fbpx

Potomca partizanov sta se ostro odzvala na Jenullov protest: S takimi osebki v partizanih bi bila Primorska še danes do Postojne pod Italijo

Gorazd Pretnar in Aleš Štrancar. (Foto: Vipavska.eu)

Dr. Aleš Štrancar in dr. Gorazd Pretnar sta se kot potomca partizanov ostro odzvala na množični protest v imenu Osvobodilne fronte (OF).

Na protizakonitih protivladnih protestih na t.i. praznik upora proti okupatorju, ki temelji na povsem izmišljenem dogodku, je bil osrednji govornik mladi kulturnik Jaša Jenull.

Infantilna sramota tega naroda
Na to sta se odzvala dva ugledna znanstvenika, potomca partizanov. “Jaša Jenull, če bi te danes v današnji situaciji spoznal moj ded in stara mama in oče, vsi OF, bi ti primazal tako klofuto, da bi jo pomnil do konca življenja. Kot potomec njih, ki so se res borili za našo svobodo, ti povem, da sramotiš sebe, OF in da si infantilna sramota tega naroda,” je napisal mikrobiolog dr. Gorazd Janez Pretnar. Dodal pa je še zelo ostro oceno Jenullove osebnosti: “Pravnik dr. Boštjan M. Zupančič bi te umestil med aptamilce, jaz pa med narcisistično motene s hormonci poškodovano generacijo.”

Jaša Jenull (Foto: STA)

Brezdelneža bi nagnal delat
Znani ajdovski podjetnik in znanstvenik dr. Aleš Štrancar pa je dodal: “Z dr. Pretnarjem se več kot strinjam. Moj stari oče, blagajnik lokalne OF, bi dodal še kakšno brco z edino nogo (eno je pustil leta 1915 v Rusiji) in brezdelneža nagnal kaj pametnega delat. S takimi osebki v partizanih bi bila Primorska še danes do Postojne pod Italijo.

Vipavska.eu