Poslanke SDS razkrinkale načrte bodočega ministra: Šabeder se bo o veliko stvareh v zdravstvu še pustil podučiti, delal bo analize …

Foto: STA

Šarčev kandidat za ministra za zdravje Aleš Šabeder načrta za reševanje težav v zdravstvu še nima pripravljenega, prav tako še ne ve, koga bo imel v ekipi, zatrjuje pa, da ima proste roke za kadrovanje in da državni sekretarji ne bodo politična izbira koalicije.

Pred odborom za zdravstvo se je danes nadaljevala predstavitev kandidata za zdravstvenega ministra Aleša Šabedra. Ekonomista Šabedra, ki je dobro leto vodil ljubljanski klinični center in kot je v oddaji Tema dneva na Nova24TV poudarila Jelka Godec, na njegovem čelu pridelal dodatno finančno izgubo, na čelu zdravstvenega resorja čaka težko delo. Predvsem bo moral pohiteti z reševanjem nakopičenih težav v primarnem zdravstvu, kjer je vrsta zdravnikov zaradi preobremenitev že napovedala odpovedi, čakata ga projekt skrajševanja čakalnih dob in tudi finančnih težav javnih zavodov.

Včeraj je Šabeder sicer napovedal posodobitev zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, kjer je po njegovem mnenju treba zagotoviti dostopnost pravic in uravnotežiti financiranje zdravstva. Prav tako se strinja z ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, vendar pa bi v tem primeru morali zagotoviti stabilen in dolgoročen vir financiranja. Vseeno pa gre pri tem ukrepu po Šabedrovih besedah za zelo težko odločitev, napačna pa bi lahko povzročila kolaps zdravstvenega sistema. Po njegovem mnenju trenutno “v tej državi ni junaka, ki bi imel dovolj kvalitetno podlago za odločitev, kaj je najboljša opcija”. Med možnimi predlogi za financiranje zdravstva pa je navedel dvig prispevne stopnje po načelu solidarnosti, davek na zdravstvo ter davek na alkohol, tobak in sladke pijače.

Poslanci koalicije so včeraj v razpravah imeli dolge eskpertize o tem, kaj vse je narobe v slovenskem zdravstvu, a ti isti poslanci so del vladne koalicije že od leta 2014 in bi lahko ukrepali. Danes pa so nekateri koalicijski poslanci dejali, da tako dobre predstavitve kandidata za ministra še niso slišali.

Šabeder bi delal analize, konkretnih rešitev ni predstavil
Bolj kritični glede predstavitve Aleša Šabedra pa so bili poslanke in poslanci SDS. Nada Brinovšek je tako poudarila, da smo “poslušali zgolj poročilo o stanju v slovenskem zdravstvu, kandidat pa ni konkretno povedal, katerih težav se namerava lotiti in kako. Prav tako ni predstavil konkretne časovnice ukrepov“. Kot je poudarila poslanka, kandidat ni predstavil rešitev za skrajševanje čakalnih dob, ničesar ni povedal o tem, kako razbremeniti zdravnike administrativnega dela, ničesar ni povedal glede zakona o zdravstveni dejavnosti, ničesar glede zakona o duševnem zdravju. “Če boste to delali, da boste delali neke analize, da boste čistili čakalne sezname, da boste ponovno vzpostavljali neko mesečno poročanje izvajalcev o številu čakajočih, tako ne boste rešili težav,” je bila jasna poslanka. Izpostavila je tudi, da je kandidat napovedal nekakšne strokovne svetovalne skupine, ki naj bi pripravile rešitve za težave v zdravstvu. Toda, te strokovne skupine, tako poslanka, smo imeli že v preteklem mandatu, “a razen mastnih plačil te skupine rešitev niso dale”.

Tudi poslanka Jelka Godec je poudarila, da je Šabeder ob zaslišanju zgolj predstavljal stanje v slovenskem zdravstvu, namesto da bi predložil konkretne rešitve in sistemske ukrepe ter povedal, kako bo skrajšal čakalne dobe, zajezil korupcijo, preprečil odhode zdravnikov. “Veliko odgovorov kandidata za ministra je bilo v smislu ‘se bom podučil’, ‘ne vem, bom preveril’,” je opozorila poslanka, zato jo je zanimalo, kdo bo sestavljal ekipo, s katero se bo predvideni bodoči minister za zdravje obdal. “Kdo bodo državni sekretarji na ministrstvu za zdravje? Bodo to politična izbira koalicije ali si jih boste izbrali sami?” je vprašala Godčeva in prejela odgovor Šabedra, da ima pri kadrovanju povsem proste roke, “a da bo težko našel junaka, ki bi se lotil tega strokovnega izziva”.

