Predsednik Pahor na Lipičevi veteranski proslavi jasno povedal: “Po slovenski vojski je prvič zadišalo pred 28 leti”

Borut Pahor (Foto: STA)

“Po slovenski vojski je prvič zadišalo pred 28 leti. Šele po prelomnih spremembah teritorialne obrambe v začetku 90. let se je začela vzpostavljati vojaška sila nove države,” je navedel Pahor. Da je TO lahko vojaško zavarovala osamosvojitev Slovenije, je po njegovih besedah morala biti v letih 1990 in 1991, v času Demosove vlade, deležna prelomnih sprememb. Predsednik vojne veteranov Ladislav Lipič je po pričakovanjih predstavil napačno zgodovinsko verzijo nastanka Teritorialne obrambe. V Društvu MORiS Kočevska reka in Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve so v teh dneh večkrat opozorili, da je poudarjanje kontinuitete med socialistično in osamosvojitveno TO nesprejemljivo, organizatorji pa so poudarili, da je zanikanje kakršnekoli povezave med obema vojaškima strukturama umetna delitev.

“Glede obeleževanja ustanovitve teritorialne obrambe imamo potemtakem lahko različne občutke in mnenja, vendar pa to ni dovolj tehten razlog za poglabljanje polemik o nastanku slovenske države in slovenske vojske,” je dejal predsednik države Borut Pahor in dodal, da Slovenska vojska ni neposredna naslednica TO, kot je bila ustanovljena pred 50 leti.

“Po slovenski vojski je prvič zadišalo pred 28 leti. Šele po prelomnih spremembah teritorialne obrambe v začetku 90. let se je začela vzpostavljati vojaška sila nove države,” je navedel Pahor. Da je TO lahko vojaško zavarovala osamosvojitev Slovenije, je po njegovih besedah morala biti v letih 1990 in 1991, v času Demosove vlade, deležna prelomnih sprememb.

Kot je opozoril Pahor, so bile spremembe tolikšne, da TO pred njimi in po njih ni bila ne enaka, ne ista: “Tu ni kontinuitete. Vendar pa je ena vez, ki ju povezuje – ljudje. Drugače povedano, velika večina pripadnikov teritorialne obrambe pred spremembami 1990 in 1991 so bili pripadniki teritorialne obrambe kot novonastajajoče Slovenske vojske, ki je poleti 1991 vojaško zavarovala osamosvojitev Slovenije.”

Lipič še naprej zavaja
Čisto drugačno ter po mnenjih številnih osamosvojiteljev napačno zgodovinsko verzijo pa je predstavil predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič, ki pa je v nagovoru zavrnil “trditve posameznikov o dveh teritorialnih obrambah”, kajti takšne trditve so po njegovih besedah žalitev vseh, ki so prispevali k obrambi Slovenije: “Nam, spoštovani, ni bilo treba pisati pristopnih izjav za prehod iz ene teritorialne obrambe v drugo.”

Ladislav Lipič (Foto: STA)

Proslave so se med drugimi udeležili tudi ministri za obrambo, za notranje zadeve in za javno upravo, Karl Erjavec, Boštjan Poklukar in Rudi Medved, načelnik Generalštaba Slovenske vojske Alan Geder, v. d. generalne direktorice policije Tatjana Bobnar in bivši predsednik republike Milan Kučan.

Kontinuiteta med socialistično in osamosvojitveno TO je nesprejemljiva
Sicer je že napoved današnje proslave spodbudila nove delitve v zvezi s slovensko osamosvojitvijo. V Društvu MORiS Kočevska reka in Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve so opozorili, da je poudarjanje kontinuitete med socialistično in osamosvojitveno TO nesprejemljivo, organizatorji pa so poudarili, da je zanikanje kakršnekoli povezave med obema vojaškima strukturama umetna delitev.

Društvo MORiS so zmotile tudi značke, ki so jih dali izdelati organizatorji, saj naj bi šlo za zlorabo znaka Slovenske vojske. Na znački sta namreč po navedbah društva združena rdeča zvezda kot simbol Jugoslovanske ljudske armade in znak Teritorialne obrambe Slovenije. Društvo je domnevno zlorabo že pred časom prijavilo glavnemu inšpektoratu za obrambo, nedavno pa so na zadevo opozorili ministra Erjavca, poroča STA.

C. Š.

 • ZatonMesecnikov

  “Po slovenski vojski je prvič zadišalo pred 28 leti”

  Tudi jaz sem vedno imel tak vtis. Prej so se po TO pasli neki bezbednjaki, pa penzionirani JNA oficirji, pa skupaj pili kavo zjutraj s starešinami JNA iz bližnjih kasarn, proti koncu delovnega dneva pa rakijo, pa pivo. TO je bila samo del JNA. Nič drugega. kakšna slovenska vojska. če bi še proti koncu 80tih na orožnih vajah govoril o samostojni slovenski vojski, bi končal pred sodnikom za prekrške, če ne v zaporu. Slovenski vojski da, vendar kot del JNA.

 • Artur

  Boro to kar si izrekel ti bodo lipovo prase in njegovi jugoviči zamerili do groba.

 • Franc Šink

  Teritorialna obramba kot privesek JNA.Pripravljena za prvo bojno linijo.Na položaju.

 • domovina mili dom
 • Artur

  “trditve posameznikov o dveh teritorialnih obrambah”, kajti takšne trditve so po njegovih besedah žalitev vseh, ki so prispevali k obrambi Slovenije: “Nam, spoštovani, ni bilo treba pisati pristopnih izjav za prehod iz ene teritorialne obrambe v drugo.” ???!!!!

  Žalitev za vse prave domoljube si ti bimbo jedan , pri tebi res ni bila potrebna prestopna izjava, s figo v žepu je za tebe bilo že od nekdaj vse en in isti jugo komunjarski šmorn, ki se še daj kaže že v vsej svoji moralni bedi.

 • Morala

  Če je predsednik jasno povedal, potem Lipič ne more in ne sme zavajati!

  • Franc Šink

   Tako bi moralo da.

 • vsemojebabe

  Pahor je jebi veter, svoje mnenje spreminja v skladu s prednostmi, ki jih prinaša.

  Res je, da se je del TO odločil, da ne bo izpolnil ukazov JLA in Milana Kučana o predaji orožja. Zame so ti predhodniki slovenske vojske. Pahor bi rad na vsak način zamolčal in prikril vse v zvezi z osamosvojitvijo in samostojnostjo Slovenije.

