fbpx

Potem ko je zaradi leve opozicije propadla aktivacija 37.a, bo vlada k varovanju slovenske meje povabila na pomoč višegrajske države.

Poljska policija. (Foto: epa)

Na včerajšnjem Odboru za obrambo je dokončno padla možnost za aktivacijo 37.a člena, s katerim bi slovenska vojska lahko pomagala varovati slovensko mejo policiji, potem ko je levičarska peta kolona v zasedbi skoraj celotne opozicije glasovala proti. Čeprav bi v teoriji minister in predsednik vlade še vedno lahko zaukazala vojaške vaje na meji, s katerimi bi dosegli podoben učinek kot s sprejetjem 37.a člena, pa je v to težko verjeti, zaradi česar bo vlada morala poseči po veliko bolj neobičajnih rešitvah, da bo zavarovala slovensko mejo.

Na včerajšnjem Odboru za obrambo so glede sprejetja 37. a člena, ki bi slovenski vojski dal pristojnost, da pomaga policiji pri varovanju slovenske meje, dokončno spregovorili v petokolonaški, izdajalski levičarski opoziciji. Z glasovanjem proti so državi in s tem družbi, katere poslanci so, dokončno obrnili hrbet in pokazali, kdo so.

S tem so vlado spravili v neprijeten položaj, ko bo morala posegati po bolj nenavadnih rešitvah varovanja slovenske meje. V teoriji bi minister in predsednik lahko sklicala vojaške vaje na meji, kar bi povzročilo podoben učinek kot sprejetje člena, a je v to težko verjeti, saj bi bilo za kaj takšnega, kot se je v pogovoru z nami izrazil Branko Grims, “potrebno imeti cojones“.

Slovensko mejo bodo varovali Višegrajci?
Vlada bo zato morala na pomoč poklicati tuje varnostne sile, ki bodo, tako sta v pogovoru za Nova24TV povedala tako Žan Mahnič kot Branko Grims, imele celo več pristojnosti kot bi jih imela slovenska vojska. Slovensko mejo bodo torej pred navalom migrantov varovali slovenski prijatelji iz višegrajskih držav, ki bodo pri tem imeli več pristojnosti kot slovenska vojska – ker je slovenska peta kolona v podobi levičarske opozicije v svojih blodnjah o diktaturi desnosredinske vlade raje izdala svojo državo.

Njihovo izdajo je že pred zasedanjem Odbora napovedal prav Grims, ki je zapisal: “V sedanjih razmerah je edino državniško glasovati za aktivacijo slovenske vojske pri zaščiti meje naše domovine Slovenije! Kdor bo glasoval proti, je petokolonaš pri invaziji radikalnega islama na Evropo, načrtno uničuje državo Slovenijo in ogroža varnost ljudi!!”

Ko je bil minister Erjavec, ni bilo problemov
Spomnimo se, da je že leta 2016 tedanji zunanji minister Karl Erjavec najavil aktivacijo 37. a člena, ki ga je tedanji državni svet sprejel in so ga podpirali tudi sedanji petokolonaši, kar je močan indic, da so pripravljeni politizirati tudi varnost slovenskih meja ter s tem varnost slovenskih državljanov.

Obenem tudi spomnimo, da se je nekdanja kandidatka SD na evropskih volitvah, Lidija Mavretič – za katero so se kasneje sprenevedali, da že od leta 2004 ni več v stranki, čeprav je bila na kongresu stranke še v letih po domnevnem izstopu – dokazano ukvarjala s tihotapljenjem migrantov, kar bi lahko bil dodatni razlog za izdajo in sum, da so v ozadju namere in politikantstvo na račun varnosti državljanov.

Aleš Ernecl