Predsednik SDS Janez Janša na kongresu SLS: Po letih pozeb prihaja čas pomladi!

Foto: Demokracija

Izrednega volilno-prenovitvenega kongresa SLS z naslovom Mi smo družina, ki je potekal v Novem mestu, se je udeležil tudi predsednik SDS Janez Janša. V svojem nagovoru se je dotaknil kritik, da so bile druge stranke v koaliciji s SDS zgolj sateliti ter kot satelite brez planeta označil sedanjo vladno koalicijo.

Prvak SDS je med drugim ocenil, da za SLS “po letih pozeb prihaja čas pomladi”, da je mesto stranke v državnem zboru in da jo Slovenija potrebuje. Dotaknil se je tudi sodelovanja SDS in SLS v preteklih koalicijah. Ob tem je zavrnil očitke, da naj bi bile preostale stranke, manjše od SDS, zgolj sateliti SDS. Teh na “demokratičnem polu slovenskega demokratičnega prostora” od osamosvojitve naprej ni bilo nikoli. “Sateliti so nekje drugje, mislim, da jih je trenutno šest v neki vladni kompoziciji, ki bo razpadla, zato ker nimajo planeta.”

Nasprotno od teh SDS v slovenskem političnem prostoru želi strank, “ki so suverene, ki same odločajo o svoji usodi, ki naredijo tako, kot odloči njihovo članstvo”. “Stranke, s katerimi se da usklajevati in ki se ne bojijo iti z nekom v koalicijo, zato ker pravijo, da jih bodo potem mediji uničili,” je opozoril. Po njegovih navedbah se tudi SDS zavzema za stranke, ki temeljijo v slovenskem narodu in v slovenskih vrednotah. “Takšne stranke so prihodnost Slovenije in SLS je stranka, ki od samega začetka koreni v teh vrednotah,” je prepričan.

Vsaka stranka, ki ima v svojem programu zavedanje, da izhaja iz naroda, da varuje družino, da se zavzema za spoštovanje zasebne lastnine, za konkurenco v šolstvu in za svobodo veroizpovedi je v “globalni bitki” proti Komunističnemu manifestu oz. po njegovem proti “Bibliji zla”, “subjekt, ki ga moderni svet še kako potrebuje”.

Edini kandidat za predsednika SLS Marjan Podobnik se je v svoji predstavitvi na strankinem kongresu v Novem mestu zavzel za nadaljnje povezovanje v stranki. Po njegovem so namreč lahko le na ta način močni in zmagoviti. Med strankinimi prioritetami je navedel prizadevanja za omogočanje pridelave slovenske hrane, enakost pred zakonom in varnost.

Podobnik se je v predstavitvi pred volitvami novega predsednika in organov stranke za udeležbo na kongresu zahvalil vsem, ki so bili v preteklih letih izključeni iz SLS ali so iz nje protestno odstopili. Kot je dejal, so tudi po njihovi zaslugi v zadnjih nekaj mesecih zgradili zgodbo, za katero tudi sami niso verjeli, da je mogoča in je za slovenske razmere nekaj izjemnega. “Hvala vsem, ki ste vztrajali, tudi v času padcev. Bili smo krivi in eni in drugi, da smo prišli v take razmere, a so nas padci naredili bolj trdne. Tako lahko bolj samozavestno gledamo naprej,” je dejal.

Obljubil je, da bo v primeru izvolitve za predsednika gradil na povezovanju znotraj stranke. Tistim kandidatom, ki danes ne bodo izvoljeni v organe SLS, je obljubil, da jih bo povabil v izvršilni odbor ali druge organe, “kot izraz trdnega prepričanja, da smo le skupaj močni in da lahko le skupaj povabimo mnoge druge, da bomo zmagoviti”.

Napovedal je oblikovanje strateškega sveta stranke, za vodenje katerega namerava prositi Ludvika Toplaka. V njega namerava povabiti nekdanje ministre, nosilce vidnih javnih funkcij in strokovnjake, da bodo skupaj oblikovali predloge, s katerimi se bodo odzivali na aktualna vprašanja.

Med temeljnimi točkami programa, ki ga namerava voditi, je navedel prizadevanja za omogočanje pridelave domače hrane, ki je po sprejemljivih cenah dostopna domačih potrošnikom. Zavzemati se namerava za enakost pred zakonom, boljše delovanje sodstva in varnost. “Vodili bomo tako politiko, da je vsak, ki kot begunec pride z vojnega območja, sprejet v naši državi, hkrati pa ne sprejemamo nezakonitih migracij in bomo naredili vse, da se bo država pred tem zaščitila,” je napovedal.