 • Antonius

  Za čisto vino, ki ga je Pahor nalil Lipiču in razoroženi Kučanovi TO, se je vendarle treba zahvaliti Peterletu.
  Peterle je namreč z očitkom vprašal Pahorja, zakaj daje legitimiteto nekakšni proslavi, ki v absolutnem sprevrača zgodovinska dejstva o TO in nastanku slovenske vojske. Očitno se je Pahorja, Peterletov očitek prijel in in še enkrat *poduhal*, kaj se je s slovensko vojsko dogajalo pred 28-timi leti.
  Takole bom zapisal, Peterletu zaslužena 5, Pahorju pa priden, ker je Peterletov očitek upošteval in ga ubogal.

  • FORT WORTH

   Ampak zalostno, da Pahor v vlogi predsednika drzave tega še danes ne ve.
   Kaj je pa tam veleizdajalec kucan pocel ??

   • Andrej

    Pri najpomembnejših lažeh je VEDNO v prvih vrstah.

   • Antonius

    Večina, rojenih po letu 68 niti ne ve, zakaj je bila ustanovljena TO in kako je bila, na vpoklic rezervistov, organizirana. Zato danes Kučanov generalštabnik Lipič z lahkoto podtika laž o nastanku slovenske vojske, vezane na TO.
    Lipič je tisto prašičje govedo, ki je kot upokojenec kradel iz vojaškega proračuna, ko je generalštabnim prodajal svoje *intelektualne* nesmisle.
    TO je bila ustanovljena z izgovorom na vojaški poseg varšavskega pakta na češkoslovaško.
    Slovenija je bila edina jugoslovanskih republik, ki je dejansko na noge postavila TO. Orožje, ki ji ga je s pomočjo veleizdajalca iz CeKa ukradla Jna, je Slovenija plačala s svojim denarjem.
    Kaj je Kučan tam počel??!! Trudil se je zlaganemu prazniku in njegovemu Lipiču dati legitimiteto.
    Ker nočem biti preeeeeobširen, naj bo toliko najosnovnejšega, nepoznavalcem dovolj.

  • Svele

   Kaj je pedofil ti Primc teme ni nobenega črta zrihtal za zlorabo Mars govno Bog ti daj raka na modih amen

 • Andrej

  A mi lahko nekdo pove točen datum nastanka TO Slovenije?

  • Morala

   “in na drugi velika večina pripadnikov TO, ki so z naklonjenostjo sprejemali demokratizacijo slovenske družbe. Vrhunec so nasprotja dosegla oktobra 1990, ko je zvezna armada nasilno zasedla prostore RŠTO. Po tem dogodku je slovenska oblast imenovala novega načelnika štaba, ki je 10. oktobra prevzel poveljevanje.”

   • Andrej

    Sprašujem zato, ker pričakujem, da bo takrat uradna SLOVENSKA proslava.
    Torej, kdaj natančno je ustanovitev TO Slovenije?

  • Svele

   Lahko ti povem datum smrti govno slovensko incestno pedofilno hlapčevsko

   • Andrej

    Bejš, Šveleru, cigoti grejo. Oni vedno švelerje kradejo.

 • kraljica vesolja

  Kok mi gre pa ta tip na jetra. Še bolj kt esdeesovci komplet.

  • Andrej

   Vesoljci nimajo jeter. Pa pameti tudi ne. Pojdi s svojim prijateljem

   https://www.youtube.com/watch?v=MaydcVBdesU

   na izlet, ti bo koristilo.

   • kraljica vesolja

    Andrej, kje je pa Zemlja, če ni v vesolju. Tko da, midva sva vesoljca, dečko. SEj, važn, da si se neki nauču novga, hahah.

    • Andrej

     Nisi pogledal celega Alfa. On je na Zemljo zašel, jaz sem pa tukaj doma. Tako to gre z vesoljci.

     • Svele

      Ti boš doma z svojimi domosralci v hozentregerjih hajhahha.v dobro hudo jamo boš šel z svojimi pamzi spedofiliranimi.crknte pedofili cerkveni slovenski amenprasci

    • antimur

     Narobe razmišljaš, Slovenija je tudi v kučanistični oblasti, pa sam še zdaleč nisem izdajalec in gnida kot ta kučanistična podzvrst.

  • branči

   samo vesolje je večje od neumnosti rdečih! preštej se, pa ti povem, v katero rdeče govno pašeš!

   • Svele

    Zbiram zamaške za tvoje spedofilirane pamze pedofil klerofasisticni

 • učko

  No, Lipič je tipični prestavnik “kučanove struje” v takratni TO, torej “izdajalske struje” !

 • bi jo

  ker sem bil zraven, vem, da je naša enota / cca.250-300 teritorijalcev -3 čete in spremljevalni vod / v isti sestavi in postroju kot prej v jugo to samo zamenjala oznake na kapah in postala slovenska to. nekateri / sam vem samo za dva so enoto na poziv komandanta zapustili z izgovorom, da imajo na strani jla sorodnika in ,da na njih ne bodo streljali, eden pa je bil razorožen kasneje na položaju, ker je doživel živčni zlom./ oficirji in podoficirji smo imeli nekaj mesecev prej že orožje doma. par nas je imelo kar manjša skladišča. po slovenski vojski je dišalo že mnogo prej in pahor nima pojma ali pa ga držijo za jajca kot že prej pri mnogo drugih stvareh.boli me, da se je število zaslužnih zmanjšalo v teh 28 letih v glavnem na nekaj imen-janša, bavčar,krkovič, peterle, hojs in par prislinjenih klukcev.vsi tisoči, ki smo bili takrat zraven in niti slučajno nismo vedeli, koliko časa bo trajalo smo po moje častni veterani ki smo pripomogli k zmagi nad jla, nekateri malo več, nekateri malo manj nekateri so pa dali celo zdravje in življenja. vsa čast in slava jim.

  • Andrej

   Če bi država sledila tvojemu poročilu, bi včeraj bilo drugače. Saj niti nikogar od tistih, ki jih omenjaš kot zaslužne, niso povabili. Ti, tebi podobni tisoči, ki ste nosili glavo naprodaj, ste v očeh trenutne vladajoče klike moteči elementi, ki jih je potrebno ignorirati. Za njih se je zgodovina sveta pričela leta 1917, ko je Lenin na Aurori začel z revolucijo, v resnici ga pa tam sploh ni bilo.
   https://sl.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Ilji%C4%8D_Uljanov
   Prav imaš, čast in slava tistim, ki so žrtvovali življenja za Slovenijo. Ampak, tukaj praznujemo Jugoslavijo.

   • bi jo

    vsi so bili povabljeni samo eni morajo deliti in delijo slovence kajti samo tako se ohranjajo na položajih. še enkrat me preberi-oni / potomci kvizlingov/ se sami omenjajo za edino zaslužne.ja zamenjali smo oznake na kapah. uniforme so ostale iste. srca pa so bila in so slovenska.