Poslanka Jelka Godec je tudi izpostavila, da je po podatkih, ki jih ima, 200 tisoč ljudi brez izbranega osebnega zdravnika, zato jo je zanimalo, kako namerava Šabeder izpolniti pričakovanja predsednika vlade Marjana Šarca, da bo vsak državljan imel izbranega osebnega zdravnika. Pa tudi, kako namerava Šabeder reševati situacijo na področju družinskih zdravnikov, kjer premier Šarec pravi “samo brez panike”. Šabeder je sicer napovedal, da bo v primeru imenovanja na funkcijo njegov prvi korak reševanje problematike družinskih zdravnikov na tistih lokacijah, kjer so trenutno težave, torej v Nazarjah in Kranju, ni pa povedal, na kakšen način bo to problematiko reševal.

Kandidat nosi težak nahrbtnik iz UKC
Aleš Šabeder je spregovoril tudi o nekaterih političnih igricah, ki da se v zdravstvu dogajajo, ter dodal, da je bil ob posameznih odločitvah v UKC Ljubljana zaradi političnih igric deležen medijske gonje. Omenil je tudi zaprtje oddelka intenzivne terapije, ki da je bilo samovoljno in storjeno s strani ene osebe. Na vprašanje Jelke Godec, ali in kako se je ob tovrstni samovolji ukrepalo, pa je Šabeder odvrnil, da je ocenil, da “kaznovanje zdravnika ni rešitev, če pa bi ukrepal, bi imel en teden medijskega linča”.

Foto: STA

Poslanko Jelko Godec je zanimalo še, ali je kandidat za ministra Šabeder seznanjen s pismom mladih zdravnikov ter njihovimi štirimi točkami, kako rešiti težave v zdravstvu, na kar je Šabeder odvrnil, da s konkretno vsebino ni seznanjen, “da pa se bo seznanil”. Prav tako Šabeder v treh mesecih po nastopu mandata ne namerava spremeniti zakona o zdravstveni dejavnosti in o delu mladih zdravnikov, saj meni, da je tri mesece premalo časa, da bi se lahko lotil zahtevne prenove zakonodaje.

Poslanka Alenka Jeraj pa je v razpravi izpostavila težave primarnega in sekundarnega zdravstva, prav tako je opozorila na probleme podeljevanja koncesij. “Nazadnje smo koncesije podeljevali konec mandata prve Janševe vlade, torej 10 let že ni bilo nobene koncesije podeljene. Vsi sicer izpostavljajo težave s koncesionarji, toda družinski zdravniki odhajajo iz javnih zavodov,” je poudarila poslanka. Zato jo je zanimalo, kako namerava delovati Šabeder kot minister na tem področju in predvsem, ali namerava s podeljevanjem koncesij rešiti težave na področju družinskih zdravnikov v Nazarjah in Kranju. Kar nekaj besed pa je poslanka Alenka Jeraj namenila preplačilom medicinskega materiala in opreme. “Naša kolegica Jelka Godec je s preiskovalno komisijo, ki jo je vodila, ugotovila ogromna preplačila žilnih opornic. Ali je Aleš Šabeder glede na cene tega materiala in glede preplačil žilnih opornic uspel znižati cene tudi drugemu materialu v času, ko je bil na čelu UKC Ljubljana?” je zanimalo poslanko, ki je ob tem poudarila tudi, da se ji zdi nesprejemljivo, da je ista medicinska oprema na Poljskem mnogo cenejša kot pri nas. Poslanko je tudi zanimalo, ali kandidat za ministra podpira, da bi na Slovenskem imeli več zavarovalnic.

Poslanci kandidatu za ministra za zdravje tudi danes do začetka seje DZ niso uspeli zastaviti vseh vprašanj, zato bodo zaslišanje nadaljevali 10 minut po zaključku današnje seje državnega zbora.

Demokracija

 • učko

  Šabeder = Šalabajzer

  • Hribouc

   Semenski šalabajzer in ultra špica kandidat – če za semena ni dober, gre v UKC in mu tudi tam ne gre – torej za ministra ga dajmo!

   BLAZNICA UDBOKUČANISTAN!

   Kramberger, na pomoč!

 • Vera

  Šabeder je baje v UKC LJ pridelal še večjo izgubo , zato mislim, da tak človek ne more postati minister za zdravje , saj nima vizije , kako iz težav .

