Predsednik Sodnega sveta Kerševan se izogiba vprašanjem v zvezi s škandalom, ki sta ga povzročila mariborska sodnika Štok in Gazvoda!

Predsednik Sodnega sveta Erik Kerševan. (Foto: STA)

Škandal, ki sta ga sprožila mariborska sodnika Matjaž Štok in Slavko Gazvoda, ko sta se odeta kot člana stranke SD – Gazvoda tudi s totalitarnim simbolom, ki ga v SD slavijo, na prsih – pojavila na prvomajskem praznovanju stranke SD in pozirala za predvolilne objave strankinih kandidatov na družabnih omrežjih, je očitno v zagato spravil tudi predsednika Sodnega sveta RS Erika Kerševana, ki sicer velja za moža, ki javno silno rad razpravlja, pa če je treba na okroglih mizah ali pa predava na srečanjih odvetnikov v odvetniški šoli.

Predsednika Sodnega sveta smo zaprosili za mnenje, ali sta mariborska sodnika, ki sta podpisovala odredbe za preiskovanje in celo odvzem prostosti neposrednim političnim tekmecem svojih strankarskih prijateljev – kaj vse sta podpisala v postopkih zoper Franca Kaglerja, leta 2006 na lokalnih volitvah neposrednega konkurenta Borisu Soviču, ki stoji ob Gazvodi, smo ekskluzivno razkrili na povezavi –, sploh še primerna za opravljanje sodniške funkcije. Pa očitno nima odgovora, vprašanjem, ki jih v celoti objavljamo na dnu strani, se je izognil celo tako, da je odgovarjanje prepustil drugim. Odgovor Daše Sikošek objavljamo v celoti.

“Sporočamo vam, da obravnava zadeve, na katero se nanaša vaše vprašanje, ni na dnevnem redu 20. seje Sodnega sveta, ki je sklicana za 16. 5. 2019. Če bo zadeva morda uvrščena na katero od naslednjih sej Sodnega sveta, bo to razvidno iz dnevnega reda, ki bo, tako kot običajno, objavljen na spletni strani Sodnega sveta, bo pa po potrebi predsednik medije o tem tudi dodatno obvestil.

Nadalje vam sporočamo, da predmetna zadeva tudi še ni bila obravnavana pred Komisijo za etiko in integriteto, pri čemer pa sta sodnik Matjaž Štok in sodnik Slavko Gazvoda v zvezi s tem pred kratkim na omenjeno komisijo naslovila predlog za sprejem stališča. Ker je Komisija za etiko in integriteto samostojno delovno telo Sodnega sveta, vam podrobnejših odgovorov na vprašanja o njenem delu predsednik Sodnega sveta ne more podati.”

Lepo pozdravljeni!

Po odredbi predsednika Sodnega sveta RS dr. Erika Kerševana:
Daša Sikošek, dodeljena okrajna sodnica

 

O Kerševanovi zadregi govorijo še nekatera druga njegova dejanja. Potem ko smo 4. maja objavili fotografije sodnikov na predvolilnih objavah kandidatov SD na evropskih volitvah, je Sodni svet, ki mu predseduje, 8. maja sklical zasedanje sveta za prihodnji četrtek. A na dnevni red zasedanja, ki bo 16. maja, točke, pod katero bi govorili o tem primeru, ki ponovno ruši zaupanje v pravičnost slovenskega pravosodja in po mnenju dela javnosti krši zakon o sodniški službi, ni uvrstil.

Vprašanja, ki se jim je Kerševan ognil
Glede na aktualno dogajanje (že omenjeno udeležbo mariborskih sodnikov na shodu ene od parlamentarnih strank) predsednika Sodnega sveta dr. Erika Kerševana sprašujemo:
– Ali bo Sodni svet obravnaval politično aktivnost mariborskih sodnikov Matjaža Štoka in Slavka Gazvode?
– Ali je politična aktivnost mariborskih sodnikov Štoka in Gazvode že bila obravnavana v komisijah Sodnega sveta oz. ali je obravnava predvidena? Kdaj in na čigavo pobudo?
– Ali sta po mnenju dr. Kerševana sodnika z udeležbo na strankarskem dogodku in fotografiranjem za družabna omrežja stranke in njenih kandidatov na skorajšnjih volitvah kršila pravila sodniške etike?
– Ali po mnenju dr. Kerševana sodnik Štok v oblekah strankarskih barv in gospod Gazvoda z nošenjem simbola nekega režima na prsih na strankarskih fotografijah ustrezata načelom videza nepristranskosti, ki se ga bi morali držati imenovani na sodno funkcijo?
– Ali sta po mnenju predsednika Sodnega sveta dr. Kerševana sodnika Štok in Gazvoda še primerna za opravljanje sodniške funkcije?

