Predsednik vlade Janez Janša se je seznanil s prvim paketom predlogov Strateškega sveta za digitalizacijo

Foto: Urad predsednika vlade RS

Predsednik vlade Janez Janša se je danes sestal s predsednikom Strateškega sveta za digitalizacijo Markom Borisom Andrijaničem in z vodji delovnih skupin. Ti so mu predstavili dosedanji potek dela sveta. Ob tem so izrazili dobro sodelovanje s predstavniki vlade kot tudi zunanjimi deležniki.

Predstavniki sveta so predsedniku vlade predstavili predlog prvih ukrepov, ki naslavljajo digitalizacijo javne uprave, podjetniškega okolja in zdravstva. Prav tako je bilo predstavljenih več predlogov ukrepov na področju izobraževanja, novih tehnologij in digitalne diplomacije. Predsednik vlade je izrazil zadovoljstvo z dosedanjim delom Strateškega sveta in je soglašal z vsemi predstavljenimi predlogi ukrepov.

Foto: UPV

Prejeli več kot 50 predlogov in pobud
Strateški svet je tudi preko e-poštnega naslova [email protected] prejel več kot 50 predlogov in pobud, ki jih bo tudi upošteval pri svojem nadaljnjem delu. Nadaljnji cilj Strateškega sveta za digitalizacijo je, da do sredine septembra oblikuje drugi paket konkretnih predlogov za sistemske spremembe na področju digitalizacije.

Foto: UPV

Urad predsednika vlade RS