 • Hribouc

  Kaj je ultra kandidat in najverjetnejši branik Udbomafije Zemljarićevih nasklednikov, kakor, tov. Rop-arja

  delav prej v prejšnji službici?
  Semena je prodajal.

  Za osemenjevalca, torej, ostalo se bo priučil!
  ——————————————————————–
  BRAVO, RDEČI MENEHERJI !

  DO DNA, KURBE MORAJO PRIGNATI KUPLERAJ DO DNA !
  Ne jih bremzat!

 • tasilo

  Kandidat za ministra je Šeenpeder …

  • rubec

   Hahahaha. U sridu.

 • montyamp

  Najprej zemljo pod zemljo , kakor seveda tudi žveplo pod zemljo .
  Potem pa s pravimi sodišči poloviti lastnike jaht na plavem Jadranu , ker so to jahte kupljene za denar pokraden v zdravstvu , lahko te ladjice uporabimo za rehabilitacijo poškodovanih pri poštenem delu .

 • hladnik

  Če prav razumem – “Šabeder se bo o veliko stvareh v zdravstvu še pustil podučiti, delal bo analize …”
  – bo za ministrsko plačo opravljal najprej tečaj iz zdravstva ???
  Pa smo res že na Planetu opic ?

 • Andrej

  Izreden napredek. Pustil se bo podučiti. Do sedaj so komunajzarji že vse znali in se nikoli niso pustili podučevati.

 • Duhec

  Odcvetele, zoprne SDSovke. Pač ga že dooolgooo niso čutle.

  • hladnik

   Potem so po tvoje enake revice, kot ti, a ne ?

 • bubamara

  Upam, da policija sproži resno preiskavo umora članice SDS v Radovljici. Moje sožalje vsem bližnjim.

  • hladnik

   Kako pa je ime tej občinski svetnici ?

   • bubamara

    Nevenka Osterc

    • hladnik

     hvala !

    • Duhec

     A je moža fentala???

     • bubamara

      Bolj je problem kdo je njo.

     • Duhec

      Mogoče se je pa sama.

     • Peter

      Samo zato, ker je SDS in je spoznala, da je duhica zato ne mars? Možno, no.

 • Olga101

  Še en idiot več v murglski marionetni zloženki!

  • zokispoki

   Tocno tako !

  • Franc Šink

   Se ne sme. Je neučarnljiv.

 • Hun

  SDS v enem mandatu in propadlem drugem ni uspelo nič naredit v zdravstvu. Jajo ni imel interesa. Si ni upal, ker bi zgubil volitve, no na koncu jih je tko ali drugače.

  • me

   zato pa so LDS DS Upokojenci cerar in komedijat skupaj z levico najbolša REŠITEV ZANJ.
   POCRKAJTE SLOVENCELNI.
   VOLITE LEVO DO BANKROTA GOLAZEN TRAPASTA

  • bubamara

   Seveda je naredil. Omogočil zdravnikom delo javno+zasebno. Dr.Bručan glavni akter.

   • rabbit

    Mi lahko navedeš zakon s katerim je Bručan to omogočil.

    • bubamara

     Zakon o koncesijah za izvajanje javne službe v zdravstveni in lekarniški dejavnosti in o svobodnih zdravnikih specialistih. Leto 2007. Je pa Bručan tudi rekorder po podeljevanju koncesij: v eni noči 50 koncesij. Bručan je bil tipičen primerek zdravniške oligarhije. Oligarhije, ki je del problema.

     • rabbit

      Gremo najprej ti mešaš pojme med koncesijo in dovoljenjem za delo v drugem javnem ali zasebnem zavodu.
      Najprej minister ne podeli koncesije podelijo jo občine minister jo samo podpiše. Koncesija je dejavnost v okviru javnega zdravstva.
      Dovoljenje za delo izven zavoda pa tudi ne podpiše minister ampak predstojnik se pravi direktor zavoda, bolnišnice, javnega zavoda in podobno. ne mešajte jabolk in hrušk.

     • bubamara

      Govorim tudi o svobodnih zdravnikih specialistih ali o popoldanskih zdravnikih s.p. Nič ne mešam. Sedenje na dveh stolčkih ni dopustno. Potrebno je uvesti konkurenčen privatni sektor zdravstva, ki ga mora delno pokriti tudi javna zavarovalnica in uvesti privat zavarovalnice. Potem pa strogo ločiti zdravnike na javno in privat. Zdravniki so danes del problema, ne samo strici iz ozadja.