Še pred Podobnikovo predstavitvijo je od kandidature za predsednika SLS odstopil edini Podobnikov protikandidat, predsednik strankinega občinskega odbora na Vranskem Janez Lencl. V nagovoru delegatom je dejal, da je stranka v preteklosti zaradi delitev in odstopov zašla na napačna pota, pri tem pa pozabila, da so vsi skupaj ena družina. “Pozabimo zamere in gremo naprej,” je dejal. Dodal je, da od kandidature odstopa, ker želi tudi sam prispevati k enotnosti in dobremu vzdušju v stranki.

Demokracija.si

 • ĐĐ Style

  Janezu vedno prihaja čas pomladi, realno je v pozni jeseni. Naj se pripravi za SPIZ

 • Caetano

  Po prebranem sem prepričan, da se Janša zaveda, da je za obrambo Slovenije pred globalnimi izzivi potrebno vzpostaviti novo demokratično domoljubno fronto, ki se bo borila tako proti udbomafiji kot proti islamizaciji. Bravo Janša!

  • večni srb

   Kolaboracija z SLS vodi edino v novo tragedijo potomcev domobrancev.

   • Soave

    Veš kaj ? Mi potomci domobrancev se ne bojimo.
    Izgleda , dase bojiš ti za potomce revolucionarnih klavcev !

    • Steiermark

     večni srbi si pač želijo klanja Slovencev, še naprej, tako kot so to izvajali njihovi divjaški preddniki, ki so po 45 letu prišli , iz srbije, klat v Slovenijo!

 • Mike Zulu

  Kakšen SLS kakšen Podobnik? Slovenska desnica potrebuje novo mlado domoljubno stranko, ne pa te stare metuzaleme ki se jim gre samo za dobro plačane stolčke. Očitno je Podobniku zmanjkalo denarja pa se spet neki štuli

  • Štajerc

   Ne razburjaj se. Gre le za cenen šov, da bi imeli nekateri zmedeni vsaj nekaj časa kaj za žvečit.

   • večni srb

    Pred volitvami nimaš kaj razmišljati, samo podpirati svoje in voliti.

  • Soave

   Poznaš veliko novih, domoljubnih, mladih ??

 • FRANC3

  Bojim se, da bodo stvari pod vodstvom Marjana Podobnika tekle enako, kot so nekdaj, ko je bil predsednik SLS.
  Marjan Podobnik je človek, ki hoče biti vedno prvi. Takoj po osamosvojitvi Slovenije je Lojze Peterle (predsednik SKD) predlagal združitev z SLS v enotno stranko desnice. Podobnik je to gladko zavrnil, ker bi glede na moč strank bil lahko ” le podpredsednik”, kar pa ga ni zanimalo. Kasneje se je SLS okrepila, SKD pa oslabila, pa Podobnik spet ni čutil potrebe o združitvi, ker se je raje naslanjal na LDS, bil podpredsednik vlade pri J. Drnovšku in tudi direktor Telekoma. Združitev SKD in SLS leta 2000 pa je bil čisti nateg SLS nad SKD. Kongres je bil sklican napol ilegalno, na hitro in z vnaprej dogovorjenimi glavnimi igralci, v glavnem iz vrst SLS. Lojzetu Peterletu, Andreju Bajuk in vsi dobro misleči so hitro sprevideli, da je to za krščansko demokracijo pogreb, zato so ustanovili novo stranko NSi. Stranka SLS pa NIKOLI ni imela sreče s predsedniki: Vsi po vrsti povzpetneži, bleferji, karieristi in koruptivni.
  Izjava ”Ni je ponudbe, ki bi nas premamila”, ki jo je dal M. Podobnik Peterletu pred glasovanjem o večinskem sistemu, ki pa jo je M. Podobnik prelomil že naslednji dan, o Marjanu Podobniku pove veliko ali pa vse.
  Vseeno želim SLS veliko uspehov, predvsem pa pokončne drže in čim manj slepomišenja in sprevračanja besed. Naj dana beseda velja.
  Glede na tradicijo izpred WW2 in na volilno bazo bi bilo škoda, da se SLS ne vrne v parlament že na naslednjih volitvah.

