Predsednik Pahor prepričan, da vlada dela dobro in v pravo smer! Premier Janša opozarja: “Bijemo bitko s časom!”

Foto: STA

Po današnjem izrednem vrhu so predsedniki republike, vlade, državnega zbora in državnega sveta izpostavili, da je potrebno ob epidemiji novega koronavirusa ukrepati učinkovito, a tudi demokratično, da ne bo upada zaupanja v demokratične institucije. “Kot bomo preživeli krizo, tako bomo živeli po njej,” je poudaril predsednik republike Borut Pahor.

Predsednik republike Borut Pahor je izpostavil, da so danes želeli priti do ugotovitve, ali je potrebno kaj prilagoditi, da bi bile vse odločitve lahko sprejete hitro in v skladu z ustavo in zakoni. Po njegovih besedah je “izjemnega pomena, da to krizo, zdravstveno in socialno, rešujemo po demokratični poti, da se spoštujejo vsi standardi,” je dejal. Dodal je: “Kolikor bolj bodo ljudje zaupali, da je mogoče učinkovito ukrepati v demokratični družbi, toliko bolj bomo demokratična družba po koncu zdravstvene, socialne in gospodarske krize.”

Foto: STA

Janša opozoril, da bijemo bitko s časom
Vlada Janeza Janše po besedah Pahorja dela dobro, v pravo smer, predsedniki pa so ugotovili tudi, da je splošna atmosfera v politiki ugodna, da politika razume resnost razmer in da različnost stališč usklajujejo tako, da ne bi hromili učinkovitosti ukrepov. Tudi predsednik vlade Janez Janša je dejal, da vlada sprejema ukrepe učinkovito in zakonito, ukrepi pa imajo realno podlago, v smislu, da jih lahko izvajajo. Znova je opozoril, da “bijemo bitko s časom”.

Janša je izpostavil, da je aktivacija 37.a člena je nujna, Policija je s svojimi resursi namreč na veliki preizkušnji. “Trenutno je lahko manj sil angažiranih na južni meji, kjer potrebe naraščajo. Pomoč Slovenske vojske je edina razpoložljiva kapaciteta,” je prepričan Janša. Ne na ulicah, potrebujemo jo na južni meji.”

Foto: STA

Janša: Življenja rešuje preprečevanje okužb!
Po besedah Janše so prvi oboleli za koronavirus že ozdraveli. Nekateri oboleli so se namreč že pozdravili in so odpuščeni iz bolnišnic, danes pa so po njegovih besedah z aparata odklopili tudi prvega bolnika pri nas, ki je rabil umetna pljuča, ker se mu je stanje tako izboljšalo, da lahko sam diha. “To, da je nekdo pozitiven, še ne pomeni, da bo končal na intenzivi,” je bil spodbuden.

“Bolezen je ozdravljiva, a razumeti moramo, da zaradi omejenosti kapacitet vseh zdravstvenih sistemov nismo sposobni zadostiti potrebam, če se število težko obolelih drastično poveča. Življenja rešuje preprečevanje okužb,” je prepričan. Poudaril je, da lahko za zaščito sebe in drugih največ naredimo sami, in spodbudil k samoiniciativnosti. “Za zaščito nas, ki ne delamo v zdravstvenem sistemu, ni nujno potrebna maska, ki je izdelana na Kitajskem,” meni.

Ob tem je Janša tudi omenil, da je pri nas več deset okuženih z novim koronavirusom med zdravstvenimi delavci, ki so nujno potrebni. V prihodnjih tednih bo tako po Janševih navedbah še posebej na preizkušnji sposobnost čuvanja vitalnih kapacitet zdravstvenega sistema, da se spopade z naraščanjem števila obolelih. Vlada sprejema različne ukrepe, toda kot je poudaril Janša, “noben ukrep, noben zakon, noben dekret ne more storiti več od tega, da se sami zavedamo, da moramo varovati lastno zdravje in zdravje drugih”. Spomnil je, da je zdravstvena stroka v zadnjih dneh podala tudi nekaj bolj praktičnih navodil, in pri tem omenil izdelavo in nošnjo bolj preprostih zaščitnih mask.

