Preberite, kako Šarec Slovenski vojski odžira denar! Razkošje na račun vojakov pa ljubi tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec

Zakaj Marjan Šarec ni nastavil v.d ministrico za kohezijo Aleksandro Pivec kot pa Alenko Bratušek? (foto: STA)

Zakaj Marjan Šarec ni nastavil v.d ministrico za kohezijo Aleksandro Pivec kot pa Alenko Bratušek? (foto: STA)

Po lanski oceni pripravljenosti, ki so jo Natovi ocenjevalci označili za nezadostno, je letos vojska prejela oceno zadostno. Glede na to, da se Slovenija nahaja v času miru, stanje pripravljenosti SV pa je komaj zadostno, je to naravnost katastrofalno. Tu pa so še pritiski s strani nadkoalicjke Levice, ki še dodatno rovari proti vojski, ter razsipnost vlade Marjana Šarca, ki s svojimi luksuznimi potovanji z vojaškim falconom aktivno odžira sredstva, namenjena za vojsko.

Slovenski predsednik in vrhovni poveljnik slovenske vojske Borut Pahor je v petek, 5. aprila 2019, prejel poročilo o pripravljenosti vojske za leto 2018, ki sta mu ga predala obrambni minister Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc.

SV po Pahorjevih besedah izvaja vse naloge v skladu z zakonom o obrambi, težave pa ima pri zagotavljanju zmogljivosti za delovanje v operacijah največje intenzivnosti. Ključna težava, ki vpliva na oceno pripravljenosti tako za delovanje v miru kot v izrednih razmerah in v vojni, pa je po njegovih besedah popolnjenost enot SV s kadri, oborožitvijo in opremo.

Čeprav so se finančna sredstva, namenjena za obrambo, v zadnjih letih povečala, pa so v Generalštabu SV ocenili, da je bil vpliv dodatnih finančnih sredstev na zahtevano pripravljenost vojske minimalen. K minimalnemu vplivu je brez dvoma doprinesel tudi Šarčev oblastniški odnos do vojske, saj sam za potovanja v tujino z veseljem uporablja vojaški falcon.

Podatki o poletih falcona za vladne potrebe, ki smo jih pridobili od ministrstva za obrambo, kažejo, da je Šarec v prvih petih mesecih svojega vladanja za lete s falconom potrošil več kot 58 tisoč evrov, kar je 87 minimalnih neto plač. Sedem let prihodkov nekoga, ki prejema minimalno neto plačo, torej. Znesek še ni dokončen, saj za februarska leta na Finsko in v Egipt še niso prispeli vsi računi.

Šarčeva razsipnost
Šarec je od oktobra, ko je njegova vlada začela uporabljati falcon, letel devetkrat. Račune je za novembrski in decembrski let v Bruselj poravnala EU, preostale smo plačali iz proračuna. Kar pomeni, da je za Šarčevo razsipnost šlo iz sredstev, namenjenih za obrambo. Za primerjavo, predsednik Pahor je v času od nastopa prvega mandata v letu 2012 do konca marca 2019 v tujino potoval z vladnim falconom zgolj dvakrat. Za preostala potovanja je Pahor izbiral avtomobil ali komercialne lete.

Vir: Demokracija

V vojski trdijo, da so s povečanimi finančnimi sredstvi lahko investirali v kadre ter omogočili “bistveno večje vlaganje v usposabljanje enot in zagotavljanje določenega deleža osnovne opreme”, a kakor se zdi, je bilo to preden je Šarec z veselo druščino začel aktivno uporabljati falcon za potovanja v Luksemburg, Sofijo, Kopenhagen, Berlin in celo nekaj več kot 4 ure z avtom oddaljeni München ter druge destinacije, za katere bi slovenske davkoplačevalce veliko manj stalo, če bi se Šarčeva koalicija poslužila komercialnih letov.

