fbpx

Predsednica NVO Nika Kovač o socialni stiski, sama pa je za en dan kuvertiranja pokasirala davkoplačevalskega tisočaka!

Nika Kovač na protestu

V današnjem svetu zelo prav pride, da je skoraj vse posneto. Tako na svetovnem omrežju lahko najdete marsikateri zanimiv nastop s petkovih nezakonitih protestov, ko si je manj kot desettisočglava množica prisvojila kar eno izmed najbolj prometnih križišč v Ljubljani. Še sreča, da ni bilo potrebno reševalcem, gasilcem ali policistom na nujno vožnjo. Tokrat vam predstavljamo protestnico Niko Kovač.

Nika Kovač je predsednica nevladne organizacije Inštitut 8. marec. Gre za organizacijo, ki se zavzema za pravice žensk. Ideologija društva se zelo sklada s politiko stranke Levica, saj oboji zagovarjajo enako politiko na področju ženskih pravic. Kovačeva pa je v zadnjem letu in pol postala tudi ena najbolj bojevitih protestnic proti sedanji vladi. Ni čudno, ko pa se je lani razkrilo, da je za en dan kuvertiraja pokasirala dobrega tisočaka davkoplačevalskega denarja.

Da Slovenija dosega nadpovprečno gospodarsko rast, kažejo številni kazalci. Nahaja se v samem vrhu držav, ki imajo nizko brezposelnost. V Sloveniji težava predvsem ta, da je država v preteklosti omogočala socialni turizem z “Juga”. To pa je prav tisto volilno telo, ki je celo življenje navajeno živeti na račun slovenskih davkoplačevalcev. Nika Kovač je ena izmed njih. Tega problema se je lotila sedanja oblast in nekaj pomembnih ukrepov je bilo že sprejetih tudi v DZ.

Nika Kovač je pozabila, kako je v enem dnevu zaslužila tisočaka na račun slovenskih davkoplačevalcev
Hčerka Mihe Kovača je v slogu bojevite protestnice vzklikala: “da so bogatejši še bolj bogatejši, ostali pa vedno v hujši socialni stiski. Kdo od vas ima občutek nemoči zaradi nasilja te oblasti. Skupnosti so se izoblikovale v zadnjem letu in pol. Tukaj so Jaša, Tea, Tanja, Brane, Alenka in Matjaž in drugi, ki so bili na trgih vsak petek, ko smo bili drugi doma”.

https://twitter.com/DoblekarBoris/status/1400438969465249793

Brihtna Kovačeva ni mogla lepše opisati vladavine preteklih levih vlad. Prav vse to se je dogajalo takrat. Sedaj, ko hoče sedanja vlada z nekaj zakonskimi predlogi državo približati razvitim zahodnoevropskim demokracijam, pa slišimo jok in stok v osrednjih slovenskih medijih.

Mogoče je pa res čas, da se Jaša, Tea, Nika in drugi v druščini nezadovoljnežev odločijo ustanoviti stranko. Glede na popularnost bodo z lahkoto zbrali za ustanovni občni zbor. Potem se bodo ustanovili kot stranka in se spopadli na volitvah. Najkasneje maja 2022. Zato se raje lotite tega projekta, da vidimo, koliko Slovencev vas dejansko podpira. V Sloveniji se vse težave rešujejo na volitvah, referendumih, na vladi ter v državnem zboru, ki izglasuje vladne predloge in zakone ali jih zavrne. To je edina pravilna in najlažja pot, draga Nika.

Luka Perš