Janša: Tudi platnena maska, če jo pravilno uporabljamo, nudi boljšo zaščito od rokava
“Še nekaj časa situacija ne bo takšna, da bi se dalo zagotoviti profesionalno izdelano zaščitno opremo za vsakega izmed nas, nobena država na svetu danes tega ni sposobna,” je dejal. Zato je treba biti po njegovem mnenju pragmatičen in samoiniciativen. Vlada se po besedah predsednika vlade trudi zagotavljati zaščitno opremo predvsem tistim, ki se z boleznijo spopadajo na prvi frontni črti in ki jo rabijo pri svojem delu.

Za zaščito mnogih pa so po njegovih besedah dovolj denimo tudi bolj preproste zaščitne maske. “Tudi platnena maska, če jo pravilno uporabljamo, nudi boljšo zaščito od rokava,” je poudaril. Opozoril pa je, da lahko nepravilna uporaba maske posameznika bolj ogrozi, kot če je nima. Državljane je pozval, naj sledijo nasvetom, ki jih bodo danes in v prihodnjih dneh podali strokovnjaki. S takšnimi načini bomo po njegovih besedah blažili problem pomanjkanja zaščitne opreme. Spomnil je tudi, da smo zagnali lastno proizvodnjo, ki jo bomo rabili tudi pozneje, in se zahvalil podjetnikom, ki so razmišljali vnaprej in nabavili zaloge ter začeli šivati maske. Zahvalil se je državam, ki nam z zaščitno opremo pomagajo, hkrati pa omenil, da v tem času te opreme nihče nima dovolj in da gre zgolj za vzajemno pomoč za nekaj časa.

Predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič je omenil možnost skrajševanja rokov za razglasitev zakonov, ki ne morejo biti podvrženi referendumu. A po Pahorjevih besedah se za zdaj predpisan rok osem dni od sprejetja zakona do njegove razglasitve ohrani. Ob morebitni oceni, da je treba pravila spremeniti, da bi omogočala bolj učinkovito odločanje, pa bo tudi to spreminjanje pravil, zapisanih v zakonih in poslovniku državnega zbora, izvedeno po demokratičnem postopku, je izpostavil.

Zorčič je povedal, da so na različnih ravneh potekala posvetovanja s pravniki in da nekateri vidijo rešitev tudi v obstoječi zakonodaji, “mislim pa, da nihče ne trdi, da je to možno izpeljati že danes brez tveganja. In pri interventnih zakonih si pa res ne želimo tvegati, da bi na koncu ustavno sodišče ugotovilo njihovo neustavnost, ker so bili prezgodaj razglašeni,” je izpostavil.

Foto: STA

Kovšca: Državni svet se je odrekel možnosti veta na sveženj interventnih ukrepov
Da bodo poskušali odločati čim hitreje, je poudaril tudi predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca. Ob tem je opozoril, da se je Državni svet odrekel možnosti veta na sveženj interventnih ukrepov, ki ga je Državni zbor RS obravnaval nazadnje. Kot je po izjavi pojasnil za STA, pa tega še ne more napovedati za zakone, ki šele prihajajo v parlamentarno proceduro. Ob vsakem zakonu posebej bo namreč svetnike, komisije Državnega sveta in interesne skupine povprašal o tem, ali je možno, da bi predlagali veto, in če bo dobil dovolj velik delež pritrdilnih odgovorov, bo o tem takoj obvestil predsednika državnega zbora in republike.

Foto: STA

“Demokracija, njeni standardi in norme ne onemogočajo učinkovitosti, v takih posebnih razmerah pa terjajo veliko več usklajevanja, predvidevanja, sodelovanja in razumevanja, da v skladu z normami sprejemamo učinkovite odločitve,” je ob tem še izpostavil Pahor. Zorčič je kot enega glavnih izzivov omenil še, da “se pripravimo na to, da bi prišlo do izpada poslancev iz zdravstvenih razlogov in se pripravimo na to, da bo vsaj v delu delo možno opraviti na daljavo”. Poslovnik namreč tega še ne omogoča, zato je potrebna sprememba, pri čemer verjame v politično voljo, da se zgodi. Bodo pa tudi o tem danes popoldne spregovorili z vodji poslanskih skupin. Nasprotno pa v Državnem svetu že opravljajo seje po videokonferenčnem sistemu ali pa te potekajo korespondenčno, je pojasnil Kovšca.

