Pozabljene korenine sovražnega govora

Foto: STA

Danes je v osrednjih medijih vse več poročanja o t. i. sovražnem govoru, ki naj bi predstavljal nekakšno nevarnost moderni družbi in utopičnim sanjam teh istih medijev, ki so večinoma v rokah levičarjev, o novem multikulturnem svetu. Sovražni govor predstavlja po njihovem mnenju veliko grožnjo napredku, demokraciji in, konec koncev, tudi človeškemu dostojanstvu.

Seveda je smešno in paradoksalno trditi, da je treba obvarovati demokracijo pred kakršnim koli govorom, mnenjem ali idejami, saj je to v popolnem nasprotju s samimi principi demokracije, kot so si jo predstavljali njeni očetje v antični Grčiji, vendar pa je žal danes demokracija, ki naj bi zagotavljala svobodo vsakega državljana do svojega mnenja in pa splošno svobodo govora, postala stvar preteklosti.

Zloraba ideje o demokraciji
Idejo o demokraciji izkoriščajo predvsem levičarji, ki pa, kot nas uči zgodovina, začnejo sorazmerno z vplivom, ki ga pridobivajo v družbi, sami to idejo zatirati, saj jim, ko pridejo enkrat na oblast, ni več potrebna, temveč jim začne predstavljati nevarnost. Lepih besed o demokraciji se poslužujejo predvsem, ko želijo prepričati svoje nasprotnike, da jim dovolijo priti do besede, dokler predstavljajo politično manjšino. Če pa se zgodi, da pridejo sami na oblast, pa te iste pravice do svobode govora nikakor niso pripravljeni priznati drugim. To so taktike liberalne levice, ki se ponaša z nekakšno strpnostjo, obenem pa trdi, da je treba “biti nestrpen do nestrpnih”. Še ena protislovnost liberalne levice, ki se predstavlja kot najvišja nosilka demokracije in zagovornica človekovih pravic, medtem ko te želi kršiti z odvzemanjem pravice do svobode govora, ko trdi, da je strožji pregon “sovražnega govora” nujno potreben za ohranitev človeškega dostojanstva. Obenem pa namerno zanemarja dejstvo, da začetkov sodobnega koncepta sovražnega govora, kot tudi pregona le-tega, ne najdemo v kakšni demokratični državi, temveč v državi, ki ni bila ravno vzor ohranjanja človekovega dostojanstva.

Sovražni govor in politična korektnost v SZ
Sodobno obliko pregona sovražnega govora najdemo prvič v Sovjetski zvezi, ko je bil po revoluciji sprejet zakon, ki preganja “vsako podpihovanje sovraštva na podlagi etnične pripadnosti”. Prav tako je bil prvi Leninov govor, ki je bil na radiu predvajan v živo, ravno poziv k borbi proti “antisemitizmu” oziroma proti sovražnemu govoru. Seveda nam je lahko – glede na to, da so Sovjeti kljub svojemu nasprotovanju “rasizmu” in “sovraštvu na podlagi etnične pripadnosti” zagrešili genocid nad Ukrajinci s pomočjo stradanja in lakote, znanem kot holodomor – jasno, da jim je bilo prav malo mar za spoštovanje raznolikih etničnih skupin v tem rdečem imperiju, temveč so te zakone izkoriščali za svoje cilje, kot to počnejo levičarji tudi danes. Sovjetska zveza je bila pač multietnična država, ki je hotela iz različnih etničnih skupin ustvariti eno novo sovjetsko ljudstvo. Zato je bilo pač treba uničiti vsak občutek nacionalne pripadnosti ter ga zamenjati s pripadnostjo partiji in komunistični ideji. Prav tako so bili delegati Sovjetske zveze tisti, ki so zahtevali, da se v deklaracijo Združenih narodov o človekovih pravicah iz leta 1948, ki naj bi sicer zagotavljala pravico do izražanja in svobodo govora, dodajo paragrafi, ki bi prepovedovali “izražanje nestrpnosti”, v čemer so posledično tudi uspeli, pri tem pa je Sovjetsko zvezo podprla tudi Jugoslavija.

