fbpx

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec zavrnila ultimat poslanske skupine: Za odločitev o odstopu je še prezgodaj, vsa dokazila predala pristojnim institucijam!

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. (Foto: STA)

Za odločitev o morebitnem odstopu je še prezgodaj, stranka je več kot le vodstvo in poslanska skupina,” je predsednica DeSUS Aleksandra Pivec komentirala ultimat poslanske skupine DeSUS, ki zahteva njen nepreklicen odstop, sicer ji bodo na svetu stranke izrekli nezaupnico. Pivčeva je še dejala, da ima podporo predsednika vlade, saj je vse sporne račune plačala sama, vsa dokazila je predala tudi pristojnim institucijam.

Poslanska skupina DeSUS je danes predlagala predsednici Aleksandri Pivec, naj nemudoma odstopi z mesta predsednice Demokratične stranke upokojencev. Če tega ne bo storila, svetu DeSUS predlagajo, da ji izreče nezaupnico. Kot je dejal vodja poslanske skupine Franc Jurša, je DeSUS pod vodstvom Pivčeve postala stranka afer, česar poslanci ne morejo sprejeti. Jurša je po srečanju poslanske skupine s Pivčevo spomnil, da je Pivčeva zmagala na januarskem kongresu prav zato, ker je zagotovila konsolidacijo stranke. Ta cilj pa ne le, da ni bil dosežen, ampak se od njega celo oddaljujejo.

Poslanci ji na podlagi tudi javno izpostavljenih zadev ne verjamejo. “Kot visoka državna funkcionarka je dolžna plačevati svoje račune,” je poudaril Jurša. Pivčeva po njegovih navedbah v vseh mesecih od prevzema predsedniške funkcije tudi ni dajala pomena poslanski skupini. Jurša je danes pojasnil, da govorijo le o položaju Pivčeve v vrhu stranke, in ne tudi o njeni ministrski funkciji ali položaju v vladi.

Poslancev dokazi niso zanimali, odločitve potrebno sprejemati v dobro stranke
Ob 16. uri je na sedežu stranke spregovorila tudi predsednica Pivčeva. Kot je dejala, je bila z odločitvijo poslancev seznanjena šele pred nekaj trenutki, zaradi česar bo še ta teden sklicala sestanek vodstva skupaj s poslansko skupino, saj gre za vprašanje prihodnosti stranke. Po njenem je stranka veliko več kot samo vodstvo in poslanska skupina, prihodnost stranke mora biti v prvem planu. Kot je dejala Pivčeva, poslanci poslanske skupine njenih argumentov niso bili pripravljeni sprejeti, dokazi jih niso zanimali. V prihodnjih dneh se bosta sestala tudi s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Luka Perš