Janša: Slovenska vlada je morala “preko noči” napisati ukrepe “od prve do zadnje črke”
Janša in Pahor sta danes izrazila tudi upanje, da bodo države pa tudi EU iz trenutnih razmer potegnile kak nauk. Po Janševih besedah je bila namreč velika večina držav, vključno s Slovenijo, nepripravljena na ukrepanje ob epidemiji ali pandemiji. In medtem ko je avstrijski parlament tako rekoč “preko noči” sprejel številne ukrepe, jih je morala slovenska vlada napisati “od prve do zadnje črke”. “Upam, da bo to za nas šola. Mi delamo sproti nek opomnik, kaj je treba pripraviti, če Slovenijo zadene epidemija v prihodnje, kar se nas tiče, pa bomo pripravljeni stokrat bolje, kot smo bili zdaj,” je dejal Janša.

Foto: STA

Pahor pa je opozoril, da tu ne gre le za države, pač pa se po neučinkovitem skupnem soočanju z migracijami že drugič v kratkem času kaže, da se kot EU nismo bili sposobni skupaj soočiti niti s pandemijo, zato upa, da bo to tudi za EU neko sporočilo, če hoče okrepiti zaupanje ljudi v njeno učinkovitost. Vsi štirje predsedniki so se danes tudi zahvalili vsem, ki se držijo navodil in s tem prispevajo k zajezitvi širjenja virusa, zdravstvenemu osebju in vsem drugim, ki v teh razmerah omogočajo, da življenje kolikor toliko normalno teče – od kmetov, prostovoljcev, policistov, trgovcev itd.

Hana Murn, STA

 • Peter Janšič

  PreCednik nima prava niti jajc za lastno mnenje.

 • Peter

  O petokolonaških medijih pa nič?

 • Ivan Ivanovič

  Novica dneva: Gordon Brown, bivši britanski premier, predlaga začasno svetovno vlado, ki bo koordinirala boj proti koronavirusu.
  Teoretiki zarote, ki trdijo, da je koronavirus umetno ustvarjeno biološko orožje, dobivajo zdaj potrditev za svoje strahove.
  https://www.theguardian.com/politics/2020/mar/26/gordon-brown-calls-for-global-government-to-tackle-coronavirus

 • maček ivan

  Ne moreš da verjameš, pička borat podpira uveljavitev 37. a člena. On pa nima jajc da bi v izrednih razmerah dal ukaz vojski. Zdaj se vidi da je majmun pičkica, ali ga pa nastavljeni svetovalci držijo za jajca.
  Ne smemo pozabiti, da so mu svetovalce v urad predsednika države “namontirali” odbomafijci.
  G. Pahor! Če si Človek, obelodani to golazen, na koncu koncev nimaš kaj izgubiti, to je tvoj zadnji mandat.
  Bodi Človek ne pička!
  Pa še to. V kolikor J. Janša spelje, imaš tudi ti šanse da se privlečeš do penzije. Rek, revolucija žre svoje otroke, je še kako živ.
  Mogoče se pa zaveda, da lahko tudi v predsedniški palači pade po stopnicah in si zlomi vrat.

 • Peter Janšič

  Še dobro da imajo izučenega finomehanika na čelu DS.

 • Antonius

  Pahor, predsednik republike in vrhovni poveljnik slovenske vojske bo naredi nekaj zelo konkretnega z opozorilom SD in ostalim strankam na levici, ki ji, jim, strankarsko pripada, da jih prepriča, naj podprejo policijsko pooblastilo vojski in prenehajo z metanjem polen pod noge, aktualni vladi. Naj podprejo napore vlade, ker se ne nazadnje prav ta vlada matra tudi za vso opozicijsko levico.
  Če ni sposoben prepričati svojih, potem je v predsedniški vlogi zares samo maneken.
  Slika zgoraj; Trije operativni predsedniki in en maneken.
  Navsezadnje pa lahko kot vrhovni komandant, kakšno procesnih zavlačevanj s svojo odločitvijo tudi zaobide.

  • Sofia23

   Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli – http://trim4.me/aMl

   • Anton

    Sem šel pogledat. V resnici so same grde babe. Poskusi na 24ur. Ali so vse iz 24ur pod tvojim linkom?

 • Peter

  Tumpek, dilit pa počivat, da ne bo trebušček bolu, no.

 • lokec

  Zopet sem tako kihnil, da se je kar hiša stresla. Kaj bi to bilo.

  • Silos

   Da ti ne bo špage odtrgalo!