     • rabbit

      No pa dajva da ti mogoče bo kapnilo, da niso zdravniki tisti ki so krivi razen določenih izjem, ki so metuzalemi pa še, kar držijo vse v svojih rokah temu jaz niti ne pravim zdravnik ampak pijavka. Dr Noč človek, zdravnik, ki je v UKC dregnil v gnezdo teh pijavk in kaj se mu je zgodilo kirurgu so onemogočili delo, delo pa pomeni, da mora vsak dan operirati, ker ga iz službe niso mogli vrečt so mu dali dovoljenje za delo v Medicorju in tam je vežbal svoje veščine, se pravi lahko je operiral tisto,to kar najbolje zna.
      Še en primer redka bolezen, ki prizadene zelo malo populacijo, a se ti zdi potrebno da za recimo 2500 pacientov v Sloveniji vsak bolnišnica zaposli zdravnika ali je prav da ta zdravnik opravlja svoje delo v večih zavodih tudi zasebni pacienti imajo pravico iti tudi v zasebne ambulante. Zadevo spoznaš, ko zboliš (upam da ne) boš videla, da boš potem zadevo videla z drugega zgornjega kota. Verjemi je drugače. Niso krivi ne zdravniki (izjeme so pa povsod ampak generalno so zelo dobri, strokovni in tudi znajo svetovati in pomagati vsaj tako imam jaz izkušnjo, rešili so mi življenje da lahko to pišem) ne medicinske sestre ne drugo osebje za razpad sistema so krivi paraziti v bolnišnicah, zavodih in razni lobiji z Zemljaričem na čelu.
      Meni osebno je zdravnik v UKC rekel, da bi bila že zdavnaj operirana v zasebni bolnišnici (Medicor) in da tudi virusne infekcije ne bi dobila v bolnici pa ni to njihova krivda, da je UKC premajhen in imajo premalo prostora, da ležiš v intenzivni s tistimi, ki imajo pljučnico in so v komi. Ti si pa zraven, ker te nimajo kam dati. V intenzivni terapiji je soba toliko velika kot malo večja spalnica ali dve skupaj notri pa šest postelj z vsemi aparaturami enkrat nas je bilo celo 7 pa defiblirator za oživljanje je tudi, na poti mu je bila pa postelja s pacientom. Jaz sem veliko groznih stvari slišala notri, za zelo debelo knjigo, da naprimer sestra z vsemi nočnimi ne zasluži tisočaka žalostno, pa so hodile v službo iz zelo daleč.

   • Hun

    Zrihtal je Jajo tud ppligon za krajo in ustvaril tajkune, za nameček pa zrihtal zakon o isolventnosti. Jebe vas Jajo v mozag.

    • bubamara

     Ne pozabit na zakon o osebnem stečaju, ki ga sedaj s pridom izkoriščajo največji izmečki te družbe. Dr. Lovro Šturm.

     • Hun

      Kaj je drugega insolventnost?

     • Hun

      Sturm je prislužil milijone z obresti RKC. Zato je bil povisan v redu malteskega kriza.

  • učko

   Takrat za časa 1. Jajotove vlade ni blo nikjer nobenih problemov v zdravstvu !V tistem času se je rodnost v Sloveniji začela strmo dvigati, kar pomeni, da je zavladal optimizem. Pejt gledat na gugel na: “rodnost v Sloveniji” !

   • Hun

    Takrat se ni kradlo v zdravstvu pravš. Veš kaj ti @učko volivec SDS, cincar odloč se al boš zagovarjal svojega liderjja al boš pičkaril, le takrat, ko maš povn kufer vsega.

    • učko

     Jest JaJota niti pod razno ne zagovarjam. Poskušam bit samo čim bolj objektiven. Z JaJotom je pa narobe predvsem to, da je čedalje bolj podoben “pičkinmu dimu” !

     • Hun

      Zase je on vec kot sposobn. Brez ovc, ki ga voljo bi bil niče.

 • Peter

  Dober dan, tov Šalabajzer, dobrodošli v bolnišnici. To je kraj, kjer zdravimo bolne ljudi. Se želite še kaj podučiti? To je tudi kraj, kjer izginjajo stotine miljonov evrov…A, OK, to so vam že drugi povedali…pa ne smete niti muksniti o tem..ok, tudi tisti prej niso smeli…

 • rubec

  Babji rilec zraven njega mi poraja sum, da je poleg otroške kirurgije v kurcu tudi tista za odrasle.

  • Peter

   A to je zate baba?

   • rubec

    Kaj, a una ta desen da ni baba?

    • Peter

     Na desni ni bab, je sam janša, kokr da ne veš, no

     • rubec

      Hehehe, ajnc cu nul zate.