Andrej Žitnik

 • goldhorn

  Pa saj naše sodstvo je ja neodvisno?

  • Janez Pavel Kanc

   Nikjer ni neodvisnega sodstva, greenhorn.

   • šrauf

    Janez Pavel zadnji:” Vsi politiki so isti!”

    Ali se spomnite “tovariši”kakšen halo je bil med levičarji ,ko je takrat ustavni sodnik Petrič v Stožicah pel bandero roso v rumeni kravati?

  • šrauf

   Neodvisno odvisni že od 45 dalje….

 • Ehnaton

  Glede na oceno nekdanjega sekretarja LDS Bogdana Biščaka, da je sodnik Zvjezdan Radonjić, ki je sodil v zadevi Milko Novič, po vsej verjetnosti neprišteven, pričakujem, da bo Biščak sedaj podal svojo oceno o obeh sodnikih in sicer, da sta oba popolnoma prištevna ter morata za svoje ravnanje odgovarjati.

  • JANEZ GUS

   Res,na tem je treba vstrajat.Kje zdaj pohaja ta super brezdelnež Biščak.

   • Ehnaton

    Nič ne pohaja, ima dosti dela z usklajevanjem dela koalicijskih in nad koalicijskih partnerjev. Pa še za mariborskega župana je potrebno kaj organizirati.

  • RATATA

   Odgovarjali bomo le mi, ljudstvo, ki vse neprištevne z B.Biščakom na čelu puščamo še vedno migat in nam krojit usodo. S tem si sodbo res pišemo sami!

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI
  PRAVNIKI V NAŠI R. SLOVENIJI – SE ZDI,
  IMAJO – VPRAŠLJIVO POZNAVANJE ZGODOVINE.

  TEŽAVE Z
  “ŽAL NAŠIMI” –
  EX KP, ZL – “FAKE – LEVICA”,
  SD, SAB, SMC, DESUS, SND, LMŠ ITD.”
  ” VERNIKI”
  – V EX ” MARŠALA J.B. – TITA”. Zelo slabo poznajo – realno zgodovino, se zdi,

  LEP IN USPEŠEN ,
  TUDI PRIJETEN DAN – JE BIL – v KRŠKEM – VČERAJ !

  SEM SE MALO PREZGODAJ RAZVESELIL,
  KO
  SEM OPOLDNE
  V KRŠKEM NA PARKINGU
  – TABORA – SLS – VIDEL OK avtobus s priimkom – “PAJNKIHER”.
  Sem mislil,
  da se je znani – detektiv g, P.
  – PREKVALIFICIRAL V AVTOBUS-PREVOZNIKA – “PAJNKIHERJA”
  A?
  Žal sem bil – prezgodaj – vesel.
  Tisti avobus-prevoznik ima
  – žal
  – polno ime firme – “PAJNKIHER K. s.p.”, okoliš Ptuj.
  Kar
  seveda pomeni,
  da
  detektiv P. – “žal” deluje dalje Naj kar deluje !
  P. S. .

  ŠALA

  TI “ŽAL NAŠI” EX KP, ZK LJUDJE – SE MENI OSEBNO
  ZDIJO
  – RES . ČUDNI !?
  Nam KC – verujočim – očitajo,
  da
  smo samozavedeni, zblojeni in podobno !
  Oni
  ex KP, ZK ljudje – pa – se zdi – “VERUJEJO”,
  da se je
  skromni, brez dveh prstov – KOVINARSKI VAJENEC Josip BROZ iz KUMROVCA
  V
  KOVINARSKI VAJENŠKI ŠOLI V SISKU – ali kje ?
  naučil igrati
  – VIRTUOZNE,
  LEPE A TEŽKE SKLADBE svetovno slavnega SKLADATELJA, PIANISTA – Frederica CHOPINA !?
  Da
  je MARŠAL TITO RES ZMOGEL, ZNAL DOBRO IGRATI
  – LEPE, A TEŽKE ZA IGRANJE NA
  KLAVIR
  T.I. ETUDE tega, po vsem svetu slavnega – virtuoza – FR. CHOPINA
  nam je vsem
  verodostojno izpričal
  znani in priznani hr pevec
  – ARSEN DEDIĆ
  – V DOKUMENTARNEM VIDEO INTERVJUJU
  – “A. DEDIĆ
  PRIČA O J.B. TITU”