  • FORT WORTH

   Uboga mati, ki te je na svet spravila…
   In ce smo ( samo ) zamenjali oznake na kapah je to zate isto ???
   Zgleda, da si prisel iz hoste šele fčera…

 • antimur

  Lipič je izmeček najslabše vrste, antislovenec, kučanistična podrepna muha, narediti moramo vse, da ga odstranimo iz slovenskega javnega življenja, najbolje bi ga bi bilo zajebati v kakšno temnico. Zločinec Kučan in najhujši protislovenec se pa udeležuje vsake kolaborantske proslave, tako da ima človek občutek, kot da jih zombiji in udbaši, (sicer je to tako eno in isto sranje) organizirajo samo zaradi te zamrznjene barabe.

 • pupa

  Kratko in jedrnato, če bi TO Jugo države imela “jajca”(se opravičujem redkim izjemam) bi JLA pobrala šila in kopita že maja 1990 in bi ne imela možnosti zaplenit niti 1% orožja. AMEN!!!!!!!!!!!!

 • kraljica vesolja

  KOkr kol obračate, vi ste ukradl orožje od JNA, šli ste ven iz JUge, JNA je bla Jugoslovanka vojska, vi ste postal Slovenija. IN to je to. SEJ boste še plačval za to. Vam bo tko EU ukazala. SEj se tožte pa sploh tega ne veste.

  • FORT WORTH

   Tipicno Cibino razmisljanje…
   Hehehe

   • Antonius

    Ah, dajte no?! Kognitivno povsem nesposobno smet iz vesolja niti s sposobnostmi Cicibančkov ni mogoče primerjati.
    Škoda, ker se sploh spotaknete ob takega ničeta.

    • FORT WORTH

     Ciba…
     Hehehe

    • Svele

     Kaj je prasec pedofilni .ti je zmanjkalo otrok na masi govno crkn ti pa tvoji venceljni.smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha.a otroke posojas na masi govno slovensko pedofilno incestno crkn

   • Svele

    Kaj je pedofil ti je Janez vzel črta na uporabo jahahha

    • Marjan Šarac

     narkotik?

     • Svele

      Na narkotih sta črt in Jakob zaradi pedofilije hahhahahha

 • Ježek Teka Teka

  Ko ti tanki uletijo na cesto med folk, to glih ni neka gesta prijaznosti
  … JNA je bila agresor. Kdor misli drugače je izdajalec, pa to …

  • kraljica vesolja

   A pol so bli slovenski fantje, k so pač bli JLA agresorji. A delal so po ukazu, a nis ti pametnejši drgač.

   • Ježek Teka Teka

    Slovenski fantje so po večini zapustili agresorsko JNA, kolikor se spomnim, pa to …

    • Steiermark

     Srbijanka tega ne ve, se takrat še ni uspela pritepsti v Slovenijo!

 • kraljica vesolja

  K se ločiš z ženo, morš it na sodišče, ne pa ji ukrats imetja. A je tko al ni tko? To je čist isto.

  • Republic Commando

   še kar si kle, a si toliko minusov dobu na kurah al kaj

   • Svele

    Smrt tebi in tvojim Pankrtom pedofilno incestnim hahhahhaha samo milijon vas še živi jajjajaja smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije

    • Republic Commando

     dihej model, dihej

     • Andrej

      Ma ne vem, če je pametno da se še naprej matra.

 • joza joza13

  A. Peinkiher se bo pa oglasil, ko bo prebolel vse nakopičene traume… hahaha, hudo je, hudo – sporočajo s Polja -;).

 • montyamp

  Zakaj pa halbmadžarsko murgkosrbski prekmurec žvepleni pritlikavec z udbovskim imenom PLAVI, hodi na slovenske proslave ???????????????????????????????????????????????????????????????

  • FORT WORTH

   Zakaj ??
   Ker ni nobenega z jajci, da bi mu odpovedal gostoljubnost.
   Tip ima za osle celotno drzavo.
   Samo se butli mu ploskajo.
   Tale “proslava” pa zgleda, da se mu ni posrecila…
   Hehehe

 • Svele

  Kaj je prasci slovenski klerofasisticni sami pijani teritojajci morilci otrok posiljevalca lopovi izdajalca hahhahahah vasi otroci bodo uživali kobodo plačevali vaše grehe .smrt Slovencem Bog pobij poplavi to incestno pedofilno hlapčevska Slovenijo amen.

  • Marjan Šarac

   Ubošček, delirij?

   • Svele

    Ne delirij imata črt in Jakob zaradi Janševe zlorabe .hahhahahah zBiramo zamaške za črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

  • Andrej

   Šveleru, bolj potihem. Če te cigani zasačijo te bodo ukradli.

   • Svele

    Črt in Jakob sta uginila hajhajaja

  • Republic Commando

   dihej

   • Svele

    Ja diham na Babi ti pa na črtu in Jakobu vzdihujeta govno slovensko pedofilno hajjaja

 • Svele

  Kaj prasci slovenski klerofasisticni vam je Janša odvzel črta in jakoba

 • Svele

  Janša Valjhun sin Kajtimara hahhahahah podgana pedofilska skrival se v kleti hajjajajjaj

 • lokec

  Predsednik Pahor na Lipičevi veteranski proslavi jasno povedal: “Po slovenski vojski je prvič zadišalo pred 28 leti”
  Predsednik Pahor ++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Svele

  Junaki slovenski pedofili cerkveni pijani teritojajci morilci otrok.vasi slovenski dojenčki bodo in umirajo zaradi vaših grozodejanj

 • Svele

  O teh vaših vunaskih dejanjih nc ne pišete klerofasisti.

 • Svele

  Janša povabljen na ekskurzijo blajburg v Barbarin hostel hahhahahah na skupinski fašistični samomor hahhaha amenprasci cerkveni

  • Republic Commando

   dihej

 • Svele

  Kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše črt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha Bog vzemi Janšo in njegove amen letos bo Janša pobil družino in vzel sebi življenje amen

  • Republic Commando

   to je pa še za levuharja podlo , da se na nič krive otroke spravljaš. bednik en, skoč iz mosta, pogrešal te ne bo nihče

   • Svele

    Črt in Jakob sta skočila z balkona hahhahahah crknte naj pamza Janševa amen

    • Republic Commando

     še tvoja kurbirska mat te ne bo pogrešala, bo pač novega retarda nardila, trenutno jo izmenično fukata serpentinšek pa zoki

    • lokec

     Kaj je svalek majhen kaj ne moreš lulati z tvojim majhnim pimpekom. Ne mara te Pahor in celo jaz ne..