Čeprav se kadrovska sestava Šarčeve vlade hitro menja, je dejstvo, da je v vladi šestnajst ministrstev, večina ministrov pa očitno uporablja redne linije. V ministrski ekipi je rekorderka po letih s falconom ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ki prihaja iz kvote DeSUS. Njeno ministrstvo je naročnik sedmih letov v tem mandatu, eno pot v Bukarešto si je sicer delila z notranjim ministrom Poklukarjem. Pivčeva uporablja falcon tudi za lete v Bruselj, Berlin in Pariz, za katere obstajajo seveda z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana redne linije.

Pivčeva po Šarčevem zgledu
Ko je v petek, 22. februarja, letela v Pariz, potem pa v soboto, 23., nazaj, je stal let s falconom po doslej prispelih računih (znesek še ni dokončen) neverjetnih 7.495,13 evra. V delegaciji je bilo pet oseb; če bi leteli z Adrio Airways, seveda direktno, bi za vseh pet plačali več kot petkrat manj, 1.393,30 evra (vir: letalske.si). Prihranili bi torej 6.101 evro, kar je devet minimalnih neto plač.

Minister za obrambo Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc (Foto: STA)

V petih mesecih je ministrica za kmetijstvo za lete s falconom porabila krepko čez 30 tisoč evrov, s falconom pa leti tudi, kadar so v delegaciji samo trije ali štirje. Nikoli se ne zgodi, da bi odšla s falconom na pot brez Luke Kočevarja, šefa službe za odnose z javnostmi na ministrstvu, ki je postal splošni javnosti znan po intimnem razmerju z novinarko POP TV Suzano Perman. Minister za obrambo in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec si falcon privošči tudi, kadar mora iz Ljubljane v dobre štiri ure vožnje z avtomobilom oddaljeni München, kot je bilo 16. februarja letos, ko je samo za pot s falconom porabil 3.706 evrov.

Politika spravila vojsko v katastrofalno stanje
A Pahor javnost tolaži, da je “pripravljenost enot za delovanje v mednarodnih operacijah in misijah na najvišji ravni”, saj je SV s svojimi aktivnostmi pri varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami “ključen akter v sistemu nacionalne varnosti”. Drugim pa počasi postaja jasno, zakaj je imela koalicija težave s sprejetjem več kot 200 milijonov evrov preobremenjenega letnega proračuna. Šarec volivcem obljublja tisto, kar zahteva od njega nadkoalicijska Levica, sam pa skupaj s svojo ministrsko ekipo malomarno ravna z davkoplačevalskim denarjem.

Tako vojski ne preostane drugega, kot da životari med nezadostno in zadostno oceno. Šarec in njegova koalicija pa veselo zapravljajo davkoplačevalski denar.

Ivan Šokić

 • bubamara

  Uf, tole je pa dobesedno skropucali od prispevka. Najprej slika, kjer ni ministrica in tako naprej. Malce poslušajte Janeza kaj je govoril v petek na komisiji za obrambo. Iščete probleme tam kjer jih ni.

  • Beli Sneg

   To res ni problem če se preseravajo???!!!! Če bi to počel JJ bi šla skupaj z levaki na cesto, ker bi mediji 24ur na dan kokodakali kako se zapravlja. Naši lahko, ker so posvečeni.

   • bubamara

    A si predstavljaš Janeza na redni linjji Adrie? Jaz si ga ne. Do sedaj ga še ni nobeden videl.

    • Beli Sneg

     S Falkonom se ni vozil, če bi ga pribijal na križ, vključno s teboj.