 • Convallaria Majalis

  Ko so se že sestali štirje predsedniki, bi trenutek lahko izkoristili za določitev datuma predčasnih volitev…MAŠKARADA !!!

  • rubec

   ali pa vsaj poklicali Dolanca. Ajde briši.

 • Convallaria Majalis

  Janša je ob prevzemu oblasti in v naslednjem tednu 300 x povedal in krivil Šarca, češ, da smo zaradi njega nepripravljeni, da zamujamo itd. itd…Ta isti Janša danes: “Po Janševih besedah je bila namreč velika večina držav, vključno s Slovenijo, nepripravljena na ukrepanje ob epidemiji ali pandemiji”…Je to ugotovil šele danes ali je vedel že ves čas in perfidno zavajal z lažmi?

  • rubec

   Ajde briši od tukaj majmun pederski perfidni.

   • Peter

    Sem šel na SSKJ in vpisal perfiden. Pa so mi rekli Število zadetkov: 1
    Ja, evo vse vejo, naš tumpek, no.

 • Peter

  Tumpek, a je res na tistih povezavah, ki jih lepiš sem, tvoja žena, no?

 • sunday

  ker ni ničesar o migrantih in tudi nasploh je opaziti manj obvestil, sem se odločil, da posredujem kar tukaj!!!

  Vesnina Noč – PREŽIVELA SEM DAN Z ‘BEGUNCI’:
  To vam moram povedati, saj drugi o tem molčijo!

  Avtor: Zrinka Kasapić

  KAOS BO!

  Hrvaška novinarka: to niso begunci, so finančno
  podprti in organizirano poslani v Evropo

  Nekaj glavnih poudarkov:

  Ti ljudje niso žejni, to so sami rekli! Razporejeni
  so po skupinah! Vsaka skupina šteje nekaj deset za vojno sposobnih moških in
  vsaka skupina ima 1-2 ženski z otroci. Vsaka skupina ima vodjo, ki ima načrt
  potovanja. Ne zanimajo jih okoliščine, ampak so kot programirani, da pridejo
  na cilj, naj si bo to Finska, Švedska, Nemčija, … prepričani so, da bodo
  prešli vse meje in tako prišli do cilja.

  Poslani so, da resetirajo in uničijo sistem in to
  počno pred kamerami! Poslani so, da ustvarjajo kaos (ni treba, da je
  teroristični, anarhija je dovolj), potem bodo tisti, ki so jih poslali –
  vzpostavili svoj red.

  1. zgodba

  Ko sem bila priča kaosu na balkonih hotela Porin, ko
  sem se jezila na hrvaško policijo, ker sem mislila, da nad begunci izvaja
  teror, so le ti začeli v skupinah odhajati iz hotela – popolnoma svobodni.
  Zaustavila sem mladega migranta, ki je znal angleško in ga vprašala, kaj so
  jim napravili policisti. Odgovoril je: nič, nismo se hoteli registrirati!
  Vprašam ga: so vas tepli? Odgovori: ne, jedli smo, pili in spali, oni pa nam
  potem niso dovolili, da gremo proti Sloveniji, dokler se ne registriramo,
  vendar tega ne bomo storili, zato smo vpili SVOBODA, NA POMOČ!

  POSLUŠAM GA IN NE MOREM VERJETI, KAJ SLIŠIM! Ta
  ilegalni migrant, tako kot tudi ostali nima dokumentov, vize, potnega lista
  ali osebne izkaznice. Je brez dokumentov in potem v državi, ki ga gosti
  bolje, kot lastne družine v socialnih stiskah, vzklika SVOBODA – NA POMOČ in
  na ta način manipulira s čustvi ljudi, to trdim, ker jim je v nekem trenutku
  to uspelo doseči tudi pri meni. Bila sem šokirana. IN NI MI JASNO, KAJ NJIM
  NI JASNO.

  2. zgodba

  Ko so tako odhajali iz hotela Porin v skupinah, so
  se nekateri namestili pod drevesi v hladu. S sodelavko se odločiva
  približati. Opaziva, da je v skupini ena ženska, nekaj otrok in deset moških,
  starih med 25 in 35 let. Moški so se nama približali. Predstaviva se kot
  novinarki in takrat se zgodi nekaj “čudežnega”. Moški pokličejo
  otroke okoli sebe in zahtevajo, da jih slikamo. Nekega otroka so porinili
  proti kolegici, da bi se skupaj slikala. Namerno nisva hoteli slikati otroka,
  ker to ni ok! Takrat sem opazila, kako so organizirani in pripravljeni za
  medije. Seveda, prihajajo kamere slovenske in hrvaške televizije in vsi
  snemajo otroke, ker so otroci tako zanimivi kameram, čeprav je popolnoma
  jasno, da so otroci tukaj izkoriščeni za druge namene.