     • Republic Commando

      noben ga ne mara, še njegova matkurba ne, zato pa je tak kot je

     • Svele

      Bolje mat kurba kakor črt pedofil v hozentregerjih hajhahha

  • lokec

   Kaj je svalek majhen kaj ne moreš lulati z tvojim majhnim pimpekom. Ne mara te Pahor in celo jaz ne.

   • kraljica vesolja

    S tvojim, ne znate slovensk, hlapci avstrijski.

 • Svele

  Komaj čakam da bo počilo kaj vas bomo v jame metali vas hlapce jajahhahahhaha

  • Republic Commando

   takrat boš ti kakal

   • Svele

    Kakam v usta črta in Jakoba hajhajaja

    • Republic Commando

     sem vedu da si pedo

     • lokec

      Me je hotel enkrat posiliti pa ne more. hahahahaha

     • Republic Commando

      lol

     • Svele

      Tebe je že retardiran fotr vZgaial v vectisocletni incestni pedofilni folklori

     • Svele

      Ne jaz sem gey.jansa je pedofil hajjajajjaamen kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše črt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha

     • Svele

      Kakanje ni seks aja vi pedofili mate raje usrane kurce

 • Svele

  Reče pedofil Janša sinu črtu ti pa fukas bolje kot tvoj brat prostitut vem to mi je že mama lajdra Urša že povedala hajhajajha

  • Republic Commando

   sta serpentinšek pa zoki že zaklučla z tvojo mat? jo zdaj že kučan pa turnšek fukata?

   • kraljica vesolja

    S tvojo, nauč se pisat.

    • Republic Commando

     Matr, na kurah si pa res moral dobiti veliko minusov no

   • Svele

    Ja raje njo kot pa retardirana otroka Janeza Janše hahhahahah

   • Svele

    Koga pa ti fukas svojega sinčka ali ti Janša daje na posojilo črta

 • Svele

  Vsi zlovenci ssorodniki hahhahahah ni čudno če ste vzgajan v vectisocletni incestno pedofilni folklori hlapcevski

 • Svele

  Hlapci slovenski izumirajo hahahhahhaha zaradi plitkega genetskega bazena hajjajaha

 • Svele

  Smrt Sloveniji hajjaujajankoliki Slovencem Bog poplavi in splakni ta slovenski drek hahhahahhaha

  • lokec

   lolek

   • Republic Commando

    dajmo ga na ignore, naj cvili, nismo mi krivi če turnšek njegovo mat v rito fuka no

    • lokec

     Prav imaš. Dajmo ga vsi. Če ne bo imel odziva bo deloval na “idle”

     • Republic Commando

      spravimo se raje na kraljico vesolja

     • Svele

      Pogumni venčki Tanjo več njih da se lahko spravijo na enga hajjajaj isti Janša Črnčec Darko Krko pedofili slovenski smrt Janši svoboda narodu amen.bog pobij Janeza in njegove pedofile amen

     • kraljica vesolja

      Hahaha, ja, hvala, no, si bom to vzela kot kompliment.

     • Republic Commando

      Vzel debil, ne deli se da si ženska

     • Svele

      Kreten hajjajaj

     • kraljica vesolja

      A boš pršu prevert, aja, nimaš jajc.

     • Steiermark

      A ti jih pa , danes, imaš? Kako se že imenujete, vi, v LBT, inter in qweerseksualci, ki si spol določate poljubno oz. odvisno od volje in občutkov , ko se zbudite v meglenem dnevu in se najprej pogledate v mednožje in šele nato določite, kaj hočete biti, tisti dan! Res si ena srbska pokveka, ki bi se te tvoji, pošteni (čeprav jih je malo in še tisti so doma, v Srbiji ostali) rođaci sramovali!

     • Svele

      Kaj skincek si dostikrat Dobil po fafi od cefurjev

     • Svele

      Bog prosim vzemi k sebi črta in Jakoba da ne bo več jansinega potomstva amen prosim te za smrt tudi Janeza hvala na usliseni prosnji

     • Svele

      Pedofilna miselnost .napad na šibkejšega.smrt slovenskim pedofilom v hozentregerjih amen Bog pobij vse Janševe otroke amen.vzemi jih da ne bodo trpeli hvala bog

     • Svele

      A se boste hlapci lahk zmenili hahhaha

    • Svele

     Ja oprosti če Janša odvzel seksualno igračo črta .ga na masi pedofil meces na roko hajjaja

 • Republic Commando

  Za svele ni noben tablet dovolj močen

 • kraljica vesolja

  Komando je res pokazu vašo lepo slovensko kulturno civilizirano obnašanje. Mene bi blo sram, če bi take pisala.

  • Republic Commando

   sem lepo prej povedal, da sem na bolniški in mi je dolgčas, pa da se bom spustil na leviĆarski nivo.

   PS: Na Sveleta ne boš nič kritiziral? aja, on je vaš

   • kraljica vesolja

    On je moj, če že.

    • Republic Commando

     pol se pa ne oglašej, hipokrit , ki si na kurah toliko minusov dobil

     • kraljica vesolja

      Ti nimaš pogojev razumet genija, kokr je Svele. On za razliko od tebe tega zih ne misli, ampak vam sam vrača. TI pa vse resno misliš. Kdo je pol tlele bolan u glavo.

     • Republic Commando

      sem ti že dvakrat rekel, da mi je danes dolgčas zaradi bolniške in se spuščam na levi nivo. Vrača za kaj?

     • Svele

      Vrača se na vaših pamzih .Bog pobij vse slovenske otroke amen

     • kraljica vesolja

      Za vaše fašistične žaljivke.

     • Mimoidoči

      Kaj on vrača? On nič ne vrača. Njegovi predniki in verjetno tvoji, komunistični Srbi namreč, so samo dajali. Dajali so nam okupacijo. Če je kdo kaj vrnil, smo bili to Slovenci, ko smo se leta 1991 osamosvojili. V resnici pa se zaradi domačih izdajalcev kot je Kučan in kompanija, nismo nikoli zares osamosvojili.

     • Steiermark

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Tako je, razen v primeru kučana, ki ni domači ampak srbski izdajalec , v Sloveniji, ki se nikoli ni integriral ali celo naturaliziral – posvojenec iz srbskega pašaluka, ki nas je “obogatil” za celo svojo cigansko žlahto, ki še naprej hara po Sloveniji, da o opanarskem nečaku sploh ne govorimo!

     • Steiermark

      Kokoš jugosrbska, nauči se že enkrat slovenščine, ker je tvoj jugoćefurski sleng težko razumeti in prenašati….