 • Franjo Trojner

  Kaj se dogaja v SV? Kaj se dogaja z načelnico Generalštaba Alenko Ermenc?
  Kaj mislita za izboljšanje razmer v SV narediti predsednik Pahor in minister za obrambo g. Rjavec?
  Svet in EU se nahaja v zares kritčnih, prelomnih časih kjer mir vedno ne bo nujno nekaj samoumevnega, kar je dovolj tehten razlog za krepitev in izgradnje močne SV, ki bo sposobna odbraniti državo pred morebitnim agresorjem. Hrvati so okupirali del našega ozemlja in morja in prav nič ne kaže, da se mislijo prostovoljno umakniti. Prav nasprotno, njihova politika, diplomacija v EU in širše počne prav vse, da si del našega ozemlja in del morja protipravno, z žegnom EU in svetovnih velesil pripojijo.
  Če bi Slovenija imela močnon SV si policija, vojska in politika naših južnih sosedov Hrvatov ne bi upala povzročati incidentov v Piranskem zalivu in drugod vzdolž južne meje. Tudi že podpisanih mednarodnih pogodb, niti razsodbe arbitraže o meji na kopnem in morju bi ne upali kršiti, tako pa brez strahu počnejo z nami kar si pač namislijo in to vedno počno na protipraven, posmehljiv in zaničevalen način.
  Za močno, prodorno diplomacijo vedno stoji močno gospodarstvo in močne dobro vodene, organizirane in opremljene vojaške sile, kar v primeru Slovenije, kot vemo ne drži, zato izpade naša diplomacija venomer, kot nek jokajoči KALIMERO brez vsake politične teže. Sedaj lahko razumete zakaj se Hrvati tako lahkotno, posmehljivo in večkrat zelo žaljivo poigravajo z našimi politiki, diplomacijo.
  Glede na resno stanje v svetu in EU je zelo pomebno v kakšnem stanju je naša SV in kader, ki ji poveljuje. Glede na v javnih medijih zapisano novico, da se načelnica Generalštaba zdravila na psihijatriji v LJ Polje in nato še na njeno javno napoved, da bo pisca te novice sodno preganjala meni sedaj ni jasno zakaj? Ali bo pisec te novice sodno preganjan ker je nezakonito vpogledal v njen zdravstveni karton ali bo sodno preganjan ker si je celotno zadevo dobesedno izmislil? Upam, da je vsem v državnem vrhu in vojski jasno, da na čelu SV potrebujemo opravilno sposobno osebo, s tem se ne gre igrati, to pa več ni hec, mar ne? In glede tega bo javnosti nekdo moral dati verodostojen odgovor!

  • wert

   Verodostojen odgovor rabimo tudi zakaj javnost ni izvedela resnice o prisluškovanju glede arbitraže.
   Čudno je tudi zakaj je SOVA toliko časa “mirovala” – hmmm – res čudno.

   • Franjo Trojner

    Res je!

   • stane

    Gre za sistemsko unicevanje Slovenije,Slovenk/cev.
    Sedaj pa se Afro divjaki in Arab divjaki.
    Ce se ne bo v kratkem kaj spremenilo v politiki , v odnosu na vojsko-obrambo,bomo uniceni v parih letih ali pa se prej.

  • RATATA

   Sem ži pisal in lepil…
   … ” in to je predmet spora “…

   Iz zanikovanja vstaja državnost slovenskih dežel, njih identiteta, državljani, ozemlje, oblast in državne meje. Iz mraka pozabe izstopajo državnopravna upravičenja, deželna avtonomija, vedno znova potrjena, pa internacionalna subjketiviteta, ki se izkaže v ustvarjanju novega skupnega državja – Dvojne monarhije – leta 1867, v katerega usta(no)vni listini piše:
   “Dvojno monarhijo sestavljajo Kraljevina Ogrska in vojvodine in kraljestva, ki imajo svoje predstavnike v cesarskem svetu na Dunaju!”
   Kdo ima v rokah tehtnejši dokaz svoje mednarodnopravne osebnosti kot ga imajo slovenske – in seveda tudi “nemške” – dežele Avstrijskega cesarstva, ker – to kot potrebno pojasnilo – države so bile dežele, Avstrijsko cesarstvo pa ni bilo država, marveč dinastični kontrukt, da so se habsburški dinasti, ki so bili “samo” vojvode odn. nadvojvode dežel, ki so nastale na območju nekdanje slovenske Karantanije, kljub ukinitvi Svetega rimskega cesarstva lahko še naprej kitili s cesarskim naslovom!

