fbpx

Predsednik SMC Počivalšek prepričan, da se bo “Židan dan za sponzorje poslanskih prestopov utegnil kmalu končati”

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek. (Foto: STA)

“Židan dan za sponzorje poslanskih prestopov se utegne kmalu končati,” je predsednik SMC Zdravko Počivalšek komentiral nedavne prestope njegove stranke. Tranzicijska omrežja, ki rušijo aktualno vlado so namreč z denarjem zvabila še enega poslanca SMC – nekdanjega nogometaša Gregorja Židana, ki se je že pridružil poslancem stranke SD. Pred tem so večkratnega prestopnika Janija Möderndorferja že zvabili v LMŠ.

Minister in predsednik druge največje koalicijske stranke Zdravko Počivalšek je ostal brez drugega poslanca SMC – nekdanjega nogometaša Gregorja Židana. Ta je sicer že kot nogometaš slovel kot “izdajalec”, saj je že kot igralec prestopal med največjima rivaloma slovenskega nogometnega klubskega tekmovanja, med Mariborom in ljubljansko Olimpijo. Toda kot kaže tvit prvaka SMC, ta ni posebej zaskrbljen in napovedal konec za tiste, ki so v ozadju poskrbeli za njegov prestop.

Kot smo izvedeli, je za prestop Gregorja Židana še posebej vneto lobiral Martin Odlazek, kar pa ni presenečenje, saj ima v lasti športno revijo Ekipa, kjer je urednik Goran Obrez.

Čeprav nedolžen je plačal visoko ceno, saj so ga nagnali iz reprezentance, kjer je moral zapustiti mesto pomočnika. “Nikoli več nisem prišel zraven, čeprav so vsi vedeli, kaj se je res zgodilo,” je dejal. No, morda pa je usoda imela zanj drugačne načrte, saj je pristal v Državnem zboru kot nadomestni poslanec. V poslanskih klopeh je namreč zamenjal Zdravka Počivalška, ki je postal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Odlazek močno vpleten v slovenski politiki
Po naših informacijah se je z nakupom poslanca SMC Židana za prestop intenzivno ukvarjal prav Odlazek. Prav tako pa Odlazek, ki je dober znanec poslanca Matjaža Hana, že dlje časa lobira, da bi njegovega osebnega prijatelja Tomaža Vesela, predsednikom Računskega sodišča, ponudil kot novi obraz in ga spravil na oblast. Da se Vesel in Odlazek poznata, so nam potrdili celo iz Računskega sodišča: “Poznanstvo predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela in gospoda Odlazka izvira iz njunega življenja na podeželju v Šentvidu pri Stični, kjer sta oba preživela vrsto let.” Da je prav Vesel novi zlati deček globoke države, smo razkrili že v članku v katerem razkrivamo informacije s političnega podzemlja, da je s Šarcem konec.

Domen Mezeg