  https://www.youtube.com/wat

  ŠE ENA

  ŠALA

  MOGOČE BO PA – detektiv P.
  ODKRIL,
  KATERA – ŽENSKA JE ZARES RODILA – T.I. MARŠALA TITA !?

  – AKADEMIK, SRB
  DR . J.I. DERETIĆ Istina o J.B. TITU
  https://www.youtube.com/wat

  – SRB,, POŠTENJAK
  RAZISKOVALEC MOMČILO JOKIĆ
  TAJNI DOSIJE J.B. TITO
  https://www.google.com/sear

  CITATNO
  IZ HR SVIJET: FRANC AMBROZ … JE TITO.
  https://hrsvijet.net/index….

  Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

  Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

  Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

  Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

  Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

  U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

  Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

  Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

  Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

  Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

  Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

  Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

  Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

  Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

  KONEC ŠALE.

  A je detektiv P. se zdi – skromen
  in noče postati – SLAVEN
  KOT
  ODKRITELJ PRAVE IDENTITETE – T.I. Maršala TITA.? Se zdi? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SEVEDA JAZ, Janez Kepic-Kern zagovarjam stališče – naj nejasnost identitete ex t. i. MARŠALA TITA
  raziščejo
  za to – za identitete oseb – usposobljene in pooblaščene uradne službe države R. Slovenije.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE TPLE
   NE DELAJMO – IZ POLITIKE – KOZMETIKO !
   Tako kot to – se zdi
   – počnejo ex KP, ZK
   “ŽE BOLJ “SCUFANI” LEPOTCI “žal preds. B. PAHOR, SD M. NEMEC,
   EX KP, ZK – ” LEVIČKA” L. MESEC, M. KORDIŠ ITD.
   POIŠČIMO
   PREVERJENO POZITIVNE – VSEBINSKO
   IN
   V PRAKSI DOBRO DELUJOČE – NAŠE LASTNE – SLOVENSKE – VZORE !
   ŠE 1X.
   POMEMBNO.
   ORLI” DR. J.E. KREKA, 1908-1940,
   SO PRED 2. SV. VOJNO
   – OPIRALI TEDANJO VSESLOVENSKO – LJUDSKO STRANKO.
   No ja ?
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
   ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
   ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
   proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
   in ima za vodjo
   res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
   Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
   za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
   Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
   NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
   Jaz
   Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • sloustava

  Ne, ne izogiba se, saj sploh ne ve, kako je, tak golobradec, postal predsednik. On nima niti pojma o pojmu, kaj je to pojem. Toliko o kucanovih kadrih…

  • dež

   Kako je postal predsednik ? Z lahkoto, sorodnik Nuše Kerševan je, častne občanke in bivše županje LJ. Tudi če bil bil čevljar po izobrazbi, bi dobil to službo.

 • Morala

  Sodniki se sploh ne bi smeli strankarsko opredeljevati oz. obiskovati strankarskih shodov! Še manj bo zaupanja v sodstvo?!

  • JANEZ GUS

   To bi veljalo samo za sodnike,ki bi simpatizirali z SDS.Se spomnite,kaj je počela rdeča medijska greznica javno tožilko.

 • JANEZ GUS

  Na ta vprašanja Kerševan ne bo odgovarjal,če ne ga družina izobči.Stari Kerševan je ultra rdečuh.

 • Franc Šink

  Sem vprašal rdečo zvezdo.
  Kdo bo tebe ljubil?
  SD seveda, ti budala ti.

