Predsednik vlade Janša bo danes obiskal SAZU, sprejel kolednike in vodil posvet z gospodarstveniki

Datum:

Predsednik vlade Janez Janša bo danes obiskal Akademijo znanosti in umetnosti na povabilo njihovega predsednika Petra Štiha. Popoldne bo Janša tudi sprejel kolednike iz Misijonskega središča Slovenije, ob 16. uri pa ga čaka še delovni posvet s predstavniki gospodarstva na Brdu pri Kranju, kjer bodo sogovorniki spregovorili o stanju in ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 ter o ohranitvi gospodarskih potencialov države. 

Predsednik vlade Janez Janša bo danes ob 11. uri na povabilo predsednika SAZU Petra Štiha obiskal Slovensko akademijo znanosti in umetnosti, kjer se bo srečal z njihovim vodstvom.

Sogovorniki bodo v pogovorih spregovorili predvsem o zgodovini in poslanstvu SAZU, njegovih nalogah in aktivnostih akademijskega Sveta za razvoj. Prav tako pa bodo nekaj besed namenili epidemiji koronavirusa in  delovanju omenjene institucije v tem času.

Predsednik SAZU Peter Štih bo danes gostil predsednika vlade Janeza Janšo. (Foto: STA)

Janša bo danes ob 13.45 tudi sprejel kolednike iz Misijonskega središča Slovenije. Misijonsko središče Slovenije že od leta 1983 skrbi, da starodaven koledniški običaj na Slovenskem obstaja in živi naprej.

Koledniki (Foto: STA)

Prvotnemu namenu koledovanja, ki je oznanjevanje Jezusovega rojstva in voščila za srečo v novem letu, se je v teh letih pridružil še zelo močan dobrodelni namen v duhu solidarnosti z otroki v deželah v razvoju. Koledniki namreč po običajni koledniški pesmi in voščilu zaprosijo za pomoč revnim, lačnim in bolnim otrokom po svetu. Koledniki s svojim obiskom prinašajo  mir, pogum in blagoslov.

Danes tudi z gospodarstveniki o aktualnih razmerah
Popoldne ob 16. uri je Janša na Brdu pri Kranju sklical delovni posvet s predstavniki gospodarstva. Na delovnem posvetu bodo sogovorniki spregovorili o stanju in ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 ter o ohranitvi gospodarskih potencialov države.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...

Vlogo Tine Gaber in njenega bivšega v piramidnih shemah bo preiskovala policija

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki preiskuje financiranje političnih strank,...