fbpx

Povprašali smo ljudi, kaj menijo o interpelacijah destruktivne opozicije: “Bogu kradejo čas, državi pa denar!”

Glas ljudstva. (Foto: Nova24TV)

“Na mestu bi bilo, da bi se ta naša opozicija ukvarjala s temi težavami, ki jih ima cela Evropa, cel svet, se pa ukvarjajo z interpelacijami. To so takšne neumestne interpelacije, pri katerih že vnaprej vedo, da nobena ne bo uspela, vendar pa z njimi Bogu kradejo čas, državi pa denar. S tem ne bodo ničesar uspeli narediti in oni se tega zavedajo. Gre samo za nagajanje. In ta opozicija ne dela za slovenski narod, ampak dela samo na tem, da bi zrušila Janeza Janšo. Ampak njega so pričeli rušiti že konec 80 let pa ga do dandanes niso. Sedaj pa ne vem, ali je Janša tako pameten ali pa so oni tako butasti, po domače rečeno,” je eden od mimoidočih odlično opisal skrajno neodgovorno ravnanje destruktivne opozicije Kul. 

V tokratni oddaji Glas ljudstva, v kateri nam svoj pogled na aktualne družbeno-politične teme zaupajo mimoidoči, smo se uvodoma lotili področja nedavnih interpelacij ministrov. Vprašanje se je glasilo: “Dva ministra sta prestala interpelacijo. Menite, da bi morala opozicija Kul umakniti ostali dve interpelaciji in se osredotočiti na program za volitve?” Ob tem smo dobili sledeče odgovore: “Pucat hočejo vlado, naj se rajši ukvarjajo s seboj, ker niso nič prida”, “v bistvu ne spremljam tega političnega parketa v Sloveniji, ker se mi zdi, da se ves čas ponavlja ena in ista zgodba in je škoda zapravljati čas za te neumnosti”, “mislim, da je oslarija te interpelacije, itak je vse propadlo, časa je pa toliko, da ga je škoda”.

“Malo so politično motivirane”, “politika me pa čisto nič ne zanima”, “na mestu je, da bi se ta naša opozicija ukvarjala s temi težavami, ki jih ima cela Evropa, cel svet, se pa ukvarjajo z interpelacijami. To so takšne neumestne interpelacije, pri katerih že vnaprej vedo, da nobena ne bo uspela, vendar pa z njimi Bogu kradejo čas, državi pa denar. S tem ne bodo ničesar uspeli narediti in oni se tega zavedajo. Gre samo za nagajanje. In ta opozicija ne dela za slovenski narod, ampak dela samo na tem, da bi zrušila Janeza Janšo. Ampak njega so pričeli rušiti konec 80 let pa ga do dandanes niso. Sedaj pa ne vem, ali je Janša tako pameten ali so oni tako butasti, po domače rečeno”, “opozicija bi lahko predstavila svoj načrt, ne samo, kaj je narobe, ampak, kaj bi naredili, tako bi jaz pričakovala”.

“Teli levičarji so izgubili oblast in sedaj jim to ne gre v glavo, oni bi se na vsak način radi vrnili, ne glede na to, na kakšen način, koliko bo mrtvih, kakšne bodo posledice za našo državo, glavno je, da so oni na oblasti, to je to”. V nadaljevanju pa nas je zanimalo “Katera stranka opozicije vas najbolj prepriča? Bi lahko za kakšno rekli, da je alternativa trenutni vladi?” Gospod srednjih let: “Predvsem bi morali malo stopiti skupaj, tudi oni pogledati, kaj je dobro za državo v teh nekaj mesecih in oditi na volitve, malce bolj pametno uporabljati glavo”. Starejši gospod: “Jaz ne vem, sem član NSi-ja in podpiram tudi stranko SDS in mislim, da je to edina vlada do zdaj, pa že dolgo časa ne sodelujem v politiki, ampak vidim, da so še edini, ki vedo, kaj hočejo”. 

Glas Ljudstva. (Foto: Nova24TV)

Še en starejši gospod: “Nobena, skoraj bi rekel, da ne”. Mlajša ženska: “Na volitve bom definitivno šla, bom pa počakala, da bodo predstavili vse programe in se bom podučila, kakšne načrte imajo, kaj načrtujejo, potem pa se bom na tej podlagi odločila, katero stranko bom volila”. Gospod srednjih let: “Ne vem, vsi ki so v Kul-u … v njih je težko sploh videti kaj dobrega”. Starejša gospa: “Nobena, ker so tako neodgovorni, škoda časa, zapravljajo čas, zelo rada pa bi videla, da bi nekdo, četudi levi, prevzel tole, ampak, da bi bil sposoben, jaz pa nikogar ne vidim”. Starejši gospod: “Me ne prepričajo, zato ker so bolj pošteni, kot so te desni, te kradejo, ne vem, kam bomo prišli, jemljejo naše pravice, ne vodijo nas, kot bi bilo treba, mislim da tudi desna stranka niso slabi, samo imajo takšnega vodjo, ki ga morajo podpreti, če ga pa ne podprejo, je pa slabo za nas”. 

Foto: Nova24TV

Ženska poznih srednjih let: “Po mojem ima SD še največ možganov in najbolj pozna stvari, ostali so bolj amaterski”. Zadnje vprašanje pa je bilo: “Lahko naštejete en medij, ki mu zaupate? Če ne, zakaj ne?” Odgovori: “nobenemu, POP TV, to je vse nekaj tako čudno, da je groza, nič ne zaupam, ampak le sama sebi”, “nobenemu, ta vaš medij še najbolj po pravici pove, za naprej in za nazaj”, “iskreno, gledam RTVS 1 in POP TV in potem potegnem neko srednjo črto, se pa strinjam, da si je treba pogledati več medijev in si nato ustvariti svoje mnenje”, “Dnevnik, ker so še najbolj pošteni, mislim, da po pravici povedo in tisto, kar je”.

Foto: Nova24TV

“Berem ene in druge, ampak najbolj točno pa pove Bojan Požar“, “nobenemu, vsi samo lažejo, tako je, radio poslušam”, “dandanašnji mediji so vsi tako rdeče obarvani, da težko … Družini zaupam, ker tam napišejo resnico, če pa gledamo Dnevnik, Delo, Slovenske novice, Večer pa se samo pregovarjajo in nagajajo, tam je dejansko veliko nagajanja”, “rad vse pogledam, tako leve kot desne, potem si pa ustvarim neko svoje mnenje, se mi pa zdijo dobri tudi na desni strani, ti novi mediji, kot je Nova24TV in ostali, tako da ni samo tisto, kar smo bili navajeni – osrednji mediji”. 

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Domen Mezeg