 • pajot

  Imamo komunistično sodstvo že od leta 1945. Ob osamosvojitvi so se potuhnili,prasci in čakali na ugoden trenutek. Napočil je z goljufivim prevzemom oblasti leta 2008.Takrat, ko so svinje pomagale Janezu Janši v zapor in zasedle vladne fotelje. Bodimo realisti: Kdor je prišel z orožjem na oblast,bo z orožjem tudi odšel. Nikakršno demokratično glasovanje ne pomaga. Kajti zmagovalec volitev je zmeraj tisti,ki šteje glasove. 74 let po komunistični zasedbi Slovenije je tu,v najlepši deželi na svetu,še zmeraj komunist na oblasti.
  Smrt komunizmu,svoboda poštenim ljudem.

 • Antonius

  Iz kakšnega kriminala raste prihodnost jutrišnje Slovenije, nam razkrivata kar samo slovensko tožilstvo in krivosodje. Niti skrivati jima ni več treba, svojega kriminalnega početja.
  Kaj nam pa morete, morete, morete, je tožilsko sodniški podkupljivo kriminalni refrenski napev. In res, nič jim ne moremo, ker se mladim fučka, starcev pa na protestih nihče ne jemlje resno.
  Jbtg Antonius, počasi bo treba odnehati. Če je drugim vseeno, zakaj bi se matral?

  • Beli Sneg

   Nikoli odnehat. Upanje umre zadnje. Za naše zanamce.

   • Antonius

    Dopovejte to mladim, jaz sem prestar. Upanje bom vzel s seboj, odnesel ga bom v grob.

    • Nata

     Eh, Antonius, nikar tako !! Upanje vedno ostane.
     Lahko se pa mi, ki smo v lepih letih malo umaknemo. Preberemo, si zažvižgamo lepo melodijo In vržemo vseh vrst politiko čez levo ramo. Koliko lepega je še na svetu.
     Včasih se mi zdi, da sem res ena trola, no . . . . .borim se za druge, meni sami pa ni prav nič rožnato. Pa nič hudega. Sej bo !!
     Ampak, vseeno še kaj napišite.

 • xtc

  Če je primerna Murgeljca sta tudi ta dva,saj so vendar “neodvisni in nepristranski”.

 • Get Smart

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sodstvo v Sloveniji je kaviaržidokominternistično MURGL JUGOKOMUNISTIČNO-srbo-rvacko-šipći-skratka jugokomunistično sodstvo v Sloveniji

  in seveda ni slovensko

  kot tudi MESSI ni španski in RONALDO ni italijanski fudbaler nje.
  .
  Torej, ja, komot lahko odnehaš z bulšitizmi in se lotiš RESNICE, če že.

 • Get Smart

  MESSI ni španski, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo=POLITEJO” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA. Ali pa: “nogomet je kurba”, “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo. Ni prav, če poštenim kurbicam PODTIKATE NEPOŠTENOST: ti pošteno plačaš, one ti nudijo storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERćINA in KURBETIN – Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak – ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo VAŠO DRŽAVO/POLITEJO, kulturo … v zameno pa vam nudijo storitev »jebanja na suvo u zdrav mozak nje«. NISO »vsi isti« – so pa vsi MURGL JUGOKOMIJI »isti« oz. igrajo za isto državo/politejo – MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
  ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče.

  • Get Smart

   Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srbo-rvacko-šipći…JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –MUSLIć KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski
   KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji … s starimi imeni:
   babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …=
   kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Saj ni težko, le učke morate odpreti.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA stranke KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA = znak “–––>” pomeni “jo preimenujejo v”:

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE –––> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE –––> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove –––> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE –––> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije –––> spet SDP, toda, pozor = SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije –––> ZL= Združena Lista –––> ZLSD= Združena lista SOCIALNIH demokratov –––> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (kaviaržida, ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ni bil predan revoluciji, zato so ga »likvidirali«, kot temu radi rečejo),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   1. Predno si spremenijo ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, se imenujejo »ZLSD – Združena lista socialnih demokratov«.
   2. Predno si spremenijo ime v ZLSD, se imenujejo ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD se združijo ZL + SSS (SOCIALISTIČNA stranka Semulića)* + DeSUS. DeSUS naredijo iz par starih prdcev ZKS-SDP. DeSUS kasneje »odcepijo« in po koncu »LDS zgodbe o uspehu« na polno napadejo upokojence; za predsednika DeSUS-a postavijo LDS-ovca Karela-Viktora.
   * – Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠČINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
   3. Predno si spremenijo ime v ZDRUŽENA LISTA, se imenujejo »SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije«.
   4. Predno si spremenijo ime v »SDP Slovenije«, se imenujejo »SDP – Stranka demokratične prenove«.
   5. Predno si spremenijo ime v »SDP«, se imenujejo »ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove«.
   6. Predno si spremenijo ime v ZKS-SDP, se imenujejo »ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE«.
   https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
   7. Predno si spremenijo ime v ZKJ, se imenujejo KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