  3. zgodba

  Ker smo opazili, da manipulirajo z lačnimi in
  žejnimi otroci, je naš kolega poskušal dati 10 eur eni izmed begunskih
  deklic. Nato je cela skupina moških vzkliknila: No money, we have a lot of
  money! (Ne denarja, imamo veliko denarja) in niso dovolili, da damo otroku
  denar. Nato se približa eden od migrantov, ki mi govori, da niso lačni in
  žejni. Popolnoma presenečena se sprašujem – pa kaj to niso begunci? Niso
  lačni in žejni? Nato nam begunec iz Iraka pokaže 500 eur in trdi, da oni niso
  siromašni.

  Nato sem jih vprašala, kaj potrebujejo, če to ni
  voda, hrana in postelja? Vsi skupaj so začeli v odgovor vzklikati –
  Slovenija!

  Vprašam jih, zakaj ne ostanejo na Hrvaškem, oni
  vzklikajo Slovenija. Vprašam jih, kam gredo, vzklikajo Slovenija! Odgovorim
  jim, da nimajo papirjev, oni govorijo, da to ni pomembno! Razburjena sem, ti
  ljudje so kot programirani, da pridejo na svoj cilj!

  4. zgodba

  Eden od migrantov nam je na vprašanje, kam gre,
  odgovoril, da gre na Finsko. Pojasnila sem mu, da na papirjih hrvaške
  policije piše, da mora iti na Zagrebški velesejem, ker nima papirjev, on mi je
  odgovoril, da gre na Finsko. Drugi begunec mi je rekel, da gre na Švedsko, pa
  nihče od teh dveh ni imel potnega lista, edino kar sta imela je denar, veliko
  denarja.

  Zaključek:

  Po preživetem dnevu z njimi zaključujem z
  naslednjimi ugotovitvami: ne, ti ljudje niso teroristi (čeprav je med njimi
  zagotovo tudi kakšen), ti ljudje so logistično podprti in poslani rušiti
  Evropo znotraj njenih meja, njene zakone in njen smisel. Ti begunci ne bežijo
  od vojne, ker če bi bežali, bi ostali na Hrvaškem srečni, da so si rešili
  življenje. Hrvaško obtožujejo barbarstva, ker jih želi popisati.

  • MvH

   Zelo verodostojna oseba, tale Zrinka. Ha ha ha.

  • Ivan Ivanovič

   Pa to je jasno že najmanj od leta 2015 naprej. Ti ljudje so zavojevalci Evrope, ki delujejo koordinirano. Prihajajo sicer brez orožja, toda na dolgi rok bodo posledice enake kot poraz v vojni: kulturocid, etnocid, genocid. Njavečji problem pa so fašiglobalisti, ki obvladujejo skoraj vso Evropo. Oni so izdajalci, ki onemogočajo obrambo pred zavojevalci v obliki migrantov. Cilj fašiglobalistov je odprava evropskih narodov in oblikovanje centralistične, unitarne superdržave, v kateri bo več evropskih narodov in njihovih nacionalnih držav. Zato so fašiglobalisti na stežaj odprli vrata Evrope.

 • rubec

  Sramota. Danes je Pahor govoril ne nam ampak svoji stranki SD. Če ga povzamem: Potrpimo. Naj bo Janša dokler je zdravstvena kriza, ki bo itak minila, važno je to, da se ga takoj zatem znebimo, ker v nasprotnem, se bo on znebil nas.

  • marta

   Je to mogoče ? Saj ne morem verjet.
   Potem pa bomo morali res iti na ulice, čeprav prvič v življenju.
   Reci, da si se hecal !

   • rubec

    Seveda sem se hecal. Hehe, hecam se.

    • Unikatna

     Sedaj sem se pa tako nasmejala vam trem…

     • rubec

      Zato pa si unikatna.

   • Peter

    Marta, nikoli, ampak nikoli ne verjemi rubecu, pa meni tudi ne.
    Razen tisto, kar je napisal tukaj spodaj, no.