Foto: Marija Uljanova / Wikipedia

Še bolj zanimiva pa je povezava med Sovjetsko zvezo in izrazom “politična korektnost”. Ta izraz predstavlja danes predvsem liberalno-levičarsko mišljenje, ki ga promovirajo tudi vsi osrednji mediji, izobraževalne ustanove in tako dalje. Predstavljal naj bi poglede, ki se skladajo s “progresivnimi” in liberalnimi svetovnimi nazori. Vendar pa sam izraz izvira prav tako iz Sovjetske zveze. V najstarejši splošni angleški enciklopediji Britannici lahko preberemo: “Izraz se pojavi prvič po ruski revoluciji leta 1917 v marksistično-leninističnem besednjaku in naj bi označeval pripadnost politiki in načelom Komunistične partije Sovjetske zveze.” V tej enciklopediji lahko preberemo tudi, da so v 70-ih letih prejšnjega stoletja začeli izraz uporabljati zahodni levičarji in liberalci ter da je označeval njihove poglede in načela oziroma principe zahodnjaške kulturne verzije marksizma. Tu moramo omeniti še enega glavnih teoretikov kulturnega marksizma in frankfurtske šole Herberta Marcuseja. Marcuse je uvedel in razširil princip “represivne tolerance”, ki predstavlja glavno povezavo med prvimi pregoni “sovražnega govora” v Sovjetski zvezi in drugih komunističnih državah in današnjo zahodno družbo in moderno levico. Represivna toleranca izhaja iz tega, da ne smemo biti strpni do “nestrpnih”, da je moralno in pravilno zatirati vse, ki so sami nestrpni. To pa je seveda temelj današnje miselnosti povprečnega levičarja in njegovih pozivov k strožjemu pregonu sovražnega govora in “nestrpnosti”, seveda s tem, da je on sam sijoč primer strpnega človeka ter da so zato vsi, ki se ne strinjajo z njim de facto nestrpneži.

Sovražni govor v Sloveniji
Tudi v Sloveniji je pregon sovražnega govora pravzaprav le nadaljevanje komunističnih praks iz Jugoslavije, saj izhaja prvi takšen zakon iz zloglasnega 133. člena o verbalnem deliktu, ki bi ga danes radi določeni jugonostalgiki in levičarji očitno kar ponovno uvedli. 133. člen o verbalnem deliktu je poleg vsake kritike takratnih rdečih oblasti prepovedoval tudi “razbijanje bratstva in enotnosti ter enakopravnosti narodov in narodnosti”. Namen tega člena pa je bil seveda, podobno kot v Sovjetski zvezi, uveljavljanje politične korektnosti pri slehernem državljanu, od katerega se je pričakovalo, da bo deloval v skladu z načeli partije, in pa obramba multietnične narave Jugoslavije.

Milan Kučan je na Ilovi gori ukazal pregon “sovražnega govora”.

Tako kot Sovjeti so hoteli tudi pri nas komunisti v Jugoslaviji iz različnih narodov ustvariti en nov jugoslovanski narod, za to pa je bilo potrebno izbrisati različne slovenske, hrvaške, srbske in druge identitete posameznih narodov ter jih nadomestiti z marksistično ideologijo. Glavna sestavina recepta za novega sovjetskega ali jugoslovanskega človeka je bil izbris njegove narodne dediščine in identitete. Ker pa so ljudje vedno tesno povezani s svojo identiteto in kulturo, pa je bilo treba pod masko nekakšnega preganjanja tistih, ki naj bi širili sovraštvo do drugih narodov, uničiti vsako opozicijo. Danes levičarji delujejo na isti način, le da branijo idejo o novem multikulturnem človeku tako, da svojim nasprotnikom, namesto da bi jih pošiljali na Goli otok, z etiketo “sovražnega govora” odvzamejo pravico do svobode govora, obenem pa imajo le-ti lahko zaradi levičarskih klevet tudi mnoge druge težave v poslovnem in javnem življenju.