  • večni srb

   Ne razumem o čem govoriš, najprej so bili Krščanski demokrati, ki so razpadli na SLS in NSi, ko je nastala SLS ,krščanskih demokratov posledično ni bilo več.

   • Caetano

    Ti zgleda niti nisi živel takrat v Sloveniji… se zdi da drugače ne bi mogel tako pomešati stvari.

    • Steiermark

     Iz njegovih komentarjev je mogoče razbrati, da pač ni Slovenec in zato meša vse pojme in zgodovinska dejstva ter nas kar pripisuje svojim bratom, srbom!

  • učko

   Jah, “mostograditelj” Podobnik je “politično truplo”, ki za zdaj hočejo nekateri balzamiranega spet položiti v slovenski politični prostor, da bo smrdel za kamuflažo !

 • Stric iz ozadja

  “Sateliti so nekje drugje, mislim, da jih je trenutno šest v neki vladni kompoziciji, ki bo razpadla, zato ker nimajo planeta.” Murgle so pa kaj? Luna?

  • Štajerc

   Nemogoče je mogoče… LOL

 • Dado

  Lepo, a prva vlada Demosa je bila najslabša. Zato imajo Srbi star pregovor. Sanja svinja o kukuruz

  • FRANC3

   Se ne strinjam. Prva vlada je bila najboljša: Izpeljala je osamosvojitev, utrdila in uredila državo, uvedla lastno valuto, znižala inflacijo na cca 1%, dosegla mednarodno priznanje.
   Demosovo vlado je ustavil strah levice in komunistov po lustraciji.

  • večni srb

   Proti Pahorjevi vladi, je bil celo nacistični ljudski parlament precej uspešen in človeški.

 • Antonius

  Janez Janša je edini politik v Sloveniji, ki ve kaj govori in zna to tudi povedati.
  Janša je tudi edini politik brez zamere, čeprav tudi M. Podobnik nima čiste vesti pred njim.
  Upam, želim si, da bodo stranke SLS, NSi-kd in SDS v bližnji prihodnosti skupaj uresničile tisto, kar si vsi domoljubni Slovenci želimo.

  • večni srb

   SLSL lahko ureniči edino kar so njihovi predniki začeli, Slovenijo bodo prodali sosedom, oni bodo pa prvorazredni gospodarji preostalih slovencev in drugorazredni hlapci tujcev.

   • Steiermark

    Na to, ne rabimo čakati , da stori SLS, ker so to storili, vsi rdeči prodani jugosrboljubci, prodali (za lastno korist – vile in še kaj) so naša ozemlja, od smrdljivega titek dalje, ki jih je pa kar šenkoval, ker si je bogastvo naropal že prej, s klanjem premožnih in zavednih Slovencev! Toliko v vednost, nekemu srbu, turškemu hlapcu, ki se pa ne zaveda, kaj in kdo je!

  • učko

   JaJota preveč malikuješ! On je komunistični odpadnik, ki vodi svojo lastno komunistično celico, imenovano SĐS !

 • ŽIVEL JANEZ JANŠA

  SVETI JANEZ JANŠA REŠI NAS
  SVETI JANEZ JANŠA REŠI NAS
  SVETI JANEZ JANŠA REŠI NAS

  • AlojzZ

   Prepričan sem, da se avtor teh misli zaveda, da neti spor med katoliki in Janezom. Seveda je avtor teh misli plačanec rdečega brega.

 • Mitja Mazini

  Nekoč bo jasno za čigave interese je delal jj, …… poleg lastnih materialnih. Sam takrat bo narod že …….

  • Soave

   Nekoč tudi tebe ne bo več ! Jaz upam, da čimprej !

  • xtc

   Zdavnaj odf***** leve s Kučanom na čelu.

 • fiat lux

  Janez Janša pravi, da Slovenija SLS potrebuje. Janša je hotel reči, da Slovenija potrebuje SLS-ovega kandidata Tita Turnška na kakšni ministrski funkciji.

 • večni srb

  Podobnik se zavzema za pridelavo hrane, zgleda misli saditi krompir s fračo, pri nas so ja povsod same gnile rovte.
  Koliko je sploh vredna hrana na globalnih trgih, več kot iphone zagotovo ne, ki si jih ruralne dežele ne morejo privoščiti, tehnika je zgleda samo za predebele lenuhe. Edino kar lahko Podobnik pri nas še pridela je Soylent green.