   • Ivan Ivanovič

    To je težek pacient, trol, ki piše same neumnosti.

    • Peter

     Ivan Ivanovič Ivanovski, ste že slišali za tisto, trikrat preberi, šestkrat vdihni, potem pa napiši knjigo.
     Dostojevski.

     • Ivan Ivanovič

      Očitno si zelo razgledan. Kapo dol, g. Petrović

     • Peter

      Ah ne, sem mal poguglu. Kar se mene tiče, lahko pišete tudi Vojna in Haklberi fin, no.

     • Ivan Ivanovič

      A si mogoče ušel iz Serpentinškove štale. Tvoji klovnizmi so nekam podobni.

     • Peter

      Nisem ušel, so me nagnali, sem bil prebutast za njih, no.
      Glejte Ivan Ivanovič, da se ne bomo takole natezali, ne vtikajte se v stvari, ki jih ne razumete. Ste pač resen, učen človek, vzvišen nad humorjem, o sarkazmu pa vam tudi ni nič znanega, vidim, no.

     • Ivan Ivanovič

      Potem moraš biti sam Šarec, pardon, Serpentinšek ali vsaj njegov klon, ko si tako resen. O tem, kdo česa ne razume, pa kdaj drugič.

     • Peter

      Ja sem. Ampak morate razumeti, da nihče ni popoln, no.

     • Ivan Ivanovič

      Kdor prizna, mu je pol odpuščeno. (Tisti, ki ne prizna, pa vse,)

     • Peter

      Ja, pa pametni odneha (Norci pa vladajo), no.

     • Ivan Ivanovič

      Ja, še Serpentinšek je odnehal. Ampak njegovi klo(v)ni so hujši od svojega učitelja.

     • Peter

      Učiti se, učiti se, učiti se, je rekel največji sin naših narodov in narodnosti.

  • Ivan Ivanovič

   Bolnik.

   • Peter

    Ivan Ivanovič, ste že slišali za tisto, trikrat preberi, šestkrat vdihni, potem pa napiši knjigo.
    Dostojevski.

    • Ivan Ivanovič

     A si lajna, ali samo papiga?

     • Peter

      Hm, težko vprašanje. Si lahko vzamem pet minut za premislek?

     • rubec

      Hmm, Dostojevski. Je to tisti ruski pesnik, ji je napisal veseloigro Ivan Ivanovič Konj in njegova nenavadna poroka z oslom?

     • Peter

      Si je premislil, baje bo zdaj napisal roman Bolnik. Ne vem zakaj, bo moral vse dohodke od enga idiota vrnit, no.

     • Ivan Ivanovič

      Bom napisal roman: Dva klovna iz Serpentinškove štale: Rubec in Peter.

     • Peter

      Velja, 20% dobička gre meni, rubec se bo pogajal posebej.
      Pst, 15% če mene postavite prvega, Peter in Rubec, ok?

     • Ivan Ivanovič

      Jaz sem kot Luciferka, ki je naganala onadva parazita, Svetlano Makarović in še nekoga.

     • Peter

      Od kje si jih pa nagnal?
      S koncerta v čast zvezdi zvezdani svetlani ceci?

     • Ivan Ivanovič

      Luciferka je naganala dva parazita tvoje sorte, ki sta hotela procente. =bo ti pas mater, bi rekla Luciferka.

     • Peter

      Aja, pa saj to je stvar pogajanj. Se pa opravičujem, s Cecami nisem najbolj na tekočem, no.

   • Peter

    Človek bi rekel, da ste desničar, ker nimate nobenega smisla za humor, no.

    • rubec

     In nekateri se še sprašujejo, kako to da so levaki stalno gor.

    • Ivan Ivanovič

     Ja, hvala enako. Jaz sem mislil, da vračam enako z enakim – posmehovanje s posmehovanjem. V čem je potem problem?

     • Peter

      Pomanjkanje sarkazma in duhovitosti. Nianse, skratka. Pa začetek z Idiotom je tudi precej zastavil smer, se strinjaš, no?

  • Peter Janšič

   Je profifrigan tale naš preCednik.

   • rubec

    Mene taki modeli ne morejo sfintirat. Zakaj bi sicer Zigmund Fjord za spremno besedo pri njegovih delih zahteval prav mene.

    • Peter Janšič

     Ker si njegov pacient? Moraš biti kar premožen, če je temu tako.