Ustanovitev spletne policije
Predvsem v zadnjih letih lahko tako pri nas kot tudi v tujini opazimo zaostrovanje teh levičarskih taktik, ki narašča sorazmerno z vse večjim odporom do njihove multikulturne utopije, ki jo želijo doseči z demografsko zamenjavo in z uvažanjem svojih “novih volivcev”. Tako je recimo podmladek Socialnih demokratov prejšnje leto predlagal ustanovitev spletne policije, ki bi preganjala sovražni govor (oziroma vsako kritiko njihovih načel) na družbenih omrežjih. V Sloveniji pa deluje tudi portal Spletno oko, ki v stilu bivšega komunističnega režima spodbuja ljudi, da naj prijavljajo internetne vsebine, ki se jim zdijo sporne, tako kot je oblast v bivši državi nagovarjala državljane, naj prijavijo svoje sosede, sodelavce, prijatelje in celo družinske člane, ki bi si drznili kaj pripomniti čez oblast in uradno politiko komunistov.

Spletno oko

Seveda je treba omeniti tudi poziv našega trenutnega premierja vsem podjetjem, naj ne oglašujejo v medijih, ki “širijo sovraštvo”, in pa spremembe zakona o medijih, ki jih želi uvesti ministrstvo za kulturo. Te spremembe bi namreč prinašale možnost, da bi inšpektorji lahko za mnenje, ali se nekaj prišteva pod “sovražni govor”, zaprosili reprezentativna strokovna združenja medijev in novinarjev. Glede na to, da vlada pri nas v medijskem prostoru skoraj popolna levičarska hegemonija, je jasno, da bodo levičarji, če bo ta sprememba zakona sprejeta, imeli popolnoma proste roke cenzurirati vse, kar se ne sklada z njihovimi načeli, in pa, kar je še huje, tudi resnico, ko se le-ta ne sklada z njihovim ciljem ustvarjanja multikulturne družbe.

Andrej Sekulović

 • Novakec1

  Sovražno delovanje vladajoče elite povzroča sovražni govor, to preprečite pa ne bo sovražnega govora. Amen.

 • Andrej

  Kdor hoče kaj več o sovražnem govoru izvedeti naj si prebere Georga Orwella 1984 in Živalska farma. Slovenci z razumevanjem ne bi smeli imeti prevelikih težav, saj v tem živimo.

 • Janez Novak

  Demokracija v EU in v Sloveniji je mrtva. Novi globalistični fašisti izvajajo svojo strahovlado zaenkrat z mehkimi ukrepi kot so vseprisotna politično-ideološka propaganda, ki nas prepričuje, da Evropa ne pripada avtohtonim Evropejcem, temveč vsakomur, ki vdre vanjo, tudi ilegalno. Toda mehki ukrepi kot so stigmatiziranje s populizmom, ksenofobijo, rasizmom, fašizmom …, se postopmno prek sodb sodišč, ki v EU preganjajo sovražni govor, postopno preobražajo v trde ukrepe. Kje se bo to končalo, sam Bog ve. Toda če se zgodovina ponavlja, nas vse to pelje v nasilje in morda celo v nove vojne v Evropi. Organizacija kot je Antifa, ki je na las podobna italijanskim škvadristom iz časa fašizma ali nemškim rjavosrajčnikom iz časa nacizma, je zgovoren simptom, kam plove Evropa.

 • macon

  Sovražni govor je edino pozivanje k nasilju in to ni pozivanje, da naj bodo kriminalci zaprti.

  To je vse v funkciji ohranjanja nelegitimne levičarske oblasti, ki jo zanima samo njena korupcija in kriminal, družba pa zaradi tega in njihove nesposobnosti (negativna selekcija) kot celota stagnira.

  Ps: Nehajte že uporabljati sintagmo liberalna levica, ki je levičarski izmislek. Gre za skrajno levico oziroma socialistično levico, z liberalizmom nimajo nič razen kraje besede.

  • tasilo

   Pravi levičar ne krade le besed, ampak kar vse po vrsti, kar ni kar ni priklenjeno, privito, privarjeno, zabetonirano … Navsezadnje brez problema in zadržka spizdi celo kakšno meščansko vilo za sedež stranke.

   • tohuvabohu

    Komunisti so zmagovalci WW2, premagali so fašizem in nacizem, danes pa rešujejo cel svet pred nenasitnim kapitalom. Skratka, imajo toliko zaslug, da jim pripada vse, kar si zaželijo.

    • Aton

     Komunisti so poraženci WW2. Nekaterim je bilo to jasno že davnega leta ’45, nekaterim z daljšo lajtngo ne bo nikoli.

 • tasilo

  Sovražim sovražnike svobode govora.