   • Svele

    Kaj pedofil se spušča na geyevski nivo hajjahaj

   • Svele

    Slovenski hlapci opuščajo vectisocletno pedofilno incestno tradicijo postajajo homoseksualci hahhajahha

  • Steiermark

   Ker tako kot kućan in marsikateri “civilizranec”, tudi ti nisi Slovenka ampak ste podn od balkancev, si nemoreš niti predstavljati, kaj je to “sram” in kako se to “občuti”! Ćefurji ste brez sramu!

 • Ježek Teka Teka

  Leta 40 so komunjare mešale drek med partizani … zdej ga pa tu, pa to …

  • Svele

   Ježek a si iz kosez.a poznaš domino

  • kraljica vesolja

   Tako je. SEj to se ve. Pravi partizani so mrtvi, dejstvo. Ampak gre se tle za to, da mi žvimo v čistem fašizmu. Diktirajjo nam, kako mormo žvet. Da mormo sprejemat njihova zastrupljena cepiva, hrano, brez veze, enim rožletom to nikol nav jasn, dokler ne bo prepozno. V bistvu je že prepozn.

   • Rožle

    Pa kwa ma Rožle tuki zraven .. ?

 • kraljica vesolja

  Hlapci, združte se, pa a ste res tok jadni in bedni.

  • Republic Commando

   ti v obeh kategorijah premočno vodiš

   • Svele

    Hahhaha vi pa samo v pedofiliji

  • Mimoidoči

   Kaj pomeni jadni? Če že govoriš po Balkansko, dodaj vsaj prevod zraven.

   • Steiermark

    Ona kljub prevodu ostane bedna balkanka…..

 • Svele

  Če Slovencu rečeš da je prizadet on tega ne razume hahhahH

 • črnaovca

  Pahorju tako ali tako marsikaj diši, posebej miške

 • Svele

  Janeza Janši pa diši otroško meso najraje črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni hahhaha

  • Olga2345

   Komunisom ni nič sveto! Niti otroci! Pobijali ste še narejene otroke, zato je vaš komentar skladen z vašo “moralo” in “intelektom”!

   • Svele

    Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški

 • resnicaboli

  Če bi bil pošten in normalen se takšne proslave nebi udeležil. Kaj bodo proslavljali naslednjič jajce???

 • lokec

  Pridružite se razpravi…

  Uporabnik je blokiran

  Uporabnik je blokiran

  Uporabnik je blokiran

  Uporabnik je blokiran

  Uporabnik je blokiran

  Uporabnik je blokiran

  Uporabnik je blokiran

  Uporabnik je blokiran

  kraljica vesolja • 19 minut nazaj

  Mi kučanisti smo pač bedaki

  Odgovori

  Deli ›

 • Mimoidoči

  Ta komentar je namenjen Sveletu. Najprej mi povej kaj si po narodnosti. Srb? Bosanec? Hrvat? Predvidevam, da si Srb. Zato ti namenjam ta komentar.

  Ob branju tvojih izbljubkov pod to novico sem se spomnil na eno stran, kjer sem spoznal zgodovino Srbske okupacije Slovenije. Pa ti predlagam, da jo prebereš, preden začneš ignorantno bruhat tule o domnevnih krivicah, ki so se zgodile vam Srbom med našim osamosvajanjem leta 1991.

  Praviš, da smo mi fašisti. Če je kdo zganjal fašizem potem ste bili to vi Srbi, okupatorji Slovenskega naroda. Vso pravico smo se imeli osamosvojiti leta 1991 od takšnih okupatorskih barab. Kar preberi si nekaj odstavkov, ki sem jih prilepil spodaj, kaj so počeli počeli tvoji okupatorski predniki, hinavec. A se mi Slovenci duvamo dol po Srbiji tako kot se ti in nekateri tvoji tukaj v Sloveniji? Namesto, da bi bil hvaležen, da vas nismo vseh nagnali nazaj v Srbijo in da lahko živiš v Sloveniji, se nekaj arogatno duvaš tukaj kot je tipično za nadute Balkance, in mečeš slabo luč na vse normalne in prijazne Srbe, ki živijo v Sloveniji, ki nimajo tvojih nadutih kompleksov. Najprej pometi pred svojim pragom baraba hinavska.

  “Že med drugo svetovno vojno

  SRBSKA OKUPACIJA SLOVENIJE

  in srbizacija slovenske narodno-osvobodilne vojske (NOV) in borbe (NOB)

  http://www.hervardi.com/srbska_okupacija_slovenije.php

  Iz spodaj navedenih primerov je razvidno, da so Srbi že od leta 1942 pa vse do konca druge vojne prevzemali najbolj pomembna mesta v slovenski partizanski
  vojski, kjer so slovenske poveljnike odstavljali in prenekatere tudi likvidirali. Takoj po svojem prihodu v Slovenijo je Arso Jovanović namestil štiri Srbe, ki so delovali v Cankarjevi brigadi, ter s svojim štabom ustanovil prvo operativno cono.

  Srbsko vodstvo ni postavljalo samo svojih oficirjev na najbolj pomembna mesta v
  slovenski NOV, temveč je poskrbelo tudi za likvidacije najbolj uglednih slovenskih
  partizanskih patriotov in komandantov. Navajam nekaj primerov:

  Treba je razumeti, da je VOS in kasnejša VDV dobivala direktive za likvidacije od srbske KOS, a je žal vse arhive, v katerih so bili dokumenti o pobojih slovenskih komandantov in drugih partizanov, sežigala srbska podrepnica Lidija Šentjurc, ki so ji vsled tega rekli Piromanka. Srbski KOS pa je navodila izdajala srbska masonerija (para-prostozidarji).

  S prihodom 4. armade v Slovenijo se je začela prava morija slovenskega naroda, saj so Slovenci začeli natihoma izginjati. Samo na ozemlju Primorske, bližnje Furlanije in Istre je izginilo nad sto tisoč Slovencev. Srbska 4. armada jih je pomorila na tisoče in jih pometala v brezna, v tako imenovane » fojbe ». Ker je večina njih imela italijansko državljanstvo, se danes govori, da so v teh breznih zgolj talijani. Tudi povelje za umik iz Trsta in Gorice, kasneje pa še s Koroške in Celovca, je prišlo z vrha JA, potem, ko so bile slovenske brigade že razformirane in brez slovenskih poveljnikov. Na ta način je bila dokončno izdana točka OF, ki
  je govorila o Zedinjeni Sloveniji in priključitvi Primorske k matični domovini. S tem je bil izdan tudi boj številnih slovenskih partizanov, ki so v NOV sodelovali iz domoljubnih nagibov in ne z revolucionarnimi težnjami. Takšnih pa je bila velika večina!