 • Van Der Waals

  577 skupno okuženih, na novo obolelih je 49! treba popravit stanje na današnji dan!

 • rubec

  Kdo je bil pa tisti na skrajni levi, ki je tam svetil. Če so ga postavili za to, da gospodični pomaga loviti muhe, sem mnenja da si honorarja ne zasluži, ker se ni niti premaknil.

 • Convallaria Majalis

  Janša je ob prevzemu oblasti in v naslednjem tednu 300X povedal in krivil Šarca, češ, da smo zaradi njega nepripravljeni, da zamujamo itd. itd…Ta isti Janša danes: “Po Janševih besedah je bila namreč velika večina držav, vključno s Slovenijo, nepripravljena na ukrepanje ob epidemiji ali pandemiji”…Je to ugotovil šele danes ali je vedel že ves čas in perfidno zavajal z lažmi?

 • rubec

  Janša je sam. Žal. Ta država si ne zasluži preživetja. Kljub temu bom zapisal besede zaradi katerih se v tej vukojebini lahko gre tudi v zapor. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • Peter

   Že že, samo nikoli ne bo več vodil vlade, no.

   • rubec

    Vsaj to.

  • Convallaria Majalis

   Zaradi teh besed pa se ne gre v zapor: SMRT JANŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

   • Franc Šink

    Razloži mi kaj je to Janšizem ?

    • Peter

     Saj sami ne vejo. So prebrali par let nazaj v Nedelskem, pa se jim je zdel fajn. Zdaj pa nabijajo iz dneva v dan, no.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Preživetje zaslužijo vsi pošteni in zavedni. Pa saj Slovenija ni samo Kučan in njegova banda in pa butale, ki gledajo hanzi tv…butale tv.

 • Convallaria Majalis

  He he…Janša misli, da vlada? Za jajce ga držita DeSUS in SMC… tudi LEVICA in ostale stranke v opoziciji. Torej eni pravijo da Janša vlada !?!?!?

  • Peter Janšič

   Desus in SMC mu ližejo jaj.., ko se že izražamo na ta način.

 • Unikatna

  EU je postala sranje! Ob vsakem problemu stisne rep med noge. Vsaka država se naj znajde po svoje.
  Tudi Grčiji se ne pomaga, pri obrambi meje s Turčijo. Migrante so vabili, sedaj pa bi jih morali vsi vzdrževati.

  Predsednik Pahor tudi ne upa, da bi javno podprl aktivacijo 37 a člena.

  “ukrepati učinkovito, a tudi demokratično, da ne bo upada zaupanja v demokratične institucije”…aja, čakati na sprejete ukrepe in zakone, da ne bodo proti ustavne…ta je malo bosa…če je nujno, je treba takoj…

  • AlternativaZaSlovenijo

   EU je že ok, samo EU birokrati so kamen okoli vratu Evropejcem.

 • xtc

  Ja Janša ne bije samo vojne z časom in Corono marveč z izdajalci lastnrga naroda,na koncu bo moral pospraviti tudi z to nalako,ki hlapčuje že od 41 tujcem.

 • skorpijon93

  vladanje SD zadnjih 10 let pušča katastrofalne razmere : izseljevanje Slovenskih državljanov v tujino kot še nikoli prej, povečana revščina, visok javni dolg, razpad zdravstva, vojske, to je dobil g Janša v naročje , Finska pa ohranja enega nižjih deležev revščine v EU, češka ima najmanj v EU ! pa evra ni prevzela

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ampak Češka je še vedno članica EU- ja in ne vidim nobene težnje z njene strani, da bi zapustila EU, sploh pa ne v teh cajtih. Populisti (lewuharji in nacionalisti) bi pa potopili barko na kateri pljujejo, poskakali vsak v svoj čoln…ljudje vi se pa je…te, glavno da ste nam pustilo čolne.

   • skorpijon93

    motiš se ! EU je naklonjena manj kot polovica anketiranih Čehov , Čehi veljajo za velike skeptike , podobno kot britanci imajo svoje razloge in prav je tako, niso sprejeli €, nasplošno je udeležba držav višegrajske skupine na EU volitvah nizka, celo nižja kot v Sloveniji , edino nacionalizem je narodu v preteklosti omogočal obstanek. Slovenski narod je danes premalo nacionalist, patriot, kakorkoli, premalo smo verni, premalo enotni, ne vem kako bo tole

 • skorpijon93

  Češka, država ki ni sprejela evra , ima najnižji delež revščine izmed evropskih držav ! pa ti Slovenija kam pljuješ, hlapec ?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pluje sedaj v pravo smer, čeprav ji vzhodni veter od časa do časa ponagaja. Ampak če je kramar ta pravi, ni problema. In upam, da je krmar ta pravi.