     • Peter

      Ampak je šele cvišencajt,no.

     • rubec

      Pri meni bo kmalu cvičkencajt. Sej kle ni več za zdržat.

     • Peter

      Dej ga srat, ti bo razžrla želodec tista kislca. Refošk, to je tapravo, no.

     • hladnik

      Si kupil Jožici Rož’co za god in eno za včeri, no ?

     • Peter

      Ne. Joži je emancipirana in ne trza na take cenene fore. Ti ji dej trigeld pa mal jo pošlati tm zad k gre mem, pa je ona kontent, no.

     • hladnik

      Ne upam, sem bolj sramežljive sorte.
      Jožica pa ima rož’ce rada, to pa vem, jim ima furt na šanku.

     • Peter

      Ti pa naše Joži že ne poznaš. Če bi jo, bi vedel, da ne mara, da se jo kliče Jožica, no.

     • hladnik

      Mal jo že poznam, ne pa tolk, kot ti, no.
      Še zmer pa drži, da ljubezen je lepa stvar…..

  • učko

   Tam je zdej u kurcu vse !

 • pesjanar

  Jaz sem pa mislil da je ta možakar maneken iz Golnika,oni drugi prejšni je bil lepo porejen živ dokaz da ni v zdravstvu nič narobe,toti pa je videti kot žlahtnik Matilde.

 • Stajerka

  ..samo 1 vprašanje, je dovolj……kako je UKC Ljubljana zaključila 2018, ob upoštevanju 50 mio Milojkine injekcije…….rezultat in odgovor sta več kot dovolj za delno ocenitev sposobnosti……

  • rabbit

   Milojka v UKC ni vrgla samo 50 milijonov vrgla je 80 milijonov nato pa še en del ZZZS, ki je dal za skrajševanje čakalnih dob.Pa še vedno 23 milijonov izgube.

   • Peter

    Ja in? Bojo uni butli u EU kr še dajal, k misljo, d bojo kejnazaj dubl, no.

   • Stajerka

    …hvala za podatke….iz katerih je razvidno, da je totalno nesposoben…..in če v 1 letu ni nič naredil v UKC, potem je zrel za zavod za zaposlovanje, ne pa za ministra…..
    butale v prostem teku :))

 • Lea Pralines

  Jelka Godec ti si carica,malo jih poduči te malinovce,ki mislijo da so povsod dobri….ta naj gre nazaj v semenarno sadit koruzo,morfda bo tu uspešen…

  • karpelec

   No pa imamoporihtano kmetijstvo; Šarko bo sadil krompir, Šebi bo koruzo, pa je tako pol kmetijstva pod streho.

 • rubec

  Evo, danes spet poslušam jamranje stare matere: Unga zobozdravnika, ki je posiljeval so po tihem odstranili in kaj naj jaz revica zdaj naredim, ko bi rada, da med pred smrtjo še kateri desc en mau pošlata. Saj v tej državi še do zdravnika več ne prideš.
  Sem šel kar ven. Vedno eno in isto.

  • Peter

   Hehe…

 • soc

  Znana je zgodba, kako so v povojnem času slovenski rdeči Khmeri izbrali ministra za zdravstvo (pa se ne spomnim priimka): “Ti si itak ves čas nekaj bolan, ti boš najboljši za to.”

  Kje je kaka bistvena razlika do Šalabajzerja, ne pretirano uspešnega direktorja Semenarne in slabega direktorja UKC?

 • totex39

  Zdravstvo bo pod vodstvom Šebederja še v večjem ku*rcu kot je sedaj, naredil ne bo nič, lopovi se bodo še bolj pasli pri koritu.

  • zokispoki

   Ja, zato so ga pa nastavili, tovarisa, izkusenega strokovnjaka za semena , plevel in koprive !

 • Peter

  Baje so našli že nekaj ustreznih An, pri Lizah pa se zatika. Če poznate kakšno Lizo, ki ve, kaj je aspirin, pišite bodočemu munistru z g točko, no.

 • Peter

  Dober dan, tov Šabeder, tukaj pa kupujemo žilne opornice. Ste o tem že podučeni?

  • GverilaStyle

   čaka na analizo…je baje dobra k julči….vsi bi jo a je noben nesme.

  • macon

   “Kje podpišem? Kwa pa bonus, a to poj v kuverti dobim?”

 • garfi

  glede na komunajzarsko evtanazijo Slovencev zdravstvo ne bo potrebno

 • Peter

  Skratka, pojma nima, ampak bo že, saj je naš,no.

 • Peter

  Nima načrta, nima ekipe, ima pa proste roke.
  Ahamdulillah, no.