 • Antonius

  Za izvoljene evropske socialiste v Sloveniji pa za preimenovane veleizdajalčeve komuniste se je demokracija preveč razpasla, zato jo omejujejo s sovražnim govorom.
  V izogib sovražnemu govoru lahko Kučana vprašaš, če ga srati tišči, ne smeš ga pa na kakšnem njegovih javnih govorov demokratično vprašati, zakaj ga serje.

 • IZBIRA

  Komunisti v Sloveniji imajo tako logiko, ki jo čedalje bolj agresivno vsiljujejo na vseh nivojih in za sedaj z medijskim agitpropom in FDV cenzuro: Demokracija je kolaboracija zato je vse kar ni v skladu z “vrednotami” kontinuitete ZKS sovražni govor!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  “PONOSNI” NASLEDNIKI VKP-B KPS, KPJ “STALINOV” EX KP, ZK IVANA MAČKA & COMP
  SE ZDI
  – TEČEJO – ZADNJI – KROG.
  ZADNJI KROG – pred – čim?
  Pred odhodom – “na borzo dela”? Ali čim? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE

 • RATATA

  Priznam, da so nas uspeli zelo dobro ustrahovat ti pokomunajzrci, potomci in nasledniki ter slavilci komunistične revolucije. Celo tako zelo so uspeli, da ne povem vsega in tako, kot si mislim o njih in zato vklopim tipko samocenzure.

  • 12345

   Ne obupaj!
   Če si vklopil tipko samocenzure, si še vedno dober za pobirat smeti za migranti.

   • RATATA

    Pa ne da ti men verjameš kreten buzerantsk komunajzrsk!

    • 12345

     Ja kermu pa naj?
     Kako pa veš, kaj je samocenzura, če je ne občutiš.
     Ti pa si papak!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ja, kdo pa jih je volil??? Jaz sigurno ne. Levičarji pa seveda nič ne mislijo z glavo, ker jo imajo samo za okras.

 • Olga101

  “Sovražni” govor (beri resnica) škodi samo komunistom ups levicarjem!

 • RATATA

  Ni ga hujšega sovražnega govora o Slovencih in Sloveniji, kot izjava fafajonske prasice, da bo “storila vse za ukinitev viz za shipteraj”,
  ali pa predstavljanje brglezbike, da je “mednarodni pravnik”,
  pa predstavitev SD (socialne demokracije) s 120 letno tradicijo na njihovi spletni strani, ki jo začenjajo z marxom …. in se od komunistov nekaj distancirajo, čeprav so se ke “demokratično prenovili”… matqrba!!

  • 12345

   Ker zgoraj ni nobenega argumenta, je to sovražni govor per definitionem.
   Kapiš?

   • RATATA

    Če ne znaš razbrati treh argumentov pomeni, da si komunajzrski uglaupohabljenec in ti je iz človekoljubnih vzgibov treba nuditi prvo pomoč.
    Najprej s kundakom po tilniku, čeprav vem da ne bo nucalo in bo potrebna zahtevnejši, specialistični tretma. Ne skrbi, dodatnega zavarovanja ne potrebuješ, bo vseeno rešena nevarnost širitve okužbe!

 • šmentanamuha

  Sovražnike rodu naj našga trešči grom … boljševiki so sovražniki človeštva, kučanistična Agenda 21 pa je naperjena proti Slovenskemu narodu. Mali boljševik bi rad postal veliki človek Novega svetovnega reda. No way.

 • antimur

  Apel vsem domoljubom, da gremo v organiziran pohod do vlade, levofašističnih medijev, sodstva, v Murgle. Organiziran pohod naj velja samo do teh prekletih antislovenskih gnezd, potem pa po navdihu.

  • Vera

   Še na volitve se mnogim ne da iti, kako jih boste dobili na kakšen legitimen protest ?