  Potrebno je vedeti, da tihi in najbolj kruti srbski okupator ni razbil samo slovenskega partizanstva. Pomori v imenu komunistične revolucije, ki jih je preko VOS izvajal nad civilnim prebivalstvom, so spodbudili nastanek vaških straž, ki so zatem prerasle v domobranstvo. Tako je srbska stran v okupirani Sloveniji sprožila še bratomorno vojno. Domobranske enote so se ob koncu vojne umaknile na Koroško, ki so jo bili zasedli Angleži. V smislu dogovora s Titom so Angleži domobrance vinili v Slovenijo, kjer so bili na povelje iz jugoslovanskega vrhovnega štabna pomorjeni in vrženi v brezna v Kočevskem Rogu. Bilo jih je najmanj dvanajst tisoč. Pomorjenega je bilo tudi veliko civilnega prebivalstva.”

  • Svele

   Hjajajja Dolanc gobar pa Kardelj so vas dobr zjebal hajhahha venček hlapca jebe hahhahA

   • Mimoidoči

    Vidim, da imaš IQ na nivoju mrzle podtalnice, zato se s tabo ne bom več ukvarjal in te bom raje blokiral.

    • kraljica vesolja

     Spel se, jokica ena, tipični hlapec, ne prenese resnice.

     • Mimoidoči

      Njaprej si preber moj komentar o zgodovini Srbske komunistične okupacije Slovenije in potem govori kdo ne prenese resnice. Pa ne mi o hlapcih. Po tvojih komentarjih sodeč o tem kako živimo v fašizmu in kako nam vsiljujejo cepiva in strupeno hrano, si ti prav tako hlapec in jokaš tule. Pod tisti komentar sem ti dal celo puščico navzgor. Samo imaš pač kompleks nadutega Balkanca in za vas smo hlapci samo Slovenci oz. bećki konjušari kot nam pravite. Sami pa ste prav tako hlapci. Kdo sedaj ne prenese resnice kraljica ničesar? Vsi smo na istem.

    • Marjan Šarac

     Po moji evidenci je star obveščevalec in kontraobveščevalec. Ga že preiskujemo. Kmalu bo mir.

 • Olga2345

  Da si drzne Pahor obtoževati “nekatere”, ki delijo Slovenijo!??? Le kdo jo deli?!! On, skupaj s komunistično svojatjo (po Trčku), s Kučanom na čelu, udbomafijcem in zločincem, ki bi moral sedeti dosmrtno kot Perković in Mustać!

  • Svele

   Bog pobj črta in Jakoba da ne bosta trpela hvala Bog na usliseni želji hhajajjaja da soesdu crkne otrok hhahahhain

   • Olga2345

    Mislite Kućanovo svojat?

    • Svele

     Ne tvojo golazen črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

     • Olga2345

      Komunisom ni nič sveto! Niti otroci! Pobijali ste še narejene otroke, zato je vaš komentar skladen z vašo “moralo” in “intelektom”!

  • Mimoidoči

   Deli in vladaj.

  • Gavtroža

   Mar lahko kaj drugega pričakuješ 0d tega komunističnega pajaca.

 • Svele

  Zaradi mene lahko vsi pocrkajo Srbi Hrvati Bosanci belci moski.smrt vam vsem govna mešajte

 • xtc

  Beograsko komunistično izdajaklsko hlapčevsko drhal z izdajalsem komunistom srbo rusiofilom sterat v Beograd pa naj tam slavijo Yugo,kolikor hočejo in naj nehajo že enkrat potvarjat zgodovino.
  Dejstvo ;KOMUNISTIČNI NOB zločinci niso bili nobeni borci za samostojno SLO ampak z Srbsko -Ruski balkansko kom,unistićni Reich.

  • kraljica vesolja

   Steraj se ti u tri PM. Pa lep dan še naprej.

   • Mimoidoči

    No sedaj si pa lepo pokazala, kraljica ničesar, da si ti tista, ki ne maraš resnice. Naduta ego napihnjena Balkanka kaj pa misliš, da si? Ravno tako si hlapec kot vsi mi katerim očitaš hlapčevstvo.

   • Republic Commando

    če si ti res ženska, kako grda moraš biti da kle furaš feminizem in svoje frustracije. zih se te še noben niti s palco ni dotaknu :)))

   • xtc

    Samo poslije tebe srbo-JNA kopile.

  • Bandit123

   Kaj si bil pa ti v osamosvojitveni “vojni”, ko imaš toliko pripomb. Najbrž so ti komunisti veliko hudega storili, ali si bil pa samo navaden belček ali njihov potomec.

   • xtc

    Ko boš imel v hiši 60 let življenja na lastnih rokah in znanju,ti bo hitro jasno,še sploh pa če veš kaj je komunistična sodrga počela.

 • xtc

  Balkansko srbočefursko izdajalsko bando z izdajalskim srborusofilskim JNA oficirčičem Lipičem sterat nazaj v njigov “glavni grad” prosule Yugo komunistofašistične ječe narodov.
  Naj že enkrat tolpa komunističnih izdajalskih srbsko ruskih kvisliongov neha ponarejat zgodovino.
  Komunistični NOB zločinci se niso nikoli borili za samostojno slovenijo(to ni bila njih opcija) pač pa za SrboRusofilsko kumunistični balkanski Reich in za gospodarje Srbe.

  • Gavtroža

   Kaj se mora storiti , da se enkrat za zmeraj to neha.

  • VERRZIFIKATOR

   Ladko Pilič

   UČITELJ ZGODOVINE LADI

   Je zabaven naš učitelj Ladi,
   veteran, uči nas zgodovino,
   vsakič drugo, novo nam tvarino
   mož predoča, zlasti te pomladi.

   Ni bilo nikjer razorožitve,
   le poskus nekak teritorialen,
   sam dogodek čisto trivialen,
   šlo je le za nove pridobitve.

   Zvezda skrajno da je miroljubna,
   zlasti če ponoči rdeče sveti,
   Lenin njen sovražnik je zakleti,
   Nürnberg pa farsa zgolj pogubna.

   Ob začetku vojne da svetovne
   ni napadel nas nihče aprila,
   le poskus je bil, saj velesila
   nemška ni imela flote plovne.

   Poln Ladi naš je epitete,
   ko gre o agresorju beseda,
   kar pod stol učitelj se seseda,
   v bran postavi kontinuitete.

   Je zabaven naš učitelj Ladi,
   pravijo, da daje ga demenca,
   kakor daje starega terenca,
   ko zaveje zopet duh pomladi.

 • bednick

  To je čista muka, vam rečem:
  kot predsednik se mora pretvarjati in biti všečen tudi desnim.