 • Slovenka

  Analize bo delal? Jaz bi jih tudi!

  • lokec

   Analize krvi

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Država ne ukinja … država ne dela, država samo je,
   je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
   transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
   Država obstaja kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
   (ali pa kaviaržido kominternističnih
   in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
   skupnih poslih.

   Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
   MORATE povedati, katera!

   =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
   =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

   MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
   MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
   KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

   ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
   resnicoljubno …
   .
   Torej, tega in onega ne dela neka država (država to, država ono, država je grda … VSE TO
   JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN,ki je
   predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   sami pa si med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina revolucije.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • rubec

  Pri UKC se danes že vidi sprememba. Eno parkirišče je zopet prosto, ker je mojo stoenko odpeljal pajek.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  .
  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Pač ponovimo:

     leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše 2004—2008) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
     Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
     ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
     kar je znašalo 21 % BDP-ja.
     Od 2008 pa do danes

     ((—BORAT POHAR = SD = KPJ = je nabio DOLG na 55 % BDP-ja
     —POZITIVNO SRBSKA ZNOJILJA je nabila DOLG na 72 % BDP-ja
     —SRBOJUGOKOMI MURGL CENTER FORUMA 21 pa je nabio DOLG na preko 82 % BDP-ja))

     so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
     in še ropajo –
     dnevno, vsak dan bol,
     DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGLsrborvacko kaviaržido KOMINTERNISTIČNA MUSLIćKULTISTIČNA JUGOKOMUNAJZIJA nje).

 • Peter

  Pa kdo je ta blokiranec spodaj? Get Smart?
  Če si to ti, get smarter, no.

  • rubec

   Sem te glih hotel pobarat, če kaj veš zakaj Smartov Geti nič več ne piše?

   • Peter

    Zna biti, da mu je zmanjkalo idej. Preden sem ga blokiral je namreč priobčil samo še kakšnih stopedeset komentarjev na stran, no.

  • rubec

   1:1 hehe.

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Peter

    A zdej me boš pa še ti, rubec, kle zajebavu, no?

    • rubec

     Oprosti ker še ne znam s ta novim samsungom delat. Zdaj ko sem babo zvežbal na cirkularki, sem si končno kupil enega takega na prstne odtise.

     • Peter

      Ja, z babam je hudič. Dons me je moja klicala, da bo pršla bl pozn, da nej na seks ne računam pa da bo zlo lačna. Pa me skrbi, kaj če ma trakuljo, no.

     • Nšo-či

      ha..ha- Me zanima, če bo tole tut spam.

 • xtc

  He,he,he pravi Kardelj v najboljših časih ,učil se bo in analiziral-tudi Edi se je učil ,analiziral pa tud eksperimentiral,kje se je končalo smo videli -v bankrotu in vojni.
  Pravi ,da bo delal Ana -Lize a to oni ,ki je zraven nal stara je za take projekte?

 • karpelec

  Bodite brez skrbi. Pinokio bo to vse porihtal. Malo levo, malo desno, pa še naravnost bo šlo. Če se bo pa znucal, pa bo dal zdrakslat novega.

 • totex39

  Šebeder bo delal analize o čem le kaj, ta človek sploh ve, kam se spušča?

  • Peter

   Verjetno ne. So mu pa povedali, da se mu bo splačalo, no.

   • totex39

    To pa verjamem in ne bo delal nič.

 • Peter

  Poduk št 1:
  Ko pokliče tov Zemljarič, skočiš na noge in vpiješ, da tovariš, da tovariš, razumem tovariš…aha, razliko pa nakažemo na račun…aha, ok…
  Saj ni tako težko, bo že dojel, čeprav mi malo tumasto zgleda, no.

 • Vrhovni sodnik

  Ta še UKC ni porihtal, 17.000 prejemajo dr., kot bi bli astronavti.

  • hladnik

   Take plače imajo samo Zemljakovi ljudje, za ostale odreži proč vsaj eno nulo.

 • Peter

  Odbor za zdravstvo je potrdil odličnega kandidata.
  Ti Odbori me iz dneva v dan bolj presenečajo, ne glede na strankarsko pripadnost, se vedno odločijo za kandidata, ki je najbolj primeren.
  Madona, smo res odobri, no.