  Volimo župane SDS, ki lahko iz kmetavzarjev naredijo moderne evropske državljane, volimo za konec mračnega srednjega veka in preporod Slovenije, brez stranke ljudskih izdajalcev in nacističnih kolaborantov, ki so glavni in edini razlog za zgodovinsko sovraštvo in delitve.

  • Soave

   Gnile rovte ?? Dej. . . dej , no ?

 • učko

  JaJo, “vašo in našo pomlad” ste že zdavnaj in dokončno zafukal komunistično-belogardistični izdajalci slovenskega naroda !!!!

 • Maja

  Tole me najbolj spominja na rek da mlatiš crknjenega konja. SLS je mrtva preteklost.

  • učko

   Jah, kot “komunisitčna partija” je mrtva, al pa Sovjetske zveze ni več, pa ne rabimo Nata. Rusija ima zopet okupacijske apetite in napada svoje sosede, komunistična mafija krade milijarde in uzurpira vse inštitucije države itd. Vse se vrača v taki ali drugačni obliki !

 • Radof Mitler

  Ljubezni z Janšo bo hitro konec, ko bo SLS na naslednjih volitvah predlagala svojega kandidata za predsednika vlade. In spet se bo ponovila stara pesem in razne zamere. Levi pa se bodo smejali in imeli vlado.

 • Beli Sneg

  SLS ima zaledje na podeželju, ampak lepo vas prosim, ne s Podobnikom! Ali res ni enega bolj pametnega? Pa tudi evropski poslanec iz njihove stranke je za na odpad. (ne spomnim se njegovega imena, tudi ni toliko pomemben, da bi si ga zapomnil )

  • Vera

   Raje se vprašaj kakšen kader je v tej novi Serpentinškovi vladi .Slabših ljudi,kot so sedaj v ” šesterčku ” še ni bilo v slovenskih vladah .
   Tisti evroposlanec je Franc Bogović, ki res ni več primeren za SLS , niti za katero drugo stranko .

 • Soave

  + + + + + tole mi je pa zelo všeč !! Bravo J. J.
  “ po letih pozeb prihaja čas pomladi ”,
  SRČNO UPAM, da za vse nas – desnake in vseh vrst demokrate !

 • karpelec

  Lepe besede ob ustanovitvi spravite v dejanja in polovico obljub bo uresničenih, druga polovica bo že lažje sledila. Uspeh bo zagotovljen le z iskrenostjo in zaupanjem.

 • xtc

  Če sa bo SLS očistila udbovcev kot je bil Zadožen,bolj kot ne socialista Omana,raznih Vanclov ipd utegne postati še normalna stranka.
  Vendar je težava tukaj,ker bo Kučan zelo hitro vrinil krtice za razdor v stranko,kajti jasno je,da levica v SLO po skorajšnjem padcu Posvojenčka, za dolgo nebo več videla oblasti ali nikoli več sploh ta pod vodstvom Kučanove frakcije,ne samo zaradi domačih nujnih reform o,pač pa zaradi mednarodnega trenda,sajse celotna EU pomika v desno in bo prišlo ,do določenih čiščenj politike in vzpostavitve normalnega stanja tako ali drugače,v katerem je levica bolj ali manj mariginala,če želi država oz EU funkcionirati,v ospredje pa postavljene tradicionalne vrednote ne pa multi kulti in levaštvo-kar se tudi nakazuje tako v Nemčiji,kjer AfD že dohiteva CDU in v Franciji,kjer je vse bolj vprašanje kdaj bo “fantek z mamico” odletel.

  • črnaovca

   Udbovcev bi se morali očistiti povsod a se jih nismo in ne bomo ker je Demos cincal in ni izvedel lutracije. Seveda pa bi potem ne bilo ne Lojzeta ne Janeza

   • janez cepec

    ja pa še kečnga druzga tud ne, tkole čez palc, bi bla SDS ob polovico članstva

    • črnaovca

     Ne koliko temveč kakšnih bi ostalo, morda bi bilo celo več podpore med neopredeljenimi

     • janez cepec

      to pa sigurn, bi res mel šanse, de pridejo na ablast

   • Vera

    Pokojni Bučar ni bil nikoli član DEMOSA ! Ni pa dovolil lustracije z besedami :” Lustracija, samo preko mojega trupla ” . Truplo že trohni, nihče pa ne izvede lustracije , ker se je bojijo – levaki .

