Pred parlamentom po srednjeveško zažgali lutko v podobi ministra Hojsa – Če se Slovenija zgraža nad barbarskim početjem, nacionalni RTV to vidi drugače: “Gre za simbolno razrešitev”(!?)

Datum:

Bloger in kolumnist Tomaž Štih, ki je na spletu znan pod vzdevkom Libertarec, je tokrat okrcal nacionalno RTV, saj je ta o petkovih protestih znova poročala pristransko, če ne že navijaško. Tokrat so si protestniki pred parlamentom namreč privoščili neokusno šalo, ki med osrednjimi mediji ni ostala neopažena, a je nihče ni kritično komentiral. Potem, ko smo bili po zgledu bližnjevzodnih kultur v preteklih tednih že priča kamenjanju “temnega princa” v podobi Janeza Janše, so si tokrat po srednjeveško privoščili izpeljati inkvizicijo in v slogu čarovniškega procesa zažgati lutko “v podobi” notranjega ministra Aleša Hojsa. “Protestniki so “simbolično razrešili ministra Hojsa,” piše RTV.” Takšno barbarsko početje pa je očitno odraz civilizirane demokratične družbe kot si jo zamišljajo politkolesarji. 

Po poročanju že omenjene televizije je bil na 22. petkovem protivladnem protestu tokrat v središču pozornosti prav notranji minister Aleš Hojs, ki je bil tarča žaljivk. Protestniki so ob tem obkolili parlament, ob čemer smo lahko videli tudi zastave mladinske ekstremistične organizacije Mao.

Ob tem so simbolično zažgali “maskoto strahovlade” in s tem “simbolično razrešili” ministra Hojsa. Protestniki so želeli celo z baklami obkrožiti parlament, a je policija njihovo necivilizirano početje preprečila. Na demonstraciji nista izostala niti samooklicani žvižgač Ivan Gale niti poulični umetnik Jaša Jenull. Ob tem pa se pojavlja vprašanje, kako bi poročala nacionalna televizija, če bi prišlo do požiga podobe kakšnega starorežimskega junaka, na primer Galeta, Tanje Fajon ali pa kar Svetlane Makarovič, ki slovi tudi kot ena najbolj fanatičnih demonstrantk, saj uživa prestižne bonitete “Jankovićeve” mestne blagajne. Verjetno bi bil v tem primeru odziv nacionalne televizije bistveno drugačen, predvsem pa poln zgražanja.

A tokrat ni bilo prvič, da se je Štih v svojih objavah dotaknil problematike petkovih “mitingov resnice”, ob čemer ga je v preteklosti zmotilo še zlasti dejstvo, da si demonstranti demokracijo predstavljajo precej izkrivljeno, saj je jasno, da je zanje demokratična le tista vlada, ki je pretežno levo usmerjena. Takoj ko se pojavi desna, prilezejo iz svojih “brlogov” in “lukenj” Metelkove in Roga, saj so v resnici režimski politični aktivisti. “Čakajte no malo, politkomisarji. V Sloveniji je bilo v zadnjih 75 letih le sedem let nelevih vlad. Kako pa si vi predstavljate demokracijo, če vsakič, ko na oblasti ni levice, zahtevate takojšnjo menjavo vlade?”

Protivladni protestniki tokrat skušali obkoliti parlament, a jim je policija to preprečila. (Foto: posnetek zaslona, rtv)

“So redne volitve sploh vaša intimna opcija?”, je bil glede politkolesarjev na protivladnih protestih kritičen Libertarec, ki je obenem še navedel, da opazujemo zgolj reprizo protestov iz leta 2012 z istimi nameni, slogani in protestniki, ki se po njegovem mnenju prebudijo vsakih nekaj let in protestirajo zgolj do izvolitve leve vlade, ko utihnejo in jih ni več na vidiku, zasledimo pa jih lahko samo še tedaj, ko kadrujejo za državne službe pa tudi na spletnih straneh za spremljanje tokov javnega denarja. Po Štihovem mnenju je za gospodarstvo in državo sicer ključna občasna menjava oblasti in na zasebni pobudi temelječi, prostotržni kapitalizem. “Toda, mar nista ravno ti dve najboljši zdravili proti korupciji v resnici najbolj na udaru politkolesarjev in medijev?”, se še sprašuje Štih.

Domen Mezeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...

Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na...

Poškodovani jamar rešen

Jamarskim reševalcem je iz jame pri Jelen brdu na...