 • Observer

  Kako lepa slika Lenina…

  tale je bolj primerna, ko se mu je vtrgalo pred smrtjo:
  https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fwww.harunyahya.com%2Fimage%2Fcommunist_ambush%2Flenin03.14.jpg&f=1

  Preden ga je kap, je imel močne napade, ki jih doktorji še danes ne znajo pojasniti (ker razmišljajo materialistično-atestično).

  https://www.nytimes.com/2012/05/08/health/research/lenins-death-remains-a-mystery-for-doctors.html

  Stalin je umrl podobno. Njegova hčera je povedala, da je njegova smrt bila prava agonija in da ni umrl mirno:

  “Stalin struggled on for several days, eventually dying at 21:50 on March 5th. His daughter said about the event: “The death agony was terrible. He literally choked to death as we watched.””
  https://www.thoughtco.com/how-did-stalin-die-1221206

 • montyamp

  Resnica je bila in ostaja največji sovražnik komunistinih parazitov , ki so prišli na oblast z zločinom , takšnim ali drugačnim.
  Tu imamo 800 morišč po letu 1945 in seveda udbovske mladiče , ki se danes držijo na oblasti z bolj novodobnimi prijemi .
  Npr. :
  1992 – Likvidacija predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja
  1994 – Afera Depala vas, politični obračun z Janezom Janšo
  2000 – Nespoštovanje rezultata referenduma o večinskem volilnem sistemu in
  medijski umor Andreja Bajuka
  2008 – Veliki pok iz Finske v režiji omrežja Foruma 21
  2011 – Tožilsko-sodni proces Patria proti predsedniku SDS Janezu Janši
  2014 – Na podlagi montirane sodbe v primeru Patria v zapor pošljejo prvaka SDS, konkurenco torej onemogočijo z represijo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,
  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

 • skorpijon93

  Hrvaška ni priseljencem naklonjena država, na Hrvaškem živi 1,6 % delež muslimanov po podatkih 2016 leta, v Sloveniji pa 3,6 %, komu je v interesu,d a iz Slovenije ustvarja multikulti državo, SD seveda ! učite se od hrvaškega nacionalizma, saj smo sosedje ane ? smo kristijani in slovanim, smo bratje

 • xtc

  Vse to ne pomaga nič nola levoanarhistična taktika bo padla na enak način kot je padla Sovjetska in SFRJ tokrat pa v vojni ,do njeih popolnega izbrisa.
  Kot vedno pa bodo vojno zakuhali socialisti in anarhisti.
  Če se vprašate zakaj sta Franco in Pinochet počela to kar sta(daleč od pohvalnega),vam levičarji izvrstno ponujajo odgovore.
  Še najboljša je bila cvetka nekega zahojenega levaka,ki je zapisal takole;Reakcijski zločinec Pinochet,je zrušil vlado naprednega in razvojnega socialista Alliendeja,ki je izvajal napredne reforme in ukrepe,kot je podržavljanje rudnikov,bank in veleposestnikov in ustvarjal družbeno lastnino in podjetja v dobro naroda.
  No k sreči je Pinochet “to dobro v naroda” preprečil drugače bi že takrat postali venezuela.

 • skorpijon93

  Slovenci, Slovaki, Poljaki, Čehi, Hrvatje smo bratje, mi ne rabimo muslimanskih migrantov, ne rabimo albancev, nismo imeli kolonij in nismo nikomur dolžni

 • montyamp

  A je to sovražni govor ???
  Gošarska zapuščina je , 800 morišč po državi in po BMZ avantgardnem sindromu združenim s samoupravičenjem med potomci NKVD hlapčevstva .
  Se pravi združevanje patologij v kolektivnem , je značilno za krdelo udbovskih mladičev , seveda je dokazov za take trditve več kot preveč .
  A resnica tako boli ???
  Prekleta banda quazi liberalno levičarska , zdravstvo , banke , šolstvo , …………………… , ni kaj ni v procesu razpadanja in banditi se spravijo na SOVRAŽNI GOVOR .

 • skorpijon93

  Čehi ne sprejemajo in ne uvažajo muslimanov, teh je tam 20.000 ali manj kot 0,2 % delež populacije , češka tudi evra ni sprejela in je med najmanj zadolženimi državami v EU, so naši bratje

 • montyamp

  Sovražni govor :
  BOGASTVO JE NAJVEČJI SOVRAŽNIK KOMUNISTIČKE PARTIJE .
  Težava je samo v tem , da je bogastvo njhov sovražnik ko ga imajo drugi .
  Kurćanova banda je Slovencem pokradla cca. 100 000 000 000 € , se pravi sto tisoč miljonov eurov in zato lahko visijo z nogami navzgor .
  Slovenci bodo prej ali slej prišli k pameti .
  Ko je šlo za Srbe 1991 je bila akcija uspešna , sedaj čakamo novo akcijo še za murglosrbe .

