax) the
   wealthy with the support of the poor.

   • Haloški Tunek

    To si ti v rit ftekni. Angleščini itak ne razumeš, pa fse ka je napisano je bullshit… Kapish?

    • Mimoidoči

     Ni bullshit, ampak razkrinkanje vas komunistov, ki delujete po teh navodilih.

   • Čufta JNA

    Točno to se je zgodilo ko so ukradli volitve, kakor sem rekel to je prehod nazaj v realsocializem, bo pa pravično, ker bo revščina enakomerno porazdeljena in vsi bodo zadovoljni Levica in ostalih 5 levičarskih szrank pa še ljudje tipa Zaloški Tunek. Poleg čakanja v zdravstvu bo čakanje še za kruh in ostale artikle, benzin pa bo na bone fsak drugi dan.

  • pupa

   Verjamem v njun red glede na njuno strokovnost in izkušnje pa še AHMAD jima bo pomagal red delat. UBOGA SLOVENIJA!!!!!!!!!!!!!!!

 • Haloški Tunek

  Tak, zaj pa gre fklet na dva deci šmarnice…staro še pijem, nova pa se že čisti… NA ZDRAVJE !!!

  PS: Zvečer pa bom Juliko nategno, da bo jutri celi dan na široko hodla. Lepo ji bo !!!

  • Mimoidoči

   Nehi glumit no, SamoRes.

  • Rožle

   kako pa lahko kanarček na široko hodi ..
   a ne leti ..???

  • DržavljanD

   Spet imaš novo kozo ? Ker kolikor vemo, ti je tista stara koza Julika crknila pred kakšnim letom zaradi garjavosti.

   PS: Ti že dolgo piz.. videl nisi.

  • pupa

   Uboga koza.

 • šrauf

  Zapis na 14. strani koalicijske pogodbe”Osebne prihodke iz kapitala in rent bomo vključili v osnovo za odmero dohodnine.”
  To je nesporni zapis. In sedaj analiza zapisanega. Kot prvo, pravilno se zapiše osebne dohodke in ne osebne prihodke, saj imamo zakon o dohodnini in ne zakon o prihodnini. Kaj so dohodki iz kapitala, je jasno zapisano v 80. členu veljavnega zakona o dohodnini. Dohodki iz kapitala so:
  1. dividende,

  2. obresti in

  3. dobiček iz kapitala, ki je dobiček dosežen z odsvojitvijo kapitala.

  https://www.portalplus.si/2875/luka-mesec-in-davki/

 • DržavljanD

  Rdečo plevel se lahko odstrani le s fizičnim uničenjem.

  • kokobily

   Klinc pa rdeče.. Pošprical sem plevel z BOOMefektom, pa je vse ratalo RDEČE. Sem zato tudi jaz ratal rdečkar ???

 • večni srb

  Pri nas davki niso tak problem,država itak rabi denar zato, da lahko najema poidjetnike in sodelavce, ki delajo za skupno dobro. Tisto dobroje problem, ker država porabi denar predvsem za politiko in javneu službence, ker je vrednost totalizatizma nična, vse tiste milijarde ne proizvedejo nič dobrega.
  Povedano drugače, če bi se z davki ustvarjalo pri nas tako kot delajo razviti sosedje, bi Boscarol selil proizvodnjo iz Italije v Slovenijo, kjer bi bilo lepše delati in živeti, poleg davkov, pa bi še prostovoljno kaj prispeval vsaj za vbogajme.

  Nikakor se ne strinjam z neumnimi vrednostnimi primerjavami, kadar država investira v velike projekte nacionalnega pomena, se vedno davči delavce bolj kot kapitaliste, saj domači delavci praviloma delajo za svojo domovino, kjer bodo živeli še dolgo potem, ko bodo projekti že zdavnaj končani in kapitalistov ne bo nikjer več.

  • šrauf

   Kaj si hotel povedati?

   • montyamp

    To je taktika .
    Med njegovim odgovarjanjem že pozabiš kaj si ga sploh vprašal .