 • Gr Enze

  TERITORIALNA OBRAMBA JE BILA PRED LETOM 1991 DOMAČI KANONFUTER !

 • Štajerc

  Malo sem zmeden. Včeraj je bila proslava ob 50. letnici ustanovitve TO SRS, kar datumsko drži. Kaj je tam počel poveljnik SV?? Je bil tam zato, da je javnosti izdal veliko skrivnost, kakor je po SV “zadišalo” pred 28. leti???

  —————-

  Predsednik republike na obeležitvi 50. obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe: “Slovenska vojska ni neposredna naslednica Teritorialne obrambe, kot je bila ustanovljena pred 50. leti. Po slovenski vojski je prvič zadišalo pred 28. leti.”

  —————
  Vir: Twitter Borut Pahor

 • Olga2345

  Lipič go home, k svojim v pašaluk!

 • Franjo Trojner

  Komunjare, če so borci NOB res zaslužni za prvo samostojno demokratično državo vsega Slovenskega roda, kot javno trdite, morate javnosti še pojasniti :
  – zakaj te smo se leta 1991 morali odcepili od vaše totalitarne komunistične Jugoslavije?
  – zakaj so vojaški represivni organi totalitarne komunistične oblasti preganjali in odvzeli prostost trem civilnim osebam?
  – zajkaj te nas je napadla agresorska vojska JLA ?
  – zakaj je 60 poslancev skupčine glasovalo proti odcepitvi?
  – zakaj je socialistična TO predala orožje agresorski JLA?
  – zakaj takratni predsednik predsedtstva Kučan ni prepreprečil predajo orožja socialistične TO agresorski vojski JLA?
  – zakaj vse zveze borcev NOB niso podpirale odcepitve od totalitarne komunistične Jugoslavije?
  – zakaj komunusti še danes slavite svoje kumunistične simbole, če pa ima naša država svoje simbole, himno, grb in zastavo?
  Dajte se vi na politični levici že enkrat nehat sprenevedat, na dveh stolih hkrati se ne da sedeti, ne morete biti hkrati za:
  – komunistično totalitarno Jugoslavijo in samostojno demokratično Slovenijo.
  – totalitarno komunustično zvezdo in SLOVENSKI grb na naši SLOVENSKI zastavi.
  – komunistično vojsko JLA in našo prvo SLOVENSKO VOJSKO/ SV.
  – komunustično TO, ki je orožje predala agresorski vojski JLA in TO, ki smo jo na novo postavili SLOVENSKI DOMOLJUBI leta 1991, da je bila zmožna zaščititi novo oblast in odbraniti novo državo pred agresorsko JLA.
  – komunistični totalitarni režim in novo demokratično ureditev.
  Čemu vsa ta zavajanja in nenehno spreminjanje zgodovinskih dejstev?? Če res imate jajca komunjare, dajte no že enkrat javno povejte SLOVENSKI javnosti, da vam srce nikoli ni bilo za samostojno demokratično državo vsega SLOVENSKEGA RODA ločeno od samo vam ljube enopartijske totalitarne komunistične Jugoslavije!

  • Gavtroža

   Lepo in resnično zapisano

  • Slovenec

   Odlično napisano. Vse to drži. Kompliment!

 • Olga2345

  Komunizem je zločinska ideologija, ki je v Evropi izenačena z nacizmom in fašizmom! Propagiranje takšne ideologije, vključno z njenimi simboli, pa prepovedano in kaznivo! Pahor, predsednik vseh levih (komunističnih) Slovencev tega ne ve?

  • večni srb

   Samo v tvoji nori buči, ker si ne daš dopovedati osnovnih dejstev.
   nacizem ni bil oblast nacije ampak vladavina višjih vrst človeka nad manjvrednimi človečnjaki, to ni bila samo še ena vojna, komunizem je pa res samo še ena zavožena ideologija, nenazadnje nič drugačna kot sodobna demokracija, ki je pobila največ ljudi v zgodovini planeta.

  • Slovenec

   Točno.

 • večni srb

  Vrhovni poveljnik plačanske nato soldateske Pahor ima tokrat celo prav, TO ni naredila nič narobe, obstajala je v letih, ko ni bilo nobene vojne in razpadla z obrambo suverenosti domovine, kar je bila njena poglavitna naloga. Hagu smo se izognili preprosto tako, da se sploh nismo borili z orožjem, sicer je prišlo do par incidentov, vojska je pokazala mišice, mi pa odločnost in je bilo konec vojne. Teritorialci smo šli domov, redki so se pridružili vojski in policiji, cela generacija mladih se je po 30 letih postarala in kmalu bomo na vrsti za borčevske penzije.

  Idiotsko se sliši edino, da teritorialci nismo bili edina prava slovenska vojaška formacija in ključni za osamosvojitev, smo tudi edina organizacija, ki nima nobenega dreka na glavi, pa bi nas radi prikazali kot navaden pičkin dim.

  • večni srb

   Zakaj samo prostovoljni pripadniki TO, ne pa tudi ljudski miličniki?

   Ker teritorialci takrat nismo bili v službi.

 • večni srb

  Slovenska vojska je nastala leta 1993, isto leto kot slovenska policija.

  kdor trdi drugače, je navaden šalabajzer in idiot, tega ne trdim jaz temveč strokovna znanstvena sfera in dejstvo velja za cel planet enako.

 • večni srb

  Borut Pahor, tisti predsednik vlade in države, ki je izgnal iz doma veterane in prve zaslužne za nastanek sodobne Slovenije. Da bi lahko z domovi veteranov svoji izdajalski, agresorski in okupatorski, opravilno nesposobni armiji kupil municijo za orožne vaje.

  Gnoj od gnoja gnoj!

 • Mojca pokraculja

  Prvic zadišalo pred 28 leti.Po 28 letih že davnaj ne diši več. Smrdi, ogabno smrdi, ker se razkraja tako kot Slovenija.

 • Olga2345

  Pahor je kot predsednik vlade začel uničevati slovensko vojsko, kot predsednik države pa podpira uničenje Slovenije in lažiranje zgodovine?

  • merim

   Ne.

   • Anton

    Začelo se je…..

  • domovina mili dom

   Ali so komunisti, “tupi ko oslovski kura*”, ali pa žleht. Narod pa butast, da ne zna štet do dva.
   Jugo TO preda orožje okupatorju. Torej se ne more boriti.
   Postroj vojske, ki je bil tajno usposobljen v Kočevski reki začne borbo proti okupatorju. Pridružijo se mu takrat že imenovana policija. Kasneje se pridružijo prostovoljci.
   To bi rad kućanović zameglil.

