fbpx

Preden je Marjan Šarec odstopil, ga je v zavetju noči, nekaj čez 23. uro, obiskal Kučan!

Marjan Šarec in Milan Kučan, politika, ki sta v najbolj usodnih časih izdala državo.

V ponedeljek je predsednik vlade Marjan Šarec mnoge presenetil s svojim odstopom in že takrat smo se spraševali, kakšno vlogo je imel pri tem Milan Kučan. Ta se je malo po napovedanem odstopu po vprašanjih Reporterjevega fotografa, ki ga je ujel zmedenega in nepripravljenega, hudo zapletel v laži, s katerimi je skušal ustvariti vtis, da ne ve, kaj se sploh dogaja. No, kot v preteklosti, ko so Kučanovi obiski pri vodilnih sprožili tektonske spremembe, je tudi tokrat predsednika vlade pred njegovim odstopom obiskal Kučan in to kar v zavetju teme. Kučan sicer prejema privilegirano pokojnino v višini 4.779 evrov mesečno in nas tako ali drugače stane toliko, kot vladni funkcionarji!

V ponedeljek je predsednik vlade Marjan Šarec mnoge presenetil s svojo odločitvijo o odstopu, ki je sledila odstopu finančnega ministra Andreja Bertonclja iz strokovnih razlogov. Šarec je ob tem izrazil tudi željo po predčasnih volitvah, mnogi pa smo se ob tem spraševali kakšno vlogo ima pri vsem skupaj zadnji šef Zveze komunistov Slovenije in še vedno šef globoke države Milan Kučan. Brez njegove vednosti se namreč na slovenski levici ne dogajajo večji premiki.

Nepripravljen in zmeden Kučan se je zapletel v laži, ko je dejal, da ne ve, kaj se dogaja
Malo po odstopu predsednika vlade Šarca je fotograf ob Cankarjevem domu naletel Kučana, ki pa ga je ujel povsem nepripravljenega in zmedenega. Ob tem ga je spremljala njegova dolgoletna svetovalka in zaupnica Špela Furlan, ki je zakričala, da ne dovoli vprašanj. No, Kučan je vseeno odgovoril z izgovorom: “Nič izjave ne bom dal, ker ne vem za kaj gre.” Ko mu je fotograf pojasnil, da želi izjavo glede predsednika vlade, je Kučan ponudil bizaren odgovor: “Nisem bil doma, zdaj sem prišel v Slovenijo, moram šele ugotoviti, kaj je…” Fotograf je nato vprašal: “Kje ste pa bili, če ni skrivnost.” Odgovor zmedenega in nepripravljenega Kučana je bil popolnoma jasen: “Doma!”

Kučan nekaj tednov pred odstopom v zavetju teme obiskal Šarca
Kot poroča Škandal24, je bil Kučan opažen v torek 3. decembra lani, ko je zapuščal vladno stavbo na Gregorčičevi. Še več, to naj bi se zgodilo kar v poznih večernih urah, bilo je nekaj čez 23. uro, torej globoko v zavetju teme. Verjetno je Kučan obiskal Šarca in mu dal vedeti, da je njegov rok trajanja kot “novega obraza” potekel in, da je čas da se umakne. Ob tem velja spomniti na komentar predsednika Državnega sveta Alojza Kovšce, ki je za spletni portal Nova24TV po Šarčevem odstopu opozoril: “Verjetno bomo imeli ponovno enako zgodbo, kot prej. Kakšno novo ime, kakšen nov obraz, stari mački bodo pa naprej peljali zgodbo.”

Tudi v preteklosti Kučanovim obiskom sledili tektonski premiki v politiki
Že v preteklosti so Kučanovi obiski pri vodilnih politikih sicer jasno naznanjevali tektonske politične premike. Že pred leti je namreč obiskal takratnega predsednika Boruta Pahorja in mu kar eksplicitno dejal, naj odstopi, kar se je kasneje dejansko zgodilo, na volitvah pa je nato zmagal Kučanov izbranec Zoran Janković, ki pa je bil, tako kot Židan, precej nekompetenten in ni bil sposoben sestaviti vlade. Kučan se je torej dobro naučil in tako ne stavi več na enega konja. Prav tako je kot predsednico vlade obiskal Alenko Bratušek, nekaj tednov zatem pa je sledil kongres Pozitivne Slovenije in že znani razkol med tekmecema Bratuškovo in Jankovićem ter nove volitve, na katerih je zmagal Miro Cerar.

Foto: STA

Milan Kučan nas v vsakem primeru mesečno stane toliko, kot funkcionarji
Kučan nas davkoplačevalce, kljub temu, da je upokojen in ne zaseda več kakršnekoli funkcije, še vedno stane več kot nekateri poslanci. Njegova privilegirana pokojnina namreč znaša kar 4.779 evrov mesečno. To je naravnost perverzno, ko pomislimo na to, da večina slovenskih upokojencev živi v skrajni revščini. Povprečna starostna neto pokojnina je decembra namreč znašala samo 640 evrov, za moške 647 in za ženske 634 evrov.

Rok Krajnc