   • Get Smart

    Katero od teh dejstev otročkom ni jasno in zakaj še vedno ne?

    Pamet v glavo.

 • sodnikisozločinci

  Cerkev se je opravičila za sežiganje čarovnic v srednjem veku. Kdaj se boste ti Kerševan in tvoja pravosodna morilska banda opravičili za umor Jezusa Kristusa? (Umoril ga je sodnik Pilat, za nevedne…)

  • Get Smart

   Čarovnice, pilat… zakaj, otrok? Zakaj ponavljaš LUKŠIčc-školski BULŠIT?

   KATERA cerkev? Cerkva je na tisoče in tisoče.
   SEŽIGALA je in SEŽIGA še vedno satanistična kaviaržidokominternistična cerkev= babilon perzija egipt bizanc rim turčija jugoslavija …

   Čeprav je rkc (napiši rkc, če govoriš o rkc ali o katerikoli drugi) DEJANSKO pod totalno kontrolo kaviaržidokominterne,
   pa formalno NI IMELA pristojnosti za sežiganje in tudi ni sežigala.

   Sežigal je samo vladar in sežigali so samo tam, kjer je bil vladar NASTOPLJENA kaviaržidokominternistična lutka.

   To je isto kot zdaj uvoz muslićkultijev: kdo uvaža? Tam kjer so nastopljne kaviaržidokomintern lutke: NEM FRA ITA ŠVE … slo rvacka srbija bosnija turčija grčija … i tako dalje do tokija.

  • Get Smart

   Razumeš? Tam, kjer je bil nastopljnček kaviaržidokominternistični pankrt, tam so pod pretvezo izganjanja satana (DEJANSKO so MORILI samo poštene ljudi, v tem primeru ženske, ki so verjele v Kristusa in Boga), kao cerkvenjaki, torej FARJI oz. FARIZEJI-kaviaržidokominternistične cerkve kao dokazovali, torej z LAŽNIMI pričanji in interpretacijami BULŠITA kao dokazovali, da je Bogaboječa poštena ženska kao čarovnica.

   In ko so kao dokazali, beri, ko so sprejeli dekret CENTRALNOG KOMITETA, da je kao kriva (tako kot lahko tu in zdaj vidiš, da je »J« kriv nje),
   je lokalni POSVETNI VLADAR po kao zakonu kao odredil (in izvedel) kazen.

   In še enkrat, nedolžne ljudi so morili samo nastavljenčki kaviaržidokominterne in to še vedno počno.
   In bodo vedno, ker so »smrtni neprijatelji ljudi«.

 • Janez Kepic-Kern

  O
  GOSPODARNIH IN KREPOSTNIH
  “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1840.

  Potrebna je obnova politike.
  NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
  Predlagamm tole.
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • Nata

  Kerševana so pa dobro oprali !! Žal. Še kot navaden pravnik mi je bil bolj všeč.

  Sicer pa, če kdo od vas posluša prenos seje iz Parlamenta , je pravzaprav jasno, da ne bomo prav nič uspeli !! Z lepo besedo, z argumenti že ne !.
  Kakšne nebuloze ! Oni silni Levakar je take naložil, da človek res ne ve , kaj bi napisal. Seveda, če podgani vzameš hrano, se bo znašla na vse mogoče načine. Ogrizla bo vse okoli sebe, samo, da preživi.

  Škoda je sodnikov, kot je Zobec, Radonjić, Jaklič, Trstenjakova.
  Pa, saj jih je nekaj, ki mi sedaj ne pridejo na misel. . . .