    • Zgornji

     Hmmm, … ja, veliko govorjenja in Malo povedanega …

 • žogica
  • učko

   Novi davki so Srbijanska zarota! Tako bojo slovenske firme odpirale podjetja tudi v Republiki Srbski in svoje dobičke prelili Srbom!

 • učko

  Povejte mi, zakaj je Šaro tako zelo podoben Damjanu Murku !

  • komar marko

   Murko je iel samo tri popravce. KAPIŠ!

  • Zgornji

   HEH, JA, TUDI JAZ SEM SE ŽE TO SPRAŠEVAL ŽE PRED LETI , PA SEM POTEM KAR NEKAKO POZABIL NA TO , KER SEM ŠE IMEL VSAJ MALO UPANJA, DA SE BO VSAJ MALO POBOLJŠAL, … PA NIČ, … !!! ! !!! NO, ŠE SLABŠI JE POSTAL,… ŠE SLABŠI KOT MURKO … !!! ! !!! Žaaal.

 • komar marko

  Zakaj za medije niso sporne LAŽGOŠE z maškaardami, oborožena privatna milica Palčka Smuka na KOTNIKOVI, protest pioveljnika oborožene milice pred RTV,

  • merim

   Ma boli nas k…

 • merim

  Sdsovci pazite se siska on ma jajca za razliko od vasih voditeljev. Pobral vam bo vecino volilcev. Napovedujem popoln napad nove24 proti siskotu v naslednjih dneh tednih

 • Zgornji

  BLODIJO BLODNEŽI IN BLODNICE , ŠE POSEBEJ PA BLONDINKE , PA ČEPRAV UMETNO PREFARBANE TAKOLE PONOČI , KO JE ČAS ZA POČITEK !!! ! !!!

  • merim

   Kaj pa ti jabucek pol pokonc pocnes ob takoooo pozni uri (23:45) kure ze zdavnaj spijo pravljico so ti tut prebrali kaj bedis blodnez?

   • Zgornji

    DO POLNOČI HODIM SPAT, RAZEN ČE NE DELAM , TI BEDNEŽ BEDEN ZLOBEN !!! ! !!!

 • tarantela

  Tale bi vam bila bolj všeč, posebno v prosojni “oblekci”?
  https://novice.svet24.si/galerija/52693ed8e2aef/eva-irgl-v-prevec-prosojni-obleki/2

 • Get Smart

  Dokler otroci ne boste odprli učk, bo kaviarŽIDO KOMINTERNA (tu zanjo MURGL SRBO RVACKA skratka JUGOKOMUNISTIČNA banda) pač kapom i šakom pobirala vaš denar nje.
  Ko se bodo počutili znova dovolj močne (= ko bodo imeli spet samo oni puške),
  bodo znova tudi izvajali NOB =
  ta slovenski prostor bodo osvobajali slovenskih otrok = klali bodo, kot vedno so,
  slovenske otroke.
  In zaklani bodo še med padanjem v jamo drkali o levićijih, desnićijih o bla bla bla drkancijah.
  Celo ti MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ritardi se vam režijo v ksiht nje.
  .
  Slovenci rečemo bobu bob =
  = ROPARJU ropar, MORILCU morilec, POSILJEVALCU posiljevalec, UNIČEVALCU uničevalec, garažnemu VUKOJEBCU vukojebec=vukojebač nje
  ČLANU= SERBUSU (hlapcu) kaviarŽIDO KOMINTERNE (MURGL KOMI JUGE) serbus KOMINTERNE

  otroci pa vse te svetovno znane odlike ZLOČINCEV PROTI človeštvu =
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNIH parazitov in njihovih hlapcev (SERBUSOV)
  ZDRUŽIJO V DRKANCIJO “levići”
  ki pove,
  kaj?
  Kaj NEVEDNEMU pove DRKANCIJA “levići”?

  Če že morate drkati o levićijih, pač povejte “MURGL JUGOKOMI” levići,
  kot tudi MESSI ni španski levići
  in RONALDO ni španski desnići.

  Pamet v glavo

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili
   svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje
    kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«