 • if

  Posiljevani smo s posledicami preteklosti.
  https://www.casnik.si/kardelj-in-nuon-chea-lenin-che-guevara/

  Posiljevalci zagovarjajo preteklost, uvajajo načelo “sovražnega govora” za nadaljevanje posiljevanja s preteklostjo.

  • IZBIRA

   Kar so se skojevci naučili to komunisti znajo.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  ŠALA

  “PONOSNI” NASLEDNIKI VKP-B KPS, KPJ “STALINOV” EX KP, ZK IVANA MAČKA & COMP
  SE ZDI
  – TEČEJO – ZADNJI – KROG.
  ZADNJI KROG – pred – čim?
  Pred odhodom – “na borzo dela”? Ali čim? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM.
   ŠALA

   POIZVEDBA

   IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
   verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
   S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

   “PAULUS”,

   Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
   in je morda
   – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
   pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
   Ta
   verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
   verjetno – kar v “japankah”,
   pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
   Torej,
   kaj storiti ?
   Najbolje – NIČ.
   Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
   Če
   je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
   Morda
   nam bo povedal,
   katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
   je
   “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
   TUDI
   INFO
   POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
   (last družine slovenskih graščakov
   in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
   BI BILE – DOBRODOŠLE.
   Tudi,
   kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
   IN,
   KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
   pod cerkvijo – je stala.
   Da
   o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
   Torej,
   obstoji tudi – “sovražni molk”,
   ki ga izvajajo zlasti
   t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

   P.S.
   KONEC ŠALE,
   TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
   UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

  • 12345

   “P.S.
   KONEC ŠALE”

   ha,ha,haha,haaaaa

 • if

  Naklepna sovražna dejanja zoper slovenski narod in demokracijo izvajajo s tem, ko uvajajo zakonodajo o sovražnem govoru!
  Gre za politiko/ljudi/politike, ki zagovarjajo/ščitijo/pri življenju vzdržujejo sovražna dejanja komunističnega/neokomunističnega režima zoper slovenskki narod, zoper demokracijo.
  Gre za spopad med komunističnim/neokomunističnim zlom v odnosu na vrednote osamosvojitve, spopad nekultiviranosti in kultiviranosti, spopad nedemokracije in demokracije …
  Slovenija se opoteka pod težo nedemokracije!

 • MEFISTO MODRI

  Spodaj je nekdo pripomnil, da imajo levičarji glave samo za okras.

  Lepo prosim avtorja tega nesmisla, da nam pojasni, kakšen okras pa je prazna levičarska betica!?

 • Garbage man

  Reinkarniran Hitler- in EVA na prvi fotki

 • Nata

  + + + + + +

  In, mi, ki tukaj že lep čas komentiramo bi tudi veliko vedeli povedati o sovražnem pisanju !! Pa se takrat noben hudir ni zganil !!
  Koliko žalitev in nesramnosti je bilo tule izrečenih !!

 • Marija

  No trenutno sem na FB blokirana za vprašanje koga se bojijo da so kupili neprebojne avtomobili?Blokada je tu.Ali je to sovražno vprašanje?

  • šmentanamuha

   Zakaj pa uporabljaš FB.

  • slosin

   seveda, to je sovražno vprašanje…tud to bomo prepovedal…ampak seveda ,selektivno

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  ŠALA

  “PONOSNI” NASLEDNIKI VKP-B KPS, KPJ “STALINOV” EX KP, ZK IVANA MAČKA & COMP
  SE ZDI
  – TEČEJO – ZADNJI – KROG.
  ZADNJI KROG – pred – čim?
  Pred odhodom – “na borzo dela”? Ali čim? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,
  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

 • Aton

  Sovražni govor… to je Svetlana Makarović

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM
  ŠALA

  TE NEJASNOSTI OKROG – ” Reichministra Von PAULUSA ”
  SE
  MENI ZDIJO – ŽE RES – PRAV – V Z N E M I R L J I V E !
  Mora biti
  – res že zelo – “UBOGI”, ko pa kar v svoj NICKNAME=VZDEVEK napiše,
  da je minister, ko pa vsi vemo, da je – GENERAL.
  Pa tudi to je pomešal: njegovs drzžina PAULUS – namreč – nikoli ni bila – “VON”=PLEMIŠKA,
  pa še tisti “von# piše – NEPRAVILNO
  – Von,
  ko pa vsi vemo, da se nemška plemiška predpona piše
  z malimi črkami, tako

  – von

  Torej, s tem – PAULUSOM – mora biti – ŽE ZELO – S L A B O !?