   Katastrofa habsburške dinastične tvorbe leta 1918 je botrovala obupnemu poskusu zadnjega suverena, cesarja Karla I., ki je svojim dednim deželam ponovno potrdil avtonomijo in priznal njih svobodo združevanja po etničnem ključu.
   Dežele z nemško govorečo večino so takoj, 21. oktobra, na Dunaju ustanovile zvezo Deutsch Österreich, ki kot zvezna Republika Avstrija trdno stoji še danes.
   Dežele s slovensko govorečo večino – oziroma slovensko govoreči deli Štajerske in Koroške – s povsem istimi/enakimi ustavnopravnimi upravičenji, pa tega niso storile. Sicer so se združile pod skupno vlado v Ljubljani in to uradno sporočile zvezni administraciji na Dunaj, a namesto v Zvezno republiko Slovenijo (davna sanja Zedinjena Slovenija) so s Koroščevim “Maiestät, zu spät!” svoje ljudi zavozili kot “troedino pleme” (kako sprevrženo!) v balkansko novotvorbo. Tu ni prostora za elaboracijo vseh neumnosti, zarot, tragedij, ki “odlikujejo” to skoraj stoletno slovensko zgodbo. A zaradi aktualnega problema arbitraže o državni meji in nujnosti določitve predmeta spora, je treba povedati:

   V jugoslovansko državo so leta 1918 vstopile slovenske dežele kot subjekti mednarodnega prava z vsemi atributi. Ves čas trajanja južnoslovanske države se ni zgodilo glede te subjektivitete in atributov nič, kar bi jih ali spremenilo, ali morebiti odpravilo. Torej še vedno obstajajo (kdor temu dejstvu oporeka, mora pokazati in dokazati nasprotno), in ni nobenega dvoma, da so smele in morale iz združbe, v katero so leta 1918 vstopile, leta 1991, ko so imele eksperimentiranja vrh glave, enake tudi izstopiti. Zagotovo tudi s svojimi državnimi mejami, s katerimi so prišle v Jugoslavijo. 25.6.1991, ko je Slovenija razglasila in udejanila svojo osamosvojitev, je bila na oni strani teh deželnih državnih meja država SFRJ. Ni torej nobenega problema glede državne meje, če bi temu dejstvu ne oporekala dne 8. oktobra 1991 na novo nastala Republika Hrvatska. To je torej v smislu podpisanega, ratificiranega in v OZN registriranega Sporazuma o arbitraži pravi in edini predmet spora. Državnim mejam slovenskih dežel (“zemalja Države SHS”, kakor je uradno povedal kralj Aleksander v trenutku “ujedinjenja), ki jih kot državne nikoli ni nihče ukinil (tudi v trenutku nastanka fašistične-nacistične hrvaške države leta 1941 so avtomatično znova obveljale!) pač oporeka južna soseda.

   In to je predmet spora. Prav nič drugega.

   več o tem tukaj : http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/03/27/delo-27032019-o-incidentu-pred-piranom/

  • stane

   Vprasanje obstaja!
   1.kdo je bil predsednik RS v casu osamosvajanja?
   2.zakaj se je, v tem casu osamosvajanja,SLO policija umaknila iz celotno varovanega Piranskega zaliva,na polovico?
   3.kdo je dal ukaz?
   4.TO JE VELE IZDAJA!!!!
   PAMETNJAKOVICI,ODGOVORITE NA TA 3 VPRASANJA,PA DOBITE KRIVCA. KRIVCA TUDI ZA DENAR,OD OROZJA,KI JE BIL PRODAN HRVASKI,NEKAJ PA V BIH.

  • Novakec1

   Vpraši hrčke -croatarje boš prej izvedel kaj se dogaja v slolandiji.

 • Slovenec

  Kaj pa ste pričakovali od uničevalcev Slovenije in levičarjev brez občutka
  za malega človeka?

 • Janez Kepic-Kern

  ker veliko vprašanj
  ostaja neodgovorjenih
  PONAVLLJAM !
  NAJ ME KDO – RAZSVETLI OZ. DOINFORMIRA !
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • antimur

  Šarec odžira vsem, ki so trn v peti Kučanu in golazni. To pa je najprej vojska, če bi bila močna, bi se znalo zgoditi, da nas bi branila pred migrantsko golaznijo, pa tudi kučanisti bi bili zgodovina, kar pa bodo v vsakem primeru, pa naj še v slovensko desnico podtikajo več svojih navzgravžnih izdajalcev.