 • Janez Kepic-Kern

  IN?
  KAJ KONKRETNO SI LAHKO OBETAMO – MI POTENCIALNI PACIENTI
  OD
  NASTAVITVE TEGA ČLOVEKA – NA MESTO – MINISTRA ZA – ZDRAVSTVO R. SLOVENIJE?
  PONAVLJAM.
  SMO SLIŠALI,
  DA JE POLEG 90 LETNEGA J.Z.
  ŠE VELIKO NEVIDNIH

  “ZEMLJARIČEV”

  V NAŠEM – TAKO HVALJENEM “KOMUNISTIČNEM” JAVNEM ZDRAVSTVU.
  JA?
  Kako se bo “pretepal” ta “ubogi” minister za zdravstvo LMŠ MARJAN ŠAREC
  – Z “ZEMLJARIČI” ?
  Ali
  kdo ve ? To nas PA RES – vse – ZELO, ZELO – zanima ? L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA
  p.s.
  kirurg dr. E. Brecelj je na TV
  govoril o “večih ZEMLJARIČIH”

 • Frank Novak
 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  PONAVLJAM
  MOJE OSNOVNO STALIŠČE
  O SEDANJI KRIZI V ZDRAVSTVU R.. SLOVENIJE.

  MENI OSEBNO
  se sedanja situacija z našim slovenskim javnim in koncesionarskim zdravstvom – zdi res kritična.
  kot mlajši penzionist, jaz Janez Kepic-Kern
  v zdravstvo kot celoto v naši R. Sloveniji- seveda – NIMAM VPOGLEDA.
  Ampak !
  JAZ IN MI VSI KOT AKTUALNI ALI POTENCIALNI PACIENTI – POTREBUJEMO NORMALEN DOSTOP DO ZDR. STORITEV, KI JIH POTREBUJEMO. Glede na stopnjo nujnosti -seveda.
  Tisti
  NORMATIV
  – 7 MINUT – ZA PACIENTA – PRI OSEBNIH ZDRAVNIKIH – JE SEVEDA – NEUSTREZEN.
  To ve vsak, ki je kdaj bil pri osebnem zdravniku.
  Naj
  – ZDRAVNIKI, ZDR. ZBORNICA ITD.
  – PARLAMENT IN POLITIČNE STRANKE R. SLOVENIJE
  in zlasti
  – “SD” stranka, ki se tako samohvali z zdravstvenim sistemom, češ, da je “JAVNO ZDRAVSTVO – DOSEŽEK” EX KP, ZK PO 2. SV. VOJNI,
  – “SD” naj javno pove – svoje mnenje, stališče – ob sedanjem stanju v tem javnem zdravstvu.
  Baje so
  OSEBNI ZDRAVNIKI V R. SLOVENIJI ZAČELI – DAJATI – ODPOVEDI.
  nekateri osebni zdravniki – pa baje delajo po 4 ure,
  ker ne vzdržijo – preobremenjeni so. Baje?! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  RTV SLO
  O ODPOVEDIH OSEBNIH ZDRAVNIKOV
  https://www.rtvslo.si/zdrav

 • Frank Novak

  KO SEM SE ZIVEL V TITOVI SFRJ MI JE BILO DOBRO:
  https://www.youtube.com/watch?v=1MGkkQu4sPY&t=745s

  KO SEM SE PRESELIL V NYC PA SE BOLJSE (samo garal sem kot zamorc):
  https://www.youtube.com/watch?v=9qypAcyFXcQ

 • bubamara

  Da bo en človek popravil skorumpirano zdravstvo? Zdravstvo, ki bazira na medicinskih sestrah, ki delajo v kastnem sistemu? Lepo prosim. Ne bodite smešni.

 • Janez Kepic-Kern

  SKLIC IZREDNE SEJE PARLAMENTA R. SLOVENIJE
  SE ZDI
  NUJEN ! Osebni zdravniki grozijo z odpovedmi.
  Gremo Z LMŠ POKOMUNISTI – v smer VENEZUELE? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ODPOVEDI OSEBNIH ZDRAVNIKOV
  https://www.rtvslo.si/zdrav

  • Janez Kepic-Kern

   NA DANAŠNJIH POROČILIH NA PLANET TV
   SO REKLI,
   DA PREISKAVE V ZVEZI Z 90 LETNIM J.Z.
   NISO ČISTO USTAVLJENE.
   PONAVLJAM.
   PONAVLJAM TUDI,
   DA SE V T.I. LJUDSKIH GOVORICAH PO LJUBLJANI – SLIŠI,
   DA GRE V OZADJU ZA DOSTI VEČ KOT PA SAMO ZA TA
   EN KLIC EX KP, ZK FUNKCIONARJA, ZDAJ 90 LENEGA JANEZA Z.
   NA UKC LJ.
   SEVEDA
   PA IMAMO V R. SLOVENIJEI ZA URADNO PREISKAVO
   REALNE OSNOVE TAKIH “LJUDSKH GOVORIC”
   – POOBLAŠČENE IN PLAČANE
   URADNE ORGANE MNZ: jaz tu le povzemam “ljudske govorice”
   kot jih slišim in starejše medijske info
   povezane s te 90 letnim ex funkcionarjem J.Z. !
   Kaj realno res je v ozadju – teh “govoric”
   pa kot mlajši, v stranke nevčlanjen upokojenec – seveda – ne vem..