  MORDA SE MU DOGAJA – CELO – SPODNJE ?

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,

  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

 • Janez Kepic-Kern

  TAKO PAMETNO, VEDRO, LJUBEČE
  POJEJO – LJUDJE S KORZIKE – SVOJI REVNI
  A NJIM NAJLJUBŠI DOMOVINI – – KORZIKI !

  DOMOVINI –
  CORSICA . A TE

  https://www.youtube.com/watch?v=xmbh4gTJ4Ag

  Ghjè per à pena dì campà
  Ch’elli si mettenu in penseri
  Ch’elli si mettenu à marchjà
  Mezu à le brame è l’addisperi

  Quand’elli sò da mare in là
  Anu li cori prigiuneri
  Ma tù i sai fà vultà
  Di tè quantu elli ne sò fieri

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè

  È per à pena di sperà
  Falanu pieni li carrughji
  Ti parlanu di libertà
  Quante vittorie in li so mughji

  È quand’elli mettenu à dì
  Inseme listessu curagiu
  Pè ciò chì ferma à custruì
  Faci cun elli lu viaghju

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè …

  PRIBLIŽEN – A DOVOLJ TOČEN PREVOD OD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA

  ZATE, TEBI – KORZIKA

  KER JE ŽIVLJENJE KRUTO IN KO
  ZAČENJAMO V SKRBEH, V UPANJU
  TUDI S STRAHOM IN OBUPOM,
  TUDI V TUJINO PREKO MORJA,
  SI VEDNO V NAŠIH SRCIH.
  IN KO SE VRAČAMO, KAKO PONOSNI SMO
  KORZIKA, KORZIKA,
  BLAGOSLOV, SLAVA
  TEBI
  KORZIKA, KORZIKA.

  IN KO UTRUJENI OD ČAKANJA
  NAPOLNIMO ULICE
  IN GOVORIMO – O SVOBODI,
  KOLIKO ZMAGOVITE VOLJE
  JE V NAŠIH KLICIH.

  KORZIKA, KORZIKA, SLAVA, BLAGOSLOV – TEBI.

  IN KO ZAČNEMO GOVORITI,
  ZDRUŽENI V POGUMU – O TEM,
  KAR ŠE JE TREBA ZGRADITI
  NAM TI – KORZIKA – POMAGAŠ.
  SLAVA, BLAGOSLOV TEBI,
  KORZIKA, KORZIKA.

  https://www.youtube.com/wat

  Takh pesmi – nam Slovencem – manjka.
  Korzičanov je vsega 300.000 pa so
  tako pogumni, aktivni, kjubeči
  do Krzike, svojih pesmi, jezika itd.
  Korziki gre – kar dobro.
  Svojo univerzo imajo, OK gopodarstvo itd. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  “NEBODIGATREBA”
  VERJETNO EX KP, ZK
  PROVOKATORČEK
  , VERJETNI F. TUNEK,= PAULUS=DR.DR. COLLES, HUGO ITD
  SE JE
  TE DNI ŠE DODATNO – NEGATIVNO – “IZKAZAL”
  Dokazal je,
  da o stalingrajskem feldmaršalu – PAULUSU – NIMA POJMA,
  da še
  njegovega priimka in funkcij ne zna prav napisati.
  SPLOH
  PSTAJA F.TUNEK – VEDNO BOLJ PREPOZNAVEN PO TEM, DA PREPISUJE
  IN DA,
  PRAVILOMA – POJMA NIMA – O TEM – KAR PIŠE.
  NŠR.
  SPLOH NE VE, KATERA EX KP”STALIN PARTIZANI” ENOTA
  JE
  PREGNALA – NEMCE – IZ KOMENDE. On ne ve, jaz pa vem. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA