fbpx

Predsednik republike Pahor ostro obsodil napad z molotovko

Foto: LMŠ

Predsednik republike Borut Pahor je ostro obsodil nasilno dejanje v Črnomlju, uperjeno proti občinski svetnici LMŠ Vesni Fabjan. V petek je namreč neznanec v njen dom vrgel molotovko. Napad so obsodili tudi ministri vlade in poslanci koalicije.

V petek zvečer neznanec skozi okno hiše občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači pogasili. Pri tem ni bil nihče poškodovan.

Na napad se je odzval predsednik republike Borut Pahor, ki je v izjavi zapisal, da gre za zavržno dejanje, ki terja odločno obsodbo vse demokratične javnosti. “Od pristojnih organov pričakujem, da ukrenejo vse za to, da bo storilec odkrit in kaznovan.”

Ob tem je opozoril na pomen medsebojnega spoštovanja in strpnosti, ki sta nenadomestljivega pomena tudi za uspešno premagovanje sedanje zdravstvene krize. “Razumem skrbi, tesnobe, strahove in jezo med nami, vendar prav zaradi tega ne smemo s tem opravičevati nasilja, verbalnega in fizičnega,” poudarja predsednik Pahor in dodaja, da se vzdržimo slehernih ravnanj, ki bi jih bilo mogoče razumeti kot žaljiva in sovražna. “Pozivam vse nas, da zavrnemo sleherno nasilje kot način reševanja težkih razmer, v katerih smo se znašli.”

Image

Sara Kovač