 • Vrhovni sodnik

  Odprto pismo vladi !!!
  Zastonj se mi trudimo v karanteni, ko nam horde ilegalnih emigrantov svobodno marširajo po ljubljeni domovini in raznašajo okužbe, puščajo smeti in črpajo naš proračun, ki je namenjen za naše ljudstvo. V zadnjem tednu ste jih 200 ali več prijeli, še ene tolik jih niste. Zdaj smo iz prve začetne krize in se lahko posvetite temu problemu. Obljubili ste to narediti, za to ste to dolžni narediti. Vem, da vas opozicija zavira, pol pa njo na mejo pošljite s Šarcem in Židanom na čelu, člani L, jim naj pa malico vozijo, če nočejo stražiti meje. Po dejanjih se vam bo sodilo na naslednjih volitvah.

  • Vrhovni sodnik

   Poslal sem ga vladi.

 • Rožle

  Kar 80-odstotni porast nelegalnih prehodov meje, policija za pomoč vojske
  Vlada je že nekajkrat opozarjala na potrebo po aktivaciji 37.a člena o obrambi,
  ki bi vojakom dal nekatera pooblastila,
  ki bi omogočala njihovo aktivno sodelovanje pri varovanju južne meje.
  ********************************************
  Res ne vem kaj je treba spet čakat in lewake nekaj prosit …???!!!!

  • rubec

   Takle mamo. Jerca Kdojosplohhoče je izdavila, da mora bit na meji pol milijona migrantov, pol se bodo pa pogovarjali. Če bo dobre volje, že kar takoj po malci.

 • šmentanamuha

  Janša dokazuje, da je moder vladar, vreden zaupanja.

 • šmentanamuha

  Gargamel iz Murgel je sklenil pakt z globalisti in nas prodal. S svojo vojsko nekrofilnih levičarjev dejansko predstavlja veliko nevarnost, ne samo za obstoj države Slovenije, ampak za vsakega od nas. Saj veste, kako se množi vojska Neživih v Igrah prestolov. Veste pa tudi kako se konča. Za boj z Zlom smo potrebni vsi Živi, najpogumnejši med nami pa mora zadati usodni udarec matici, iz katere se Neživi napajajo. Zato je potreben pogum, akcija in pameten načrt.
  Zdaj si lahko v miru in tišini naberemo moči za spopad. Ne bo lahko, vendar ni druge izbire: se boš pridružil vojski Živih ali Neživih. To je naš skupni imenovalec. Ne v kateri stranki si ali koga voliš, temveč ali si na strani Življenja ali proti njemu. Mogoče si za osvežitev oglejte 5 sezono Igre prestolov, Priporočam tudi trilogijo Igre lakote. To niso samo filmi.

 • FRANC3

  Čestitam vladi. A ne zato, ker jo vodi JJ, ampak zato ker je učinkovita in operativna.
  Vladi Šarca so novinarji dali 100 dni mir, tej vladi pa so nagajali že 14 dni pred izvolitvijo (vsi se spomnimo protestov in parol UBI JANŠU in podobno. Res, beda levičarjev.
  Ravno ta vlada pa rešuje Slovence pred virusom, ker je prejšnja vlada popolnoma odpovedala.
  Se mi pa kar malo smili Pahor. Ker je z levega političnega pola, dobro pa sodeluje z desno vlado. Saj z vlado Šarca ni imel kaj sodelovati, ker itak ni naredila nič.
  Gledal sem intervju z njim, ki ga je vodila Rosvita Pesek. Na njeno vprašanje, ali smo v Slo kaj zamudili pri korona virusu, se je revež zvijal kot riba na soncu. Nikakor mu ni uspelo izjaviti: JA, VSI SMO ZAMUDILI. s tem bi najbolj popacal Šarca, a si tega ni upal privoščiti. Že ve zakaj. Pahor pa tako in tako nikoli ni bil neposreden. Vedno je nekaj mečkal in pletovičil. Stara partijska šola, od katere pa se je malo oddaljil.