  • Mojca pokraculja

   Na podlagi tega odgovora Kerševana, bi težko pritrdila da so ga dobro oprali. Ne vem kaj drugega naj bi odgovoril v tej funkciji, če zadeva še ni bila obravnavana. Bomo videli kako jo bodo obravnavali in kakšen bo rezime.
   Vsekakor je današnja razprava v Parlamentu pokazala, da je v “sodstvu” vse v najlepšem redu,saj so naredili vse kar je bilo treba in po protokolu.Kdor temu verjame bog mu pomagaj !
   Ne vem kako bo preživela peščica poštenih sodnikov, izčrpavanje in njihovo poniževanje kot. npr. Zobca ne bo šlo v nedogled.

   • Nata

    Da ja na tej funkciji, je jasno kdo in kaj je.
    Mislila sem na splošno, ne na podlagi zadnjega dogajanja.
    Ja. . . . v sodstvu je za komuniste vse v najlepšem redu.
    Škoda je teh pokončnih sodnikov, ker se bodo takole še bolj izpostavili. Menim, da tako pisarjenje njim in v končni fazi tudi nam prav nič ne koristi.
    Tako zelo na veliki zvon obešajo – mislim desnake – da rezultata ne bo nobenega.

    In vemo, kako delujejo. Diskreditirali jih bodo do konca.
    Mar res ne gre bolj previdno ??

    Kar poglej, kaj se sedaj dogaja s tem nesrečnim Belokranjcem. . . .

    • Mojca pokraculja

     Nimam komentarja k tvojemu, vse je tako zavoženo, da karkoli se zgodi, vedno se na koncu zaletiš v zid. Meni odleže, če rečem Slovenije ni več. Žal !

     • Nata

      Tudi mene to skrbi.

 • macon

  “Ali sta po mnenju predsednika Sodnega sveta dr. Kerševana sodnika Štok in Gazvoda še primerna za opravljanje sodniške funkcije?”

  Odgovor: “Seveda sta gospoda tovariša zaradi javno izražanega komunajzarstva še POSEBEJ primerna za sodniško funkcijo.”

 • Franjo Trojner

  Načelo ljudske suverenosti, na katerem temeljijo sodobne parlamentarne demokracije, temelji na izhodišču, DA OBLAST V DRŽAVI IZHAJA IZ LJUDSTVA TER MU PRIPADA.

  Ravnokar spremljam izredno sejo DZ na temo sodstva. Pa ne vem ali bi se smejal ali jokal, poslanci Šarčeve leve koalicije, pravosodna ministrca Katićeva, celo še frišna blond poslanka LEVE stranke SD Meira Hot našo sodstvo kujejo v nebesa, poslanci opozicije pa nizajo primere grobih napak, ki si jih sodstvo v demokratični in pravni državi ne bi smelo dovoliti. Podpredsednica DZ Tina Heferle iz stranke LMŠ je očitala poslancem opozicijske stranke SDS grobo kršenje načela delitve oblasti, ker so poslanci SDS zahtevali izredno sejo v DZ na temo nepravilnosti, ki se dogajajo v pravosodju. A se blond Tina iz stranke LMŠ samo tako malo heca? Kaj pa ljudstvo? Koga zastopa blond poslanka Tina iz stranke LMŠ v DZ, morda ljudstvo ali pač ne? Koga Tina, če ne ljudstvo? A je morda blond Tina iz stranke LMŠ že pizabila kdo jo je izvolil v DZ in koga bi morala tam zastopati??? A ima ljudstvo v tej državi še sploh kakšno besedo in veljavo? A DZ še zastopa ljudstvo? A so sodbe še vedno izrečene v imenu ljudstva?
  Nenazadnje kaj pa je parlamentarna demokracija?
  Parlamentarna demokracija je politični sistem, ki temelji na načelu delitve oblasti – zakonodajne, izvršilne in sodne.. Vsaka veja oblasti ima svoje naloge in svoje pristojnosti, te tri veje oblasti svojo funkcijo opravljajo v okviru danih pooblastil in po svoji vesti, državljani pa nad njimi vršijo nadzor in skrbijo, da oblast deluje v skladu z njihovimi individualnimi in družbenimi pričakovanji.