   • xtc

    In kje je bil JJ v SDV?

 • črnaovca

  Ko si za vse nesposoben postaneš predsednik propadajoče stranke. Talent ni kaj

 • janez cepec

  veliki luzer je pršu na kongres SLS, de izpita situacijo za naslednje volitve. kej dost se sicer ne upa utikat, ker enkrat je že razjebu združitev, (SKD,SLS), zdej pa “moli Bog”, de se SLS konsolidira, de pride u parlament, de postane poleg NSI njegov satelit, mu pomagajo sestavt vlado, poj pa udri po siromahu. to so mokre sanje velikega luzerja, k’ se pa hvala Bog ne bojo uresničle. ON je passe.

  • Andreja Knego

   To pa je za nasmejat! Vsak levakarski izbranec je passe najkasneje po 4 letih, ta “luzer“ je pa edini, ki je od leta 1990 konstantno voljen v državni zbor, bil dvakrat predsednik vlade, pa še enkrat bo, verjem, dvakrat minister, prov lepo živi, se mi zdi!

   • janez cepec

    ni merilo, kolkkrat si u parlament izvolen, kolkrat si vodu vlado, merilo je, kva si naredu u mandatu. veliki luzer je res na sceni od 91.ga, absolutno preveč, naredu je pa en kup pizdarij in škode za Slovenijo. de ne bo nesporazuma, vso pohvalo in priznanje mu izrekam za delovanje pri osamosvajanju Slovenije, ko pa je enkrat pršu na ablast, je pa pokazu svoj taprav obraz. to je, večni predsednik, absolutist, kdor ni znjim je sovražnik, pa majke mu ga spalim, na kerga me to spominja? aja isti Tito. no ja, sej je njegov vzornik. ob sta bla pravoverna komunajzarja. de lepo živi je pa res, na šiht uglavnem ne hod, fajn plačo uleče, jebe use po spisku, za nč ni odgovorn, usake tok cajt se pa da na Dob zapret, de se babe pa pamžu losa. hudooo, ni kej. aja predsednik vlade pa ne bo nkol več, hvala Bog

    • Andreja Knego

     Veliki luzer??? Pravoverni komunajzer???
     Teb res ni pomoči!

     • janez cepec

      kva od našte’ga ni res?

     • Andreja Knego

      V tvoji glavi je seveda vse res, nima smisla, ejga, škoda mojga cajta!

     • janez cepec

      u moj gvav, ejga, je use lepo pošlihtan, nč bat. če pa ti nečeš zastopt, al pa ne moreš, poj je pa res škoda usake minutke

  • Andrej

   Lahko, da ja Janša passe na kratki rok. Cepci pa na neskončen rok niso passe. Kakor hitro se pojavi zametek demokracije, kar dogovor in sodelovanje vsekakor je, se pojavijo cepci ki to na vsak način razbijajo. Boljše vam je izključevanje. Do tega imate pravico, samo da to ni demokracija.

 • Slehernik

  Župan posavske občine, član SLSa je v občino navlekel toliko šiptarjev, da v mestu na ulici ne slišiš več slovenske besede. Samo v prvi razred je vpisanih 21 šiptarjev. Fuck SLS in fuck tistega, ki hodi na njihove kongrese

 • Gost

  Bravo Marjan in iskrene čestitke. Naj bo zmaga na naslednjih volitvah SLOVENSKA!

 • Kranjec

  Kopiram komentar iz 24 ur:
  Sramota kakšen poden je ta portal zaradi načrtno dovoljenega primitivizma v komentarjih. Ko so trume migrantov prihajale v državo so pa komentiranje zaradi “sovražnega” govora zaprli. Pod temo Marjana Podobnika, ki je dejansko izredno perspektiven in rdeči oligarhiji nevaren politik JE TA SOVRAŽNI GOVOR DOVOLJEN! Javnost bi se resno morala vprašati, kakšen medijski državni udar je bil povzročen leta 2015 ob načrtovanem večmilijonskem upadu migrantov v Evropo. In kdo je imel to moč, da so takrat prav VSI glavni mediji (rtvslo, 24ur, siol, delo, …) zaprli komentiranje.

 • Novakec1

  Brez nanovo napisane Ustave in zakonodaje ne bo uspeha. Za izhodišče pa vzemite božje zapovedi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!