   JAZ Janez Kepic-Kern KOMENDA
   imam ko ex OK ljubljanski knjižničar, ki sem v živo izposojal knjge itd. neposredno ljudjem v LJ in okolišu
   – zelo veliko neposrednih, živih stikov z ljudmi LJ in okoliša.
   Ker me poznajo in mi zaupajo – mi povedo – vse, kar vedo in kar si mislijo.
   Glede
   BARSOSA – mi govorijo, da baje pridobiva zdravstveni material preko UKC-ja, ker ga baje tako dobi ceneje kot če bi ga kupoval neposredno pri dobaviteljih zdr. materiala, kot so : igle, povoji itd.
   Koliko
   je to res, jaz osebno – ne vem. Je pa pa “stvar” – če je res taka – vznemirljiva?! Mar ne?
   Glede
   BARSOSA in tistih psov dr. B. je tedaj, ko je bila zadeva aktualna – poLJ prevladovalo mnenje,
   DA SO TISTE PSE DR. B. UPORABLJALI KOT “KONTEJNERJE” ZA TRANSPORT RAZNIH “SNOVI”, KI NAJ BI JIH NABASALI TISTIM PSOM V ČREVESJE.
   Tudi glede tega, jaz J:K:K: ne vem, če je bilo to res.
   Tema o PSIH DR. B. JE ČISTO – POTIHNILA V MEDIJIH. Toliko. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   O BARSOSU – NA INTERNETU
   HVALA NOVI24TTV
   ZA
   AŽURNE IN AKTUALNE IN POMEMBNE PRISPEVKE,
   KI BODO – UPAJJMO
   POMAGALI, PRITI DO DNA – “NEČEDNOSTIM”, KI SIROMAŽIJO
   IN
   DELAJO NAŠ JAVNI IN KONCESIONARSKI ZDRAVSTVENI SISTEM
   VEDNO MANJ
   SPOSOBEN NUDITI ZDR. POMOČ – NAM – PACIENTOM .
   Ena
   starejša zanimivost: ko je bila AKTUALNA AFERA Z DR. B. IN Z NJEGOVIMI PSI
   – JE BILO PRECEJ PISANJA O TEM,
   DA JE BIL PRAV EX KP, ZK FUNKCIONAR “BOTER” USTANOVITVE – T.I. KLINIKE “BARSOS”!?
   Ali
   kdo kaj ve o tem. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   MEDICINSKI CENTER – BARSOS.
   https://www.google.com/sear

   SIMON VRHUNC IN BARSOS, Finance

   https://live.finance.si/890
   SLOVENSKE NOVICE
   O BARSOSU
   https://www.slovenskenovice

 • Franjo Trojner

  Šabeder naj ne odpakira kovčke, ker bo odleto s položaja ministra še prej, kot njegov predhodnik. Zrušilo ga bo predvsem njegovo nepoznavanje sistema in razmer, rušili ga bodo normativi, rušile ga bodo čakalne vrste, rušili ga bodo sindikati in zdravniška zbornica, če bo po zdravstvu pa kaj preveč brkljal ga bodo pa zrušili tisti, ki so ga na ministrsko mesto postavili. Toti Šabeder je aut še predno je nastopo položaj!

 • Novakec1

  Preklicat mora vsa plačno sranje (nadure v posmeh) ki so ga naredil in začet od nule z vrednotenjem dela v zdravstvu, zreducirat administracijo (super dragi programi bolj kot ne otežujejo delo), kadra je dovolj samo organizacija dela je na psu.

 • Amerikanc

  Vse bi dodatno obdavčili, razen dohtarjev, ki s 300 “nadurami”, zaslužijo letno delavsko plačo v enem mesecu !

  • učko

   Jah, ampak to samo nekateri dohtarji, mi jim pravimo REŽIMSKI DOHTARJI !!!!

 • Matjaž Hribar

  Šabeder je car… !

  • hladnik

   Najprej se mora dat podučiti, potem pa “bomo videli”, je rekel “ta slep” – plača zagotovljena.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!