 • Jožef

  Halo ljudje.
  Moja malenkost je prepričana, da vse slovenske protijanševske vlade počno vedno in samo tisto, kar jim naroči presvetli samoimenovani oče Slovenije. Ta oče svoje družine ne ljubi, tako kot Anže v vorančevi drami ni ljubil svoje žene. Oženil se je po sili starega Karničnika, spal pa z prepovedano Meto.
  Tako nekako je z našim očetom Milanom, ki je moral po sili biti predsednik tiste države, ki si je ni želel
  Hoče nas uničiti.
  Ljudje, sedanji premier in vsi pred njim, razen Janše, so lutke na milanovi špagi.
  Za gospoda Korla pa vsak razumen Slovenec ve, da mož ni sposoben zagotoviti ničesar, kar bi koristilo Sloveniji. Mož je sposoben samo to, da je vedno pri koritu, da ima polno “rit”, za drgo mu je pa pa “figo mar”
  Ljudje, kaj vas je večina izvolila, to imate. Ste kor metini otroci, žejani, lačni in bosi.

 • učko

  Šaro je Kučanov vazal, to so dali levuharji vedeti že pred volitvami, ko se je Šaro večkrat slikal s Kučanom in mu tako naredil reklamo. Torej Kučan med državljani te države še vedno uživa veliko spoštovanja, čeprav je to težko razumeti !

  • stane

   Ni tezko razumeti!
   Razumeti moras samo to,da Slovenci obozujejo tiste,ki so malo simp.ne pa tiste,ki naredijo nekaj dobrega za drzavljane. Lazi so lepe,realnost je kruta. Tisto kar je lepo je tudi zazeljeno. Nasi volivke/ci,ne bodo nikoli razlikovali v celoti.Da so volitve zelo mocno orozje za volivke/ce,tudi najbolj ne razumejo. Pa smo tam!

 • Janez Kepic-Kern

  KAKORKOLI !
  VSEENO NA VSA TEKOČA DOGAJANJA Z “DOMOM”
  JE
  ZAENKRAT “SDS” STRANKA Z NAJVEČ DOSEDANJEGA VLOŽKA
  V DOBRO SLOVENIJE IN NAS SLOVENCEV.
  EDINA JE
  TUDI ZMOŽNA
  V
  PRAKSI POSODOBLJENO OBNOVIT – KREPOSTNE IN
  GOSPODARSKO SPOSOBNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940, KI SO GRADILI DOMOVE,
  INFRASTRUKTURO, TUDI PLEČNIKOV STADION VLJ.
  NOBENA SEDANJA STRANKA V NAŠI R. SLOVENIJI – NITI DO KOLEN – NE SEŽE
  DOBRO, POZITIVNO, MNOŽIĆNO
  ORGANIZIRANI – ZVEZI DRUŠTEV”ORLI”,
  ki je bila polt opora
  in volilna baza PREDVOJNE – LJUDSKE STRANKE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE “SLOVENIANE”
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OD POMLADNIH STRANK BO USPELA TISTA STRANKA,
  KI BO RAZKRILA
  MANIPULLACIJE OKROG
  IDENTITETE, OSEBE IN STARŠEV T.I. MARŠALA J. B.TITA
  http://www.hrsvijet.net/ind
  IN
  KI BO POSODOBLJENOOBNOVILA
  KREPOSTNE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
  “ORLE” DR. J. E. KREKA
  https://sloveniana.si/wp-co

 • xtc

  Šarec vse bolj odločno proti dnu.

 • totex39

  A Pahor mu za vse to kar kima?

  • Novakec1

   Mora bit tiho drugače bo odletu.

 • Tratovc

  MA pošteno vsak normalen državljan v slo ve da ne potrebujemo vojske samo problem je kam s tem kadrom ki so nesposobni kaj drugega v življenju delat

 • Anton Slapnik

  ocena nezadostno pomeni da imaš popravca, učiti,učiti.učiti, le kdor bo kaj znal bo lahko zlužil domovini