fbpx

Pozor, pričenja se vseslovenska peticija proti plačevanju prisilne RTV naročnine, ki bo pripeljala do množičnih odpovedi naročnin!

RTV Slovenija s svojim poročanjem v zadnjem času ne daje videz nepristranskosti in objektivnosti. (Foto: STA)

Vsi tisti državljani, ki se ne strinjate s prisilnim plačevanjem RTV naročnine, lahko podpišete peticijo, v kateri izrazite mnenje, da se mora prenehat obvezno plačevanje. “Ukinitev prisilnega plačevanja RTV prispevka in možnost prostovoljne dodelitve tega prispevka mediju po lastni izbiri državljana,” sporočajo avtorji peticije. Peticijo lahko podpišete TUKAJ.

Osnova demokratične družbe, kakršno poznamo iz najbolj demokratično razvitih evropskih držav, je gotovo pluralnost medijev. Medijska krajina, v kateri se lahko s svojimi prepričanji najde vsak državljan. V Sloveniji pa smo priča povsem diametralni situaciji, ko je nacionalna RTV leglo enostranskega in pristranskega poročanja, ker jo še vedno obvladujejo kadri propadlega komunističnega režima, ki onemogočajo sleherni poskus uravnoteženega poročanja. Prav Kolodvorska ulica pomeni največjo nevarnost za nadaljnji razvoj demokracije v Sloveniji.

Zato osveščeni državljani Slovenije, povezani v množično gibanje “odklopi.si” pozivamo vse, da se nam pridružijo, preberejo naše zahteve in podpišejo peticijo, s katero prispevate svoj kamenček v mozaiku, ki bo Slovenijo popeljal iz sivine enostranskega poročanja v novo družbeno resničnost. V njej bo imel vsak posameznik priložnost s svojim mnenjem prispevati k demokratičnemu napredku družbe.

RTV Slovenija je pobrala od leta 2003 več kot dve milijardi davkoplačevalskega denarja. (Foto: montaža Vfokusu.com)

Zato vas ob koncu teksta naprošamo, kdor deli ista razmišljanja kot je zapisano v zgoraj omenjenem tekstu, je vabljen, da izrazi državljansko dolžnost in podpiše peticijo na odpoved.si.

peticija

Peticija za ukinitev prisilnega RTV prispevka. (Foto: posnetek zaslona/Odpoved.si)

V Fokusu