   • Slovenec

    Niso toliko rdeči neumni. Dobro so jih mentorji naučili kako naivno ljudstvo napumpati, mu oprati možgane in na ta način desetletja vladati.

   • bi jo

    pojma nimaš..

 • Slovenec

  Zanimivo koliko je še v Sloveniji Srbofilov in koliko liberalnih komunistično usmerjenih Slovencev brez ustreznih vrednot.

 • Franjo Trojner

  Javni poziv!
  Predsednik države g. Borut Pahor, predsednik vlade g. Šarec in predsednik DZ g. Židan dajte vi v skladu z vašo funkcijo v samostojni demokratični državi Sloveniji svojim državljanom končno enkrat že javno in jasno povedati, obrazložiti katero državo, politično ureditev in vojsko vi sploh častite, slavite! Morda Titovo totalitarno komunistično Jgoslavijo, njene simbole, vojsko JLA in njej podrejeno socialistično TO?? Ali morda prvo samostojno, demokratično državo vsega SLOVENSKEGA roda vpeto v EU in zvezo NATO, naše državne simbole ( SLOVENSKO HIMNO, SLOVENSKO ZASTAVO IN GRB) in našo SLOVENSKO VOJSKO NASTALO IZ leta 1991 ustanovljene nove TO, ki ni predala orožja agresorski JLA in je zaščitila našo novo demikratično oblast, novo samostojno državo Slovenijo in porazila agresorje??? Če slavite komunistično totalitarno Jugoslavijo itd. mi je vse jasno, tudi vaša prisotnost na omenjeni proslavi, čeprav ni v skladu z našo novo USTAVO, mar ne? Če pa slavite in častite prvo samostojno, demokratično državo vsega SLOVENSKEGA RODA vpeto v EU in zvezo NATO pa na sporni proslavi, kot najvišji predstavniki demokratične oblasti nikakor ne bi smeli sodelovati!
  Zato vas, kot državljan in vojni veteran vojne za Slovenijo 1991 javno pizivam, da nemudoma odstopite, ker ste delovali v nasprotju z USTAVO, zoper pravni red in s tem zoper DEMOKRACIJO, zoper našo samostojnost in s tem v nasprotju interesom naše prve samostojne demokratične države, torej v nasporotju interesom vsega SLOVENSKEGA DOMOLJUBNEGA RODA!

 • BlackOpsSystem

  tale naš hajder…. kdaj bo on stopil iz omare???!

 • Get Smart

  Zadeve so preproste.

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili
  svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • bi jo

    kultura življenja, kultura smrti. nehi no. v sloveniji je kultura tortura pa s katere koli strani jo gledaš. leve ali desne, rdeče ali črne. vse za ljubi kruhek vladanja in skubljenja naroda. brez zamere..

 • Hribouc

  Komajda verjamem, če je tako, kot piše Reporter in zdaj še NOVA24,me zdajle lovi predinfarkt. Obžalujem g.predsednik, Borut Pahor, da sem vas pred par dnevi na tej strani vrgel iz samega domoljubnega besa v isti koš z veleizdajalci.Na glas se opravičujem, kajti, kar berem tu zgoraj je tisto, kar ste povedali Kučan-Lipičevi falangi ponarejevalcev in tvorcev prefabricirane rdeče variante osamosvojitve, Resnica. Ni vsa, je je pa dovolj!

  Škoda je le, da jim niste v glavo zabrisali značke Zvezda&znak slovenske vojske – AMPAK-srčno upam, da je povedano za dovolj in, da srčni slovenski osamosvojitveni vojak ali oficir ne bo nikoli pripel na prsi, ker je čista laž in nevarna opcija razdeljevanja Naroda! Nekdo bo moral za to totalitarnost in oplajanje sovraštva in neresnice odgovarjati.
  Besnel sem, ker je bilo objavljeno, da boste slavnostni govornik, zdaj pa je prav, da ste njim in javnosti povedal, kar je povedati.
  Veleizdajalce, Hočevarja, Ožbolta in Kučana, ki so nam pred usodnimi dnevi pobrali orožje in ga dali agresorju, srbijansko-Miliševićevski bandi v barvah JNA, pa večna stud in sramota na sramotilnem stebru slovenskega naroda !
  Kot prostovoljec sem posledično po veliki izdaji, moral nositi nevarni, iztrošeni nacistični šmajser s hakenkrojcem letnik 1943 in tega Kučanu in njegovi zahrbtni sodrgi ne odpustim nikoli, ker sem s tistim nevarnim orožjem skoraj naredil nepojmljivo nesrečo!
  Pošasti brezčutne in brezčastne – Lipič pa nova sramota v njihovi vrsti zatajevalcev in preprodajalcev usode večtisočletnega boja za obstoj Slovencev! SRAMOTA!

  Pljuvam za Vami in Vam povem, da sem prepričan, da če bi takrat ljudstvo in mi, prostovoljci, vedeli kaj ste storili, bi se zadeve lahko odvile povsem drugače, kot so se na vašo srečo. Lopovi!

  Na položnici Zgodovine slovenskega naroda ste zdaj tako ali tako zapisani z črnosajastimi znamenji!

 • djoka bolime

  Če je to res povedal, je Pahor prvi predsednik Slovenije, ki ni en navaden pizdek!
  p.s.

 • Black_hawk

  kaj temu Lipiču ni jasno? Povsod kjer so provokaciej je on zraven.

 • šmentanamuha

  Lahko bi naredili še povezavo do Pahorjevega govora, ki je bil izjemen. Prvič v vseh letih njegovega predsednikovanja sem ga doživela kot državnika, ki ima držo. Je vredno pogledati in poslušati.

  Ne vem, čebo delovalo, ampak to je povezava na stran predsednika republike:
  http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/BA1B0EFEE57C16F5C125832200532CB9?OpenDocument

 • šmentanamuha

  Pahor je s tem govorom dal brco u glavo vsem kučanistom s pajapatkom na čelu. V drugem mandatu je postal bolj pogumen. Lepo, gospod predsednik, nisem vas volila zaradi vaše nejasne drže, ampak vam dajem priznanje. Če boste tako nadaljevali, si boste nazadnje prislužili moj glas.

 • Kapodistrias

  Čestitke, predsednik Pahor, za nagovor. Ampak to bi lahko povedal, ne da bi se udeležil te boljševiške bakanalije.
  Še to: tu in tam prebiram, da je TO tedaj nastala po sovjetskem vzoru. Ne bo držalo. Še dobro pomnim, da je nastala v strahu pred sovjetsko intervencijo in obrambo socialistične revolucije ne samo na Češkem, ampak še kje drugje. Se motim?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!