  . V sistemu parlamentarne demokracije različne politične stranke in njeni člani kot predstavniki ljudstva tekmujejo za večino v izvršilni in zakonodajni oblasti. Načelo ljudske suverenosti, na katerem temeljijo sodobne parlamentarne demokracije, temelji na izhodišču, DA OBLAST V DRŽAVI IZHAJA IZ LJUDSTVA TER MU PRIPADA.
  – Najvišji zakonodajni organ je državni zbor (90 poslancev), ki sprejema zakone.
  – Državni svet (40 članov) opravlja svetovalno vlogo in zastopa nosilce socialnih, gospodarskih, poklicnih in lokalnih interesov.
  – Vlada predstavlja izvršilno oblast in je odgovorna državnemu zboru. Sestavljajo jo predsednik vlade in ministri. Potrjuje jo državni zbor.
  – SODSTVO:
  Sodniki so pri opravljanju svoje funkcije neodvisni. Vezani so na ustavo in zakon. Sodišča so okrajna in okrožna; višja sodišča so pritožbena sodišča, vrhovno sodišče pa je najvišje sodišče v sodnem sistemu.
  – Lokalna samouprava:
  Prebivalci Slovenije uresničujejo lokalno samoupravo v občinah …

  • Get Smart

   Ne, Franjo, Tina NI POZABILA, kdo jo je naredil. Za serbusa jo je rodila in NAREDILA MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA in on adela točno to, kar piše v direktivi CENTRALNOG KOMITETA.

   Pa kdaj boste otročički razumeli, da MESSI ne igra za faking REAL, ampak igra za BARCELONO.

   MESSIJA ni izvolilo REALOVO LJUDSTVO, MESSI ne igra za REALOVO LJUDSTVO (tudi za ŠPANIJO in špansko ljudstvo ne), ampak igra za BARCELONO in igra za ARGENTINO.

   KOLIKOKRAT še? In zakaj MILIJONKRAT povedano še ni bilo dovolj?

 • Get Smart

  Otročkom MILIJONKRAT napišeš, ampak ne, oni bodo s svojim glavićem drkali, da je KARELA-VIKTORA, ki je zbral 394 gražnih glasov izvolilo kako ljudstvo in da bi LDS-ovec kao moral delati za ljudstvo bla bla bla…
  in
  MESSI bi moral delati za REAL, ker ga je izvolilo REALOVO LJUDSTVO bla bla bla…

  Če otročički ne boste odprli učk, se pač MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE ne bomo osvobodili,
  boste pa do konca svojih dni lahko onanirčkali nje,
  čeprav vedno manj, ker ko ukinejo še edina dva medija, kjer LAHKO PIŠETE resnico, pa nočete, ampak rajši onanirčkate romančke in pesmice za otroke nje,
  ko torej še ta dva ukinejo, boste na konju in boste samo še pesmice in romančke lahko pisali.

  • Get Smart

   V DRŽAVENEM ZBORU Republike Slovenije so LJUDJE, ki delajo za SLOVENIJO (=SDS = SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA)

   in so MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature, ki si jih je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA namestila v Državni zbor,
   ker Državni zbor sprejema zakone in torej določa, po katerih pravilih bomo živeli.

   Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak LDS zares PS … vse to je ena in edina MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   ki že stoletje okupira Slovenijo,
   medtem pa se otročki sprašujejo, zakaj MESSI zabija gole v mrežo REALA?
   KER ga BARCELONA za to plača.

   Tina bi v Barceloni čistila stranišča, tukaj pa za 6.000 € na mesec svira kurtzu in pritiska na gumb za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka.

  • Get Smart

   OSVOBODITEV je možna na dva načina:
   1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …

   2.
   Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker
   štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v
   DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince
   namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI,
   kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in
   začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • cosmosjasnovidec

  Odgovor na to vprašanje je povsem enostaven vendar seveda nihče noče odgovoriti,ker je vsak mnenja,da bi bil zelo presrečen,če bi tudi na steni sodišča bila pripeta rdečekraka zvezda tako,da je obravnava tega škandala nesmiselna ter za sodišče nepomembna.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • ljubinica

  Ha ha ha
  Bavconsko sodstvo.
  Slovenski EU poslanci se pa zgrazajo nad Orbanom in Kacinskim ….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!