fbpx

Skrajno-levičarske skupine načrtno ustvarjajo proteste: Tokrat pod pretvezo boja za gostince!

Foto: STA

Profil “Patriots Slo” nima nikakršne veze z gostinci, ampak ga je, kot je videti, ustvarila ultra-levičarska skupina pod pretvezo boja za gostince, prikrajšane v koronakrizi. Ob tem je jasno, da se skuša s pritlehnimi akcijami proti Janševi vladi, v politični boj “vpreči” vse podskupine slovenske družbe. Vse za dosego cilja rušenja koalicije in vzpostavitve takšne, ki bo odgovarjala njihovim apetitom. 
Iznajdljivost in sla po oblasti tranzicijske levice ne pozna meja. Tokrat se je, kot kaže, znova aktivirala ultra-levičarska skupina, ki skuša v politični boj zvleči tudi slovenske gostince. Na svojem profilu Patriots Slo, ki z gostinci sicer nima popolnoma nobene veze, vabijo na “SHOD ZDRUŽENIH GOSTINCEV”, ki naj bi se po njihovih navedbah odvil v ponedeljek, 7. decembra ob 19. uri na Trgu republike v Ljubljani. Ob tem je več kot očitno, da gre zgolj za še eno podlo zavajanje, saj je aktualna vlada s protikoronskimi paketi pomoči naredila več kot dovolj tudi za ta del slovenske družbe, ki ne deli prepričanj z organizatorji tovrstnih hujskaških mitingov.
V zadnjem času se je sicer že dogajalo, da so skušali nekateri levi politiki, skupaj z njim naklonjenimi mediji, gostince prikazati kot žrtve vladnih ukrepov, ob čemer so si za odskočno desko izbrali kar kuharsko velemojstrico Ano Roš. Tako je predsednica stranke SAB Alenka Bratušek v svoji nedavni objavi na Twitterju, grobo manipulirala z izjavami direktorja Nove24TV Borisa Tomašiča iz njegove nedavne oddaje z naslovom Kdo vam laže. Predsednica stranke se je zgražala nad tem, da naj bi “novinarji” Nove24TV grdo oblatili “kuharsko velemojstrico” Roševo, ki se je spraševala, kako bo izplačala plače zaposlenim ob zaprtju restavracij v času razglašene epidemije.

Lažni profil, ki poziva gostince na proteste. (Foto: družbena omrežja, posnetek zaslona)

Tomašič pa je na pristransko poročanje POP TV-ja v resnici med drugim pripomnil: “Ta vlada sprejema ukrepe. Ko je sprejela ukrepe za pomoč turizmu, bone, vavčerje, ste spet skakal po luftu in govorili, da je to brez veze, in da to nima nobenega smisla itd. Imaš možnost čakanja na delo, celo vrsto ukrepov in pripravlja se šesti protikoronski zakon in pet jih je že bilo. Vlada se trudi, dajte se pogovarjati z vlado, gostinci, vsi, ki ste prizadeti. Organizatorji sejmov, prireditev itd. Iščimo rešitve. Ne pa pljuvati in napadati, kot, da bi vam vlada nekaj vzela. Vlada  poskuša preprečiti krizo, epidemijo hoče ustaviti. A je to tako težko dojeti. Ne dela zato, da bi škodovala gostincem. Ni omejila dela gostincev, zato ker gostincev ne mara ali pa, ker jim hoče škodovati.” 

Predsednica SAB Alenka Bratušek napadla Nova24TV z montiranimi izjavami voditelja oddaje Kdo vam laže? Borisa Tomašiča o Ani Roš (Foto: STA, Nova24TV)

Znano je, da v času, ko se Janševa vlada uspešno spopada s koronakrizo, ves čas doživlja načrtne diskreditacije osrednjih medijev, levih opozicijskih politikov in nevladnih organizacij, prisesanih na infuzijo davkoplačevalskega denarja ter raznih “kulturnikov”. Ena izmed zadnjih tovrstnih akcij so bili tudi skrajno nasilni protesti, ki so jih z dajanjem potuhe in spodbujanjem, pomagali ustvariti tudi mediji kot je POP TV: “Mediji ste soodgovorni za to. Mesece ste jih podpirali in jim “dajali kruha”. Mediji ste prispevali k temu, da se je to danes zgodilo. Zdaj imate pa ranjenega policista,” je minister Aleš Hojs po najbolj nasilnem protestu do sedaj očital novinarki POP TV Katarini Matejčič.

Photo: Nova24TV

Nasilje je eskaliralo. Pripadniki Antife so napadli policiste, ki so popisali protestnika, ki je provociral v srbskem jeziku. Enega policista so brcnili v hrbet,” je novinar Nova24TV Luka Svetina poročal izpred Trga republike. Kot je pristavil, so nato napadli še policiste na konjih in novinarja Top News Vladimirja Voduška. Ljubljana je na trenutke izgledala kot pravo vojno območje, saj so huligani metali pirotehnične izdelke, granitne kocke ter druge predmete, za seboj pa so puščali uničeno lastnino. In pa najhuje – poškodovane ljudi, med njimi tudi policiste.

Domen Mezeg