fbpx

Preberite celoten zapis, s katerim je Aleksandra Pivec na Facebooku odločno zavrnila “natolcevanje” Televizije POPTV o neplačanih računih

Kmetijska ministrica na svojem obisku v podjetju Vinakras. foto: Vinakras.

Kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec je že nekaj dni tarča osrednjih medijev zaradi njenega dvodnevnega obiska na Krasu v podjetju Vinakras, ki je bil delno zasebne delno poslovne narave. Časopis Dnevnik, zlasti pa komercialna televizijska hiša POP TV, sta potem, ko je izvršni svet Desus strnil svoje vrste in izrekel podporo svoji voditeljici, pozornost preusmerila na družino podpredsednice vlade. Vztrajno jih zanima, kdo je plačal račun za njihovo bivanje na Krasu, namigujejo pa na korupcijo.

Pivčeva se je v intervjuju za 24ur ostro odzvala na provokacije voditelja Uroša Slaka in dala jasno vedeti, da jih njena zasebnost “nima kaj zanimati”, a pritiski niso pojenjali, saj se je medijska gonja nadaljevala z javno objavo elektronski sporočili, ko se je njen kabinet dogovarjal za obisk v Vinakras. Zdaj se je Pivčeva oglasila še na Facebooku in zatrdila, da je pripravljena KPK pokazati vse račune.

Nikomur niso prepovedali, da se njeni obiski na terenu snemajo
“Vedno bom s ponosom nosila različne majice, značke, predpasnike,… kmetij, društev, organizacij in podjetij, ki delujejo v mojem sektorju. Ker brez njihovega truda ne bi bilo slovenske hrane, obdelanega in ohranjenega podeželja, številnih delovnih mest. Ker vem, kako veliko ljudem pomeni, da obisk ministrice na terenu ohranijo v spominu skozi fotografijo ali video, nismo nikoli in nikdar nobenemu prepovedali, da moj obisk pri deležnikih v sektorju fotografira ali snema,”
pojasnjuje Pivčeva. Opominja, da na spletnih straneh in družbenih omrežjih lahko najdemo številne fotografije in video posnetke iz obiska na kmetijah, različnih društvih, organizacijah, lokalnih skupnostih, podjetij.

Dr. Aleksandra Pivec in njeni utrinki s terena. Foto: FB.

Zelo neposredna pa je v delu, ki se nanaša na očitke, da računov za zasebno bivanje na Krasu ni plačala sama: “Stroške nastanitve na Krasu zase in za svoja sinova sem plačala sama. V kolikor bo potrebno, bom račun pokazala pristojnim institucijam.”

Pivčeva si še želi, da bi bili vsi državljani bolj ponosni na domače pridelovalce in deležnike v agro-živilski verigi. To bi namreč po njenem mnenju dvignilo kolektivno slovensko zavest o njihovem pomenu in pomenu odnosa do slovenske hrane in obdelanega slovenskega podeželja. S tem bi se dvignil tudi ugled in spoštovanje slovenskega kmeta.

L. S.